Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy
@extempore 😂😂😂. Jasneee...ved mi vsetky vieme ze su ta najsamlepsia zena na svete..a vsetke by sme chceli byt ako ty ..preto sme take lebo ti zavidime aka si uzastna... Mi sme len take chuderky kt..cakame do 15)teho a ani o deti sa nevieme postarat lebo sedume doma na riti a sme nevzdelane...prosim prepac nam to ze nie sme take super...ale keby su urobila nejaky ten kurz alebo nejake prdnasky urcite by sme sa prihlasili lebo by sme chceli byt take uzastne ako ty..
Jaaaaj boze pomoooooc...mas prilis vysoke ego...len aby si raz na to nedoplatila
@tinaa64 tak tak, pycha predchadza pad.
@evittam 😂😂😂..ved jasne...mali by sme sa od nej ucit aby sme boli take super zeny ako ona😂😂.no ale jedno jej musime uznat..sebavedomie jej nechyba..inac by som sa veeelmi smiala keby v skutocnosti bola taka ista chuderka ako mi ..ved vies ako to je..internet znesie vela...ja len aby raz na to nedoplatila..a vies co je na tom najlespie?ona nas vsetke pozna a vie ako sa (ne)starame o svoje deti..."milujem"ludi kt.sa vystatuju ake maju vzdelanie a ostatní su chudaci...co ine hovno sere ako mi "chudaci"?neznasam ak sa niekto povysuje len preto ze ma titul...co z toho ze ma clovek titul ked nevie co je ucta,pochopenie, a hlavne pokora...mne je jedno ci ma clivek ukoncenu zakladnu skolu strednu alebo ma 10 vyskokych skol ukoncenych..pokial je to normalny s pokorou uctou a ma pochopenie pre druhych a respektuje rozhodnutia vi nazor inych neriesim ...ale taketo osoby co maju prilis vysoke ego ci sebavedomie na to doplatia....na kazdeho raz pride...a aj tak vseci nakoniec skoncime rovnako..ci uz bahaty chudoby,megasuper alebo "chudaci"...
@katharines ale ona nechape...pochopi raz...a pisem z vlastnej skusenosti.....vsetkoco som povedala alebo myslela ci dokoca sudila sa mi vratilo...ako sa hovoru..bozie mlyny melu pomaly ale isto
@maminecka2 inak MMR je praveze ziva vakcina
@evittam no ka sice som doma s 15-mes.dietatom ale tiez niesom chidera len preto ze som doma..lenze ty sa aj adekvatne k tomu vzdelaniu aj spravas narozdiel od nej...no nic ..mas pravdu zbytocne sa zaoberat osobou kt ma pravdepodobne nejake komplexy...ako som pisala..premna nieje dolezite kto ma ake vzdelanie ale aky je to clovek ..neraz som sa stretla tu na mk s tym ze niektore zeny maju potrebu vytahovat svoje vzdelanie a tym ponizovat ostatnych(cest vynimkam)notmalny vyrovnany a nezakomplexovany clovek toto nerobi...no nic ..idem ja chudera sa postarat o svoje cudence deti lt.pri mne taaak straaaasne trpia lebo niesu zaockovane😂😂😂...
@tinaa64 doporučujem doučiť sa pravopis 😂
@evittam no tak ste sa tu už všetky na mne vyvŕšili, už ste dúfam spokojné. Až čas ukáže, aké krátkozraké je vaše "myslenie" keď začnú vaše neočkované deti mrieť na jednoduché choroby. To bude potom naozaj veľmi veselé, čo poviete? Len dúfam, že na vašu hlúposť nedoplatia aj deti, ktoré kvôli svojmu nízkemu veku ešte zaočkované byť nestihli. Prajem peknú nedeľu!
@extempore hlupost ci inteligencia nema nic spolocne s pravopisom ci gramatikou...vela ludi to bud neovlada alebo maju nejaku formu dislexie atd.a aj napriek su to inteligentní ludia s troskou citu pochopenia a pokory..a nie nemyslis to uprimne...clovek kt.sa navaza ponizuje vyhraza a druhym praje zle tazko moze uprimne priat pekny den...a ani ty nevies nic o mne...a sudit niekoho na zaklade pravopisu je dost ubohe...a nerozumiem co sa ty teraz urazas,ked si s tym prva zacala..ty si bola prva kt.zacala urazat a nadavat na ine matky ze su kravy,chuderi co cakaju do 15-teho na rodicak..hovno vies o nas..absolutne nas nepoznas ..ja narozdiel od teba nerobim zo seba dokonalu ...ja sa smejem z teba...ako sa hras aka si ty najzodpovednejsia ,najdokonalejsia,najvzdelanejsia osoba....a napisat ze nemam ockovat deti ze aspon bude na svete menej hlupych ludi bolo od teba hnusne a chore....ale nevadi..moji najblizsi vedia aka som a to mi staci...a ty si liec svoje mindraky doma a nie na nas neocko rodicov...pekny den ti priat nebudem nakolko ani z mojej strany by to nebolo uprimne(ale to neznamena ze ti prajem nieco zle..aby sisi niecp nenamyslala)
Ženy!!!!! Sa zamyslime....naozaj je MK o tomto??? vzájomne sa urážať, vysmievať ????? Žiadna z nás nie je chudera...ani hlúpa...nevzdelaná....Sme matky....budúce matky....či nematky..... Ja sama som mama a priznám sa , že je to ťažké....nič nie je ideálne a sú dni , ked mám pocit , že som mama na prd....teda skoro vždy mám ten pocit....ale to neznamená a nedáva mi právo príst sem a urážať Vás....skúsme byť na seba milšie....veď sme na tom rovnako!!!!! a navrhujem sem tam poohovarat mužov...
@leeo Ano, viem, uz som sa potom dalej opravila, myslela som neaktivna a zle som napisala. Lebo kedysi sa pouzivala aktivna.
Baby vypinam si upozornenia, toto sa uz skutocne neda citat 🤦🏼♀️
@blanarovae praveze to nema byt o urazkach, ved preto sme reagovali 😉
@evittam ano viem ze kiahne mozu mat super priebeh ale rovnako mozu mat aj hrozny priebeh tak som radsej neriskovala..pri nasom stasti bybmala kiahnu aj v oku(aj o takom som pocula)...tak ak by ich aj nahodou dostala, snad bude lahucky priebeh ale najradsej by som bola keby sme sa im vyhli...synovci maju 8 rokov su ockovani proti nim a nedostali ich aj ked moznosti bolo vela....tak uvidime sama som zvedava...
Mozem sa spytat preco si dceru nedala vobec ockovat? Syn mal nejake neziaduce ucinky?
@alchemilkazltozelena kamaratka ma obe deti neockovane. V skolke mali kiahne a aj ona mala pasovy opar, no deticky kiahne nedostali.
Druha kamoska ma plne ockovane dieta, no po MMR prestalo uplne rozpravat a doteraz ma monitor dychu, ktory viackrat pipal.
@alchemilkazltozelena Bohužiaľ ani ta vakcina ti nič nezaruci. Nie nemal syn neziaduce ucinky, našťastie. Začali sme sa viac o túto problematiku zaujimat, prebrali sme ju s lekarmi,ktorym verime a rozhodli sme sa neockovat vakcinami,ktore su na trhu.
@katharines Tvrdi sa, ze za vecsinou syndromov nahleho umrtia dojciat je prave ockovanie.
@katharines
@evittam
Urcite sa na tomto fore podelim so skusenostou ak syn alebo dcera kiahne dostanu..ze ako to prebieha atd .. teda ak ho nezrusia..lebo uz sa to tu dlhsie zvrhava a uz to davno nie je to co byvalo kedysi
@alchemilkazltozelena myslis cely MK, alebo tuto diskusiu?
@alchemilkazltozelena a prejavy choroby zavisia od imunity cloveka a jeho enzymatickej vybavy. Tak prajem vam vela zdravia.
@katharines aj tuto diskusiu aj cely MK
ak to myslis uprimne tak dakujem, aj ked o tom pochybujem kedze ja som za ockovanie a ty proti 🤔
@alchemilkazltozelena a preco by som to nemala mysliet uprimne? Sak kazda mamina sa snazi pre svoje dietatko urobit len to najlepsie, ci uz ockuje, alebo nie. Ja sa vsak zamyslam i o rizikach ockovania a jeho dosledkoch.
K celej tejto téme by som už dodala len toľko. Mnohé z vás ma tu atakovali, že som najmúdrejšia na svete. Zamyslite sa ale nad tým, či to presne nie je o vás. Neveríte lekárom v otázke očkovania, máte pocit, že po prečítaní pár článkov ste erudované, pritom nemáte žiadne medicínske vzdelanie. Neverím tomu, že by lekári hlava-nehlava očkovali keby to bolo nebezpečné. A keď sa náhodou niečo stane, tak za kým so svojimi ratolesťami bežíte? Zase len za tými lekármi, však? Za tými istými, ktorých spochybňujete... Mám kamarátku, je detská lekárka v Californii. Povedala, že za svoju 10 ročnú prax sa ani raz nestretla s prípadom autizmu a podobných bludov v súvislosti s vakcináciou. Antivax rodičom by mali dávať lekári podpisovať reverz a v prípade, že dieťa dostane chorobu, ktorej sa mohlo vyhnúť očkovaním - všetky náklady za liečenie a zodpovednosť nesú rodičia.
@extempore ani nemaj tusenia, kto tu ma, alebo nema medicinske vzdelanie. A to, co si navrhla by malo zmysel len v pripade, ak bude stat niest vsetky naklady na liecbu deti postihnutych a ochorych v dosledku ockovania. 90-98% pripadov NU sa nehlasi, alebo to lekari nechcu nahlasit.
@extempore Z akeho dovodu tvrdis, že neverime lekárom, ze sa rozhodujeme len na základe nejakých článkov?! Kde si o tom citala? Ci len dedukujes?
Ktorej chorobe sa mozem vyhnut očkovaním? Kedy mne lekar podpise,ze moje dieta po vakcine danú chorobu nedostane a ani nebude mat ziadne nasledky po podaní vakciny tak vtedy ja podpisem to o com ty tu píšeš.
Taktiez nech si potom vsetci fetaci a alkoholici platia komplet liecenie. A zodpovednost nesiem plne za moje rozhodnutie ci ho nesie niekto iny? Kto?
Ja som si napr.liecenie kiahni u mojich detí zaplatila-kupila som tannohermal a hypermangan.

@tinaa64 No vidis este sme aj chudery cakajuce na rodicak čo nemáme na dovolenku a zdravy rozum nam tiez chyba.😂😂😂😂😂
A to len preto lebo jedina osoba si tu mysli,ze nad nu nie je. 😂😉