Status Jozefa Miklošku ohľadom očkovania
poslanec za KDH Jozef Mikloško napísal dnes tento status:
Jozef Mikloško
Pred 2 hodinami ·
29.mája 2013 som položil v NR SR ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej otázku ohľadom očkovania detí. Otázka bola vylosovaná ako č.18, takže v Hodine otázok sa nedostala na program. Znela takto:
Povinné očkovanie je proti zásade informovaného súhlasu a výhrade vo svedomí. Štát nemá právo nútiť zákonom rodičov povinne očkovať svoje deti. Rastie počet článkov proti povinnému očkovaniu, počty ťažkého ochorenia detí a počty publikácii o chemických analýzach vakcín, ktoré obsahujú zdraviu škodlivé zlúčeniny (napr. toxické riziká používania hliníka v detských vakcínach). Existuje tiež výskum o nespoľahlivých a neúčinných vakcínach, aj o ich priamom spojení s neplodnosťou. Farmakologické firmy silne profitujú z očkovania a neudávajú objektívne informácie o rizikách a negatívnych dôsledkoch očkovania. Zohľadňuje MZ SR a ÚVZ tieto poznatky, vedú sa odborné diskusie o minimalizácii týchto rizík, aj legislatívne iniciatívy? Aké konkrétne?
Otázku rozšírim a podám ju ako interpeláciu.
http://rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnutie_... asi sa budem riadit tymto 🙂 MMR moje abike urcite NEDAM!!!!!!!!!!!!
@aristka Takze ak robis v "spitali" prosim ta zverejni navstevnost chorych deti a kolko percent z nich su ockovane a kolko neockovane deti - je jedno ake to budu choroby, ci to bude soplik, chripka, bolenie hlavy, bolenie brucha, dychacie problemy. Staci percentualne - 100% bude pocet navset u pediatra (ak ich vo vasej nemocnici robi viacej, oslov ich co najviac ale dobry bude aj jeden) vsetkych deti. A nehovor mi, ze vsetky deti su ockovane na to uz nikto dnes neskoci.
Uz som takto vyzyval aj logopedov, imunologov a alergologov.
Nech teda mame jasne dokazy o tom, ze ockovane deti nie su viac chore ako neockovane od "profesionalov". Lebo rodicom, ktori maju aj plne ockovane deti a aj vobec neockovane deti, nikto neveri, ze tie neockovane su zdravsie a choroby u nich prebiehaju kratsie - su to proste obycajny "neprofesionali" a nemozu tym padom posudzovat zdravie svojich deti.
@aristka Este raz ohladen INTERNETU. Vznikol a funguje na vymenu a zverejnovanie vedeckych informacii. Na internete su vsetky odborne publikacie, ktore vysli v amerike (iTunes U) a vela odbornych studii z celeho sveta. Informacie su tam rychlo a okamzite po oficialnom zverejneni. Kazda vysoka skola a univerzita zverejnuje svoje vyskumy aj na internete, kazde laboratorium (ktore nema co skryvat) dava svoje vysledky aj na internet - kym to niekde uverejnia a vide to knizne je strasne dlha doba. Kazdy odbornik publikuje ako knizne tak aj na internete. Odkial cerpate informacie o najnovsich poznatkoch vy vo vasej nemocnici??? Cakate kym to niekto napise do knihy a poto cakate na preklad a potom na prelozene knizne vydanie? Ale to moze trvat aj rok (roky).
V dnesnej dobe je nepredstavitelne aby ked niekto v japonsku povie, ze nasli liek na leukemiu a o mesiac bude na trhu, ludia na slovensku rok/y cakali, kym to nejaka slovenska "kapacita" prelozi a publikuje a az potom sa tym budeme v nemocniciach zaoberat. Zobudte sa!!! Tak ako tu ja davam svoje odkazy na rozne studie, tak isto ich tu dava aj adsumus - TIEZ to je vsetko na internete.
@mano5 lenže to by sa jej nehodilo. vie výsledok hned aj bez štatistiky. nemusí ich robiť , ak má čo to v hlave, sama to vie. ale zverejniť to nemôže, pretože inde robiť nechce a pozíciou by mala asi ohrozenú. najviac kričí ten, čo chce presvedčiť sám seba a nie ostatných. ona pravdu vie. a to je to smutné, že to neprezentuje.
@mano5 Zila som tam 2000 -2010 a syn ma obcianstvo SR aj NL.
@jakobsapple1 To si sem nemala ani pisat, ze SR aj NL. To porusujes zakony SR. Ale to je jedno, takych co porusuju zakony je viac (aj vrazdy) a pokojne na Slovensku behaju po slobode. Tak to mi vysvetli ako je mozne, ze takto niekto v NL naliehal na ockovanie (akekolvek) - v NL je slobodna volba v ockovani. Moja sestra zije v DE od roku 1998, stale len SK obcianstvo (DE pas nechcela - teraz je to jedno) obe deti su Nemci, ale so ziadnym podobnym jednanim sa tam zatial nestretla. A to mala uz viacerych pediatrov - maximalne jej ta jedna pri kontrolach vzdy pripomenula, ze uz by sa mohlo ockovat. Po tretej pripomienke zmenila doktora.
Aj tak stale nechapem, preco sa ti, co maju zaockovane deti tak jeduju, ze niekto neda svoje deti zaockovat. Vsetky zdravotnicke organizacie potvrdili, ze na to aby nejaka choroba vymizla nestaci ani 90% zaockovanost populacie - ked sme v EU, bavme sa v medziach EU cca 520 milionov obyvatelov. Ved oni su zaockovany a to ich predsa chrani pred dotycnymi chorobami. Je jedno kolko ludi naokolo je nezaockovanych - to je princip prevencie ockovanim - nedostanem danu chorobu.
Ak pripustaju, ze chorobu mozu napriek tomu dostat - znovu je jedno kolko je okolo nich nezaockovanych ludi - tak potom postradam zmysel ockovania. Ak by sme aj my tu na nasom malom Slovensku dosiahli 95% zaockovanosti slovakov, stale je tu tych niekolko milionov nezaockovanych ludi, ktory sa v ramci Schengenu mozu volne pohybovat. Odcudzovat Slovakov, ktori nedaju zaockovat svoje deti je SMIESNE. V ramci EU a Schengenu to je menej ako promile neockovanych ludi. Treba zacat volat do Bruselu a riesit to tam, nie na Slovensku. To by sme museli zit na opevnenom ostrove a vsetkych prichodzich ockovat aby sme "ochtranili" svojich ludi.
@mano5 Naozaj neviem ako porusujem zakony. Obcianstvo synovi udelil iny clensky stat EU, na zaklade povodu druheho rodica. Neudelila som si ho JA, za ucelom porusit zakon. Ak o tom mate prehlad napiste mi prosim odkaz na legislativu. Pretoze som si nie vedoma akehokolvek porusenia zakona. Vopred dakujem. A k otazke vysvetlenia preco niekto v NL naliehal na ockovanie, nemam co dodat. Napisala som svoju skusenost, nieco co som prezila a zaroven moj nazor. Nezistovala som preco tak naliehaju, zdalo sa mi to len ironicke ze oni prisli na system, ktory sme u nas mali pred vela rokmi. Tiez pripomineky neposielal nas obvodny lekar ale ina zdravotnicka organizacia, na zaklade info od detskej sestry, ktora mala syna na starosti od babatka.
@jakobsapple1 nuz tu vidiet ako v praxi prebieha "slobodna" volba v inych krajinach EU...ale s nimi skoda pisat, AV su presvedceni, ze vsetko vedia najlepsie, vsade boli, vsetko videli...oni budu presviedcat cloveka zijuceho v inej krajine ako to
Tam chodi, pritom tam nikdy neboli a nemaju vlastnu skusenost
@natas4 sesternicu mam v Rakusku a jej maly je v normalnej skolke-ma 5 rokov--ockovali len 2 hexy a nik po nich nechce nic viacej-ci uz tetiu davku hexy ,prevenar , alebo MMR-ku.
Ona je Rakusanka,tam sa narodla a aj jej muz je Rakusan a nemali ziadny problem z toho a ma aj vela kamosiek co bud neockovali nic,alebo len tak ako oni.
Ona osobne ani nepozna nikoho kto by ockoval tak, ako je u nas ocko kalendar-len cumela ako puk,ked som jej ho hovorila.
Toto su info spred mesiaca,ked sme to rozoberali dost podrobne spolu.
@natas4 Dakujem za pochopenie mojho prispevku a podporu. Prispevok som napisala lebo som sokovana z nepovinosti niektorych ockovani. Zo ziadneho ineho umyslu, je to len moj nazor. Nechcem nikoho presviedcat. Este raz dakujem.
@jakobsapple1 Ohladne toho obcianstva - prepac, ze som ta uviedol do omylu:
http://www.vizadousa.sk/viza-do-usa-poradna/dvo...
Tak to je potom ine, ked to ziadala ina organizacia a nie lekar - to mozno suvisi s pristahovaletstvom. To je ale uz jedno.
Ja som za to, aby sa neočkovalo povinne, ale ak dieťa ochorie na chorobu, proti ktorej bolo očkovanie povinné, nech všetky finančné následky znášajú rodičia, v prípade nákazlivého ochorenia aj následky na ďalších nakazených.
@tictac1974 dobre ale to by potom museli napr. aj fajciari platit ( rakovina pluc) platili by si tu skvelu chemo a lieky. Tak je to zo vsetkym. Nemas celkom pravdu. 😅
@tictac1974 toto tu oz odznelo snad 1000krat---ale OK,-ked si budu patit liecbu aj fetaci,alkaci,ludia po uraze-napr z autoharie,lyzovania.........ked hazardovali so svojim a cudzim zivotom 😖 ,ludia s kardiovaskularnymi chorbami-ak nedorzuju zdravy zivotny styl-stravu,spanok,klud.... 😝 ,ludia s rakovinou-ak zanedbali preventivky,ludia s chrobami klbov a srdca-co maju ako nalsedok prechodnej chripky-zas nedodrzali zasady.......mozno by bolo tazke najst chorobu pod ktoru sme sa nepodpisali sami svojou stravou,riskovanim,nevylezanim choroby,zanedbanim prevetivok........takze ak plati jeden,co akoze nieco zanedbal,tak nech plati aj druhi-mozno aj ty ,ak jazdis rychlo,ci nechodis na preventivky.....
No a k nakazeniu inych-co tak zalovat najskor autorov reklam v TV a aj samotnu TV -ked daju opakovane reklamu na daky "liek" co odstranuje priznaky,ale nie chorobu a motivaju nas chodit potom chorych na detske besiedky,na hokejve zapsy,koncerty............a sirit tam virus dalej. 🙄
Najskor poriesme toto a potom ludi co nechcu pichat do svojich deti otravu s pochybnym efektom. 😖
@tictac1974 Ano suhlasim. Ked moje nezaockovane dieta nakazi ine nezoackovane dieta, tak vina sa rozdeli 50 na 50. Kazdy rodic si uhradi to svoje - ved aj ten druhy nedal zaockovat. Vysvetli mi (zas a znovu ta ista otazka) ako mozem nakazit zaockovane dieta - ved je chranene ockovanim. Takze kazdy nesie nasledky svojho rozhodnutia - ja si zaplatim liecbu svojho nezaockovaneho dietata a tvoje si to predplatilo formou vakciny (aj z mojho, kedze tak isto ako vsetci tu na fore platim namale zdravotne odvody).
Len tak pre informaciu:
Nehodovost na Slovensku za rok 2012 - Pocet nehod 13945, z toho 296 usmrteni, 1122 tazko zranenych, 5316 lahko zranenych.
Oproti tomu dam adsumusom predkladanu epidemiu osypok na Ukrajine:
http://www.ruvztn.sk/epid_osypok.pdf
ziadny uvedeny mrtvy (ak boli, preco ich neuviedli?!), ani ziadne uvedene tazke poskodenie (adekvatne k tazkym zraneniam pri automobilovych nehodach). A to tych chorych bolo 44534.
Nedam sa zaockovat a prejde ma auto. Dam sa zaockovat a mam taku istu pravdepodobnost ze ma prejde auto. To je vyssia umrtnost (nehovoriac o tazkych zraneniach), ako ked je "brutalna" epidemia Osypok.
@mano5 Ty si tu minule vypisoval, že východný blok, vysoká zaočkovanosť? Na Ukraine spadli na 50% a počet chorých na osýpky najvyšší v Europe, asi taký ako v Afrike. V Austrálií už majú prijatý jeden veľmi rozumný zákon a to, že škôlky môžu odmietnúť nezaočkované deti. A bežná prax v zahraničí, že rodič musí pri prihlasovaní dieťaťa do školy, uviesť jeho očkovací status a to len pre jeho ochranu, lebo v prípade epidémie, musí byť také dieťa mesiac v karanténe, aby neochorelo. Môj názor je, že rodičia majú právo vedieť ako je natom škola so zaočkovanosťou, pretože ich deti môžu byť s oslabenou imunitou alebo po operáciách, po chemoterapii a vystaviť ich zbytočne nákaze osýpkami by mohlo ohroziť ich život.
@tictac1974 Súhlasím s tým preplácaním liečby, ved aj u zubára ak kašleš na prevenciu, liečbu si pekne hradíš zo svojho.
@adsumus Ano ja. Je to aj v tom dokumente z Trencianskeho RUVZ:
"V roku 2006 bola zaznamenaná rozsiahla epidémia so 44 534 prípadmi napriek vykazovanej zaočkovanosti v populácii viac ako 95% v období rokov 2001- 2006 [13]." - tretia strana druhy riadok od vrchu. Kde mas nieco o 50%- tach??? Ty vobec necitas, to co sem ludia davaju. Citas vobec to, co sem davas sama?
Stale tu omielas Australiu - australia je ostrov uplne mimo nasej zemepisnej sirky aj dlzky (uplne ine klimaticke podmienky), a kedze je to ostrov oni si nan mozu pustit koho chcu. Koho nechcu, toho poslu rovno z letiska (z pristavu) naspat. Prestan tu uz zavadzat ludi o tom ako je to v Australii - uplne ine podmienky na sirenie chorob, uplne ine druhy hmyzu a hlodavcov, ktore mozu sirit rozne nakazy.
Daj nieco z EU kde je najvacsia migracia obyvatelstva.
@tictac1974 a okrem tych vsetkych co uz boli vymenovani, ja chcem aby si hradili komplet liecbu aj vsetci obezni ludia...
@mano5 To bola práveže vykazovaná zaočkovanosť, ale tam existuju realne pochybnosti o tej skutočnej, za posledné tri roky, majú 70,50,50 aj to či?http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...
Prečo by Austrália mala byť mimo? A čo má hlodavec spoločné s osýpkami alebo tetanom? Ako by sa ti páčilo, že tvoje nezaočkované dieťa, bude sedieť, v prípade epidémie, doma mesiac ako to platí v Amerike? To je tiež ostrov uplne mimo našej zemepisnej dlžky?
Ak máš dojem, že zavádzam aspon uved konkrétne, že v čom a nevypisuj len bodaj si vypisoval ako taký zufalec. Drž sa faktov, ak to dokážeš.
Ak máš pocit, že sa nás celková situácia vo svete netýka, prečítaj si správičku o mrazenom ovocí z Turecka, ktoré doputovalo do Ameriky a nakazilo už kopec ludí žltačkou A, ale našťastie len jediné diaťa, a to bolo neočkované. Mimochodom organické ovocie, super zdravé, bez chémie vypestované.
@adsumus tieto obmedzenia, ktore tu stale vypisujes naznacuju jedine... Strach z nefunkcnosti ockovania... Strach z toho, ze by sa jasne ukazalo, ako sa bez problemov nakazi rovnaky pocet ockovanych aj neockovanych jedincov... A ze teda ockovanie skutocne nechrani tak, ako nas o tom presviedcate...
@sirinka Strach? Tie vaše psychologické vstupy si môžeš kľudne odpustiť. Pozrime na rubeolu ako sa jej darí v Europe.
V prvých troch mesiacoch 2012 bolo zaznamenaných 11809 prípadov rubeoly v 25 európskych krajinách, čo je asi o 3000 viac ako rok pred tým a o 7000 viac ako dva roky predtým. 99 percent boli neočkovaní jedno percento malo len jednu dávku vakcinácie. Rumunsko, Poľsko, Belgicko, Francúzsko, Nemecko.
http://www.forbes.com/sites/gerganakoleva/2012/...
http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publicati...
@adsumus Takze necitas ☹ . Lebo o par riadkov nizsie je to napisane 😎 :
"3. marca 2012 Ministerstvo zdravotníctva Ukrajiny a Štátna hygienická a epidemiologická služba
Ukrajiny hlásili 5 127 prípadov osýpok od začiatku tohto roka so 162 prípadmi hlásenými za posledný
deň hlásenia [14]. V súčasnosti epidémia postihuje najmä západné regióny krajiny s najvyšším
výskytom v oblasti Ľvovu (1 416 prípadov v r. 2012, zaočkovanosť <40% (obr. 3) [15]. Genotyp vírusu
je D4, podobný tomu, ktorý najčastejšie cirkuluje v EU, EEA/EFTA krajinách."
A to je na tom to zaujimave - zaockovanost nizsia ako 40% a zrazu len (samozrejme doteraz) 5 127 pripadov. Nizsie v tomto dokumente RUVZ sa spomina najvacsia kulminacia osypok medzi februarom az junom, t.z. ze zaockovanost len 40% a ziadna "brutalna" epidemia - kedze uz budu osypky ustupovat.
DRZIM SA FAKTOV a poctivo odpovedam na citam odkazy.
Dodrziavat karantenu by som musel, ci by sa mi to pacilo alebo nie. Postum je to spravny - vzdy treba izolovat postihnutu oblast ak je to nevyhnutne.
Amerika je natolko velka, ze to nie je ostrov - je to kontinent a je na nom niekolko stoviek statov. Teda ak si amerikou nemyslel len Spojene staty Americke (USA).
Znovu zavadzas a neprecitala sisi spravu poriadne (asi ta v skole nenaucili poriadne rozumiet citanemu textu) - to nadavam za vinu tebe ale skole, ktoru si navstevovala:
Proti HepA sa ani u nas neockuje povinne:
http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...
a druhy odkaz:
http://www.dovera.sk/poistenec/tema-len-pre-vas...
z ktoreho sa neda urcit, ci to naozaj sposobilo to mrazene ovocie alebo to v tom parku jedli spinavymi rukami.

@petot hepatoprotektíva sa používajú,ak by to bolo len o vit.c je to dosť málo...,ale nie pri otravách v akútnej fáze... 😉 ,potom ďalšiu liečbu rieši psychiatria ,tam možno dávajú 😉