Váš názor na neočkované dieťa
Aký máte názor na neočkovanie dieťaťa?
@bonaqa2013
Ak to bolo po ockovani vakcinou mmr, tak poskodenie mozgoveho systemu, rovanko ako aj hluchota su bohuzial popisane v pribalovom letaku vakciny ako neziaduce ucinky a teda lekar by to mal uznat a stat by mal taketo deti odskodnit, aj ked zdravie to uz ziadnemu z nich nevrati:
Several other severe problems have been reported after a child gets MMR vaccine, including:
Deafness
Long-term seizures, coma, or lowered consciousness
Permanent brain damage
@dai odhlasovali ste si, ze neockovane deti nemozu byt vo Vasom kolektive? Tak toto je na zalobu kvôli diskriminacii. Nase zakony jasne hovoria, ze deti nemozu byt vylucene z kolektivu kvôli neockovaniu. Zrejme Vy rodicia a cela pedagogicka spolocnost vo Vasom zariadeni neovlada zakladne zakony. Keby sa toho chytil rodic neockovaneho dietata, tak mate z toho poriadne dusno.
@tara pochybujem že by z toho mali dusno...už len pri slovenskom ,,vymožitelnosti,, práva...a okrem toho ak ja ako sukromnik si zriadim firmu, školu, ustav, obchod....tak si nemožem určovať koho tam prijmeme? No, nevyznám sa velmi v práve ale tuším mám tu možnosť prijať toho koho chcem, toho kto splna ,,moje,, kriteria. A okrem toho neda sa vyhovieť každemu - len mnohí si myslia že sa ma vyhovieť práve im. Ked si väčšina odhlasuje na telesnej modre trenky a biele tričko tak ten čo nesuhlasi je žial ,,diskriminovaný,, a su porušené jeho práva nie? Chorá doba toto...
@tara ja sama som zvedava kedy sa rodicia zacnu zaujimat aj o deti v ich kolektive napr.ocko status ,mozno ked pridu epidemky a urcite z toho vznikne aj takyto sudny proces ....sama som zvedava na koho strane bude zakon ,ci na strane deti ,ktore maju pravo ,dokonca v dekrete prav deti je to ustanoveme ...na prevenciu inf.chorob a školske zariadenia to musia tiez dodrziavat alebo bude pravo na strane neockovaneho dietata alebo deti ,ktore ci uz su hrozbou pre zvys vyskyt infekcie alebo v dlzke liecby inf.chorob a tym padom aj napr karantenou tj uzavretim šk .zariadenia .....rodicom urcite nebude jedno ak budu mat deti kvoli osypkam doma tyzdne len preto ,ze neockovane deti budu mat tak dlhu dobu rekonvalescencie.....bude to velmi zaujimave ...kde kto koho prava porusuje a kto je tu diskriminovany
@sardinka333 Tak to sa velmi mylis, nakolko pravo plati tak pre súkromníka, ako aj pre stat. Je uplne jedno, ake "interne pravidla" ste si zaviedli vo svojej skolke, pretoze odmietnut dieta, ktore je neockovane moze byt brane ako umysel, a umysel je trestny cin. Keby som bola rodic, ktorému toto znemoznite, tak ver tomu, ze sudny proces sa zacne a az take nevymozitelne prava na SK nie su. Niekedy sa sudy velmi radi a velmi rychlo chytia procesu. A nakoniec, prave tvoje ockovane dieta, napr. zivou vakcínou, moze nakazit moje dieta, pretoze inkubacna doba je 2tyzdne a prave vtedy by malo byt dieta doma. Tazka tema a teda ide tu len o inteligenciu jednotlivých osob.
@tara no ved daj sem zakon...šak gugl máš k dispozicii....ja ti garantujem že ak niekoho vo svojej organizácii nechcem tak ho tam nechcem ak som vlastnik, majitel, konatel firmy....možeš sa aj na hlavu postaviť ...
A čoho sa bojíš prosím ťa? Ze moje očkovane nakazí tvoje neočkované? Jasne....dva týždne bude moje dieťa doma po očkovaní ked mu nič nie jem nema teploty normalne funguje ...a ja si budem brat OČRku a decko mi vynechá v škole 2 týždne koli čomu?
Všetci sme očkovaní povinnými, ráno sme išli (6 rokov) na preočkovanie potom som ju nechala už doma v ten den nech si tu nohu nenamaha a druhý den do školky - ja musím ist do roboty nie? Táto hysteria okolo očkovania sa mna našťastie netyka, odmietam jej podliehať.
@sardinka333 ja si myslim,ze v dnesnej dobe,kedy je dopyt po skolkach ovela vyssi,ako kapacita,sa da neprijatie dietata z hociakeho dovodu bez problemov obalit za hociaky iny,neoddiskutovatelny dovod.takze suhlasim s Tebou
@zuzana76
@sardinka333 ako co mam googlit? najdi si jednoducho antidiskriminacny zakon, aky problem?
Zakon MS SR nerozlisuje prijimanie ockovanych a neockovanych deti do predskolskych zariadeni, nakolko by sa jednalo o diskriminaciu a odopretie prava dietata na jeho vzdelavanie.
Ved trosku pohnite rozumom a pozrite sa na to.
@tara ok. Takze napr.lutujeme,Vase dieta nebolo prijate do nasho zariadenia,nakolko nemozeme navysit nase kapacity. Odporucame ine zariadenia dla miesta bydliska.. A komu sa pojdes stazovat na antidiskriminacny zakon? Jasne,priamo napisat,ze nebolo ockovane sa nemoze. Ale zabalit sa to da do hocicoho. Ja napr.poznam v Ba 2skolky (sukromne s mensim poctom deti),kde sa gro rodicov vyjadrilo (neverejne),ze si neockovane deticky nezelaju k sebe a tak to dako smeruje. Nemozes s tym urobit nic. To,preco ich k sebe nechcu a kolko je z toho logicke a racionalne a kolko uz nie je,je druha vec. Ale pokial ma zriadovatel zaujem,aby sa mu deticky za ktore plati rodic 400-450eur mesacne hlasili,musi ustupit a podvolit sa uzneseniu rodicov,ktorych deticky uz do skolky chodia a kolektiv je teda uzavrety.
@tara ja som neni pravnik - vysvetliť si ten zakon može každý ako chce.....verím že štátnych zariadení sa to týka ale sukromných pochybujeeem...
A stale nechapem prečo by moje dieta malo ostať po očkovaní doma? Lebo ty máš lepy?
Aj ja mám strach z chorob...je to prirodzené, preto využívam medicinu a je vydobytky. Kto neche nemusí ale potom nech sa ,,netrase,,.
@sardinka333 nemáš pravdu, ani ako súkromník NESMIEŠ robiť to, čo odporuje zákonu... a diskriminácia sem patrí. ako medializovaný príklad uvediem pána, ktorý si otvoril reštauráciu a odmietol obslúžiť rómov. oni povedali, že je to diskriminácia, on povedal, že sa správali hlučne a obťažovali ostatných hostí 😎 a teraz kde je pravda? 😎 každý si pomyslí iné, preto to skončilo na súde (nesledujem to, ale myslím si, že ešte meritórne nerozhodol). takže nie, ak si ty ako súkromník zriadiš "firmu, školu, ustav, obchod" tak si naozaj nemôžeš určovať koho tam prijmeš ak je tento dôvod diskriminačný.
LENŽE 😎 to by sme nesmeli byť právnici, aby sme nevedeli, že sa to dá obísť miliónom spôsobov... napr. vyššie napísané, že "máme plno" - ale aj to je diskutabilné, lebo ak po tomto prijmú iné dieťa A ZAROVEŇ medzičasom nijaké neodišlo ani nijako nezvýšili kapacity škôlky, tak to už zaváňa problémom.... ja by som napríklad zriadila súkromný klub alebo spoločenstvo alebo niečo na tento štýl a tam už máš právo prijímať iba členov, ktorých si sama zvolíš, napríklad iba na základe odporučenia iného člena (rodiča), pričom súhlasiť musia aspoň traja z desiatich najstarších členov alebo tak nejako napísať stanovy 😝 😎 chápeme sa, nie? 😀
@zuzanka.zuzu no ved skolka, resp sukromna institucia moze byt aj klub, myslim, ze pri sukr. zariadeni sa to da obist akokolvek, preto to co pisala tara dai, ze diskriminuju nemusi byt pravda, kedze oni si odsuhlasili, ze chcu v zriadreni len ockovane deti
@zuzanka.zuzu okrem toho, rodicia neockovanych deti porusuju zakon uz len tym, ze neockuju , hoci ockovanie je povinne , ale tiez sa to da rozne obist, vsak?
@zuzana76 pokial budu tie vakciny bezpecne bez vaznych ved. ucinkov tak rodicia zakon porusovat nebudu ! Rodicom ide len a len o zdravie ich deti a zaujimaju sa o to co lekar dava do tela ich detickam . Vsetci dobre vieme , ze kazdy hladi len a len na peniaze ...vsetko je len biznis ..preco sa niekde ockuje a niekde nie ? vezmime si napr. UK tam nieje ziadne povinne ockovanie , vela pristahovalcov ale o epidemii sa akosi nehovori 😉 mam pocit , ze len na slovensku robia zo vsetkeho velke halo a bu bu bu
@brisilda a zase ver mi, ze ludia zakon porusovat budu, aj ked sa vytvoria vakciny uplne neskodne, bez akychkolvek NU, -utopia, tak aj tak by sa nasli rodicia, co by si jednoducho povedali, ze nie, len z principu, lebo je to povinne, ludia su uz raz taki, a tych osttanych co zakony dodrzuju oznacuju ako ovce a pod.
@brisilda tie vakciny nebudu nikdy bezpecne. Ani jazda autom nebude nikdy bezpecna, ani letecka doprava nebude nikdy bezpecna,ani prechadzka lesom nebude nikdy bezpecna (klieste, osi), ani chodza po chodniku nebude nikdy bezpecna. Napriek tomu vsetci lietame,cestujeme autom,valame sa po lukach,kocikujeme po chodnikoch...chces prezit realny zivot,ci sa umiesnit na samotu dakde ..na izolacku? Btw nijaka liecba nie je stoprecentne ucinna a uz vobec nie bezpecna. Riziko:vs benefit.
@zuzana76 asi som nebola pochopená... čiže odpoveď na tvoju otázku - nie, nesmú si odsúhlasiť, že budú/nebudú brať na základe toho a toho. ALE môžu si odsúhlasiť, že budú brať iba na základe odporúčania členov a tam už nič zdôvodňovať nemusia = nič neporušujú 😉 ale to je jedno. téma je o inom 😅
@zuzanka.zuzu no ale obist sa to teda da, pochopena si bola, viem, ze tema je o inom, ale zaujima na nazor pravnika, napr. aj na diskriminaciu zdravotne postihnutých, resp chorých ludi v zamestnani, kedze aj v tejto oblasti sa diskriminuje urcite a podla mna ovela vaznejsie ako pri ocko a neockovanych detoch
dievčata, kukla som si ten antidiskriminačný zákon a tam sa akosi o očkovaných a neočkovaných jedincoch nič nepíše, v kalifornii napríklad teraz prijali zákon, že neočko deti nebudu príjmané do škol aj skoloch, iba ked maju lekárom určenú vynimku z očkovania, to isté v austrálii, takže tu o diskrimináciu asi nepojde, skor o ochranu verejného zdravia. t.j. tehotných žien (učitelky, kuchárky, upartovačky), oslabených jedincov, detí po chorobách a tak dalej. v tom zmysle,že ludia sa maju samozrejme právo neočkovať ale nemaju právo šíriť choroby, respektíve spoločnosť má právo príjmať opatrenia, aby znižila riziko epidémii.
@adsumus tak vies...ohanaju sa pravami,ale ziadne povinnosti. Mam pravo da rozhodnut ci necham svoje dieta zaockovat,ake uz sa mi nepaci,ze by som z toho mohla mat povinnost nechat sa takto zohladnit pri zaradeni dietata do kolektivu. Mam pravo odmietnut,ale ostatnym pravo moje odmietnutie odmietnut uz nebudem tolerovat. Demokracia
A vy čo sa tu niektorí stale ohanate pravom? Očkovanie proti vybraným inf. ochoreniam je myslím stále POVINNÉ...alebo nie? Ste nahlásený na urade verejneho zdravotníctva ako neočkujuci? Zaplatili ste pokutu? Ja tu tiež možem najsť nejaky zakon o verejnom zdraví a vyložím vám ho ako mi to vyhovuje. Iste by som tam našla nejaku ,,medzeru,, a ste nahratí...len sa mi to absolutne nechce riešiť - pre mna bezpredmetné. ja ako sukromník si tam najdem klauzulu že budete ako neočkovaní ohrozovať ostatných a možete sa ist pásť...
Takže kto porušuje zakon?
@adsumus ty, ako NIE pravnik mozes pozerat do zákonov kolko chces, ale nechapes jeho podstatu a naplnenie. takze napr. spominany antidiskr. zakon je presne aj o tom, ze sa moze tykat aj diskriminácie z pohladu neockovania. Zakony si vsak pravne nevzdelany clovek vyklada po svojom, ako chce a co sa mu hodi, vsak? Uz davno viem, ze je tu skoda diskusie, a musim sa smiat nad Vasimi názormi, ale nedalo mi nezareagovat. Vela zdaru!

@ludka28..ja pracujem v zdravotnictve a tiez mam na ockovanie svoj nazor. Nie som za uplne neockovanie, ale ani za prehnane ockovanie na bezne choroby, ktore dieta prekona bez problemov, napriklad ovcie kiahne. Su deti ktore su od narodenia chorlave, maju slabu imunitu, vrodene ochorenia, v tomto pripade by mal zvazit pediater ci ockovat alebo neockovat. Zdrave deti by sa podla mna ockovat mali, pretoze niektorym zavaznym chorobam, ktore mozu trvalo poskodit zdravie dietata, pripadne aj ohrozit jeho zivot sa da predist JEDINE ockovanim, zial to je fakt.