icon

Sme pred očkovaním MMR

jaju_ska
16. jan 2017

Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(

xxxxxnnnnn
25. mar 2017

Ahojte,

vzhľadom na to, že diskusia sa uberá nesprávnym smerom, musím zasiahnuť. Názov diskusie znie "Sme pred očkovaním MMR ". Tak poprosím žiadne urážky a presviedčanie. Odpovede tých, ktorí si naštudovali štatistiky a zdroje z netu, vítané nie sú.

MK je fórum verejné. Každá z Vás má svoj názor. Treba prijať názor každej užívateľky. Vaše názory sa zhodovať nikdy nebudú. Prosím tých, ktorí sú presvedčení o tom, že majú pravdu, nech si vypočujú názor ostatných a nech ho príjmu.

Používatelia, ktorí nedodržiavajú pravidlá a zneužívajú toto fórum na ventilovanie osobných nevraživostí budú upozornení ☹
A ak budú naďalej pokračovať v narušovaní diskusie nevhodnými príspevkami a vyvolávaní zlej atmosféry vo fóre, môžu byť aj sankciovaní.

Prajem Vám všetkým, aby Vaše debaty naďalej prebiehali v pozitívnom duchu. I keď nesúhlasíte s názormi iných, verím, že dokážete dať osobné pocity bokom a debatovať navzájom naďalej s rešpektom a konštruktívne.

Verím, že každá diskusia je najplodnejšia a prebieha bez zbytočných vyhrotených osobných konfliktov vtedy, ak si každý uvedomí, že aj keď s niekým nesúhlasím, snažím sa obracať sa naňho len s vecnými argumentami a nie hodnoteniami jeho osoby alebo zovšeobecneniami o “jemu podobných.”

Prajem príjemné diskutovanie,

Ďakujem
Adminka fóra

PS:
Kódex správania na stránke 👍
https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
25. mar 2017

@peter952 máš sa venovať očkovaniu mmr, máš skusenosť, očkoval si poprosím popísať ako to prebiehalo.

peter952
Odpoveď bola odstránená
petot
25. mar 2017

@adsumus Nuž ak myslíš, že klinická štúdia o Prevenare nesúvisí s Prevenarom, tak sme na tom veľmi, veľmi zle.

@aristka Ak by intramuskulárna vakcína zvyšila výskyt kŕčov súvisiacich s GIT, tak to by bol takisto dosť vážny systémový problém.

Pre ostatných, kŕče boli v štúdii klasifikované ako "febrilné". Vzhľadom k tomu, že ich menujú popri epizódach "nezvyčajného plaču", čo býva eufemizmus pre encefalitický krik, som skeptický a mohlo to byť aj celkom inak - kŕče mohli byť rovnako aj neurologického pôvodu, ale keďže častým NÚ bol aj zvýšená teplota, tak ich nazvali febrilé. Myslím si to, pretože je tu do očí bijúca zhoda medzi 4-násobným výskytom kŕčov v klinických štúdiách a 4-násobne zvýšeným výskytom neurologických NÚ v postmarketingovom sledovaní.

petot
25. mar 2017

@xxxxxnnnnn OK, vráťme sa k MMR.

monka338
25. mar 2017

@celasapremenim akože prepáč,povedala som si,že už sa sem zapájať nebudem....ale teba by mal admin zablokovať. Si jedna vulgárna,prízemná a neviem aká žena,ktorá tu píše takéto komentáre. To co si napísala ty na adresu matiek....tak sorry,ani drevorubači sa tak nevyjadruje..🖓🖓🖓🖓

celasapremenim
25. mar 2017

@peter952 tiez mame podobne skusenosti, ale s infanrix hexa, preto k mmr uz, s odporucanim a suhlasom lekara, nepristupime a dieta to ma aj riadne zahrnute v zdravotnej karte, nakolko mame dosledneho pediatra

celasapremenim
25. mar 2017

@senta_sofia ano, posledne dieta nemam zaockovane proti pneumokokom, a nedam ho ockovat ani na mmr, starsie dve deti nie su zaockovane proti pneumokokom, vtedy to nebolo obligatorne nastastie a nemaju ani mmr, dcera mala velke problemy po zaockovani na tuberkulozu a prvy syn, co bolo dodatocne potvrdene, ze zrejmy dovod ockovanie..lekarkou, tiez po jednej z vakcin....
v kazdom pripade som chcela, aby bol najmensi zaockovany zakladnym ockovanim okrem proti pneumokokom....ale problemy, ktore sprevadzali niektore z ockovani, nam ukazali, ze je to aj riziko pre nase deti, kedze reakcie boli znepokojujuce
nikdy som nijak nevliezala hlboko do problematiky vakcin, mam uja, kapacitu mikrobiologa, pracoval cely zivot vo vyskume vo washingtone a ten nam matkam v rodine povedal len jedno, ak sa nevieme vyhnut vakcinam, tak len obligatorne dat, ak sa v ieme vyhnut, nech sa tomu vyhneme aj za cenu pokut, zial k tejto debate prislo pre nas trosku neskor...aj nam to strucne vysvetlil

teegreen
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
25. mar 2017

@petot ujasnime si jednu vec ,co su febrilne krce ,pretoze robis svoje zavery ...febrilne krce vznikaju z nahlej vysokej teploty ,kedy ta teplota drazdi mozog alebo ak sa teplota rychlo zrazi ...mozog vzdy reaguje a tu reaguje neurologicky a to krcmi ...preto sa detom podava diazepam ,ktory posobi na cns a znizuje jeho drazdenie ....to je princip febrilnych krcov ,su deticky ,ktore maju k tomu sklon a mamicky potom domov vyfasuju diazepam do buducna ,kedy ho podavaju aj preventivne ...aj tu ma mk ich je dost.....chcem len upozornit ,ze ma ide vytocit do vyvrtky ,ked aj tu sa napr.mamicky av vychvalovali ako deticky nechavaju vo febrilitach bez podania akehokolvek antipyretika lebo dieta je cule a beha....doslovne sa jednalo o teploty vysse 39 stupnov....to ,ze detom sa prehrieva mozog a dieta moze z culeho usmievaveho zrazu padnut bez akychkolvek upozorneni do bezvedomia s edemom mozgu a hrozi smrt...o trvalom poskodeni nehovoriac....upozornim na jedno ,ze zaskrt poskodzuje ,polio trvale poskodzuje nervovy system ,pri zvys.ochor.su horucky a dieta ,ktore ma sklon k febrilnym krcom ich dostane pri chorobe ...plus choroba sa moze vazne skomplikovat napr.degeneraciou mozgu ,zastavou dychania ,meningitidou .....kdezto febrilne krce ako take su bez nasledkov ,kedze rodicia vzdy vyhladaju lekara poda sa diazepam a co ja viem detom sa vzdy robi eeg pre vylucenie napr.epilepsie ci nejakeho vazneho problemu z mozgom vo vseobecnosti....takze to beriem ako tvoje zavery......

celasapremenim
25. mar 2017

@peter952 ja tam tiez poznam jedneho zamestnanca, otec kamosky...to bol nas prvy vykricnik

aristka
25. mar 2017

@peter952 keby si vedel nieco o autisme ,by si vedel ,zetieto deticky maju problem s travenim ,pridajme k tomu lieky ....takze tvoj lekar len pouzil co sa o detickach vedelo o vie...len zjavne ty si to nevedel....no kludne daj co zistis....

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
25. mar 2017

@peter952 este by ma zaujimalo ako nieco mrtve moze poskodit creva a duplom ak fagocyty to spapaju vo svale ...kludne popis ten princip...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
25. mar 2017

@peter952 ved uz mmrka obsahuje zive oslabene virusy osypok, ruzienky a mumpsu, hlavne ze ti tu budu "fundovane" oponovat :D:D:D:D a uz dufam vypracuvas esej, aby si mohol popisat ten princip
kasli na to uz

aristka
25. mar 2017

@peter952 autisti su uz z hexy u av ...a v mmr mi vysvetli ako sa virus dostane do criev ked na to aby prenikol do krvi sa musi rozmnozovat v ludskej bunke ,ale tato moznost mu je zamedzena ,pretoze je oslabeny tj..upraveny a mas pocit ,ze v medzinbunkovom priestore virus zostsne pre fagocyty bez povsimnutia.....a este otazka ,preco osypky.mums ruebeola nemaju za nasledok autismus....ved epidemkami by autismus mal ak sa riadim av zavermi len stupat....ak ho sposobi virus v medzibunkovom priestore vo svale....

aristka
25. mar 2017

@peter952 k autistom....ich metabolizmus nie je v poriadku bez ohladu na lieky ,ktore k tomu nepomahaju...a kvantum liekov tj.kazde maju mozne nu trav.tazkosti....aj bylinky ,aj doplnky vyzivy aj ked v nich to nemaju zakonom udane uvadzat....

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
25. mar 2017

@peter952 takze mi chces nahovorit,kedze ja studovat to nemusim....ze virus pri epidemke ,ktory koluje v krvi ode do mozgu ,criev autismus nesposobi a virus z ocka ,ktory neprenikne do krvi ,kedze sa nemoze pomnozovat na ludskych bunkach a ostava v medzibunkovom prirstore ,kde ho spapaju fagocyty aetismus sposobi....a to ako ked sa nedostane ani do krvi a tym padom do mozgu ....popis mi to ...

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
25. mar 2017

@peter952 zjavne ignorujes co som ti psala ...cesty nakazy ja ovladam velmi dobre ,takze polopate ako moze virus v medzibunkovom priestore ,ktory sa nemoze pomnozit na ludskej bunke a tym padom prejst do krvi a zjedia ho ludske fagocyty ako antigen ,sposobit autismus....a ako virus ,ktory sa dostane kvapockovou inf.do krvi a sa pomnozuje na ludskych bunkach a ide do celeho tela autismus nesposobi....

senta_sofia
25. mar 2017

@peter952 peto,nic v zlom, ale u autizmu sa pracuje s teoriou, ze ide skor o metabolicku poruchu,tie problemy,ktore uvadzas,ma vacsina. Je mi jasne,ze to otocis cez vakcinu,neunuvaj sa,skor si k tomu nastuduj,uz ked pojdes do toho ustavu,nech mas info.

aristka
25. mar 2017

@peter952 ziaddna ortut ani hlinik tam nie je....ani sajtajt ...jednoducho nevies ,co siris....

martinka13
25. mar 2017

U nás všetko v poriadku. Pri oboch deťoch.

peter952
Odpoveď bola odstránená