icon

Sme pred očkovaním MMR

jaju_ska
16. jan 2017

Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
25. mar 2017

@peter952 nemozem ti poslat nieco,co neexistuje, ja ti fakt teraz v dobrom pisem,aby si si dostudoval,ok? Nemienim ozaj polemizovat o niecom,co my dvaja nedoriesime.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
krristin
25. mar 2017

Nerozumiem preco sa hadate. Osobne si myslim ze kazdy rodic chce mat zdrave dieta sama viem ake je to narocne behat stale po dokt. Osobne som spoznaka mamicku kde doslova po ock syn ostal lezat a aj u dosp kde obyc ock proti chripke spravilo leziaceho cloveka- mohlo sa cosi spustit ak sa veci pospajali ale dokazovat je uz tazsie... Ja som rada ze sme zaockovani dostaneme aj nemozne. Kto vie cim to je ...ockovanie strava vzduch...

lauritka
25. mar 2017

A co ockovania u zvierat? Tiez nefunguju? 😸

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
25. mar 2017

A besnota?

lauritka
25. mar 2017

a uz ked hadžeme grafy lekara. tak čo povieš na toto ?
🙂
Europske stredisko pre prevenciu a kontrolu nakazlivych ochoreni - http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics/measles/e.... Measles-osýpky. mozte si pozriet tabulky a čísla.
porovnanie pripadov nakazy osypok v jednotlivych EU krajinach- SK zatial 0 -
Všimnite si Rakusko, Nemecko, Taliansko... UK. krajiny kde je nizsia zaočkovanost..
mozte si pozriet kazdy rok.. napriklad v roku 2015 malo Nemecku dost rozsiahlu epidemiu osypok v Bayerne- kde sa to odrazilo aj na čislach za cely rok.
Rumunsko malo za rok 2015 len 7 pripadov... a az rok 2016 enormny narast.
takze SK podla teba tym nulovym čislam vdači dobrej imunite, nie dobrej zaočkovanosti populacie ?

lauritka
25. mar 2017

ja by som si ani zviera nedovolila nedat zaočkovat, nieto ešte vlastne dieta a hrat loteriu s jeho imunitou.
fakt hroza čo sa tu deje. a čo širite medzi ludmi.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
25. mar 2017

@peter952 nie su problem ?? a čo komplikacie ? ak sa nakazi 2 mesačne dieta ?? riskli by ste to ? ved to je vysoko infekčna choroba, mam pocit, že to zlahčujete.
v Hessene napriklad zomrelo minuly rok v novembri 6 ročne dievčatko na neskore nasledky osypok, ktore prekonalo hned po narodeni. http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/maser...
prave preto by mala byt populacia očkovana, aby sa sem nedostali epidemie a ochranili sa aj tí, ktori očkovani byt nemozu. teda ak ste vobec za nejake očkovanie.

lauritka
25. mar 2017

@peter952 konči?? prestáva sa očkovat ?

peter952
Odpoveď bola odstránená
cianna
25. mar 2017

@lauritka to dievčatko z Hessen, bolo očkované podľa očkovacieho kalendára sitko v 11 mesiacoch a až potom malo nasledky, zápal mozgu. Či zomrelo na osypky proti ktorým bolo očkované, alebo zomrelo, že nebolo očkované, sú opäť len dohady z jednej i z druhej strany

adsumus
25. mar 2017

@cianna toto napísal jej otec

som unavený kolkokrát budeme musieť hovoriť o umrtiach detí na očkovaním preventabilne ochorenia?

Our litte angel went on her way this morning. The last months were a hard time, she fought a lot, but sadly she lost. She went from us really peacefully with a beautiful smile on her lips. This is going to be a hard time for us, but Aliana has decided that she will be better where she is now, without suffering and without pain. We thank everyone who supported us until now and are still supporting us. Please light a candle, so we can accompany Aliana on her way to a better place.

I am tired. How often do we need to report on preventable deaths? My thoughts and deepest condolences are with her family. Please light a candle. Please vaccinate your children.

http://justthevax.blogspot.sk/

lauritka
25. mar 2017

@cianna no ale ved prave, že ona sa nakazila osypkami po narodeni.. a to ochorenie mozgu bol nasledok prekonanych osypok ... uz to , že bola preočkovana neskor tomu zrejme nezabranilo..

adsumus
25. mar 2017

oprava to, že je unavený nepisal tata dieťatka, ale provakcinačný aktivista.

lauritka
25. mar 2017

Wurde eine Frau vor der Schwangerschaft geimpft oder war sie schon einmal an Masern erkrankt, besitzt sie Antikörper, die sie ihrem Kind mitgeben kann. Durch diesen sogenannten Nestschutz sinkt das Risiko, dass sich das Kind innerhalb der ersten Monate nach der Geburt mit den Masern infiziert. Anschließend lässt der Nestschutz wieder nach.

keby bola matka očkovana pred tehotenstvom,alebo uz prekonala predtym osypky, tak by mala v tele protilatky, ktore by dieta ochranili-cize by mu ich "predala" . cize tento tzv. NESTSCHUTZ -ochrana hniezda? da sa to prelozit- by znižila riziko , ze sa dieta počas prvych mesiacov po narodeni na osypky infikuje.

cianna
25. mar 2017

@adsumus neviem, či vieš nemecky, ale aj oni spominaju na stranke, že je im to ľúto, čo sa jej stalo a že sa vtom stále niekto rype, ale skrátka ľudia chcú poznať pravdu, nie pre seba, ale hlavne kvôli deťom. A to keď niečo takéto ide na verejnosť, tak si ľudia pokoj nedajú a budú hľadať a skúmať...

cianna
25. mar 2017

@lauritka
Áno ale oni v článku spominaju to, že osypky dostala vv tých dvoch mesiacoch, prekonala, potom bola ockovana a preockovana, a až po tom 11 mesiaci dostala ten zapal mozgu, teda nad tým sa v pozastavuju, či to osypky spustili alebo až to očkovanie...

lauritka
25. mar 2017

tu este spominaju ten Nestsschutz : http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/maser...

cianna
25. mar 2017

Ja sa o to nejdem hádať, ja som si len vtedy porovnavala, čo kde píšu a beriem do úvahy. Ako to bolo a čo to spustilo. To je všetko.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
25. mar 2017

@lauritka Nestschutz je pasivna imunizacia, tak ako si napisala v preklade toho clanku, dieta ma protilatky od matky,za predpokladu,ze ich ma ona, prechadzaju cez placentu a nasledne materskym mliekom, ale tato forma imunizacie je len docasna a v obdobi sa tiez nazory rozchadzaju (3-6 mesiacov u kojenych deti)

adsumus
25. mar 2017

@cianna zaujímave, že ty sa ohánaš pravdou, ked si vyhlasovala,že pravda neexistuje. čo tí tebou spomínaní ludia skumaju, antivaxeri, je otázka a deti zomieraju. vysoká hra, pre mna nepochopitelna. asi ako v rusku, že sa deti navádzaju na samovraždy. myslím, že pre zábavu vyšinutých jednotlivcov ale tak skumaj aj ty, o čo ide.

https://www.thesun.co.uk/news/3003805/blue-whal...

lauritka
25. mar 2017

@cianna ta Frieda mi pirpada ako bulvarna stranka , pod tym hned predaj nejakych knih. no neviem pre mne dost nepresvedčive

cianna
25. mar 2017

@adsumus nerozumiem, čo myslíš

lauritka
25. mar 2017

@senta_sofia aha to je to, dakujem za vysvetlenie 😉