icon

Rotavírus

emakiki
26. feb 2013

Aké máte skúsenosti? Dali ste, či nie? A čo bolo potom?

Strana
z2
jarhal
Autor odpoveď zmazal
sabiatko
26. feb 2013

@jarhal ty si nejaka nabudena, chod sa von vybehat. logiku to ma, len ty asi slabsie chapes. o svagrinej som kedy pisala? 😀 a ze v slove mysliet sa pise i... ty na niecom ficis?

sabiatko
26. feb 2013

@katieg85 veru pustila, len ona je jak utrhnuta z retaze, komentuje veci, ktore som tu nepisala a potom jej to nedava logiku 😀

jarhal
Autor odpoveď zmazal
katieg85
26. feb 2013

@jarhal nepridavaj este viac,ze kvoli peniazom som to nedala,bo mam dorazne napisane ze nato neverim, ani nato, ani na nijake ockovanie bo ti to ani jedno percento nezaruci

sabiatko
26. feb 2013

@jarhal no ved preto, uz som nevedela, ako na to reagovat 🙂

sisaha
26. feb 2013

dievcence, slova neverim na to, moze napisat iba ten, ktory skutocny rotavirus u dietata nezaznamenal...Ja nemam skusenost s rotavirusom, lebo sme zaockovaní...Moja mladsia dcera ma 3,5 roka. Do dnesneho dna nemala hnacku (je drobna, neviem si ani predstavit, co by to s nou spravilo, ak by mala traviace problemy). Starsia dcera zaockovana nie je - vtedy tato moznost nebola, no ako zacala chodit do skolky, tak 3x do roka chytila hnacky so zvracanim (ci to bol rotavirus, neviem, nastastie do nemocnice sme nikdy nemuseli...), ale tie stavy boli hrozne...
A aj keby ta latka stala 200 eur, tak na nu dam...

jarhal
Autor odpoveď zmazal
sisaha
26. feb 2013

@sabiatko ten druhy pripad o ktorom pises nemusel byt rotavirus.., mohol to byt uplne iny typ hnaciek

monikamajova
26. feb 2013

Emakiki..Pýtala sa na skúsenosti a priebeh..takže k otázke ...chodíme na baby plávanie a nám dr.povedla že bud 40 € stojí vakcína alebo sú aj homeo..ostatné dr. odporúčali...my sme nedali...a zatiaľ nič.. 🙂
keby...tak si to viem poriešiť 😉
Mamičky z plávania,je nás 6 a z toho - 3 dali očkovať a 3 nie...tie čo dali,po očko dostali hnačky,boli nekľudné a mali nežiadúce účinky,kt. sú "normálne" -teda hnačky... a j teplotu malo 1 dievčatko... a všetky 3 neprišli ani na plávanie asi 4 -krát...my,čo sme nedali,nám nebolo nič 🙂
a ešte 1 vec..všetci sme bacilonosiči a záleží,aj či máme protilátky..takže asi tak 😉 je to ako s chrípkou

sabiatko
26. feb 2013

@jarhal ok, to je pekne, ze sa snazis, ale zas to neporovnavajme s tym, kolko doplacame v lekarni, lebo aj ked ochorie cela rodina, tak take prachy v lekarni nikdy nenecham. vidim, ze chces dobre svojej rodine, tak to nebudem kritizovat, nech sa kazdy rozhodne na zaklade informacii a svojho rozumu a svedomia.

sisaha
26. feb 2013

@monikamajova to co pises, bol normalny prejav po ockovani...V letaku je to popisane, ze dieta moze mat chvilu redsiu stolicu (to mala aj moja). Ale nie je to skutocny rotavirus..., to je reakcia na zaockovanie.

sabiatko
26. feb 2013

@sisaha prave o tom viem na 100%, ze to bol rotavirus, lebo to mali potvrdene. ten prvy pripad sa stal asi pred 30 rokmi, tak to neviem, ci bol rotavirus, ale vraj to bolo tazke.

katieg85
26. feb 2013

@jarhal dalsie rozpravky pises, ze neznesiem druhy nazor?pustala som sa ja tu do niekoho?jedine ty si sa zacala pustat.a este jedno povedat skusenost to nie je zavadzanie ,tak nezvelicuj este viac.

luba41
26. feb 2013

@emakiki nie nedala som a potom nebolo nič... Mám 3 deti, chodili do škôlky, teraz do školy / okrem najmenšej / a nemali nikdy žiadne "hnačkové" problémy. 😉

eaka
26. feb 2013

My sme rotavir nezaočkovali a ani sme ho nedostali...
😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
monikamajova
26. feb 2013

@sisaha áno..ved som to aj vo svojom príspevku napísala.. 🙂 len tam išlo o to,že nakoniec to tie 3 maminky ľutovali...ale našťastie to dievčatko s teplotou-Betuška-to prekonala rýchlejšie,bola a je stále kojená a nechcela nič iné,jej maminka má veľa mliečka..,ale tí další nám tam chýbajú a myslím si,že je to aj tak záležitosť imunity..aj ked je zaočkovaný,môže ochorieť,nie každé dieťa to má bez následkov ... .oni chceli pre svoje dieťatko dobre,ale teraz zmenili názor...ako sa hovorí,niet nad vlastnú skúsenosť 😉

sisaha
26. feb 2013

@monikamajova ved urcite - 100 ludi, 100 nazorov a skusenosti, preto sa zakladatelka musi rozhodnut sama...Ja hovorim iba za seba..Urcite su vsak deti, ktore nie su dobrymi adeptami z rôznych zdravotnych dovodov...

vlnka81
26. feb 2013

@emakiki urcite nedam, je to biznis.

monikamajova
26. feb 2013

@sisaha máš pravdu,..a preto sa aj niektoré detičky nesmú očkovať...predtým do skupiny chodilo s nami 1 dievčatko - Katka..ale tým ,že tam s nami chodí nielen plávať,ale aj do sauny a jej mamina znova vďaka laktačnej poradkyni rozkojila,tak sa jej imunita polepšila,ale snažia sa zdravo,tak žiadny rotavírus sa jej nechytil,chvalabohu 🙂

prevenar
26. feb 2013

@emakiki no ..take ,ze su aj efektivnejsie sposoby , ako zabit svoje dieta . teda ..ak ti ide o to. LOL

..v zasade, ked sa chces o ockovani nieco viac , ako v reklamnych letacikoch v ambulanciach , tak ti odporucam navstivit nasu verejnu, alebo sukromnu temu > info : moj fotoblog.

drzim palce.

dm1
26. feb 2013

@fidka79 ale ved presne to co si napisala som napisala aj ja samozrejme ze viem ze nie je hnacka ako hnacka a ze nie vsetko ockovanie pokryje. Ja som aspon aj ked zanedbatelne a minimalne ale chcela znizit riziko tod vse. Ved predsa uznajte ze nie je bezna crevna hnacka 1-3dnova rovnake ako ked schyta dieta rotavira predsa....

nae
26. feb 2013

@sisaha Musím ti oponovať:
"to co pises, bol normalny prejav po ockovani...V letaku je to popisane, ze dieta moze mat chvilu redsiu stolicu (to mala aj moja). Ale nie je to skutocny rotavirus..., to je reakcia na zaockovanie."

V tomto prípade sa ale naozaj jedná o rotavírusovú infekciu. Rotavírusy sa pomnožia v čreve a dieťa ešte min. 14 dní po očkovaní tieto vírusy v stolici vylučuje a je infekčné. Takže redšia stolica v tomto prípade je rotavírusová infekčná hnačka.

V príbalovej informácii napr. Rotatequ je upozornenie:
"Informujte svého lékaře/zdravotnického pracovníka, jestliže Vaše dítě:
(...)
- má těsný kontakt s osobou, jako je člen domácnosti, s oslabeným imunitním systémem,
např. s osobou s nádorem nebo s osobou užívající léky, které mohou oslabit imunitní systém."

ďalej: "Vždy prosím dbejte na to, abyste si po výměně špinavých plen důkladně umyli ruce."

Prečo? Pretože dieťa je po tomto očkovaní infekčné!
----------------------------------
A ešte pre všetkých ostatných:
"U předčasně narozených dětí (28. týden těhotenství nebo dříve) se 2 až 3 dny po vakcinaci mohou
vyskytovat delší intervaly mezi nádechy, než je obvyklé."

Nestačí?
Pochopili?

sisaha
26. feb 2013

@nae vazne? ja mam oslabenu imunitu, moja starsia dcera tiez a nikto z nas hnacku nemal...Pozri ja na neockujuce mamicky nereagujem, takze toto je moja jedina reakcia na tvoju osobu. Staci? pochopila? Realizujte sa vo svojej sukromke a rodicom, ktorí ockuju by ste mohli nechat moznost volby, ok? Hovori sa tomu ži a nechaj žiť..., alebo pozeraj do vlastneho hrnca... 😉

nae
26. feb 2013

@sisaha Neviem, prečo vyskakuješ. Všetko, čo som napísala, je pravda. Prečítaj si príbalový leták k Rotatequ alebo Rotarixu, potom možeš podobné správy písať priamo výrobcovi vakcín.
Na ostatné invektívy nebudem reagovať, táto téma nie je o tvojich názoroch.

jarhal
Autor odpoveď zmazal
nae
26. feb 2013

Opakujem - to, čo som napísala, je v príbalových letákoch vakcín. Ak máte nejaké výhrady, kontaktujte výrobcu. Na ostatné nereagujem, táto téma nie je o vašom fňukaní.

Strana
z2