icon

Prvé očkovanie - za a proti

angie_l
6. apr 2018

Presne o mesiac by mala moja dcerka absolvovať svoje prvé očkovanie keď bude mať 3 mesiace mám z toho obavi keďže som o očkovani počúla veľmi negatívne reakcie ale aj pozitívne nechcem mojej dcérke uškodiť náhodou,ale aj si vyčítať že som jej ho nedala,naozaj neviem čo mám robiť aké máte skúsenosti a aký máte názor na očkovanie?

evittam
7. apr 2018

@lara02 Ved sa nerozčuľuj.😁😉 A neboj, ja si aj spravím podla seba. No a ano ty nič nemusíš vediet ale hlavne,ze radis. A tvoj názor rešpektujem, vyjadrila som svoj.

lara02
7. apr 2018

@evittam radím tak ako ostatné ;) pretože nevidím dôvod prečo by deti nemali byť zaočkované a prosím ťa už ma neoznačuk absolútne ma nezaujímaš

syslik81
7. apr 2018

vakciny pred 20 rokmi boli ine ale aj hranice pozatvarane ludia si zili na jednom mieste a boli spokojne..dnes behaju kade tade multikultura prinasa nove choroby a nove poznatky o vakcine ...ano su i negativa a alergicke reakcie ale tych je omnoho menej ako tych ludi kt tieto vakciny zachranili ... ludi asu alergicky napriklad na farbu na vlasy a predsa ostatny farbia.. alergicky na potraviny a jeme ich ... vakciny sa vyvijaju a podla mna zijeme v dobe kedy je naozaj nutne sa ockovat ,,, lepsie preventivka ako potom znasat nasledky choroby kt byvaju katastrofalne ,..

evittam
7. apr 2018

@lara02 Mne je absolútne jedno co si myslis. A ak sa ti nepaci, že ťa niekto označi tak nepis na verejne fóra do verejných diskusii. Btw.ja som reagovala na tvoj príspevok o nezodpovedných matkach. By som naozaj chcela vediet tvoj nazor ak by vakcina trvale poskodila tvoje dieta ako by si naďalej tvrdila,ze matky co neockuju su nezodpovedne. Ja nevidím dôvod prečo by mali byt zaočkované. Vôbec nemusis reagovat.

lara02
7. apr 2018

Posledné čo ti napíšem je to, že si moje dieťa do úst neber, dovi.

evittam
7. apr 2018

@syslik81 Nutne sa očkovať? Napis mi, prosim, nazov aspoň jednej vakcíny, ktorá ti zaručí, že chorobu nedostanes, pripadne ta choroba bude mať lepsi priebeh alebo na nu pripadne nezomries.

evittam
7. apr 2018

@lara02 Pekny den. Naozaj inteligentná odpoveď. 😉

syslik81
7. apr 2018

@evittam preco utocis do ludi co maju svoj nazor a ten napisu? ja som si ten moj napisala a trvam si na nom ..kazde jedno ockovanie ma svoj ucel a ten plni ..jedine co nedavam je flu vakcina ... ty si sa rozhodla neockovat predpokladam podla tvojej agresivity -ok tvoj nazor .. presedela si isto kupu hodin na nete a to z teba spravilo "odbornika" gratulujem k imaginarnemu titulu-kazdopadne ja mam svoj nazor ten som vysvetlila -ZAKLADATELKE.. a tym moja aktivita v tejto diskusii konci -maj sa pekne a menej sa rozculuj - na vrasky este vakcina nieje tak aby so nedopadla ako cctv sk babky ;)

veronikastrickova
7. apr 2018

@evittam ja viem ze to bolo o inom, ale som rada ze mozem spravit aspon nejaku prevenciu. Nestudujem na nete choroby, nepozeram spravy, necitam noviny, ale viem ze je toho kopec co tu niekedy nebolo, tak sa aj tie vakciny menia obsahovo. A absolutne sa mi nepacia doplatky. Ja neberiem nikomu ze deti neockuje, je to jeho nazor, jeho zivot, jeho dieta, jeho rozhodnutie. Ale ja ockovanie nelutujem a nikoho neodsudzujem, ze neockuje.

evittam
7. apr 2018

@syslik81 Ja nikde na nikoho neutocim ani nie som agresívna. Len mam iny názor ako ty. Ale ano-v pohode-ak je iny už som agresívna.😎

evittam
7. apr 2018

@veronikastrickova Ani ja nestudujem na nete,nepozeram spravy, necitam noviny. A súhlasím s tebou. Ale ako vidíš-pri niektorých ludoch ak mas iny nazor si automaticky agresívna a utocna.😉

evittam
7. apr 2018

@syslik81 A o moje vrásky sa ty nestaraj ja mam plet v poriadku a som uplne pokojna. Mna len tak niekto nerozculi a uz vobec nie nejaká anonymna osoba na MK. Na rozdiel od inych.😁😉

veronikastrickova
7. apr 2018

@evittam pismenka nedokazu dodot tu emociu ako je pri rozhovore z oci do oci. Preto velakrat aj ja ked nieco napisem, vyznie to agresivne.
Ale v kazdom pripade, toto su 2 velke tabory a autorka sa musi riadit sebou a svojim vnutornym pocitom.

syslik81
7. apr 2018

@evittam maj si iny nazor-ten ti predsa nik neberie..ale nevidim dovod oznacovat ludi co ho maju odlizny a presviedcat ich o svojej pravde..napis ho a pohov zi dalej... ja nemam dovod s tebou diskutovat a ani ine zeny kt si oznacovala a presviedcala ... a anonymna osoba-sorry ale na nete nikdy ale ze nikdy nevies kto je na opacnej strane ..tu je kazdy anonym - a moze byt kto len chce a ty to stejnak nezistis- pokial si ovsem neni zazracny IT ckar kt smejdi ludom ip adresy 😀 zi a nechaj zit a nebor ludom nazor a ani ich nepresviedcaj o svojom ...

karpinska2018
7. apr 2018

@evittam žena tu napíše, že podľa nej rodičia ktorí neockuju sú nezodpovední, a ty na ňu zaútočíš príkladom s ochrnutým deckom. Ale to nie je agresívne hej, to je len “iný názor”? 😄

evittam
7. apr 2018

@syslik81 Ale ja ta o nicom nepresviedcam. Ani nikoho ineho nemam preco. Ja som ti položila jednoduchu otazku, nakolko tvoj príspevok vyznieva tak,ze si o svojej pravde presvedčena. Ale odpoved asi nemas. Nevadi. Ale ja som hneď agresivna.,

evittam
7. apr 2018

@karpinska2018 Nie, nie je to agresívne. Polozila som jednoduchu otazku.

evittam
7. apr 2018

Ok, dievčata, ženy. Vidim,ze proste ten kto ma iny nazor vam sem nepasuje a budete na neho utocit aký je agresivny. Majte pekny zvyšok dna.

karpinska2018
7. apr 2018

@evittam máš dvojaký meter na to čo je a čo nie je agresívne. 😊

evittam
7. apr 2018

@karpinska2018 Ja určite nie.

ciaobella
7. apr 2018

Ono malého by mi nezobrali do škôlky pokiaľ nemá povinné očkovania ....ale keď už očkovať tak treba mať 100% odsledovane či nieje choré alebo nemá hocijaký zápalový proces....najlepšie odber krvi a CRP v poriadku.....

hatsepset
7. apr 2018

TBC ockovanie bolo povinne, zrusili ho a tu na vychode kosice a presov plne ciganov s tbc, v porodnici jak som bola tak tam mali ciganku co akosi nepovedala ze jej sestra ma tbc, v sekaci som pracovala aj pocas tehu...tam ani nevravim jake rozne druhy kasla a podobne...chvalabohu ze som zaockovana, kamaratka lekarka v KE vravela ze na detskom je viacero cigancat s tbc, manzel robi na traumatologii, to iste, lebo sak maju plny invalidny ...a tak to bude so vsetkym, pokial nebude kolektivne ockovanie doplatia na to aj zaockovani jedinci. Ja som sa nenormalne bala vsetkych ockovani pri prvom a budem sa iste aj pri druhom (tiez nas o mesiac caka) ale davam...a individualne aj proti tbc. A ?utujem ze som presvihla dobu urobit tl tak aj so starsim

hatsepset
7. apr 2018

@evittam tetanus?

tinaa64
7. apr 2018

Nastuduj si vsetko o tom..a hlavne sa pytaj rodicov ake mali nu po ocko...nie lekarov..ti povedia hocico len abu zarobili...samozrejme nu sa moze prejavot aj neskor...r9zhodnut sa musis ty..moje dievcata niesu a ani nebudu

angie_l
autor
7. apr 2018

http://m.slobodavockovani.sk/news/a10-dovodov-p...
Po tomto článku mi normálne došlo zle že to očkovanie je naozaj humus 🙄💉💉

brisilda
7. apr 2018

@angie_l a to si este nevidela videa kde bolo uplne zdrave vysmiate dieta a po ockovani chytilo krce a uz to islo 😳 videa kde boli prednasky lekarov o tom ako verili ockovaniu pokial nepocitili NU na vlastnych detoch 😢 .... uz ludia nemlcia a nenechaju si zalepit usta ...... nevravim,ze ockovanie je zle ale malo by sa k nemu pristupovat trosku vaznejsie ..... nielen pich sem pich tam . Nepoznam lekara ktory by rodica pred ockovanim dokladne informoval o Nu vakcin,o zlozeni a uz vobec nie aby dokkadne vysetril dieta pred ockovanim ....... vsetci vieme,ze kazde ochorenie ma svoju inkubacnu dobu pokial sa prejavi ........no je to na dlhe pisanie ..... zaklad je nech su deti zdravucke a stastne 😘

xima
8. apr 2018

@brisilda presne ako pises.. ziadne vyšetrenia pred očkovaním.. len pich sem pich tam, nech si to môžu odskrtnúť. Mám trojročného syna, zatiaľ vôbec neočkovaný.. pediatrička ma má kvôli tomu viditeľne v zuboch. Očkovanie zvažujeme, tak som sa jej na to minule pýtala, že by som chcela očkovať, ale predtým chcem nejaké vyšetrenie, preventívku(s malým sme neboli u lekárky cez 2 roky, nebýva vôbec chorý, klop klop klop). Tak ona že deťom sa preventívky nerobia, a že nie sú potrebné žiadne vyšetrenia pred očkovaním. Až keď som sa nedala odbiť, vypísala mi papier na vyšetrenie krvi 😕

evittam
8. apr 2018

Prečo vôbec zrušili ockovanie proti TBC:

deti dostavali vo velkom z tejto vakciny tuberkulozu lymfatickych uzlin a z casu na cas sa to zmenilo na rakovinu . ekzemy po tejto vakcine sli ako na beziacom pase.

- zaroven tato vakcina nebola dizajnovana proti plucnej - najrozsirenejsej forme TBC , ale na extra zriedkave - kostnu a mozgovu. (ktore zhruba "neexistuju" v ramci SK). Toto ockovanie nechranilo voci plucnej forme TBC ..ktora tvori 98-99% (?) vsetkych pripadov .

evittam
8. apr 2018

Očkování proti TBC (LaFox | 02.01.15 11:13)

1971 – provedena studie účinnosti http://ockovanie.org/tuberkuloza.html
Závěr studie vyvolal mezi odborníky zděšení: v očkované skupině se totiž vyskytlo víc případů TBC, než ve skupině neočkované. Účinnost vakcíny proti TBC byla 0%.
27 roků trvalo – než zrušili povinné očkování TBC v Německu a Švýcarsku (199😎
29 roků v Rakousku
40 roků – než zrušili povinné očkování TBC v ČR !!!

kiklecina
21. apr 2018

@angie_l Pokial si si nie ista ci zaockovat svoje dietatko, tak ockovanie odloz a studuj, studuj, studuj, dokym sa budes vediet informovane rozhodnut ci zaockujes alebo nie. Dnes je dostupnych mnozstvo informacii k tejto teme. To jedine mozem poradit. 😊 Mna k studiu donutil vyskyt neziaducich ucinkov v ramci rodiny, 1x bohuzial aj so smrtelnym nasledkom.