icon

Úplne neočkované dieťa

barborik3
10. máj 2016

Mile maminky,rada by som sa opytala tych,ktore mate uplne nezaockovane deticky,ci ste mali s tym nejaky problem v beznom zivote.myslim tym,napriklad pri nastupe do skolky.alebo problem v kolektive inych maminiek,ked sa to dozvedeli.nechapavost a odsudzovanie zo strany inych rodicov??a este by som sa rada opytala,ci niektore z vasich deticiek prekonalo nejaku zavaznejsiu chorobu?Ja nam chlapceka 17 mesacneho,zatial plne nezaockovaneho.a rada by som ziskala nejake informacie z praxe od maminiek,ktore maju uz trosku vacsie deticky a nie su ockovane.Dakujem za kazdu odpoved 🙂 a budem velmi vdacna,ak sa budu vyjadrovat iba maminky,ktore maju realne skusenosti a budu teda na moje otazky vediet odpovedat 🙂

evittam
15. máj 2016

@spuntikmathiasko Sama si si odpovedala a naša debata nevedie nikam - ty veríš v niečo v čo ja nie a čo ani neexistuje - a to je to, že očkovanie ťa ochráni. Nie je to pravda. Ja ťa ale usmerňovať určite ani nebudem a ani nechcem. 😉 Pekný deň ti ešte prajem.

spuntikmathiasko
Autor odpoveď zmazal
ivetkab.
15. máj 2016

@barborik3 mne sa najviac páči, že najprv si dieťa neočkuješ a keď má rok a pol ideš zisťovať ako sa darí podobne zmýšľajúcim detičkám, teda mamkám. Podľa mňa, mohla si si radšej zaobstarať zajačika ako dieťatko. 😀

alfonzia10
15. máj 2016

@evittam daj prosim ta link na nejaku studiu, ktora potvrdzuje tvoje tvrdenia

evittam
15. máj 2016

@alfonzia10 Asi ťa sklamem ale na to nemám ani čas a ani chuť . Ja som sa naštudovala a načítala dosť - a sama - nepotrebovala som na to nikoho-veľmi jednoduché. A na druhej strane prečo by som to mala robiť? Ja nemám ani potrebu a ani záujem niekomu niečo dokazovať a ešte nejakému cudziemu nicku na internete. A ak máš potrebu provokovať tak si na to nájdi niekoho iného. Ja sa s nikým hádať nemienim. A len tak pre zaujímavosť, ktoré tvrdenia myslíš - tie, že ti žiadna vakcína nezaručí, že tú chorobu nedostaneš? No tak to je bohužiaľ pravda a to sa ti stačí spýtať hociktorého lekára - pochybujem, že ti niektorí z nich povie, že ak sa dáš zaočkovať napríklad proti čiernemu kašľu tak ho nikdy nedostaneš. 😉

tatramatka
15. máj 2016

@papricka33 nedocenena si akurat ty al. si myslis, ze ako v skolke tak aj tu na MK mozes poucovat, ale zase patri to k profesion.deformacii... Skoda, ze to co ti pisu ini necitas dokladne, nikde som nenapisala nieco co by urazalo ucitelov, ak si si nevsimla bolo tam bez urazky, kdezto TY pani ucitelka! si si dovolila urazit mna! A ak si nahodou myslis, ze ty mas vzdelanie kde mozes mudrovat o ockovani si na omyle, preto som napisala to co napisala, ak sa chcem bavit o zdrav.probleme predsa nebudem chodit po rady do MS za pani ucitelkou... na to su ini ludia a ine zariadenia.

bibi78
15. máj 2016

@spuntikmathiasko ja len tolko: ockovanie - ako sam vyrobca uvadza - nefunguje 100%-ne a teda nechrani vsetkych, ktori su ockovani. Ci vobec chrani je otazne, kedze sme tu epidemie uz dlho nemali. Kazdopadne, jeden dokaz, ze ockovanie absolutne zlyhalo, sa naskytol nedavno, ked sa cierny kasel vo velkom rozsiril medzi tinedzermi, ktori boli do jedneho proti nemu ockovani.

bibi78
15. máj 2016

@spuntikmathiasko mimochodom, Ty musis byt iny fanatik do ockovania, ked si sa dodatocne dala zaockovat aj proti takym chorobam, ktore sa este donedavna neockovali a teraz su pre deti povinne. Tak potom je to jasne. Diskusia v tomto pripade je absolutne zbytocna.

marcelatje
15. máj 2016

@spuntikmathiasko neviem, skusim zistit koho obvinili u nas ked sa objavilo niekolko pripadov cierneho kasla a to vtedy o neockovanom dietati u nas na dedine nikto ani nechyroval.

gennara
15. máj 2016

@evittam Už som sem nechcela prispievať, ale neda mi, posledná vec. Veda nie je otázka viery ani názory. Veda je otázka faktov. A história má ich neúrekom.

jajka257
15. máj 2016

Hmmm, ja tera polozim otazku z ineho sudka. Kolke z vas antivax uzivate HAK? Preco sa pytam? Ani ta nie je 100% a verite jej. Ta ma kopu vedlajsich ucinkov a nielen na vas organizmus, ale aj zivotne prostredie a napriek tomu ju do seba pchate. Len zvedavost.

evittam
15. máj 2016

@gennara Tak v tomto s tebou určite súhlasím. 😉

miselkawm
15. máj 2016

@jajka257 osobne sa necitim ako niekto "antivax" alebo proti-ockujuci lebo svoj nazor nikomu nevnucujem. To, ze su tu urcite nezodpovedane otazky, na zaklade, ktorych sme sa tak rozhodli, nas este nemusi oznacit extremovo "anti"
PS: HAK neberiem a som za divnu vzdy ked idem k GP. Tak uz je to jedno, z ktoreho dovodu na mna ukazuju prstom...

alfonzia10
15. máj 2016

@evittam ale ja viem, ze aj medzi ockovanymi jedincami sa mozu najst taki, ktori napriek ockovaniu ochoreju. Ale na to tu mame kolektivnu imunitu, ktoru si v niektorom prispevku poprela. Pokial je dostatocna preockovanost, tak sa vacsina ochoreni nesiri.

spuntikmathiasko
Autor odpoveď zmazal
spuntikmathiasko
Autor odpoveď zmazal
bibi78
15. máj 2016

@spuntikmathiasko k Tvojmu komentaru sa nebudem vyjadrovat, lebo by som musela klesnut na Tvoju uroven komunikacie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
moni244
23. máj 2016
karra
2. jún 2016

pred par rokmi dostal moj muz cierny kasel, ako dieta bol proti ciernemu kaslu ockovany.. Faktom je, ze ucinok ockovania rokmi klesa a povedzme po 20 rokoch sa ciernym kaslom moze nakazit tak ockovany, ako aj neockovany clovek. Imunitny system dospeleho cloveka je podla mojho nazoru daleko zrelsi ako u 2-rocneho dietata. Ked som videla, aky efekt mal cierny kasel u dospeleho, tak za nic na svete by som nepriala cierny kasel malemu dietatu. Vtedy sme este deti nemali. Teraz u ano a obe davame ockovat proti, v urcitych pripadoch zivot ohrozujucim, chorobam (DKPT, MenC). Nie som zastancom ockovania vsetkych chorob bez rozmyslu, ale pred niektorymi mam respekt 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
jurinecka125
8. jún 2016

@karra môže sa opýtať o aké choroby sa jedná

evulka3
9. jún 2016

@barborik3 Ja mam dve uplne neockovane dcerky- 3,5 rocnu a 9 mesacnu,zatial ziadne antibiotika,len prechladnutia..do skolky chodi starsia uz od 18 mesiacov,v skolke uz mali kadeco a nechytila(klop,klop) nic..zijeme v rakusku,takze to mame jednoduchsie a tu ockovanie nikto neriesi,je to len nasa vec,oznamila som doktorke,ze nechcem ockovat,ona ze v poriadku a tym bola tema uzavreta,viacej ani slovo odvtedy..ked sla do skolky,tiez sa na to vobec nepytali,rovnako okolie to neriesi,ja sa tiez nepytam mamiciek v skolke,ci na ihrisku,ci su ich deti zaockovane,ani by ma to nenapadlo 🙂 Takze za mna ziadne problemy,nikomu to nevesiam na nos a som presvedcena,ze robim spravne..🙂

prevenar
9. jún 2016

@bibi78 ockovanie je podvod. nefunguje - jasnym dokazom su epidemie roznych chorob medzi komplet zaockovanymi ludmi - specialne mumps, cierny kasel ..ale aj dalsie . nizka chorobnost / vymiznutie chorob suvisi s uplne inymi faktormi ako ockovanie.

"ucinnost" len nasili na tieto faktory a privlastnili si tento ucinok. v zmysle - aha , predam vam prasok proti levom ! ..ale tu ziadne levy predsa nie su. NO VIDITE , aky je ucinny !!!! 🙂

janickacrazy
9. jún 2016

@karra moja babka 96ročná mi vravela, že jej syn mal ako dieťa čierny kašel a ja susedove deti mali, no ona to liečila nejakou bylinkou a vravela, že do týždna bolo po kašli a ani antáče nemali, vtedy to bolo bežné ochorenie a nikto sa nešiel zblázniť, len zase ľudia si vedeli pomocť bylinkami a teraz len samá chémia všade

prevenar
9. jún 2016

@janickacrazy na chemii sa da zarobit podstatne lepsie ako bylinkach. molekulu si mozes patentovat a niekto iny okrem teba ju uz nemoze predavat bez tvojho dovolenia ..co sa neda s bylinkami. vela krat sa niekto pokusal patentovat prirodne latky, ked to neslo tak ich aspon vyhlasia za ilegalne, zakazane, alebo ich dovolia len v takych malych koncentraciach , ktore su uplne neucinne. bezna prax.

aristka
9. jún 2016

@janickacrazy urcite to bol çk ...ak by to bolo v tej dobe tak lahko liecitelne asi by nemali pricinu vymysliet ocko latku ...no rada by som vedela kto babke zdg.deti ....inak mojej svokre zomrel rocny bracek na meningitidu .asi mu zabudli podat bylinky ....
@prevenar a ty nezarabas na chemii .synteticky vitC je co a to nehovorim o superasinke na cistenie vody .ci skor zbavenie mineralov
kolko stala nejakych 300eur a pokial to nie je šarlatanstvo .tiez to pracuje na baze nejakeho chem.procesu ...jedine .ze by si klamal a k ziadnemu chem.procesu v 300, eur masinke neprichadza....ci..

janickacrazy
10. jún 2016

@aristka tak jasné, že to bol čierny kašel, boli normálne u lekára, aj susedove deti to mali, má to aj v karte napísané, zase to nebolo pred 100 rokmi, vravela babka, že oni nemali na lieky peniaze, tak liečila bylinkami, susedia boli bohatší, tí si lieky zohnali kdesi a babka vravela, že susedove deti kašlali 3 týždne aj s liekami a jej syn za týžden pohoda, ale tak netvrdím, že bylinky sú na všetko, ale prečo by nemohli pomocť v niektorých prípadoch?

evittam
10. jún 2016

@aristka Určite to bola meningitída ....

adsumus
10. jún 2016

@janickacrazy a babka nevravela aj aku zazračnu bylinu dávala tým detičkám...pre zaujímavosť. ináč kopec liekov má učinne zložky práve extrakty z bylín, takže aj na tom sa dá pekne zarobiť. 😉