icon

Sme pred očkovaním MMR

jaju_ska
16. jan 2017

Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lenkamt
23. mar 2017

@veronikax , no super, tak idem mať ťažké rozhodovanie čo ďalej ☹ ďakujem

lauritka
23. mar 2017

RAKUSKO : http://www.heute.at/science/gesundheit/Angst-vo...
NEMECKO : http://www.stern.de/gesundheit/masern-epidemie-...

a teraz to uz maju pravidelne kazdy rok, treba si len pohladat. a toto nie su slniečkarske stranky, ale spravodajske.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
23. mar 2017

@lenkamt monovakcina proti rubeole nie je na Slovensku,jedine zohnat nejak z zahranici,ale pochybujem,ze by si niekto na seba zobral to riziko, Meruvax II je vo Francuzsku

senta_sofia
23. mar 2017

@lauritka mne je to uplne jasne, lenze ludia si to neoveruju a mnohi nemaju ani ako,ked zohladnis jazykivu barieru, to,ze ludia nemaju sajnu o strukture urcitych organov a institucii,nedokazu posudit a vela dalsich veci,mne je strasne smutno z toho, ako sa zneuzivaju kadejake blogy na sirenie zarucene overenycy info a ked potom pracnd hladas, napr. tie rozsudky cez oficialne stranky sudov,nenajdes nic ☹

peter952
Odpoveď bola odstránená
veronikax
23. mar 2017

@adsumus ockovanie zaruci,ze sa rubeolou nenakazis??? Nie ...
Prekonavali tuto chorobu nasi rodicia a stari rodicia? ano ....
Pisem zle ? Zavadzam? Klamem? Nie ...

@peter952 niekde sa tie "zle" latky musia dostat von .... Niekedy je to zapal str.ucha... Vo vacsine vyberaju detom mandle krcne ci nosne.... V minulsti to nebol taky "hit" ako to je dnes.... Telo bojuje...ako moze 🙂

@celasapremenim ja som ockovana bola...ale nemala som zapal str.ucha... 🙂 Mandle mi chceli vyberat...ze vraj koli castej angine...ale nedala ma mamka...a preslo to 🙂 Asi dobra imunita...nastatie 🙂

@aristka ano...ockovane deti maju aj slaby ale aj silny priebeh napr. osypok .... Tak isto aj neocko. Neexistuje,ze ocko.deti malu len slaby priebeh 🙂))) Nebudeme si klamat 🙂
A nerozumiem vete...ze mam deti zaocko...ze sa mi lahko mudruje 🙂

@senta_sofia ziadna choroba nie je pohoda jahoda 🙂 ani soplik ;) ja som ako dieta prekonala aj osypky aj kiahne.... Mumps prekonal moj ujo ... Ockovany este nebol a prekonal aj cierny kasel. Kiez by neexostovali choroby ..... Ani tie umelo vyvolavane 🙂 toto co bolo u "susedov" ... nie je epidemia...to by sa pocitalo v inych cislach... Skor tie umrtia na chripku v nemecku....by mali brat jak epidemiu...ak berieme cisla do uvahy. Ani to nebola samozrejme epidemia. A co sa tyka toho odskodnenia....bohuzial v tom ti neporadim...kedze po odsuhlaseni odskodnenia dievcatka v Amerike (ano amerika) vsetko je pekne krasne chranene vo vrecku (kufricku). Ziadny spis ani zapisnicu ti nikto neda 🙂))))

Len chcem napisat...ze v ockovani nie je nieco v poriadku. Vsetci chceme chranit nase deti. A nech sa ktokolvek akokolvek rozhodne ...nech si deticky v poriadku.

lenkamt
23. mar 2017

@senta_sofia ďakujem, budem musieť riešiť s Jeseňákom asi.

cianna
23. mar 2017

@senta_sofia záver nech už si spraví každý podľa svojho uváženia. Ja sama neviem, kde je pravda. Pýtal sa tu niekto na rozsudky, je viac linkov na to, každý si môže sám porovnať. Tá rodina davala aj noekde rozhovor, ale nepamätám si kde. Ja nezastavam ani jednu ani druhu stranu, ale pochybnosti o tom, či je očkovanie bezpečné v tejto dobe naozaj mám.

veronikax
23. mar 2017

@lenkamt ja som 2 tyzdne poriadne nespala.... Pokial som sa rozhodla. Ale zavazilo aj to, ako dcerka znasala zle prve ockovania. Do vtedy som sa o to nezaujimala a bola som rovnaka ako ludia...co teraz nadavaju na neockujucich..... Len bez nadavok 🙂

senta_sofia
23. mar 2017

@peter952 ja studujem, nechapem, preco mas stale potrebu poukazovat na to, ze ja nieco neviem, ja som napisala, ze ok, bol to rozsudok, ty pises, ze Najvyssieho sudu v Taliansku, ja som napisala, ze to bol len prvostupnovy sud, boli tu pridane linky, realne som sa cloveka opytala, ci cital tie rozsudky, lebo ono je pekne, vytrhnut z kontextu jednu vetu a hodit to na nejaky antiockovaci blog a je ine citat konkretne rozhodnutie na oficialnej stranke sudu... Lenze to ty nikdy nepochopis, lebo to pochopit nechces.

Vcera si zase vyskocil v inej teme na tu mamicku s autistickym dietatom, ze na Slovensku vedia o autizme prd, lebo nema ani kod diagnozy, som ti ho napisala F84.0-1, bol, predstav si, v tvojom vlastnom linku, co si pridal ako demonstraciu toho, ze tam nie je. Tak studuj moj mily, studuj.

adsumus
23. mar 2017

@veronikax očkovanie zabezpečí, že vírus rubeoly v populácii nekoluje a nedochádza k obrovským nákazam akotomu bolo v minulosti, ked sa po velkej epidemii rubeoly v usa rodili tisíce postihnutých deti. takže potecha ked sa prestaneme okčovať na základe ničím nepodložených dezinformácii a budeme čeliť epidemiam.

veronikax
23. mar 2017

@adsumus Tak nech to ockuju monovakcinou 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
23. mar 2017

@veronikax monovakcínou by si ty zaočkovala? moj názor kto je proti očkovaniu, nezaočkuje ani keby boli monovakcíny, to je taka hlboká panika, ktorá človeka prežerie až do špiku.

adsumus
23. mar 2017

@peter952 ráno som ti davala link, že autizmu stupal, aj ked rpestali očkovať, japonci. autizmus má inu príčinu, škoda, že tie neriešime,ale to, čo autizmus nesposobuje. ochránili by sme viac detí, možno.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
23. mar 2017

@peter952 vobec, dal si tu klamstvá a ignoruješ fakty.

petot
23. mar 2017

@adsumus Keď už uvádzaš USA, mala by si povedať aj to, že po zavedení masového očkovania výskyt poškodení detí najprv niekoľkonásobne stúpol, až po desaťročí znovu pomaly klesol. Ťažko povedať, či vďaka vakcínam alebo napriek nim, keďže sa pri infekcii tehotnej matky vírusom rubeoly začal plošne odporúčať "terapeutický potrat".

adsumus
23. mar 2017

@petot konkretne a podlož linkami o čom píšeš, dakujem.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
23. mar 2017

@cianna sud odmietol spojenie očkovania a autizmu aj v tom taliansku, rozhodnutie bolo zrušene , pretože nebolo urobene na základe vedeckých dokazov. to predchádzajuce bolo urobene na základe studie wakefielda, ktorý bol usvedčený ako klamár a zbavený možnosti vykonávať lekársku činnosť.

http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorb...

adsumus
23. mar 2017

@peter952 asi trpíš ťažkou startou pamäte alebo ja si to neviem vysvetliť, páči sa studie ešte desiaty krát

https://thoughtscapism.com/2015/04/10/myth-no-s...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
23. mar 2017

@peter952 oni prestali očkovať lebo si mysleli, že očko sposobuje autizmus, a potom ked prestali očkovať stále im stupal počet autistov. azačali očkovať znova, prečo to opakujeme stale dokola?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15877763