icon

Začiatok očkovania po dvoch rokoch dieťaťa

sjuzocka
26. apr 2015

Chcela by som sa spytat, ci su tu maminy, ktore svoje deti dali zaockovat po dosiahnuti 2 rokov... A ak, tak aky bol postup? Vypustili ste niektore vakciny? Alebo sa robilo vsetko tak, ako sa zvykne u babätiek, len teda s casovym posunom? Dakujem a pevne verim, ze sa tato tema nezvrhne niekam, kde ju nechceme nikto mat 🙂)

sampo
28. apr 2015

@fidka79 a co chces dat? lebo ono velmi na vyber nie je 😖
@maminuska ono urcite zavisi kde a ako zijes. Ja sa teda nebojim, ze by nas tu sli zaplavit teraz migranti.. pochybujem teda, ze ludia z tych krajin, kde sa obrna vyskytla, sa budu trepat prave sem.. a hlavne tych pripadov ani nebolo tolko. Ked sem ebola nedosla, neviem, preco prave obrna by mala. Z eboly preco ludia tolko nestresuju?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sampo
28. apr 2015

@fidka79 ako som uz pisala, ja som preockovat nedala, lebo toto v siestom roku sa mi fakt zda dost zbytocne 😕 a ozaj nam tu kolovali virozy v domacnosti a teraz tie kiahne, takze... 😝 A krpca fakt neviem, suhlas, ze Hib a Hepb su uz asi odveci, pneumo sa nechystam ani ja davat, z mmr sa nedaju iba osypky ako aj denduska pisala...a inak si nie je co vybrat, bud stihnes hexu do 3r alebo potom uz len infarix polio. No vyber uzasny fakt 🙄 ale vy asi nie ste na SK no... A cisto iba tetanus davat sa mi zda odveci tiez

maminuska
28. apr 2015

@sampo v čase ked bola ebola tak sa prísne kontrolovalo aj v leteckej doprave a aj na mori .
Dnes sa majú otvoriť brány migrantom do EU ( dufam že sa to nestane ) , len vieš stále spomínané kvóty pridelenia utečencov ... do všetkých 28 krajín EU.
A nebudeš chodiť po Europe na dovolenky ?

sampo
28. apr 2015

@maminuska budem, ale zase taka paranoidna nemozem byt.. chapes.. Aj tak nemas zarucene, ze to ockovanie chrani na 100%. Je to skor taka psychologicka ochrana (vies, ako to myslim)

sjuzocka
autor
28. apr 2015

@prevenar pardon, ale toto bolo z tvojej strany dost ubohe a aj kvoli tomu som uz utiekla zo vsetkych tych slobodne neockujucich skupin. Rozhodne nepropaguju "slobodu", ale agresivne presadzuju jedinu moznost - neockovat. Ako by sa inak dali vysvetlit taketo podprahove utoky, ako si tu teraz predviedol..?! Rovnaky "argument" by som mohla k tvojim noham svacnut ja - ako ti s ironickym usklabkom pripomeniem, ak nedajboze tvoje dieta chyti niektoru z chorob, proti ktorym sa ockuje. Ale preco by som to robila? Nikomu nic zle neprajem a ako fatalnu chybu vnimam to, ak sa niekto necha zaslepit a neprijima uz zo zasady ziadne (vedecky podlozene) fakty, ktore by nezapadali do jeho scenara, ba co viac - nedokaze ani len tolerovat, ze si niekto mysli cosi ine. Je lahke hrdinsky prijimat vyhody kolektivnej imunity. Ale ten kolektiv musi niekto vytvorit - taki "blbeckovia" ako su podla teba ockujuci. Rada si pozriem tvoje hrdinstvo, keby si mal cestovat s detmi trebars do takej afriky, vo vacku len s cibulou, cesnakom a vitaminom C. Vsimni si prosim fakty, ze tam, kde sa miera zaockovanosti vyrazne ponizila, vyrazne sa zaroven povysil vyskyt chorob, proti ktorym sa ockuje. Alebo razis teoriu sprisahania celeho sveta, ze vsetko je utajene a zmanipulovane? Sudiac podla toho, ako propagujes Slobodny vysierac vo svojom profile, asi ano. Mna uz tieto konspiracne teorie nebavi pocuvat, uz to ani vtipne nie je.

lenkaks
28. apr 2015

@fidka79
@sampo pridávam sa k vám, mám skoro 3 ročného syna, má len jednu hexu a tiež začínam moc rozmýšľať, že tu hexu mu dám až teraz. Pneumokoky určite nedám, ani MMR. ..najstarší syn má 6r , očkovania má všetky, ale preockovanie v 6r nemá, stále rozmýšľam, či áno, či nie. ..Najmladší má rok, nieje očkovaný, tiež by som ho dala až po 2 rokoch. ..Stále sa to vo mne bije. ..Áno či nie. ..

sampo
28. apr 2015

@lenkaks uplne chapem 😔 teda ja zatial nelutujem... naozaj je v porovnani so starsou zdravsi. Lenze moze to mat viac pricin - ja som sa zmenila (nebeham k dr. so "somarinami"), dr. sa zmenila - dava atb iba vynimocne) ale.. je tam proste take jedno ALE 🙂 musim si to premysliet 🤐

katarina644
28. apr 2015

@sjuzocka ahoj, neviem ako to je s neskorsim ockovanim, my sme to mali tiez oneskorene ockovanie, ale to zo zdravotnych dovodov, viem, ze tie tri ockovania sa musia stihnut do troch rokov, takze neviem ani co ti povedia doktori a ako to budete vobec riesit.

maminuska
28. apr 2015

@sampo ja som nie paranoidná , ja som len opatrná , mne stačila návšteva Prahy ... toľko cudzincov a bude ich viac s nejasným očkovacím statusom .
Myslím že nikto z vás by sa asi nevybral do Afriky len tak bez očkovania, alebo ak áno , ja teda určite nie. Máš tu ilegálne prechody Pakistancov aj cez naše územie , V Pakistane sú ohniská obrny. Tento fenomén že u nás sa nevyskytuje už od roku ..., ktorým operuje antivax môže v krátkej dobe padnúť.

slnieckko
28. apr 2015

@sjuzocka nas ma 2r a 9 mes, ockovanie ziadne, celkovo zdravy teraz mal prvy x atb kvoli zapalu priedusiek, inac nas doktorka videla ako pises raz do roka... ked sme tam boli kvoli prieduskam pytala sa ma ci sme si to nerozmysleli, ze uz nemame cas potom ockovat ze treba do 3 rokov... ale ked si to este teraz rozmyslime tak hexu stihne dat hoci bude par mesiacov po 3 rokoch ze to este nieje taky velky rozdiel, potom sa vraj nebude dat vobec, jedine tetanus samostatne. teraz mame na vyber celu hexu alebo trojkombinaciu, maly pojde do skolky tiez zacinam uvazovat ci nedame aj ked zatial prevlada nie, stale je mala pochybnost. ale ked sa spytam ktora varianta je najlepsia ona tvrdi ze uplne vsetko, na nete ze uplne nic tiez sa neviem rozhodnut 😖

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
lenkaks
28. apr 2015

@slnieckko ja som na tom presne rovnako, malý má v júli 3 roky, Dr spomínala, že ak chcem očkovať teraz, musím si vakcíny platiť. ..Pneumokoky sme zavrhli hneď, aj Mmr, len nad hexu rozmýšľame. . Inak ho do škôlky prijali ako neockovaneho. ..

sampo
28. apr 2015

@slnieckko ja toto raz nepochopim, preco to treba do troch rokov 😕 co ma ta vakcina zabudovany nejaky casovy spinac?
@fidka79 ved to, ze vobec sa neda vystihnut nejaka vhodna chvila 😝 a do troch rokov to urcite nestihnem. Musim znova prestudovat knihy, co mam

sampo
28. apr 2015

@maminuska tak to ti staci aj obycajna mhd ci vlaky, co tam po cudzincoch. Bezni ludia, co sa tam vozia, maju tiez ockovaci status neznamy... takisto xy ludi, co prejde okolo dietata. To by som musela to dieta nosit v skafandri

denduska
28. apr 2015

@sampo je to preto lebo neexistujú klinické skúšky na hexavakcínu po 3.roku veku. Osobne si myslím, že reakcie by boli prudšie, keďže u detí nad 4 roky stačí "polovičné množstvo" na dobrú odpoveď. Moja dcéra má dvakrát infanrix a raz boostrix miesto infanrixu v 5.rokoch a aj tak reagovala nepekne, 2 týždňová hrča s modrinou a boľačka že sa nevedela ani obliecť, bol už len bonus k celkovému K.O.

sampo
28. apr 2015

@denduska fuh no 🤐 klinicke studie na malinkych babatkach su akoze ok? Tak ked staci "polovicne" mnozstvo, potom naco 3x hexa? Tak ja fakt neviem..toto ma nijako nepovzbudilo..och. sa bojim, ze bude viac skody ako uzitku

prevenar
28. apr 2015

@fidka79 no, to si vyhrala potom , gratulujem 🙂

prevenar
28. apr 2015

@sjuzocka skoda ti travit cas pisanim ..ako som uz spominal , je to tvoja vec, tvoj zivot . urob co uznas za vhodne.

denduska
28. apr 2015

@sampo polovičné, ale v jednotlivej dávke, no dávky musia byť tri. Príklad tetanický toxoid v infanrixe 40 IU vs 20 v boostrixe. Ale neplatí to stále, u hepB je to opačne. Väčšinou sa tu rieši ale tetanus a spol.

zuzanka.zuzu
28. apr 2015

@sampo že časový spínač 😀 super 😉 inak toto by zaujímalo aj mňa, že prečo striktne iba do 3r.? a dokonca @lenkaks píše, že po 3r. si ich musí platiť 😠 to je také jemné vydieranie...
@denduska čože??? 😕 😖 a s dospelým by to čo urobilo? veď práve pre bábätká by mali byť menšie koncentrácie/množstvá... akože tu sa rieši či svetlú alebo tmavú ryžu, ako škodí ktoré pečivo a bum - potom sa pichne rovno do tela svinstvo ☹

ja som za (niektoré) očkovanie, ale tiež až možno rok pred škôlkou s nimi začať.

sampo
28. apr 2015

@zuzanka.zuzu akurat som si pisala so svagrinou a tym povedali, ze tiez im dieta po tretom roku zivota nezaockuju... ja fakt neviem 😕 cele cudne. A to s tym jedlom.. presne tak.. toto ano, toto nie, sol nie, cukor nie, ale vakcinka uplne v pohode 🙄

denduska
28. apr 2015

@zuzanka.zuzu to preto, lebo čím menšie dieťa, tým menej vyzretý imunitný systém, teda nedokáže tak dobre reagovať, aby sa vytvorila žiadúca imunitná odozva 😒 u dospelých ťažko povedať, minimálne výraznú lokálnu reakciu, bohvie, to som nejak neštudovala, len z hľadiska účinnosti stačí menej.

katulka74
28. apr 2015

Ahoj,moj bude mat 4 roky v septembri a dr ho chce v pohode zaockovat teraz na MMR,tak tiez tomu nejak nechapem,ked tu citam tie diskusie,nam povedala,ze tou istou vakcinou sa to preockovavav 10 rokoch,tak preco by nemohla zaockovat teraz.

vvia
28. apr 2015

Moja mala prvu hexu po roku a pol, dalej sme sa nedostali, mala byt ockovana vo stvrtok a ochorela. Moja pediatricka hoborila ze bude musiet volat na hygienu a zistit ockovaci kalendar. 🙂 viac sama neviem. Momentalne ma 2,4roky a bola by som rada kebyze uz mame po ockovani

martinella1
28. apr 2015

@sjuzocka rada si takéto témy čítam, no nerada reagujem, lebo hneď vyskočí protistrana. Len som ti chcela povedať, že plne súhlasím s každým tvojím slovom, neviem, či by som to lepšie napísala. Neodsudzujem neočkovancov, ani očkovancov. Ja som dala očkovať obe detí a neľutujem jediný deň. Tiež som sa veľmi bála vedľ.účinkov, ale ešte viac chorôb, ktoré by mohli dostať. Cestujeme vcelku často a asi by som vkuse tŕpla, či predsa len niečo nemôžu chytiť, nehovorím, že sú plne chránené, no ja mám pokojnejšie svedomie. A zbytočne sa zapodievať ľuďmi, ktorí majú v hlave len jedinú možnosť-neočkovať. Žiaľ, aj v mojom okolí takých mám, tak sa len pozdravíme a trielim kade ľahšie, počúvať tie ich blbé hlášky a "podložené" neviem čím fakty, o to nestojím.

tin007
28. apr 2015

Az tak by som sa nebala polia z Pakistanu http://www.polioeradication.org/Infectedcountri... ci inej endemickej krajiny, v r. 2014 mali v Pakistane 306 potvrdených pripadov, plus 22 pripadov polia z vakicny (výsledok ockovania zivou vakcínou). Realne, kto sa uz stretol so zivym utecencom; bol s nim v kontakte, bozkaval sa s nim, pripadne jedol ci pil z tych istých nadob...
To by som sa bala skor cierneho kasla, v roku 2014 ho bolo v SR 1123 pripadov (lab. potvrdene, len tie sa dostanu do Epis-u). Vela pripadov CK nie je diagnostikovaných; ludia ho prekonaju s miernymi príznakmi, alebo su lieceni na nieco ine (chlamydie, alergie...) a tak ho siria dalej.

ada12345
Odpoveď bola odstránená
sampo
28. apr 2015

@martinella1 presne o tomto som aj ja pisala.. o tej psychologickej ochrane 😅 ze mas "pokojnejsie" svedomie 😖
@katulka74 mmr v pohode, to je stale ta ista vakcina... aj sa nou preockovava

@denduska to je fakt sila 😲 takze do mensich deti viac svinstva... vacsiemu staci aj menej 😅