Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním
Skratene citacie z knihy “Ockovanie jeho ucinky, nasledky a liecba 2. diel” autor MUDr. Ludmila Elekova str. 17 -20
1. Rodinna anamneza
- Rodinna anamneza, akakolvek toxicka zataz rodicov, hlavne matky pred pocatim, pocas tehotenstva a kojenia.
- Infekcie matky pred a pocas tehotenstva.
- Hormonalna liecba, dlhodobe uzivanie antikoncepcie.
- Rodinna anamneza alergickych a autoimunitnych ochoreni.
- Rodinna anamneza narusenia crevnej flory.
- Rodinna anamneza neurologickych poruch.
2. Osobna anamneza
- Nefyziologicke tehotenstvo alebo prichod na svet, napr. cisarsky rez.
- Nekojenie.
- Akakolvek medikacia v obdobi pred ockovanim.
- Akekolvek lieky hlavne antibiotika.
- Prerezavanie zubov.
- Znamky naruseneho imunitneho systemu.
- Deti so znamkami naruseneho nervoveho vyvoja.
“Deti ktore maju niektore z uvedenych rizikovych faktorov v anamneze, by nemali byt ockovane vobec. Alebo ovela neskor a menej. Ockovanie ma zlepsit zdravie deti, aspon tomu verime a je tym argumentovane.Vyhody udajne prevazuju riziko – to uz neplati, ako verejne priznal prof. MUDr. Roman Prymula, DrSc. Avsak pre deti s vyssie uvedenymi faktormi v anamneze je ockovanie zarucene viac rizikovejsie ako vsetky choroby dohromady. “

@katka1981 Niekto tu už písal, že vo vakcínach nie je obsiahnutý hliník samotný ale soľ hliníka... a myslím, že prostredie, v ktorom žijeme, čo konzumujeme a pijeme je tiež záťažou... Určitým chorobám sa nevyhneš. A takisto liečenie širokospektrálnymi atb zabíja imunitu... a myslím, že viac než očkovacie séra. Čo máte stále s tým hliníkom? Veď je všade... Keby sme sa upli na každú jednu látku okolo nás, tak zistíme, že nám vlastne takmer všetko škodí... Ja viem, že neriešiš kampaň proti očkovaniu, veď sme spolu už čo-to slov prehodili 🙂
@katka1981 vakcíny bez hliníka, mmr je bez hliníka, napríklad a kopec mamin neočkuje, lebo je tam hliník podla nich, ktorý sposobuje autizmus a ostatne používa celý zapadný svet rovnake s hliníkom. a dieťa s očkovaním predsa tie choroby proti ktorým je okčovane nedostane naraz, ani jednu z nich nedostane, len si vytvorí protilátky, prečo by malo z očkovania z dostavať ochorenia? ale napríklad ked dostane osypky, ma naburanu imunitu na najbližšie tri roky, dokonca virus osypok dokáže zlikvidovať aj imunitu po prekonaní iných chorob, napríklad kiahní. Tak si predstav, že dieťa prekona osypky a následkom má oslabenu imuntu na tri roky, kolko dalších chorob môže dostať?
@sova76, ATB sa vyhybame ako sa len da, to je tiez dobry bordel, jasne ze nie vzdy sa da..... Ale uznaj, preco by sme nemohli mat lepsie vakciiny, co sme horsi ako v AT alebo inde? Setrnejsie, chapes? O tom pisem. A necuduj sa mi ked dojdem do stadia ze sa nam narodi male babo a cele to mam pred sebou? Lahko sa mi ockovalo, ked som na nic zle nemyslela..... Ale cim viac clovek vie, tym sa viac boji. Mnozstvo tych clankov nie su vymysly a bububu. To je cele. Ako len trosku z ineho sudku. Maminka mala problemy so srdieckom a nasadili jej liek, kt. sa pouziva roky rokuce, nebudem vypisovat ake strasne obmedzenia co sa stravy tyka sa s nim spajaju. A vies aku latku obsahuje, aku hlavnu zlozku? Zabijaju sa s tym mysi a potkamy aby vykrvacali, ked zozeru ten jed. Len tolko. Ze co sa tlaci do ludi. Chvalabohu uz ho neberie, ale hrozilo ze ho bude brat do konca zivota. (A to obmedzenie spociva v tom, ze nesmela skoro ziadnu zeleninu ani ovocie pri tom lieku, tak co ju zabije skor?) Tu nejde len o ocko ale celu chemiu v tomto priemysle a z toho som viac nez smutna. Ale to je mimo tema uz. Pekny den, paaa.
@katka1981 ja uz som to pisala aj inde, ale napisem to aj sem. vo vakcine nie je cisty hlinik, ale hlinikata sol(dva typy), ktora je nerozpustna, je ucinok spociva v tom, ze zosiluje imunitnu reakciu (navazuje na seba antigeny, a imunitne bunky sa tak lahsie vedia ucit, ako vyzera nepriatel) ked porovnavali ucinok vakciny bez nej a s, vakcina s nim mala ovela lepsie vysledky, co sa tyka tvroby protilátok aj dlhodobejsej pamati buniek, potom tym, ze je nerozpustna, neuvolnuje s lahako do riecista zo svalu, to je udrziava antigeny na danom mieste a imunitne bunky k nej lahsie prejdu a "vyskolia" sa, nevyriedia sa po celom tele, dalsia vec je, ze davka napr v hexe je tak mala, ze dieta prijme hlinikatej soli viac z materského mlieka (ktore ho tiez prirodzene obsahuje), tieto soli totiz normálnou sucastou aj stravy, to preco sa napr vytvorila hexa je prave to, aby sa ockovalo menej, kedysi sa ockovao kazde ochorenie zlvast, v kazdom boli konzervanty a tak dieta dostalo viac injekcii, zataz v nasej generacii a genracii nasich rodicov bola ovely vyssia ako dnes, niektore latky ako thimerosal sa uz vo vakcínach nepouzivaju vôbec (my sme nim ockovani este boli), a tym, ze sa niektore vakciny zlucili do jednej znizil sa pocet nutnych pichnuti, a potom kedysi sa ockovalo zivymi vakcínami, dnes je vela cast nie len ze mrtve, ale casto len obalove proteiny z daných organizmov, presne tie na ktore imunita prirodzene reaguje, takze sa uz velkej vacsiny odstranilo aj rizkiko nakazy z danej vakciny
@adsumus, stava sa ze ti naockuju danu chorobu. Svokra tak dostala tuberkulozu, kamoska kiahne. Staci oslabena imunita. Ale ja som to myslela inak. Ze keby robili ockovanie vzdy len proti jednej chorobe, ze to zatazi organizmus menej ako ked je to ocko proti 6 chorobam naraz. To je cele. Preto mi aj pride rozumnejsie ockovanie rozlozit aby dieta v kratkom case nedostalo do tela toho tolko.
@peter952 ty bud si uplne nechapavy/nechapava ale na tebe fakt zanechalo ockovanie stopu. Koncim. Je mi ta luto... Keby som bola na pochybach ci ockovat alebo neockovat a citala by som prispevky od teba viem akoby som sa rozhodla. Si fanatik, ktory omiela len naucenu mantru. Ked sa ta opyta niekto nieco do lava alebo do prava, ides si svoje. Presne ako Svedkovia Jehovovi. Dovidenia. Mne stacilo
@marika_marika tazku otazku si dala, toto nema nakopirovane
@adsumus, no hej, zrejme by bolo potom viac pridavnych latok. Ktovie.... Nie su niekde statistiky, vyskytu tych chorob proti kt. sa povinne ockuje za posledne roky na SK? Zaujima ma ako sme vlastne ohrozeni. Kolko ludi rocne ochorie na danu chorobu. Toto by ma zaujimalo. Ale cisto Slovensko.
@peter952 zavádzaš, vakcíny prechádzaju velmi prísnym procesom, kým sa dostanu na trh, násedne sa sleduju dlhe roky, opakovane vyskumy dokazuju, že su bezpečne a učinne, nie su to len vyskumy FF, ale aj štátne a vedecke zdroje sa podielaju na kontrole bezpečnosti vakcín. osypky nie su bežna, destká choroba, kukni si tieto chudata, ktoré ju museli prekonať, kd ešte nemohli byť zaokčovane, ich umieranietrvá desať a viac rokov http://justthevax.blogspot.sk/search/label/SSPE
rubela dokonca ničí životy detičkám nenarodeným, to očkovanie tu neprišlo len tak, ale ako sučasť ochrany životov detí a antivax nedal doteraz za tie desaťročia jedinný dovod, prečo by sa okčovať nemali, ani jediný, iba odrádza nerozhodných a je mu jedno, či na základe faktov alebo povymýšlaných informácii.
@katka1981 ak je zaočkovanosť taka vysoka ako my sme mali za posledných desať rokov, epidemie sa nekonaju, stačí ale nahliadnuť do krajin, kde sa očkuje menej alebo vobec alebo málo a urobíš si obraz, minulý rok ukrajina dve neočko deti ochrnute kvoli obrne, pred dvomi rokmi epidemia rubeoly v polsku, male epidemie obrny v neočkujucich komunitách naboženskych siekt a tak. na slovensku na neočkovanie doplatilo dieťa kcoli pneumokokom http://www.solen.sk/pdf/ba4d71dd66c1479d7ca877e...
vieš mne dojde velmi zavádazjuce, čo dookola píše antivax, že nemáme choroby, jasne že nemáme choroby, ved sme zaočkovaní takmer všetci za komunistov.
banalne ochorenia : osýpky :Hoci má ochorenie väčšinou ľahký priebeh, v niektorých prípadoch môžu nastať komplikácie, najmä u nezaočkovaných jedincov alebo u osôb so zníženou obranyschopnosťou. Osýpky môžu viesť k rôznym komplikáciám (zápal horných a dolných dýchacích ciest, pľúc, zápal stredného ucha, zápal dolných dýchacích ciest, toxické poškodenie mozgového tkaniva a mozgových blán). Tieto sú obzvlášť dôležité, pretože nie sú len časté, ale sú spojené aj so zvýšenou úmrtnosťou http://www.cdc.gov/measles/about/complications....
mums : Mumps can occasionally cause complications, especially in adults.
Complications include:
•inflammation of the testicles (orchitis) in males who have reached puberty; rarely does this lead to fertility problems
•inflammation of the brain (encephalitis)
•inflammation of the tissue covering the brain and spinal cord (meningitis)
•inflammation of the ovaries (oophoritis) and/or breasts (mastitis) in females who have reached puberty
•deafness
rubeola : Up to 70% of women who get rubella may experience arthritis; this is rare in children and men. In rare cases, rubella can cause serious problems, including brain infections and bleeding problems.
The most serious complication from rubella infection is the harm it can cause a pregnant woman's developing baby. If an unvaccinated pregnant woman gets infected with rubella virus she can have a miscarriage, or her baby can die just after birth. Also, she can pass the virus to her developing baby who can develop serious birth defects such as—
•heart problems,
•loss of hearing and eyesight,
•intellectual disability, and
•liver or spleen damage.
Serious birth defects are more common if a woman is infected early in her pregnancy, especially in the first trimester. These severe birth defects are known as congenital rubella syndrome (CRS).
@peter952 este raz a polopatisticky, NEDOSTAVAS cudziu rekombinatnu DNA, vakciny ktore vyuzivaju techniky rekombinantnej DNA sa vyrabaju inak, napr priklad nejaky virsu, virus kultivovat je zlozite, potrebujes ho pestovat na nejakom hostitelovi, co sa nie vzdy da, takze vyizolujes jeho geneticku informaciu, osekvenujes, zistis, ktora cast koduje jeho obalovy protein (a teda to na co pri normalne infekcii reaguje imunita hostitela), geneticku info o tomto konkrétnom proteine potom prenesies do lahko kultivovatelneho bakteriálneho kmena, ten ti tak namnozi tento konkretny protein, ktory potrebujes, nasledne ho vyziolujes, ocistis, a cisty protein potom namiesas do vakciny, napoji sa hliniaktu sol, ktora funguje ako nosic a imunitne bunky ockovaneho sa tak naucia ako vyzera nepriatel,
mimochodm rovnakym princípom (vyoroba proteinov v bakteriach, v ktorých povodne sa geneticka info nenachadza) sa produkuju rozne lieky (inzulin), aminokyseliny (napr L-treonin v Slovenskej Lubci), ci rozne vyzivove doplnky a potravinarske zlozky, enzymy napr syridlo na vyrobu syra..tak tu uzkonecne prestat STRASIT ludi, ked tomu nerozumies
@peter952 vieš ale to nie je pravda, že sa osypky prekonávali bežne a bez následkov, deti zomierali v minulosti na toto ochorenie a zomieraju boohužial dokonca aj dnes, hlavne tie, ktorých rodičia podlahli dezinfomáciam zo strany antivaxerov, ktorí su častokrát proti očkovaniu nie z medicínskych dovodov, ale náboženských. 😔
@adsumus
@peter952
@mircalla
Pýtala som sa na lieky vyrábané z rekombinovanej DNA a dostalo sa mi odpovede, že sú škodlivé. Takýmto liekom je napr. inzulín (Humalog, Humulín a ďalšie) . tieto inzulíny z rDNA pacienti užívajú dlhodobo (desaťročia). Ak sú škodlivé, ako sa to prejaví? Je pravda, že neexistujú štúdie, čo ich užívanie po desaťročiach spôsobí. Ale je dokázané, že bez užívania inzulínu diabetik 1. typu zomrie po niekoľkých dňoch. Čiže možno bude mať diabetik nežiadúce následky kvôli rDNA, ale keby lieky neužíval, tak by sa tých následkov ani nedožil. ... ale to je mimo tému. Len niekto tu prehlasuje rekombinovanú DNA za strašiaka, akurát že nepovie, v čom je strašidelný...
@marika_marika tak ale su ludia, ktorým ked napíšeš, že sex je škodlivý tak tomu uveria. ved predsa on škodlivý naozaj môže byť. 😀
@marika_marika vidim a hadam, kolegyna? 🙂
@marika_marika odpoved bude tipujem nieco v zmysle - nevies, v com strasidelny nie je...

@sova76, nepochopila si ma. Ja nie som proti ockovaniu, ale bolo by ine, keby sa ockovalo trebars jedna vakciina jedna choroba. Chapes? Ze by to nebola taka zataz pre organizmus a bolo by menej neziaducich ucinkov. A za tymto si stojim. Teraz som chora, tak cusim doma, nech nelapim nieco dalsie k tomu, nepotrebujem este nieco k tomu. Jasne stalo sa mi neraz, napr. v prvom trimestri, ze som bola chora 7 tyzdnov v kuse, jeden tyzden jedno, dalsie 3 tyzdne druhe a to som bola len doma, viroza za virozou, ale nechytila som v jednu minutu 3 alebo 6 virusov naraz. A nikoho nepresviedcam nech neockuje, x krat som sa vyjadrila, nech ockojue kto chce co chce. Ani nejdem nikoho urazat za jeho nazory. Uz som sa vyjadrila nedavno, ako mi protiocko kampan neskutocne vadi.