Status Jozefa Miklošku ohľadom očkovania
poslanec za KDH Jozef Mikloško napísal dnes tento status:
Jozef Mikloško
Pred 2 hodinami ·
29.mája 2013 som položil v NR SR ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej otázku ohľadom očkovania detí. Otázka bola vylosovaná ako č.18, takže v Hodine otázok sa nedostala na program. Znela takto:
Povinné očkovanie je proti zásade informovaného súhlasu a výhrade vo svedomí. Štát nemá právo nútiť zákonom rodičov povinne očkovať svoje deti. Rastie počet článkov proti povinnému očkovaniu, počty ťažkého ochorenia detí a počty publikácii o chemických analýzach vakcín, ktoré obsahujú zdraviu škodlivé zlúčeniny (napr. toxické riziká používania hliníka v detských vakcínach). Existuje tiež výskum o nespoľahlivých a neúčinných vakcínach, aj o ich priamom spojení s neplodnosťou. Farmakologické firmy silne profitujú z očkovania a neudávajú objektívne informácie o rizikách a negatívnych dôsledkoch očkovania. Zohľadňuje MZ SR a ÚVZ tieto poznatky, vedú sa odborné diskusie o minimalizácii týchto rizík, aj legislatívne iniciatívy? Aké konkrétne?
Otázku rozšírim a podám ju ako interpeláciu.
😀
@bubulka722 vies co ma zaujima? ze ci tie odmietnutia sa budu hlasit len pri novych rodicoch, alebo aj spatne? ak by to preslo.
@tara Predpokladám, že sa to rozbehne v celom rozsahu. Oni neprehliadnu nikoho, kto nejde ako stádovité teliatko. Je mi hrozne napísať to, ale je to oveľa pravdepodobnejšie. 😠
Máme odpoved ministerky Zvolenskej na inerpeláciu Jozefa Miklošku.
Ani kavu som si nemusela davat, tak som si dvihla tou odpovedou tlak! Napr. SUKL nekontroluje zlozenie vakcin; pytala som sa ich na to a odpisali mi, ze NEKONTROLUJU! No, ale nepotrebujem dalsie zvysovanie tlaku. Zvolenska "fici" asi na takych "liekoch" ako Uhliarik, ktory povolil urychlenu registraciu vakciny za 1 den!
@bralilienka môj názor: Zvolenská je absolutne nekompetentná osoba (svedčia o tom jej mnohé prešľapy), nemá čo robiť na svojom poste....Je to hamba.... ☹ mali by ju odvolať, čím skôr tým lepšie...... 😒
@tin007 SUKL to nepotrebuje kontrolovať, načo vyhadzovať zbytočne peniaze. Nejaký ujo z EU alebo GSK či inej farmafirmy im napíše, že vakcína je bezpečná, a to je pre nich ako biblia. A keď potom nastanú "průsery" s "náhodne kontaminovanou" šaržou, tak sa tvária, akože to je len preventívne opatrenie. Naozaj nepochopím, ako ľudia možu ísť proti sebe a škodiť si v mene mamonu.
@nikimax
@bralilienka ved ta odpoved nie je nic ine len spojenie vsetkych vseobecnych vyjadreni do jedneho listu... Nic konkretne, ale jedna vec zdvihla tlak aj mne... poskodeny ma narok socialne davky... Pozrime sa ako ziju ludia zo socialnych davok, skor zivoria, prosit o pomoc musia.... A presne to odraza aj to, ako velmi tymto ludom na nas zalezi... Nech si utvori nazor ktokolvek z nas...
@sirinka klame, poškodený nemá nárok na sociálne dávky. dieťa poškodené aj parným valcom, ktoré šoférovala pani morda zvolená, nedostane do 3 rokov nič. vôbec nič. môžeš sa odvolávať aj na lampáreň.
Zvolenská KLAME !!!!!!!!!!! A nepozná zákony o ktorých sa vyjadruje!!!! pľujem
@nae nebodaj ty vies uplne presne pod aky clanok spadaju, komu reportuju ake maju vnotorne postupy, ako ich kontroluje EMA (europska liekova agentura, pod ktoru spadaju vsetky clenske staty EU). Nehovor tu neoverene a nepodlozene tvrdenia ak chce vidiet ako naozaj pracuju ako robia Pharmakovigilance a maju kontroly z EMA a hlasia im kazdy prd po podani lieku tak sa tam chod sama opytat, prejdi si europske zakony a liekoch ktorych stanovy platia aj u nas a potom tu pis ze vies ako robia. Lebo citas len tie informacie ktore sa ti hodia
@mimikas Bavíme sa o vakcínach, nie o liekoch. Vakcína nie je liek. ALebo máš pocit, že je?
Vakcíny slovenský ŠÚKL netestuje, nekontroluje, to je fakt. Možeš tu o tom napísať akú chceš prednášku a písať sem osobné invektívy voči mne, nezmeníš to. Je to tak. Vakcíny, ktorými sa očkujú deti, sa na Slovensku už viac netestujú. Bodka.
@mikimas Pisala som pred 2 rokmi na SUKL, odpovedali mi, ze nekontroluju zlozenie vakcin. Tj, ked sa raz vakcina dostane k nam, tak nerobia ziadne skusky, ci to, co pise vyrobca v zlozeni realne zodpoveda otestovanej vzorky. Tak isto nerobia priebezne kontroly, v akej kvalite su vakciny!
@mimikas Dobre, tak ešte raz a polopate.
Nie, slovenský ŠÚKL už ďalej NETESTUJE vakcíny, ktoré sú na náš trh dodávané. Nerobí to. Píšem to po x tý krát a už snáď sa pochopíme.
"Pred umiestnením každej vyrobenej šarže vakcíny na slovenský trh musí ešte výrobca v predstihu predložiť na Štátny ústav pre kontrolu liečiv výrobnú a kontrolnú dokumentáciu aj napriek tomu, že bol vydaný Európsky certifikát. Po ich validovaní ŠÚKL schváli uvedenie príslušnej vakcíny na slovenský trh. Európsky certifikát vydaný nezávislou štátnou organizáciou umožňuje, aby sa neopakovali už vykonané analýzy pred uvedením konkrétnej šarže na trh."
http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/vakciny...
ŠÚKL musí vybaviť len všetky papierovačky.
Takže dovoľ mi pripomenúť ti, že toto moje tvrdenie hneď z prvého príspevku je overené a pravdivé.
Dúfam, že stačilo takéto vysvetlenie.
@nae ale ja som nikde netvrdila ze ich testuje a tak isto som povedala ze sa SUKL sa netestuju ziadne lieky a tiez som napisala ze to vsetko zastresuje EMA a pod nu spada SUKL. Ja som len povedala ze SUKL musi a hlasi vsetky NU EMAi ado Pharmacovigilance. A ten europsky certifikat vydava prave EMA ako nezavisla liekova agentura ktora kontroluje vsetko co ide na trh v ranci EU a teda aj SK. Cize vakciny su kontrolovane tak isto ako lieky a zdravotnicke pomocky.
@mimikas súhlasím. Debatu si ale začala s tvrdením: "a ty vari vies ako a co robi SUKL ked tak o nom pises?" plus "Nehovor tu neoverene a nepodlozene tvrdenia" a "Lebo citas len tie informacie ktore sa ti hodia".
Nastala tu debata o vakcínach, tak som napísala svoje o vakcínach ("SUKL to nepotrebuje kontrolovať, načo vyhadzovať zbytočne peniaze. Nejaký ujo z EU alebo GSK či inej farmafirmy im napíše, že vakcína je bezpečná, a to je pre nich ako biblia.") Takže čo som napísala, platí. ŠÚKL vakcíny nekontroluje a riadia sa podľa ujov a tiet z EU, a to konkrétne z EMA (= European Medicines Agency, Európska lieková agentúra =
"The European Medicines Agency is a decentralised agency of the European Union, located in London. The Agency is responsible for the scientific evaluation of medicines developed by pharmaceutical companies for use in the European Union.")
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pag...
Tak sme si to pekne vysvetlili. Prajem pekný deň všetkým.
"Prepustenie vyrobenej šarže vakcíny výrobcom však ešte neumožňuje jej používanie na trhu v štátoch Európskej únie. Vakcíny spolu s krvnými derivátmi, na rozdiel od ostatných liekov, musia byť podľa článku 114 Smernice Európskej komisie č. 2001/83/EC prepustené aj príslušným štátnym orgánom so sídlom v niektorom štáte EÚ a musia mať národný alebo tzv. Európsky certifikát o prepustení vyrobenej šarže vakcíny na trh Európskej únie. Rozsah predpísaných skúšok pred prepustením vakcíny na trh, ktoré musí vykonať výrobca ako aj príslušný štátny orgán, je dostupný na stránke Európskeho riadiaceho úradu pre kvalitu liekov - EDQM so sídlom v Štrasburgu (Product Specific Guidelines for OCABR of Human Biological Medicinal Products)"
Kontrolu šarže vykoná výrobca aj príslušný štátny orgán, tak tu nevypisuj, že slovensko ide podľa toho, čo mu nejaký ujo napíše alebo GSK, lebo zavádzaš ľudí.
@nae
@adsumus Výrobca je zahraničný čo sa týka všetkých vakcín pre deti na slovenskom trhu. Takže na Slovensku sa žiadne takéto testovanie pred uvedením na trh nerobí. Príslušný štátny orgán v tomto smere zatieňuje EU a jej EMA, ktorý je im nadradený, keďže sme z EU celý nadšení a v mnohom sa im podriaďujeme. Vyššie ti písala pisateľka tin007, že jej sami zo ŠÚKL potvrdili, že testovanie nerobia - NE-RO-BIA. Nepochopiteľné? Či treba ešte raz vysvetliť?
Výrobca a všetky ostatné orgány predkladajú "len" papiere - certifikáty, atesty, tony dokumentov, ktoré si tunajší úradníci a odborníci prelistujú, preštudujú, a dajú pečiatku, že áno, vakcína je skvelá a bezpečná, možeme očkovať.
"Pred umiestnením každej vyrobenej šarže vakcíny na slovenský trh musí ešte výrobca v predstihu predložiť na Štátny ústav pre kontrolu liečiv výrobnú a kontrolnú dokumentáciu aj napriek tomu, že bol vydaný Európsky certifikát. Po ich validovaní ŠÚKL schváli uvedenie príslušnej vakcíny na slovenský trh. Európsky certifikát vydaný nezávislou štátnou organizáciou umožňuje, aby sa neopakovali už vykonané analýzy pred uvedením konkrétnej šarže na trh."
Na tebou uvedenom odkaze zo sukl.sk je jasne napísané, že všetka dokumentáciu je dodávaná a ŠÚKL ju "len" validuje - vykonané analýzy sa už NEOPAKUJÚ.
p.s. ale pokiaľ chceš financovať testovanie každej príchodzej vakcíny na náš trh, do toho.
p.s.2 Ospravedlnenie za tvoj výrok, že zavádzam ľudí, nepotrebujem, lebo mi na tom (ospravedlnení) úprimne nezáleží 😉
p.s 3 Keď neveríš mne, napíš dr. Urbančíkovej, s ktorou si vymieňate súkromné maily, nech ti osvetlí, kde je pravda a prídi sa podeliť. Ak sa mýlim, ospravedlním sa ti rada a bez problémov.
K Infanrixu hexa, keď sťahovali pred rokom vakcínu z "potenciálne kontaminovaného prostredia":
"Infanrix Hexa je centrálne registrovaný liek, t.j. registračný postup je riadený Európskou liekovou agentúrou a rozhodnutie o registrácii lieku vydáva Európska komisia sídliaca v Bruseli. Pred uvedením lieku na trh prejde každá šarža lieku kompletnými analytickými testami vykonanými oficiálnym kontrolným laboratóriom. Uvedená šarža lieku prešla analytickou kontrolou nezávislého kontrolného laboratória Paul Ehrlich Institut v Nemecku."
http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/bezpecn...
"Testy finálnej vakcíny, ktoré sa robia vždy pri prepustení jednotlivých šarží z výroby, nepreukázali mikrobiálnu kontamináciu vakcíny. Napriek tomu, že sa nejedná o priamy nedostatok v kvalite lieku, nariadil z preventívnych dôvodov štátny ústav stiahnutie uvedenej šarže."
http://www.sukl.sk/sk/media/lieky-v-mediach/pod...

@nae nuz, niekto nepochopil 😀 😎