icon

Začiatok očkovania po dvoch rokoch dieťaťa

sjuzocka
26. apr 2015

Chcela by som sa spytat, ci su tu maminy, ktore svoje deti dali zaockovat po dosiahnuti 2 rokov... A ak, tak aky bol postup? Vypustili ste niektore vakciny? Alebo sa robilo vsetko tak, ako sa zvykne u babätiek, len teda s casovym posunom? Dakujem a pevne verim, ze sa tato tema nezvrhne niekam, kde ju nechceme nikto mat 🙂)

Strana
z3
jajka78
29. apr 2015

Sjuzocka sme na tom podobne.vystizne si to napisala, akoby tozo mna vyslo.
Prosim ta, ides dat i pneumokoky?
Hexu chcem i ja, idem terazv pondelok k dr, on povedal ze sa da. Maly ma 17 mesiacov neockovany.
Cakala som na neskorsi cas.
Mmr by som tiez rada len osypky ale ked to nejde, pock asi do nastupu do skolky.

@sjuzocka

xima
30. apr 2015

Ahojte,zaujimava diskusia..ja stale tiez vaham,ci ockovat alebo nie..teraz tu citam ze hexou sa da ockovat do 3 rokov...pritom nam nasa pediatricka najprv povedala ze do 3mesiacov,potom sme mali posledny termin do ukonceneho 4teho mesiaca,nedali sme ockovat,a najnovsie mame zase posledny mozny termin prvy majovy tyzden( teda uz nemam vela casu na rozmyslanie). Nejak tomu nechapem,kto urcuje dokedy sa dieta moze ockovat?ci da sa aj neskor,len treba zaplatit,o tom to je? Maly bude mat o 2tyzdne 6 mesiacov

tin007
30. apr 2015

@xima Nam byvala pediatricka tvrdila, ze do dvoch rokov musi zaockovat hexu; tak si vyber.

vvia
30. apr 2015

@xima my sme nikomu nic neplatili a odklad sme mali kvoli zdravotnym problemom. Neviem ako to je ked nemas dovod na odklad, ale ako moja uz nieco ma

zupflik
6. máj 2015

@prevenar --ubohe

jajka78
11. máj 2015

Ako si prosim nakoniec ockovala.dakujem@sjuzocka

jajka78
11. máj 2015
sjuzocka
autor
11. máj 2015

zatial nijako, maly bol chory, takze ja najprv cakam kym bude fit 🙂

crocodile
20. máj 2015

Som rada, že už mamičky začínajú zisťovať riziká, ktoré vznikajú z toho, že prestáva fungovať to o čo sa tu desaťročia snažili lekári a tým bolo celoplošné očkovanie...Konečne vidia pravdu , že hop, asi na tom niečo bude, že sa vracajú choroby ktoré tu desaťročia neboli a bolo to na základe 99,9 percentného preočkovania detí...Držím palce mamičke v tom, že na to prišla včas a ide s tým niečo robiť. 🙂 🙂 🙂 Good luck.

sampo
20. máj 2015

@crocodile no tak ja zase na tu kolektivnu imunitu az tak velmi neverim 😕 ak by som uvazovala dat dieta zaockovat, tak naozaj len z presvedcenia, ze je to pre jeho dobro. Neviem, kedy mohlo nastat 99,9 % preockovanie populacie, to je fakt sci-fi

rokkisu
20. máj 2015

myslim, ze na ockovanie vakcinami, ktore sa musia dodrzat do urciteho obdobia veku (napr. do 1 roka zivota) je uz neskoro. varirovat jeden.... dva roky hore dole, to sa asi neda. rotarix je sice ockovanie doplnkove, znama chcela dat zaockovat 19 mesacneho syna a uz to mozne nebolo.

tin007
20. máj 2015

@crocodila Ktore konkretne choroby sa vracaju a neboli tu desatrocia a kam sa, prosim, vracaju. Prosim, bud trochu konkretnejsia. vdaka

mirka0677
21. máj 2015

@xima @rokkisu no nám stále dr. odkladá prvé očkovanie a keď sme sa o tom bavili, tak povedala, že teraz napr. začína očkovať 2ročné dieťa a že jediná podmienka je, aby stihla všetky tri dávky do jeho 36mesiacov. Nepýtala som sa, prečo.. Takže asi sa to dá a snáď to má aj zmysel 🙂
A teraz som si prečítala príbalový leták na rotarix a je tam aj toto:
Vakcinačná schéma pozostáva z dvoch dávok. Prvá dávka sa môže podať vo veku od 6 týždňov. Medzi dávkami má byť časový odstup najmenej 4 týždne. Vakcinačná schéma sa má prednostne podať pred dosiahnutím veku 16 týždňov, ale musí sa ukončiť do veku 24 týždňov.
Takže to 19mesačné dieťa do toho v podstate aj zapadá aj nezapadá...

jajka78
21. máj 2015

Aj na povedali že do 3 roku ale skôr kvôli poisťovni.

lucinocka
21. máj 2015

@sjuzocka my sme odkladali len MMR, z toho som mala najvacsi strach... my sme sa vypytovali po lekaroch, lebo informacie z internetu, su take, ako komu vyhovuje, aby pustil verejne...a praveze lekari nas odhovarali...nemecka lekarka v, ktora nema ani jedno dieta zaockovane, tvrdila, ze nedavajte a uz ked chcete, tak po tych dvoch rokoch, kedy sa uzavrie ta bariera v mozgu co spominas a dieta v tom case robi takmer vsetko samostatne- hovori, chodi atd. tak sme cakali a vahali...ostatne mala vsetko ako bolo v kalendari, tu sa stale ockuje aj TBC...imunitu ma super, nevieme co su to atb, nikdy nebola chora okrem soplov...cize, to ze ockovanie znizuje imunitu, ani mna velmi nepresvedcilo.. a zrazu prisla vyhlaska, ze neockovane deti maju skolky pravo neprijat...a sukromne maju pravo take dieta vylucit...a minuly tyzden sme dali zaockovat aj MMR/ 2 r.7m/ a cakame a dufame, ze nic nebude:(

lucinocka
21. máj 2015

mne sa nepaci ako tie vakciny menia a vyhadzuju a nahradzuju... TBC stale mame po porode, vyhodili hepatitidu B a my sme este ockovali 5 v 1 a uz to planuju nahradit hexou... taze kazde dieta je ockovane uplne dacim inym..

oblivian
26. aug 2015

Ahojte maminky,
vedeli by ste mi poradiť dobrého pediatra v Bratislave, ktorý sa venuje alternatívnej medicíne a je otvorený komunikácii o očkovaní?
IP
Ďakujem!

darja12
4. jún 2018

@sjuzocka očkovali ste? naša má 2r aj 8mes a je bez.. ale zvažujeme.. už viete, čo je pravdy na tom, že len do 36 mes?

luna11
4. jún 2018

@darja12 ja som tejto teme venovala 2 roky, riesila to s viacerymi lekarmi a aj inymi vedcami, co robili priamo vo vyskume a kontrole vakcin. Nikto a ani vyrobca hexy neodporuca ockovat nou po 3 rokoch kvoli zvysenemu riziku neziaducej imunitnej odpovede, nakolko je v tomto veku uz imunita dozreta. Tolko v skratke.

darja12
5. jún 2018

@luna11 tak toto počujem prvý krát.. my sme vraveli dr, že chceme odložiť, ale nevarovala nás, že tým môžme ešte aj uškodiť nakoniec..

ada12345
Autor odpoveď zmazal
darja12
5. jún 2018

zoberte si aj taký fakt, že niektorí prediatri odmietajú deti očkovať naraz hexou a pneumokokovou.. prečo asi? ako sa píše v anti očkovacích literatúrach pri podaní oboch vakcín naraz je výrazne prekročený limit hlinika na kilogram váhy dieťaťa.. niektorí pediatri to vedia, iní sú stále zaslepení uplne..

ada12345
Autor odpoveď zmazal
mmt11
14. jan 2025

Ahojte, viem ze stara tema, ale ako ste postuppvvali nakoniec ked ste zacali po druhom roku?

ada12345
14. jan 2025

@darja12 Ahoj, doočkovala si nakoniec?

vvia
17. feb 2025

@mmt11 ahoj, my sme zacali neskoro, ale odklad sme mali po konzultacii s lekarmi. Zacali sme neskor, mali sme individualny plan. Dnes je dcera uz pubertiacka a dorovnala ockovaci kalendar. Chodi na ockovanie v terminoch ako vsetky deti. Vsetko v poriadku

Strana
z3