Sú očkované deti hrozbou pre neočkované deti?
Niekde som citala ze prave zaockovane deti su nosici danej nakazy proti ktorej boli ockovane. Je to pravda a ako dlho po ocovani mozu nakazit druhych touto nakazou??
Podla mna nic nie je cierno-biele. Ziadne ockovanie neposkytuje dozivotnu imunitu, takze dospela generacia tie ochorenia moze prenasat. Nerobme tu hon na carodejnice, a kto koho ohrozuje. Podla mna je to zbytocne strasenie a utocenie z jednej aj druhej strany.
@saska112 co je konspiracne na tom, ze ockovane mozu byt kludne prenasci ochorenia?......a tym padom ho preniest dalej, ci na ockvoaneho ci na neockovaneho?.....to ti povie kazdy lekar......tak aka konspiracia? (niekomu chybaju zakaldy biologie, ale bude sa tu ohanat bludom..)
Ja síce dokážem celkom vcítiť do mamičiek, ktoré sa rozhodli, že nebudú svoje deti dávať očkovať ale tiež som proti tomu. My sme s mužom rozhodnutý, že budeme naše bábo dávať normálne očkovať. Je to na každej matke ale keď si človek prečíta niečo o kolektívnej imunite a zamyslí sa nad tým čo sa teraz deje aj s osýpkami tak by mu malo logicky dôjsť, že to tak je lepšie. Ale o tomto, že zaočkované deti môžu prenášať to na čo ich očkovali som ešte nepočula
@sorciera24 dobre teda...zdravy sedliacky rozum mi vravi : osypky boli, ockovanie nie...potom bolo ockovanie, osypky nie....teraz spekulujete a osypky sa zase rozsiruju.

@kvietok173
Je normalne, ze mas strach ockovat. V tvojom okoli sa nikto nenakazil. Nikto nezomrel. Je pre teba prilis abstaktne si predstavit realne nasledky tvojho postoju. Horsie je, ze takymito nazormi ovplyvnujes aj nezorientovane nove mamicky, ktore potom tiez odmietaju ockovat.
Podľa odhadov WHO zomrie ročne ca. 1 milión ľudí na následky ochorenia na osýpky. V rozvojových krajinách patria napríklad osýpky k najčastejším príčinám oslepnutí. WHO si preto stanovilo za cieľ, po vykynožení osýpok pomocou očkovaní, odstrániť teraz osýpky natrvalo. Na celom svete sú však žiaľ pozorované sťažujúce rozdiely pri účasti na očkovaní. Negatívny príklad na následky odmietnutia očkovania bol pozorovaný v roku 1999 v jednej veľmi náboženskej oblasti v okolí Utrechtu v Holandsku. Tam žijúci Kalvinisti odmietali a odmietajú každý spôsob očkovania. Pri jednej epidémii osýpok ochorelo 2960 ľudí, 510 z nich malo komplikácie. U 5 pacientov sa vyskytla osýpková encefalitída a 3 deti zomreli.
Čítajte viac: https://primar.sme.sk/c/4117234/osypky.html#ixz...