icon

Spomalený vývoj reči po očkovaní

luisiana12
12. dec 2012

ahojte.v 15 mesiaci som davala maleho ockovat vakcinou mmr. hned po par dnoch som si vsimla ze menej blaboce, na vsetko len eee, eee, robil...uz su to 4 mesiace od ockovania a to eee pretrvava okrem toho vie povedat len mama aj to ked sa jeduje na mna, sem tam baba zablaboce aj to nie vzdy, ham, nie, hav. a obcas nejaka hatlanina..inak rozumie uplne vsetkemu, napreduje velmi dobre po mentalnej aj motorickej stranke, je sikovny..zaujimalo by ma ci aj vase dietatko malo takuto reakciu na ockovanie a po akej dlhej dobe zacalo rozpravat..dakujem

Strana
z3
rose1988
13. dec 2012

@mawka To je pravda čo hovoriš ani to nebudem negovať. Ja som vitaminy brala, kedže tesco, lidl a podobným zeleninám neverím. Napr. neviem či si videla minule bolo v spravach ako oberajú paradajky, ked su este zelene a tak ich nechaju dozrieť a už nemaju také množstvo vitamínu.... no proste vieš čo chcem povedať a tak to je aj s inými zeleninami. Takže som brala poctivo vitamíny. Nebolo by precitlivelích v tom mas tiež pravdu ale tak prirodzenu povahu človeka si tiež nevieš zmeniť teraz preto lebo si tehotná, chapeš. Som trocha viac neurotická a vyzera to tak ze sa to prejavuje aj na mojej malej ale tak čo mam robiť neviem sa zmeniť človek sa nevie zmeniť lusknutim prsta. A k tej imunite, prave som čitala a vlastne tomu aj verim, že vakciny imunitu zabijaju.

careamell
13. dec 2012

@luisiana12 presne, aj my eee a také blabolky, ale to si len tak sám pre seba. Vieš čo, oni sa nám určite rozrozprávajú, len im to možno dlhšie potrvá. 🙂

mawka
13. dec 2012

@rose1988 tak ano, tieto zeleniny ani okolo zeleniny neutekali, to mas pocit, ze jes nieco umele. osobne som odoberala od ludi, co pestovali v zahradkach, to ma inu chut. uplne inu, zeleninovu 😀 a neuroticku mam doma aj ja, lebo sak aj ja som 😀 ono sa vacsinou tieto veci podedia.

hajanka
14. dec 2012

@luisiana12 sestrina dcerka mala takuto reakciu po ockovani, teraz nepamatam presne ci to bolo po prevej alebo druhej davke Hexy, prestala uplne blabotat, predtym krasne "rozpravala" natacali sme ju na video a po tom nic vobec, len hmmmm uplne sa zasekla a bola dost nervozna casto... :-/ a zlepsovat sa to zacalo az niekedy po prvom roku.

hajanka
14. dec 2012

@sisaha tak ja poznam 🙂 napr. moj v 15mes. hovoril a opakoval slovicka a v 18 mes. uz rozpraval velmi pekne, zrozumitelne a vo vetach, to, ze take deti nepoznas neznamena ze neexistuju 😝

luisiana12
autor
14. dec 2012

@hajanka a teraz ma malinka kolko mesiacov a pekne uz rozprava? ja ked tak nad tym uvazujem tak maly to mal aj po poslednej hexe ako som pisala, potom zacal blabotat a potom som mu dala to nestastne mmr a nazdar...no ale dostal sa uz na uroven predtym ako bol, tak hadam zacnu nejake pokroky...inak vcera som bola v detskom kutiku a boli tam dve male 16 mes. dievcatka a ako tie rozpravali...ty kokso, jedna ze vie 40 slov a fakt pekne hovorila, cajik, mliecko, hacam si, vedela aj ako sa vola a kde byva...skoro som odpadla.. 😀

luisiana12
autor
14. dec 2012

@careamell no tak to su na tom nasi krpci rovnako....tiez blaboly ma len tak sam pre seba 😅 a ty si ho nedavala vobec ockovat ani hexou do noziciek?

matozazzo
14. dec 2012

zaujimave, my sme boli ockovany hexavakcinou posl. davkou v roku, mala blabotala, hovorila mama, tata, gege a dalsie slabiky, blabotala a teraz v 15m prestala, len sa rehoce a vydava zvuky (mnam, ham, hav hav,...) obcas padne nejake slovo...a ockovanie v 15m este nebolo... myslim si, ze je to len vyvojom a nie ockovanim...

kubinca
14. dec 2012

ahoj, my sme mmr nedali, ale moja ma 19 mesiacov a odhadom tak 300 slov pouziva aktivne, spaja 3 slovne vety, a ked nieco chce uz sa proste dohovorime 🙂 a snazi sa zopakovat fakt kazde slovicko ktore je pre nu nove.... ked je nejaka pesnicka pustena spieva si slova, nie kazde samozrejme... takze tak ....

sisaha
14. dec 2012

@matozazzo jednoduchsie je hodit vsetko na ockovanie... som rada, ze su tu aj maminy, ktore ockovat nedali a deti sa im vyvýjaju podobne.... 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sisaha
14. dec 2012

@fidka79 aj moja starsia dcera v 19mesiacoch skladala 4-5 slovne vety, ale ja som hlavne reagovala na spojenie ockovanie-rec

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sisaha
14. dec 2012

@fidka79 tema o ockovani tu uz je... suhlasim s tym, ze spustac chorob u deti moze byt ich oslabena imunita,pripadne nejake skryte predispozicie, ktore ockovanim "vyplavaju na povrch"... ale nie vzdy je za (ne)napredovanie dietata zodpovedne ockovanie..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
hajanka
14. dec 2012

@luisiana12 ahoj, teraz ma 20 mesiacov a uz opakuje vsetko co pocuje aj spaja zatial take 2-3 slovicka spoji do vety, niekedy aj pekne vysklonuje, inokedy este nie 😀
ona mala len 1. a 2. hexu, 3.-tiu uz sestra odmietla, aj kvoli tomu aj kvoli dalsim neziaducim ucinkom ktore mala a potom jasnacka aj MMR odmietli, takze (si myslime) ze aj to zohralo rolu, keby dostala 3. hexu este v 11-12mes. tak neviem neviem a este MMR, tak to si ani nechcem predstavit co by bolo a aka by bola, mozno by nerozpravala do teraz a ktovie co este ... no nastastie uz dalsie nedostala a ani nedostane 🙂 dakujeme, ale dalsie vakciny si neprosime (moj tiez uz nebude preockovany, jemu zlyhal im. system po posl. ockovani, dovtedy uuuuplne zdrave dieta so super imunitou!!!), nechceme mat z nasich deti deti chore 🙂

zuzi0911
14. dec 2012

@hajanka no neviem moja prva je vsetkym povinnym zaockova a v roku povedala niekolko slovicok postupne nove spajanie a v dvoch rokoch celymi vetami a komunikovala ako dospela samozrejme az tak nesklonovala ale pekne zrozumitelne rozpravala.zato druha nepovie nic.je to individualne a nie tym ze bola alebo nebola zaockovana.

hajanka
14. dec 2012

@zuzi0911 hm.. tak to je pravda, ze kazde dieta je individualne, ale ak nastane TAKA zmena, ze z ublabotaneho veseleho dietatka je zo dna na den po ockovani dieta umrcane, vecne nervozne a nepovie ani BA, ani g-g-g (a nie 2 ci 5 dni, ale niekolko mesiacov to trva), tak to uz podla mna (na 99%) nie je jeho individualitou, ale tazkymi kovmi vo vakcinach 🙄
... a zakladatelka pise prave o taktom skoku, takomto obrate, zmene....
... moj bol tiez vsetkym v tom veku ockovany a rozpraval velmi skoro, pekne a bez problemov (jeho to ockovanie a nez. ucinky dobehli neskor) 🙄

zuzi0911
14. dec 2012

@hajanka to mi je luto ze ste mali alebo mate problemy.no my sme nemali zatial nic.aj ked mladsia v podstate zaockovana nie je aj ked je ale inac v pohode.

luisiana12
autor
15. dec 2012

@hajanka no myslim, ze sa to uz o volaco lepsi, on si vytvara totizto aj vselijake nove znaky, aj tymi komunikuje, takze hadam je to tzv. predrecove obdobie o ktorom som citala...kebyze ma aj ine zmeny, spravania, ze by neprospieval, nenapredoval mentalne aj motoricky, tak som si ista na stopercent ze je to ockovanim, ale on nema ine zmeny, ani nie je umrcnany, nic take, ani po ockovani bezprostredne nemal taku reakciu, tak ktovie,mozno je to len jeho vyvojove obdobie..

hajanka
15. dec 2012

@luisiana12 odkial beries, ze musi aj ine zmeny? ak tato zmena nestaci..... tak uz neviem... chcela si vediet, ci mal niekto takuto skusnost s ockovanim, tak som napisala, ze ano a nie som urcite sama, staci ak si precitas vsetky odpovede tu https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/
tiez som na neteri nebadala ani neboli ziadne znamky neprospievania (prave naopak) ani ine, akurat zmeny nalad bola este viac nervozna ako predtym (mala aj reflux, ale po ockovani bola este viac nervozna a placliva) a regres vo vyvoji reci. Ale ako myslis 🙂

luisiana12
autor
16. dec 2012

@hajanka no nikto mi nepovie na stopercent, ci je to ockovanim alebo nie...ale vies, on predtym ani nejako nehovoril, len blabotal, uz sa to lepsi o volaco...sem tam da nejaku hatlaninu a nejake slovicko..ale najcastejsie je to mnam 🙂 tie reakcie som si citala uz pred casom, co si dala link, no mala som dost, lutujem, ze som si ich neprecitala uz vtedy ako som ho dala zaockovat, ale nic, co sa stalo stalo...kupila som inak tie beckove vitaminy co spominala alikaa, ze pomohli jej malemu, tak skusim mu tie davat..

luisiana12
autor
27. dec 2012

@kubinca tak to je ale sikulka...musite mat doma veselo, ked tak rapoce... 🙂 🙂 a ty si malu nedala ockovat mmr v 15 mesiaci?

prevenar
27. dec 2012

@luisiana12 ci to bolo sposobene LEN ockovanim sa samozrejme na 100% neda povedat . co sa ale na 100% povedat da , je ze kazdym ockovanim sa na 100% dostanu to telicka dietatka toxicke kovy ako hlinik a ortut. zaroven rozne rakovinotvorne zluceniny ako formaldehyd a dalsie. o cudzorodej DNA rozneho povodu uz ani nevravim. ked si zoberieme ,ze do druheho roku nie je vyvinuta krvno-mozgova bariera - vsetko ide rovno do mozgu , tak je pomerne jasne ,ze nasledky su absolutne nevypocitatelne a "ruskou ruletou" so zdravim a zivotom maleho chrobacika. ..a to je na 100% . kto si mysli ze nie , ma dobru sancu, ze sa jedneho dna zobudi do riadnej nocnej mory ako tisice ludi pred nim. ..to je presne ten bod, ked uz je neskoro. ^^

kubinca
27. dec 2012

@luisiana12 no veru veselo je s nou a z tyzdna na tyzden sa uci aj 10-20 novych slovicok 🙂 a MMR sme nedali.... a uz asi ani nic ine nedame v buducnosti....

ruri
2. jún 2018

@abbie mozem sa opytat co je to znakovanie?dakujem

ankare
2. jún 2018

@ruri dorozumievanie sa prostredníctvom gesta

Strana
z3