Úplne neočkované dieťa
Mile maminky,rada by som sa opytala tych,ktore mate uplne nezaockovane deticky,ci ste mali s tym nejaky problem v beznom zivote.myslim tym,napriklad pri nastupe do skolky.alebo problem v kolektive inych maminiek,ked sa to dozvedeli.nechapavost a odsudzovanie zo strany inych rodicov??a este by som sa rada opytala,ci niektore z vasich deticiek prekonalo nejaku zavaznejsiu chorobu?Ja nam chlapceka 17 mesacneho,zatial plne nezaockovaneho.a rada by som ziskala nejake informacie z praxe od maminiek,ktore maju uz trosku vacsie deticky a nie su ockovane.Dakujem za kazdu odpoved 🙂 a budem velmi vdacna,ak sa budu vyjadrovat iba maminky,ktore maju realne skusenosti a budu teda na moje otazky vediet odpovedat 🙂
@janickacrazy to je uz sikana. Ja sice dieta s intoleranciou nemam ale kamoska ano. Stravu jej nosi z domu. Jedinou podmienkou bolo zabezpecit samostatnu chladnicku.
@marcelatje tak vieš, keby som bývala niekde v meste, kde je 10 školok, bolo by to iné, ale takto nemám na výber
@barborik3 ahoj aj ja mam nezaockovane a ak nieco potrebujes vediet kludne napis IP chodia do skolky a syn ma 5rokov a prvy krat mal ATB na jesen ked mal zapal stredneho ucha, a dcerka ma 3r a nikdy nemala ATB.. skolka nebol problem len v jednej pani riaditelka povedala ze musi nahlasit na ministerstvo ze ma dasie nezaockovane deti a v dalsej sa to vobec neriesilo 😉
@vroni mna by este zaujimalo, ako dopadli tie deti, co mali tieto strasidelne choroby. Pretoze sa neustale dava doraz prave na tie neziaduce ucinky, ktore taketo choroby na dietati zanechaju. Ale asi nic, inak by sa to urcite po skole rozsirilo. Presne ako v pripade mumpsovej epidemie na vychodnom Slovensku (v romskych osadach najma), keby to malo katastrofalne nasledky, ako vacsina pediatrov strasi, urcite by to nezostalo bez povsimnutia a vsetky pripady by sluzili na zastrasovanie nerozhodnutych rodicov.
@bibi78 tak mums prezije viac menej kazdý, a keby v romskej osade ostali chlapci neplodní ( možný následok mumsu ) tak to nikomu vadit nebude. Ine ochorenia a to ovela vážnejšie tu nemáme, takze ťažko povedat ako by dopadli deti so zaškrtom, pravymi kiahnami, obrnou...kto vie - asi horšie ako tie s mumsom.
@prevenar ak sa smiem spytat ta premlcacia doba sa tyka ockovania samotneho alebo povinnosti zodpovedat sa za svoje konanie pred vsevediacou komisiou?
@xandra7 Ahoj, vidím že si zo ZA. Je to svinstvo s tými pokutami ale nemusíš sa obávať - ja som bola na "pokeci" na RUVZ u nás v ZA min.rok v októbri - bola som oboznámená s tým akého som sa dopustila priestupku, oznámili mi výšku pokuty (za dve deti 25,- Eur - dcérka neočkovaná vôbec a syn preočkovanie v 5.roku), s ktorou som súhlasila, spísali zápisnicu (medzi tým sme si dobre pokecali-je to len ich práca, ktorú musia robiť....), zaplatila som blokovú pokutu a išla som domov. 😉
@sardinka335 moja spoluziacka na zs mala zaskrt a ok v pohode bola, a kamoska v mojom veku ako mala prekonala osypky a tiez zije nevravim ze je to lahke jasne kazdy sa zlakne ale su tu
@marcelatje ..po 2ch rokoch skutok zanikne a nie je mozne ho riesit a ani dat ti pokutu . 🙂
@evittam je to ich praca , to je pravda ..ale zaroven je pravda, ze nie su povinny ti dat pokutu. zakon in umoznuje nedat ti ziadnu pokutu ..cize ta pokuta je len na ich "dobrej" voli . ako 25e sa da zniest , ale v niktorych okresoch ti vyzenu pokutu do stoviek eur na kazde dieta ^^
@prevenar dakujem za odpoved. Inak ta lehota 2 rokov asi zacina plynut pri kazdom dalsom termine povinneho ockovania vsak?
@marcelatje ...ano , cize maju dost priestoru ta lapit na nejakom dalsom. neplati to na preockovania , kedze neabsolvovanie prveho ockovania je kontraindikaciou na preockovacie davky.
@bibistec a to je ako dovod neočkovat, ze ,,su tu,, -tie spoluziaačky ? Aj mor a choleru niektorí prezili a v pohode...,,boli tu,,.
Tak kto to chce risknut, ze ,,či tu bude,, aj po chorobe, bez nasledkov, tak nech riskuje, ja dakujem, neprosím... 🙂
@sardinka335 nic netvrdim len ze aj take pripady su a mmch obe boli ockovane
@sardinka335 a dovod ockovat je aky??po ockovani moze mat taktiez vase dietatko zavazne zdravotne problemy.a argumenty poniektorych maminiek,ze "moje dieta ockovanie prezilo a je uplne v pohode".ved to je presne TO ISTE 😂😂😂 tiez idete do toho s tym,ze to "risknete" a hadam bude v pohode.
Ahoj,moja ma 2 prve davky...od vtedy uz nic a ani neplanujem dalej ockovat.Druhe dieta uz nedam vobec ockovat. Mozem povedat,ze moja bola absolutne zdrava...t.j. asi 2 x za zivot teplota z ktorej sa vyspala.A ak ochorela ,tak nie na dlhsie ako 3 dni,vacsinou len respiracne ochorenia. No az ma 4 roky a chodi uz 8 mes. do skolky...od vtedy je castejsie chora...ale ...fakt sme nikdy nemali problem s imunitou,ci alrgiou.Raz prisla zo skolky so zapalenym okom,na druhy den uz bolo zahojene...o par dni druhe oko,tiez to preslo hnet len s ocnymi kvapkami. Takze my takto. Vacsina mojich kamosiek neockuje,no maju to rozne...niektore deti maju proste lepsiu imunitu ako ine.Ja na temu ockovanie hovorim iba s ludmi ,ktori su tomu otvoreni...nemam chut sa s nikym hadat.
V jednej skolke mi povedali, ze je to moja sukromna vec a v druhej to nikto neriesil, takze jednoducho je to o ludoch 🙂
Aj v Cechach si mysleli maminky, ze im neockovane deti musia zobrat do skolky a ako dopadli???!!!. Ani v zahranici kde nie je ockovanie povinne je to vyriesene tak, ze do statnej skolky ti nezaockovane dieta nevezmu. U nas je to ako v ktorej skolke, zalezi od riaditelky, udaj na prihlaske o ockovani byt musi. A to, ze ti riaditelka nevezme nezaockovane dieta do skolky kvoli neockovaniu moze odvovodnit uplne inym dovodom. U nas v skolke take deti su. Rodicom sa to zacina nepacit a riesilo sa to na rodicku. A co mam ja najnovsie info po tom co riaditelky v Ceskych MS vyhrali sud sa uvazuje, alebo teda pripravuje zmena zakona o VZ a mal by sa tam dostat zakaz o prijimani nezaockovanych deti do MS, ale kedy to bude netusim.

@vroni no ale maju to potom poriesene. ale nevies ako to otom dopadlo s chorymi? bolo by zaujimave vediet, ze ti co boli chory, ci boli ockovani alebo nie?