Rotavírus
Aké máte skúsenosti? Dali ste, či nie? A čo bolo potom?
Mne sa zda , ze to sa da len do 6 mesiaca nie ? a podava sa to cez ustocka nie ,,,ja by som dala hnacky su svinstvo !
hnacky sa daju prekonat, hlavne treba dodrzat pitny rezim. ockovanie nezaruci, ze rotavirus nedostane, iba VRAJ bude priebeh slabsi. radsej hnacku ako cele chemicke zlozenie vakciny.
ja by som nedala bo ti to vyvola ze bude dostavat hnacky.svagrina sa chvalila ze dala ockovat,ja som jej nato povedla ze neverim ,a ze nedam,do mesiace jej mali zacal tak hnackovat 3 tyzdne ze uz nevedela co ma robit uz 3 razy hnackov a to nema ani rok.moj ma 7 mesiacov a musim poklopat,chvala bohu nehnackoval.ani na chripku je to somarina ze kto sa zaockuje bude dalsi v poradi co to dostane
my sme dali a maly nemal ziadne problemy. Ako ja netvrdim ze vakcina je vsemocna samozrjeme ze je veeela druhov rotavirusov ale tvrdit ze ked dam zaockovat bude to vyvolavat hnacky je podla mna pritiahnute za vlasy ja to teda rozhodne u nas potvrdit nemozem
@emakiki moj syncek mal rotairus a aj sme skoncili v nemocnici a aj tak som nedala malu ockovat podla mna sa to da zvladnut a aj tak to dietatko ma dost ockovania aj bez toho........zaklad je presne pitny rezima nam davali obycajnu smectu na to.....takze su podla mna aj horsie choroby
Dali sme, žiadne reakcie nežiadúce neboli, som rada.Dala by som zasa.
ja si myslim, ze teprve dieta tie hnacky dostane, pretoze sa mu vytvaraju latky v tele s ktorymi nevie bojovat ja som nedala a niesom ani za taketo ockovania
@katieg85 jaaj ja som to pochopila tak ze si myslis ze to este vyvola. No ja nazor samozrejme nikomu neberiem my sme dali preto lebo kamoskina mala skoncila v nemocnici s tazsim priebehom dost schudla a nas bol od narodenia taky drobec strasne slabucko priberal a to ma doteraz tak sme chceli zlepsit aspon trosku sancu ze to nedostatne aj on
ďakujem Vám za príspevky, ale ja som skôr chcela vedieť skúsenosti, aký bol priebeh choroby po zaočkovaní a bez zaočkovania... nepýtala som sa či súhlasíte s očkovaním alebo nie(takých diskusií je tu dosť)... tak prosím, len skúsenosti, ďakujem...
katieg85 rotavirus urcite nie je len hnacka ...
si mysli niekto ze dieta 3 tyzdne hanvkuje tak ze je to rotavirus tak sa myli..je to len traviaceho charakteru
treba si nastudovat a nie tu zlahcovat rotavirus...nie je to ako v reklame...
my sme tym presli... tyzden v nemocnici
stav je to akutny......nie par krat riedka stolica ale sustavne neovladatelnenapinanie aj ked nic nejde...z konecnika strieka riedka tekutina..
dieta nevladze ani drzat hlavicku pri napinani na vracanie....
je tak unavene ze chce len spat a je mu jedno a nevladze ani plakat ak je v nemocnici priviazene ruckami a nozkami o postel..... po par dnoch nechce byt uviazane a brani sa..
pokym sa dostanete do nemocnie ..
dieta vracia aj hnackuje..nedostanete donho lieky ani vodu vsetko vyvracia...a ni smectu proste nic...jedine co pomoze je infuzia...
@katieg85
ale tak nezlahcuj ...lebo ak si to citaju mamicky tiez si to vysvetlia ako si pisala....
Ahoj my sme dali zaockovat ,proti rotavirom.Po samotnej vakcine sme nemali ziadne problemy.Odvtedy mala hnackovala raz a malo to mierny priebeh,ci je to kvoli tej vakcine neviem . 🙂
@dm1 my sme tiez dali ockovat.....tiez sme mali problem s priberanim, tak som nechcela ak by sa nieco stalo, aby schudol. Priebeh bezproblemovy.
@emakiki no skusenost mam taku sprostredkovanu:
1. kamoskina mala to dostala v dvoch tyzdnoch chuda, bolo to tazke, ale zvladli to v domacom lieceni, od nej to potom chytil jej starsi brat a tak isto, ockovani neboli
2. druhy pripad - bola ockovana, dostala to, priebeh asi rovnaky ako prva kamoska
@sabiatko ja som zaplatila 400eur za 3 vakciny na ochranu pred rakovinou maternice svojej dcere ked mala 12 rokov....
a to nemam nazvys setrila som na nu ... a nelutujem...verim ze som jej dala co som mohla...
nebolia ma penaize aj ked viem ze je to niekedy len o biznise ale tak vyskum tych vakcin nieco stoji...
a casom ceny klesnu..
napr.teraz tato vakcina stoji180eur..po 3rokoch..co uz ...aj mne je luto

@emakiki mislis dieta ockovat aby nedostalo hnacky?