Status Jozefa Miklošku ohľadom očkovania
poslanec za KDH Jozef Mikloško napísal dnes tento status:
Jozef Mikloško
Pred 2 hodinami ·
29.mája 2013 som položil v NR SR ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej otázku ohľadom očkovania detí. Otázka bola vylosovaná ako č.18, takže v Hodine otázok sa nedostala na program. Znela takto:
Povinné očkovanie je proti zásade informovaného súhlasu a výhrade vo svedomí. Štát nemá právo nútiť zákonom rodičov povinne očkovať svoje deti. Rastie počet článkov proti povinnému očkovaniu, počty ťažkého ochorenia detí a počty publikácii o chemických analýzach vakcín, ktoré obsahujú zdraviu škodlivé zlúčeniny (napr. toxické riziká používania hliníka v detských vakcínach). Existuje tiež výskum o nespoľahlivých a neúčinných vakcínach, aj o ich priamom spojení s neplodnosťou. Farmakologické firmy silne profitujú z očkovania a neudávajú objektívne informácie o rizikách a negatívnych dôsledkoch očkovania. Zohľadňuje MZ SR a ÚVZ tieto poznatky, vedú sa odborné diskusie o minimalizácii týchto rizík, aj legislatívne iniciatívy? Aké konkrétne?
Otázku rozšírim a podám ju ako interpeláciu.
@aurorag ja len k tvojmu prispevku 9.08...lebo ani ta zvysena teplota nemusi byt sranda......(cize podla posl. prispevku predpokladam, ze ani tebe nepride normalne amt zvysenu teplotu po ockvoani dlhodobo, ze?).....aspon vies, preco potom neockujem (a hadam aj ostatni...)
@sorciera24 ja som sa nevyjadrovala celkovo k ockovaniu.... mozno trochu mimo temu, to ano.... ja som reagovala na to, ze zvysena teplota po ockovani je normalna reakcia - telo, imunitny system reaguje. Mat vyse roka teplotu po ockovani, to som este nepocula. pokial viem, najbeznejsi NU je teplota tak 2-3 dni, nie dlhodobo.
@aurorag no vidis, tak uz pocujes, resp. citas, moj maly mal teplotu po ockvoani rok a pol! (kym som ho z toho nakoniec aj tak sama nedostala...)....ja len, ze aj toto je NU a vobec nie normalny, ze?.....keby mal 2 dni a bol by to jediny NU ani enriesim a ockujem zaradom......(ale bohuzial, tak to nie je...)
@sorciera24 to je mi luto...
@aurorag no, lutost mi uz nepomoze, hlavne, ze uz je z toho von a je zdravy....(mne je viac luto, ze mnohi nevedia pochopit, preco niekto neockuje, alebo ciastocne neockuje.....proste, ked mas zlu skusenost, je logicke, ze nepojdes riskovat cosi viac...).....uz sme off t. (to len na ujasnenie...preco som reagovala na tu teplotu....)
@sorciera24 A dokonca niektorí majú teplotu aj viacej rokov v určitých pravidelných intervaloch a tiež si s tým nevedia lekári poradiť. Môže to byť aj zblbnutý imunitný systém po vakcinácii a pritom to nik tomu nepripisuje. ☹ ☹ ☹ 😢 😢 😢 😢
@adsumus Ešte raz ma napadneš takto zákerne tak si ma nepraj. Som nevedela že si nestojíš za tým čo napíšeš a že si taká zbabelá že sa to bojíš napísať verejne.
Tak naber odvahu a napíš to sem čo si mi napísala a rafinovane a primitívne vymazala TY SI SMRŤ si mi napísala len si to potom pri úprave príspevku vymazala. A do IP ti to písať nebudem lebo si nedám pošpiniť moje IP takými zlomyseľnými želaniami. Ľutujem ťa si na tom fakt zle. ☹ ☹ ☹ ☹ 😢 😖 😖
@sorciera24 Predstav si čo mi napísala adsumus že smrť si ty a potom to vymazala aby ste to tu nevideli a mne to prišlo do upozornení. To vypovedá o charaktere človeka.
@nae Ale také zákeráctvo keď ja jednám úprimne a otvorene aj keď sa to niekomu nepáči som normálne zošokovaná čo táto osoba môže dokázať v reálnom živote aj priať niekomu smrť a ešte od chrbta .
A práve dnes keď admin predniesol takú citovú prednášku ako sa má diskutovať. To je normálne smrtiaca rana dýkou rovno zozadu do chrbta.
Som zvedavá či sa aspoň omluví. Toto sa nerobí ani najväčšiemu nepriateľovi a nepraje taktiež.
@irenkask tam by som povedala, ze uz nie je nieco psychicky ok......to uz sledujem dlhsiu dobu (preto uz nereagujem......) to uz aj slepy si vsimne, ze ta osoba nie je v poriadku (len mi jej problem nevyriesime...)
@sorciera24 tak toto je aj náš prípad. Syn nar. 2000 po 1. očkovaní tuším v troch mesiacoch ( a následne po každom ďaľšom ) hneď horúčky 40 stupňov ( 48 hodín ) a potom viac ako rok stále zvýšená teplota cca 37,5 - 37,8 - podotýkam vkuse. A z času na čas prepukli u neho také zvláštne epizody horúčok cca 39 - 40 stupňov počas 2 -3 dní bez akýchkoľvek iných príznakov ochorenia. Ako prišli, tak odišli, nikdy sa nič iné neprejavilo, len tá zvýšená teplota zostávala. Preto už viac neočkujeme, ani mladšiu dcéru, som na 100 % presvedčená, že to spustilo očkovanie.
@volterra ja viem, ze to spusitlo ockvoanie, ankolko pred ockovanim teplotu nemal (merala som mu), potom mu vysupila nad 38 2 dni a potom klesla na 37,2-3 a ostala tak a asi by sa trapil doteraz, keby som s nim nepodstupila detox od taz. kovov.....kt. jedina pomohol! (cize ja som si uplne ista...... (aspon vies o com pisem a ako sa citim 😒 plne ta chapem....)
@mano5 ockovanim sa dostava do tela OSLABENY virus, takze nieco, co cloveka uplne nezlozi, ale ma za nasledok tvorbu protilatok. nie je to to iste, ako sa tym virusom nakazit v plnej parade.
@fazulka_mala Ale dá sa nakaziť aj v plnej paráde, ked ide o živé vírusy....Ale tu ide hlavne o prídavné látky vo vakcínach, o neurotoxické jedy, silné karcinogény.....tie ti pomôžu akurát telo otráviť a poškodiť, nič iné.......A výsledok očkovania (ochrany) je je otázny a odlišný, ako by mal byť..... 😵 hmmm
@nikimax reagovala som na prispevok @mano5 z predoslej strany, kde on porovnava vakcinu a infekciu v plnej parade, ze je to to iste a v podstate telo nepotrebuje vakcinu lebo sa sa vie imunizovat po nakazeni. Len sim chcela poukazat na to, ze to vobec nie je to iste. Vakcina = oslabena infekcia, ale telo si urobi protilatky a bude si pamatat. Infekcia v plnej parade = kopec silnych virusov, zlozi to cloveka, bez vakciny telo hned nevie, ako zautocit (s vakcinou okamzite vie, co presne znici ten konkretny virus, lebo si to pamata).
@fazulka_mala To je síce pekne napísané, ale tak jednoduché to nie je 😅 Pri prirodzenej infekcii telo bojuje najprv jednoduchšími mechanizmami - napr. prirodzená ochranná bariéra epitélií, slizničná imunita vrátane sekrečných protilátok, rozne nešpecifické zložky imunity, NK bunky, makrofágy, a tak ďalej - všetko sa to postupne melie, aktivizujú sa rozne proteínové kaskády a telo reaguje najprv na povrch patogéna (napr. LPS obaly baktérií). Protilátková ochrana (myslím vyprovokovanie tvorby protilátok) a boj je až vyšší level.
Pri vakcinácii obchádzaš všetky prirodzené línie obrany a umelo vpravíš hlboko do tela bu oslabený vírus, alebo časť baktérie, či anatoxín. To je totálny šok pre imunitný systém a nie každý to zvládne tak, ako sa od neho očakáva. K tomu si to vynásob množstvom patogénov z multivakcín, a máš z toho riadny guláš pre imunitný systém. Pri neuzatvorenej hematoencefalickej bariére a nadmernom množstve neurotoxínov/adjuvans je vždy len otázka času, kto a kedy si to odnesie.
Ďalšia vec - je veľmi raritné, aby sa niekto prirodzene nakazil osýpkami, ružienkou a mumpsom súčasne, ako aj tetanom, obrnou, záškrtom atď. 😉
@fazulka_mala Nechapem preco niekto reaguje na mesiac nedotknutu temu. Keby to nehadzalo do upozorneni, tak ani nepridem na to, ze mi niekto nieco pise. Treba citat do konca, kde to bolo neskor vysvetlene a nejakymi diskutujucimi doktormi aj potvrdene:
- imunita je komplexny system vratane koze, nosa, ust a dalsich systemov, ktore ako prve prichadzaju do styku s virusmi a aktivuju dalsie zlozky imunitneho systemu.
- ked obides vsetky tieto imunitne prvky a pichnes virus (aj ked len oslabeny, ale stale zivy - MMR) priamo do prekrveneho tela maleho (uz 3-mesacneho) dietata s este nevyvinutym imunitnym system, co sa stane? A to je prave to - NIKTO NEVIE CO. To, co tvrdia, ze nastartaju imunitu alebo vyvolaju "LEN" odozvu imunitneho systemu - tak to co znamena? Sami nevedia. S urcitostou len vedia, ze to vyvola nejaku odozvu. Niektore deti to zvladnu ine nie - tak ako aj choroby. Mozes si vybrat - urcite das zaockovat, lebo vsetci tvrdia, ze je to bezpecne a budes znasat aj pripadne neziaduce ucinky - alebo nedas a budes cakat, kedy dieta dostane mumps alebo osypky (z tychto dvoch mi osobne bolo doporucene ockovat len osypky - monovakcina je dostupne v nemecku a francuzsku).
nae ma o par minut predbehla a aj tak je povolanejsia.
@fazulka_mala no co si si to len dovolila...tfuj tfuj...reagovat na mesiac staru temu ...okamzite do kuta ! 😀 😅 😉
@natas4 ze? vies, ako sa hanbim 😀
Bodaj by to pan poslanec dokopal dokonca, pretoze moje druhe dieta nemienim dat ockovat.....aj za cenu pokuty. Predsa mi nikto nemoze kazat robit nieco, co mojmu dietatu moze ublizit a ked je to proti mojmu presvedceniu....!? Minule som akurat pozerala o ockovani taku relaciu a iba posktomunisticke staty mali taky obrovsky pocet povinnych ockovani :( Akoze tu musim riskovat zdravie mojho dietat a 30 km od BA vo Viedni sa uz neboja epidemii???
Moj prvy syncek sa narodil s Downovym syndromom a zdravie dietatka odvtedy je pre nas cennejsie ako vsetko na tomto svete. Na zaklade jeho diagnozy sme travili velmi vela casu na rehabilitacnych pobytoch a nemocniciach a tam som priamo z ust mamiciek rozne postihnutych deti pocula, ze urcite problemy ich deti nastali prave po ockovani. Dakujem, take riziko nepodstupim a nech ma laskavo nikto (zakon) nenuti :(
Niektorí ľudia sú ako hodiny, ktoré stále bijú, no nie preto, aby vám povedali, koľko je hodín, ale preto, lebo nemajú všetky kolieska v poriadku.
(G. Eliot)
Komu to je adresované, iste pochopí.
...Najhoršie je, keď jediná rozumná vec, ktorú môžeš povedať, je nepovedať NIČ...
Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.(Karel Čapek)
Pochopili 😀

@mano5 kde v realnom zivote sa infikujes len jednym konkretnym infektom? a kde v dnesnom svete tvoje telo nemusi riesit pridavne potencialne nebezpecne latky?
ale suhlasim s tebou, idealne su vakciny bez akychkolvek NU. Dufam, ze k nim dospejeme... 🙂