Status Jozefa Miklošku ohľadom očkovania
poslanec za KDH Jozef Mikloško napísal dnes tento status:
Jozef Mikloško
Pred 2 hodinami ·
29.mája 2013 som položil v NR SR ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej otázku ohľadom očkovania detí. Otázka bola vylosovaná ako č.18, takže v Hodine otázok sa nedostala na program. Znela takto:
Povinné očkovanie je proti zásade informovaného súhlasu a výhrade vo svedomí. Štát nemá právo nútiť zákonom rodičov povinne očkovať svoje deti. Rastie počet článkov proti povinnému očkovaniu, počty ťažkého ochorenia detí a počty publikácii o chemických analýzach vakcín, ktoré obsahujú zdraviu škodlivé zlúčeniny (napr. toxické riziká používania hliníka v detských vakcínach). Existuje tiež výskum o nespoľahlivých a neúčinných vakcínach, aj o ich priamom spojení s neplodnosťou. Farmakologické firmy silne profitujú z očkovania a neudávajú objektívne informácie o rizikách a negatívnych dôsledkoch očkovania. Zohľadňuje MZ SR a ÚVZ tieto poznatky, vedú sa odborné diskusie o minimalizácii týchto rizík, aj legislatívne iniciatívy? Aké konkrétne?
Otázku rozšírim a podám ju ako interpeláciu.
@mano5 Ty si si teraz, čo prečítal? Tam máš napísané, že 99% chorých na rubeolu boli neočkovaní, pozri si garfy, podobné je to aj pri osýpkach. Boli zaznamenané prípady kongenitálnej rubeoly,jedno nenerodené dieťa zomrelo.Čo tu montuješ autá? Každý sa ti na tvoje "úvahy a prirovnania" môže vykašlať, ked sa mu narodí postihnuté dieťa. Chceš video?
Nejedli rukami, ale lopatou z chodníka mrazené ovocie, to je u Američanou bežná vec.
@tictac1974 naša malá po očkovaní dostala získaný typ rakoviny, ktorú spúšťajú toxíny. hádaj kto znáša následky očkovania? hádaj či im tento ... štát odklepol aspoň čiastočnú dávku na lieky, či benzíny na onko?
@sirinka Nič sa nestalo aj na budúce, už mám vybudovanú prirodzenú imunitu na urážky. Možno by niekoho zaujímalo, kde všade sa toxíny nachádzajú, aby ich mohli aspon trochu eliminovať. http://martinchudy.blog.sme.sk/c/322782/Ake-tox...
Ešte jednu o pliesnach si dovolím pripojiť. http://www.eatwell.cz/clanky/detail/8-toxiny-v-...
@adsumus a rubeola je tazka smrtelna choroba? a kolko tych nenarodenych deti umrelo 1 z kolkych milionov? a co teda epidemia osypok v CR,kde bolo 85% zaockovanost u nakazenych a statne organy priznali,ze ockovanie zlyhalo? ved su to v dnesnej dobe jednoducho liecitelne choroby,kedze hygiena a sposob zivota je adekvatny k tejto dobe,kedze sa nebavime o povojnovom obdobi,ale o sucastnosti,kolko % ludi malo pri tychto chorobach tazke prejavy ci dozivotne nasledky?? kedze o tom ani zmienka,je to zanedbatelne mnozstvo...
@saska.t Ona rubeola nie je nebezpečná pre narodené deti, ale pre tie, čo sú zatiaľ len v brusku a ak žena nebude ani očkovaná, ani neprekoná infekciu, môže sa jej narodiť postihnuté dieťa. Tu je dalsí taký smutný príbeh. Podľa mna je trochu krátkozraké "chrániť" vlastné deti pred očkovaním a vystaviť vnúčatá nákaze.Infekčné choroby nesúvisia s hygienou, tie sa šíria bez ohľadu na umývanie. Ja som si prešla veľa príbehov neočkovaných detí, ktoré ochoreli a riziko som si vyhodnotila v prospech očkovania.
Ohľadom neočkovania a materskej školy je tu pekná a zrozumiteľná analýza od českého lekára:
http://www.vitalia.cz/clanky/13-kauza-ockovani-...
@adsumus Zodpovedná má byť v prvom rade matka dieťaťa. Ak sa bojí rubeoly, a verí očkovaniu, tak sa má sama zaočkovať a až potom otehotnieť. V čom je problém?
Alebo ona na to môže kašlať, a potom žiadať všetkých naokolo, aby sa zaočkovali namiesto nej? 🙄
@adsumus ja som voci rubeole zaockovana neni,kedze vakcina prisla na trh v r.1986,co uz som bola davno skolopovinna a rubeolu som mala davno prekonanu,aj ked nie je na nu dozivotna imunita, protilatky mam,kedze mi robili testy,ktore su beznou sucastou tehotenskych vysetreni,kedze momentalne som tehotna a moje dieta je voci tejto chorobe neockovane,takze som si zistila, aku velku sancu mam chytit ju,najnebezpecnejsia je v 1 trimestri a v 21 tyz.je len 5 % zeby sa mojmu dietatu nieco stalo,keby som nemala protilatky,ktore mam. Este raz kolko nenarodenych deti umrie na rubeolu v % 1z miliona ????
už veľakrát som sa zamýšľala nad tým, ako je naša spoločnosť vo svojej podstate "iracionálna" a koľko protirečení je v oháňaní sa "verejným zdravím". ochranu detí pred infekčnými ochoreniami považujeme za "právo" dieťaťa ba priam povinnosť rodičov, no pomocnú ruku im v prípade nežiaducich účinkov spoločnosť nepodá. ľudia žiadajú, aby si takýto "odvážlivci" platili zdravotné náklady sami, ale na postihnutie po očkovaní im neprispeje nikto (špeciálne zdravotné pomôcky, lieky, špeciálna škola, príp. jeden z rodičov musí zostať doma s postihnutým dieťaťom atď)
ako spoločnosti nám nevadí, že spoločný vzduch ktorý dýchame, zem a voda, ktoré potrebujeme k životu, sa nenávratne ničia a pre ďalšie generácie to bude znamenať iba viac a viac civilizačných ochorení, alergií, astmy, tráviacich problémov, rakoviny, atď. spoločnosť nikoho nestíha za znečisťovanie týchto spoločných zdrojov, ktoré by sme si mali chrániť minimálne s takou vervou ako "právo" byť chránení pred infekčnými ochoreniami. kto mal v živote astmatický záchvat (ako napríklad ja) tak vie aké je to "príjemné" dusiť sa, nemôcť sa ani nadýchnuť, ani vydýchnuť. v minulosti trpeli deti paralýzou po prekonaní obrny, dnes trpia dvojročné deti prosím pekne, bolestivou reumatickou artritídou, čo bola choroba starcov po 80siatke!!! spýtajte sa ľudí z pacientských organizácií pre tieto deti - toto je novodobá záležitosť, toto sme tu nikdy nemali. áno, infekčné ochorenia dokážu mať závažné, strašné následky. ale o čom sa tu vlastne bavíme - keď hovoríme A a nepovieme B. poďme sa baviť teda o detskej astme (o nič menej príjemné ako čierny kašeľ) o detskej cukrovke, artritíde, rakovine, potravinových alergiách, ekzémoch, kedy deti nevedia od bolesti spať. kto bude niesť za toto zodpovednosť? kto bude za toto potrestaný? ako štát koná vo veci aby bola vyvodená nejaká trestoprávna zodpovednosť voči tým, ktorí to zavinili? ja nechcem aby moje dieťa malo v škole automat s malinoukou a sladkosťami, nechcem aby v školskej jedálni dostávalo zhnitú zeleninu. nechcem aby na ulici dýchalo smrady z tovární na výrobu chemikálií, nechcem aby som sa musela báť čo je v pitnej vode a v strave ktorú jeme. nechcem aby som ja a moje deti, aby sme trpeli takýmito degeneratívnymi ochoreniami ako to vidím všade. kde sa mám sťažovať? koho mám žalovať?
momentálne ma toto trápi oveľa viac ako hrozba infekčných ochorení, proti ktorým mám aspoň nejakú možnosť bojovať, ale nejesť, nepiť, nedýchať... to nemôžem ☹
@greenline Uvedom si jedno, že žiješ na hnojisku nič viac nič menej. Musíš si zohnať kvalitné čižmy aby sa ti nenabralo do nich a aby sa ti nerozpadli.
Ak máš prachy kúpiš si úplne všetko : pravdu zdravie šťastie právnika sudcu prokurátora policajta slobodu lásku dovolenku priateľstvo dieťa .................................................................................................................................................................................
Nič iné totižto v tejto konzumnej spoločnosti títo akože ľudia neuznávajú. Oni si ani neuvedomujú do akého otroctva sa dostali závislosťou na Bruseli a celom západe. Na všetko už je neskoro lebo tí čo majú tie prachy majú všetko a serú na tých ktorí nemajú nič.
Slovensko už neexistuje, všetko je predané a rozkradnuté a za pár rokov nebude nikto vedieť kto sú slováci a to ti tu garantujem.
Bude tu nasraná celá európa aj amerika nebude tu nijakého slovenského podnikateľa a zlikvidované poľnohospodárstvo.
Zabudni že tu bude niekto bojovať za slobodu a samostatnosť. Tu sa budú všetci pretvarovať ako je nám dobre a nikto nepovie ani mäkké f.
Prečo veríte uplne každej kravine, ktorá je proti očkovaniu. To, čo tu najnovšie propagujete nie je žiadna vedecká študia, ale počítačová kalkulácia vytvorená antivakcinistickými programátormi. Co ak jedneho dna pridete nato, že to vy ste podľahli manipulácií? Ze si zopár blbečkov zahrávalo so životmi detí. Nie štát, polícia, lekári ale tí vaši počítačoví odborníci na všetko zneužívaju ľudský strach, aby širili zlo.
@adsumus Kedze nesedim stale pri pocitaci a snazim sa reagovat na vsetky tvoje nezmysly, tak si vzdy skontroluj, na ktory prave reagujem.
K tej rubeole (aj osypkam, ked ich davas na jednaku uroven):
V EU zije cca 520 mil. obyvatelov a z toho sa nakazilo 11 808 (jedenast tisic osemsto osem). Ziadny mrtvi ani s trvalymi nasledkami tam neboli uvedeni.
Napis mi konecne v com su konkretne tieto dve choroby nebezpecnejsie ako dopravne nehody. Lebo ak mam dat zaockovat svoje druhe dieta musim si byt isty, ze nebude mat ziadne neziaduce ucinky a budem 100% chraneny proti tymto chorobam. Inak je vacsia pravdepodobnost, ze bude mat autonehodu pri ktorej zomrie alebo este vacsia pravdepodobnost, ze bude mat tazke zranenie s trvalymi nasledkami.
Podla toho, co RUVZ uvadza vo svojej sprave na strane 1, tak pravdepodobnost, ze po prekonani osypok (ktore su mimochodom nebezpecnejsie ako rubeola, ktora sa aj vyskytuje zriedkavejsie) bude mat nejake docasne nasledky (napr. hnacky) je 1/1000 to je 0,001%.
@adsumus Zatial tu kazdy dava len informacie, aby sa kazdy, kto pride do tejto diskusie, mohol zodpovedne rozhodnut, ci da alebo neda zaockovat svoje deti (alebo seba). Nikto tu nesiri zlo.
Mna zatial nikto nepresvedcil o ucinnosti vakcin a hlavne o tom, ze su bezpecne. Keby aj neboli ucinne na 100%, uplne by stacilo aj 80% ale musia byt ABSOLUTNE NEZAVADNE - NESMU MAT ZIADNE NEZIADUCE UCINKY (ani zvysenu teplotu). A ockovat by som aj tak dal az dieta po 1. roku zivota a len na vybrane choroby.
Jeden moj rodinny prislusnik, ktory pracuje uz 30 rokov na infekcnom, mi povedal, ze by sa bal len jednej choroby, proti ktorej sa ockuje - Osypkam. Aj to len preto, by sa jej obaval, lebo neveri nasim pediatrom, ze by ju spravne diagnostikovali, a nasadili spravnu liecbu. Ma vlastne dospele deti (uz muza a uz zenu), ktory su v obdobi zakladania si vlastnych rodin, takze to sleduje.
@mano5 ja len poznamku k tej zvysenej teplote..... Zvysena teplota je prejavom aktivacie imunitneho systemu... je to obranna reakcia tela, po prestaveni termoregulacneho centra v hypotalame je organizmus pripraveny na boj s infektom a zacne produkovat protilatky. Chapat teda teplotu ako nepripustny NU je zcestne.
@aurorag Preco?? Vobec mi to nepride zcestne - je to legitimna poziadavka. Mne je jedno akym sposobom to zabezpecia. Pokial sa ma aktivovat imunitny system, tak to sa moze aj danou chorobou a v neskorsom veku ako par mesiacom po narodeni a nebude vystaveny inym cudzorodym latkam ako je to vo vakcine. Pri klasickej (jedno akej) infekcii sa telo brani a vytvara potilatky na konkretnu infekciu. Nemusi riesit ziadne (opakujem ZIADNE) pridavne potencialne nebezpecne latky a plne sa organizmus "sustredi" na zneskodnenie "skodcu".
Kazdy normalny clovek, ak dostane nejaku chorobu - zacne sa liecit a pomahat telu aby zvladlo danu chorobu. Niekto vitaminmi niekto ide k lekarovi niekto rovno do lekarne a v podstate intuitivne sa vyhyba inym ludom (alebo ich na to upozornuje), lebo je chory a potencialne nakazlivy.
Ked dostanem vakcinu a nenastane ziadna odozva organizmu (ako nastastie nanestala ani u nasej malej), ani len zvysena teplota - ako mam vediet, ci je na danu chorobu imunna? Ma protilatky alebo sa mam obavat, ze sa nakazi? Ak sa nakazi a nenastane odozva organizmu ako ma vediet, ze sa ma vyhybat ludom aby ich nenakazila?
Zastanci ockovania tvrdia, ze priebehy chorob ockovanych ludi su slabsie. U niekoho nebadatelne. Ja to ale vidim ako velke minus pre ostatnych, ktory napr. nemozu byt ockovany zo zdravotnych dovodov, alebo su to inak chory ludia.
Ak ma niekto osypky alebo kiahne alebo akukolvek na vonok sa prejavujucu chorobu, tak sa izoluje (na posteli napr.) alebo sa vyhyba inym ludom.
Ak cloveka zaockuju zivim virusom (aj napr. MMR), tak v podstate je infikovany a v pohode si chodi po svete, lebo vsak on je zaockovany ale na vonok to nikto nevie - ani on sam! V pohode moze ist navstivit svojho kamarata na onkologiu, moze ist pozriet svoju staru mamu do penzionu....
@aurorag ano? aj ked trva rok a pol? to mi teda normalne nepride.....
@sorciera24 pise zvysenu teplotu..... nie horucky, nie pol roka.....

@adsumus Daj kolko ich zomrelo a kolko ma trvale nasledky po prekonani tych chorob. To, ze sa ta choroba vyskytuje, neznamena, ze na nu ludia zomieraju viac ako pri autonehodach a tak iste, ze maju trvale nasledky ako po autonehodach.
Vid priklad z Ukrajiny.