icon

Úplne neočkované dieťa

barborik3
10. máj 2016

Mile maminky,rada by som sa opytala tych,ktore mate uplne nezaockovane deticky,ci ste mali s tym nejaky problem v beznom zivote.myslim tym,napriklad pri nastupe do skolky.alebo problem v kolektive inych maminiek,ked sa to dozvedeli.nechapavost a odsudzovanie zo strany inych rodicov??a este by som sa rada opytala,ci niektore z vasich deticiek prekonalo nejaku zavaznejsiu chorobu?Ja nam chlapceka 17 mesacneho,zatial plne nezaockovaneho.a rada by som ziskala nejake informacie z praxe od maminiek,ktore maju uz trosku vacsie deticky a nie su ockovane.Dakujem za kazdu odpoved 🙂 a budem velmi vdacna,ak sa budu vyjadrovat iba maminky,ktore maju realne skusenosti a budu teda na moje otazky vediet odpovedat 🙂

evittam
14. máj 2016

@spuntikmathiasko V Čechách to uzákonili, že nebudú brať nezaočkované deti do štátnych škôlok - buzerácia hrubého zrna. Čo sa týka SVK - je to protiprávne, ale áno máš pravdu - dajú iný dôvod. Nech mi "vylezú".....Najzaujímavejšie je, že všetkým vadia napríklad 5-ročné nezaočkované deti v predškolskej dochádzke ale nikomu už nevadia 6-ročné v prvom ročníku - čistá buzerácia, byrokracia a hlavne "bu-bu-bu" v posledných rokoch - a prečo?! No lebo čím ďalej tým viac narastá počet neočkujúcich a niekto prichádza o zisky a peniažky tak treba robiť "osvetu" a nútiť ľudí k niečomu čo nechcú..... 😝

spuntikmathiasko
Autor odpoveď zmazal
cajomila
14. máj 2016

Inak...mne osobne sa tiez velmi nepaci,ze spoluziaci mojej dcery su plne ockovani a i napriek tomu su furt chori a ochorie od nich aj moja dcera...akoze ako je mozne,ze uz taketo male deti deti maju problem s imunitou,krcnymi,nosnymi mandlami,zapal stredneho ucha...furt daco. Akoze ked su tie vakciny take super ucinne...preco tie deti chrania???

Ja osobne som raz bola zaockovana proti chripke...no chripku som tu sezonu nedostala ale zato som bola stale chora,vzdy nieco ine...iba ta chripka nie.A to som vtedy nemala ani sajnu o neockovani.

evittam
14. máj 2016

@spuntikmathiasko Homeo? Ja osobne homeo nepoužívam, nakoľko mu neverím. Ja neviem, prečo si každý očkujúci rodič myslí, že ten čo neočkuje alebo teda je proti dnešným vakcínam (ako my) tak je automaticky na nejakej homeo liečbe..... 😀 My nie sme na žiadnej liečbe - našťastie žiadnu nepotrebujeme. A ak deti trošku zasoplia alebo zakašlú tak máme bylinky....ale to býva tak max. raz za rok ....možno.
Mňa to tiež nebaví, len som reagovala...A to nie je názor je to fakt - v ČR je to v zákone, u nás nie - a na to môžeš mať názor aký len chceš. 😉

spuntikmathiasko
Autor odpoveď zmazal
spuntikmathiasko
Autor odpoveď zmazal
evittam
14. máj 2016

@spuntikmathiasko No, a ber to ako môj názor a zatiaľ aj skúsenosť - žiadna vakcína nechráni pred ničím ani pred tou chorobou, na ktorú je vyvinutá. 😉 Ale to pravdepodobne vieš.
A ja nebývam na dedine - moje deti sú stále v kolektíve a všade kde ťa len napadne a nie sú vôbec choré...
A štatistika - no bohužiaľ - na to mám len jednu vec - neverím žiadnej štatistike len tej, ktorú sama sfalšujem. 🙂

spuntikmathiasko
Autor odpoveď zmazal
spuntikmathiasko
Autor odpoveď zmazal
gennara
14. máj 2016

@bibistec Ved prave preto, ze boli obe ockovane, tak nemali z tych chorob vaznejsie nasledky.

gennara
14. máj 2016

@evittam Neoháňaj sa prosím ťa zákonmi, a čo je zákonné a protizákonné, napríklad odmietanie prijímať deti do škôlok. Lebo očkovanie je povinné zo zákona a všetci čo neočkujete, tiež konáte protizákonne. Volá sa to ohrozenie verejného zdravia, čoho sa dopúšťate. TAkže takéto argumenty sú vo vašom podaní totálne trápne. keď kašlete na zákony, tak tu neriešte v iných prípadoch, čo je a čo nie je v súlade so zákonom.

bibi78
14. máj 2016

@gennara Pre rodicov je totiz zdravie vlastneho dietata dolezitejsie, ako akykolvek zakon a ked uz ideme do extremu, tak akykolvek postih. Rodicia, ktori sa rozhodnu neockovat to nerobia preto, aby svojvolne porusovali zakon, ale preto, ze si dokladne (predpokladam) prestudovali vsetko, co je k dispozicii a na zaklade vlastneho presvedcenia a vyhodnotenia rizik na oboch stranach, urobili to najlepsie rozhodnutie pre svoje dieta, ake v tom case mohli. Osobne, akukolvek volbu ohladom ockovania/neockovania povazujem za nutne zlo, len treba vybrat to mensie a vacsie. Zatial iba Panboh vie, ktora je lepsia volba.

Mimochodom, preco sa vzdy nanominuju nepriatelsky naladene maminky do tem, ktore ich irituju?

janickacrazy
14. máj 2016

@bibi78 asi preto, že inak by tu už bola nudaaaaaaaa 😀

sardinka335
14. máj 2016

A to je ten problém - kto vie reálne a objektívne vyhodnotit benefity a riziká? Mamička, ktora ziskala presvedčenie zo stranky sloboda v očkovani? Mamička, ktora neovlada ani zakladne zdravotnícke pojmy a procesy? zaklady epidemiologie atd? Argumenty typu ,,všetky deti mojich kamaratok, známych,, mali NU su velmi časté...tým samozrejme netvrdím, ze sa netreba zaujímat, pýtať a čítať...ale zvyčajne to je o tom ze niekto ziska presvedčenie a toto presvedčenie si argumentačne podopiera tým čo sa mu zdá logické a naoko dáva zmysel - ako Filo a tuharsky a nie ze najprv zbiera informácie a potom sa rozhoduje - lebo to je ovela tažšie na čas a študium. Pretoze ak mi niekto tvrdí, ze sa ochranim LEN hygienou a pitím vitaminu C, pripadne ruškou na ustach tak tu tiez niečo nesedí. Ja osobne som nikdy, nedostala odpoved od antivaxu ako sa teda chranit proti ochoreniam, ktore je mozné riešiť očkovaním...teraz nehovorím o chripke, ale o vážnych ochoreniach alá pravé kiahne, zaškrt, obrna...tam asi vitamím C stačiť nebude. Cize neni problém neočkovat sa, ale čo robit ked tu ta choroba bude....toť otazka.....

majdus
14. máj 2016

@barborik3 Ahoj, my mame dve deticky, obe nezaockovane. Prvy syn bol chory, len ked bol aj manzel a starka, aj to sme stihli mat len riadne sople, preliecili sme, nepreslo nizsie. Hlavne sme davali vela vitC. Druhy mal hnisave ocka od porodu a sopliky, ale do nejakych tych 6mes to vraj byva....trochu sme sa potrapili cez zimu, cize dake 4mes. Uz ma 9mes a je zdravy...
V skolke zatial nebol, s detmi je, ked tak na ihriskach alebo vonku.
Ja mam skusenost zatial dobru. Teda, nikto sa nestazuje. Ked sme sa s mamickami len tak bavili, tak padla rec aj na ockovanie, tak som povedala, ze pri prvom som nedala, bala som sa ockovania, okrem ineho. A sme zdravi. K dr chodime len na preventivky. Vaznu chorobu dychacich ciest sme nemali ani s jednym. Kto sa pyta, poviem, ale vacsinou to nitko neriesi, resp. uz si asi zvykaju ludia na nezaockovane deti. Takze ja som s tym ok.
Nejdem tu pisat dovody, preco si myslim, ze je to dobre, je ich viac.... Ked mi bude dieta v kolektive, tak holt, urcite bude chore, ak budu aj deti okolo neho. My chori velmi nebyvame, verim, ze aj vdaka vitC. Odporucam.
No a ak bude problem so skolkou, tak to budem riesit az potom. 🙂 Drzim prsty, nech nemas zle skusenosti a zdrave deti. 🙂

evittam
14. máj 2016

@spuntikmathiasko Ja sa nedržím štatistík - nemám prečo a načo...... 😉 V ničom v živote......Ty áno? Tebe "diktujú" a ovplyvňujú život nejaké štatistiky?

evittam
14. máj 2016

@gennara Nemusíš ma prosiť. Ja sa ničím "neoháňam" len píšem fakty. A okrem iného tebe som vôbec nič nepísala tak buď taká dobrá a neoslovuj ma ak nemáš nič k tomu čo som napísala. Čo zlé som napísala?! Napísala som len pravdu a to, že je nie je v zákone, že nesmú vziať neočkované dieťa do škôlky. Nie je na tom nič zlé a ani to nie je klamstvo. A ak sa ti to nepáči tak je to len a len tvoj problém. Ja normálne a slušne diskutujem tak to čakám od každého.

evittam
14. máj 2016

@bibi78 Pekne a dobre si to napísala. Každá chceme pre svoje deti a rodinu len to najlepšie. 😉

evittam
14. máj 2016

@sardinka335 A čo budeš robiť ty keď tu tá choroba bude alebo teda tí čo očkujú? Asi to isté čo tí čo neočkujú...... 😉

wicka5
14. máj 2016

ahojte, ja len jedno nechápem - prečo sa tak rodičia plne očkovaných detí "boja" neočkovaných - veď to očkovanie predsa musí to dieťa ochrániť, nie? 😎 asi ho preto dali zaočkovať, takže musia byť úúúplne kludní - ich dieťa je nabeton chránené 😀 ( ja som vlastné radšej očkovať nedala 😉 )

jajka257
14. máj 2016

@cajomila tak si rypnem. Tvoja dcera je neockovana, teda nema narusenu imunitu. Ako to je mozne, ze byva chora?

prevenar
14. máj 2016

@wicka5 je super vidiet, ze rozumnych rodicov len pribuda. verim ,ze sa dozijem doby , ze bude tolko neockovanych ,ze si vsetci vsimnu ,ze ockovanie bol podvod, lebo sa na zdravotnom stave ludi nic nezmeni ..prave na opak. budu este zdravsi . 🙂

zuzana76
14. máj 2016

@wicka5 neboja sa neockovanych deti, skor sa asi hnevaju, ze neockovane deti sa prizivuju na kolektívnej imunite ockovanych deti, to len na vysvetlenie

wicka5
14. máj 2016

ale prečo sa hnevajú? veď očkovanie len pomáha a nemá žiadne vedlajšie účinky .. hm? tak im to m§že byť jedno

zuzana76
14. máj 2016

@barborik3 v skolke asi ako ktorej, na prihlasku sa to uvadza, ci je dieta ockovane, ale beru aj neockovane deti, mozno ked je velmi vela deti, ze kapacita skolky nestaci, tak je na uvazeni riaditelky koho uprednostni, v rodine mame 2 neockovane deti

zuzana76
14. máj 2016

@wicka5 ale deti ktore nie su zaockovane, tak profituju z ich ockovania, to znamena nevypukne rubeola napr. a pod a ked tak len mensie epidemie

cajomila
14. máj 2016

@zuzana76 ...si si ista???

maryennn1
14. máj 2016

No ja neviem... v dnešnej dobe, kedy sa migruje hore dolu, kedy ľudia cestujú do rôznych krajín, vyspelých i menej vyspelých... v dobe, kedy neviete kde vaše dieťa jedného dňa zaveje, kde sa ocitne, kde bude žiť, či kde sa dostane do kontaktu s akou chorobou, nebojíte sa nezaočkovať? netvrdím, že očkovanie je zdravé, ani že je stopercentne účinné, ale tie choroby tu kedysi boli, v malom množstve ešte stále sú a môžu sa vrátiť zas... ja by som to neriskovala.

zuzana76
14. máj 2016

@cajomila ano, som si ista, verim kolektívnej imunite, je to moj nazor ak dovolis, inak jedno dieta mam len ciastocne ockovane presne ako u teba, teda len hexa , druhe dieta mam plne ockovane, ale verim, ze mnohe choroby nemame vdaka ockovaniu, zaroven vsak nepopieram, ze ockovanie nemoze niektorym sensibilnym jedincom ublizit

bibistec
14. máj 2016

@gennara to nikto nevie moze to byt kludne naopak ze keby ockovane neboli tak by to zvladli lepsie...ktovie ale to je to ze to sa nedozvieme