icon

Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy

fiafia
18. sep 2018
extempore
Odpoveď bola odstránená
evittam
24. sep 2018

@extempore Samozrejme nie su to odborníci , ktorí dosahuju tvoju odbornosť. Pozri, my dve sa nezhodneme,ty si myslíš co si myslis a nazory druhych nerespektujes. Znodneme sa,ze sa nezhodneme a nemam ti viac čo napísať.

extempore
24. sep 2018

@evittam lekár ti NESMIE radiť neočkovať... Môže ti poradiť očkovanie odložiť.

evittam
24. sep 2018

@extempore A tvoje vyjadrovanie? Si po sebe prečítaj-to je vyjadrovania vzdelaneho cloveka? Osocovanie a spol. V tomto su ti tvoje tituly či už práve alebo vymyslene na dve veci ale to už ti tu niekto pekne vysvetlil.

evittam
24. sep 2018

@extempore Ja niekde tvrdim,ze mne nejaký lekár radil neockovat...

katharines
24. sep 2018

A MPH je nieco ako MBA, ale v zdravotnictve, a studium trva cca 3 roky. Kedze dotycna neuviedla konkretne, to znamena, ze nema medicinske vzdelanie, ale manazerske.

extempore
Odpoveď bola odstránená
extempore
24. sep 2018

@katharines nikde som nepísala, že mám medicínske vzdelanie. Ale pracujem v medicínskom prostredí a mám info z prvej ruky. A okrem toho si viem naštudovať odborné štúdie v dvoch svetových jazykoch.

katharines
24. sep 2018

@extempore je fajn, ze vies citat, tak, ako aj vsetky ostatne, ktore to zaujima.

katharines
24. sep 2018

@extempore a bolo mi jasne, ze medicinske a ani prirodovedne vzdelanie nemas. A info z tej 1. Ruky ma byt od zastupcov farmafiriem a lekarov, ktori chodia na ich skolenia?

beky1813
24. sep 2018

@xxxxxnnnnn tato diskusia nema zmysel. Je to len miesto na ukojenie frustracii jednej osoby, co kazdeho uraza

extempore
24. sep 2018

@katharines ty si tu stále nenapísala to svoje vzdelanie... Info mám od kamarátky, ktorá si robí docentúru na lekárskej fakulte v odbore epidemiológia a od lekárov, s ktorými prichádzam do kontaktu. Jeden bol dokonca na súde svedčiť - tí rodičia vtedy museli zaplatiť nielen pokutu od RÚVZ za neočkovanie, ale ešte aj súdne trovy 😂😂😂😂

extempore
24. sep 2018

@beky1813 ak myslíš mňa, tak ťa ubezpečujem, že žiadne frustrácie nemám 😂😂😂😂

evittam
24. sep 2018

@extempore Ahaa, takže vlastne sme sa dozvedeli ze odborníčka zrazu odborníčkou nie je. Tak ako mas ty informacie z prvej ruky mam ich aj ja od lekárov. A ano radim sa s lekarmi,nikde som nepisala,ze mi nejaký priamo radil neockovat ale to s tvojim vzdelanim a tancovanim s posranymi by si uz konecne mohla pochopit z jednoducho písaného textu.
A ako som uz tiež napísala neverím homeopatii a už vôbec nepoznam ziadne antivax hnutie.

evittam
24. sep 2018

@katharines Ale kdeže od tych kapacít co ich že vraj riadi. 😉

beky1813
24. sep 2018

@extempore nevyzeras tak

extempore
24. sep 2018

@beky1813 ty vieš ako ja vyzerám? 😂😂😂😂

tinaa64
25. sep 2018

@extempore jedina chra na hlavu si tu ty...a kedze sa tu bijes do hrude ze ,ockovanie je len prospesne zdraviu o doporucujes to kazdemu opytam sa ta este raz...zarucis sa ze ked dam moje deti zaockovat ze nebudu mat ziadne NU?a ze nikdy nebudu mat choroby proti lt.sa ockuje?preberies zodpovedost za to ze ked jednej mamicke budes radit nech ockuje lebo ockovanie nieje zdraviu skodlive a jej dieta ostane postihnute?pomozes jej postarat sa o take dieta?pomozes jej aj financne?

zuzka2288
25. sep 2018

Jednoducha otazka. Kedze je tu vela neockujucich. Dostali Vase deti niektoru z tych chorob, proti ktorym ste ich nedali zaockovat? Zaskrt, tetanus, obrna, cierny kasel? Ved podla vaxerov tieto choroby len cakaju, aby mohli kosit nezaockovanych. :D

tinaa64
25. sep 2018

@extempore to ze mas na ockovanie iny nazor ako ja je v poriadku..a respektujem ho.ale tie nadavky a vybrazky a ponizovanie je uz cez....ked tvoje deti sa jedneho dna rozhodnu neockovat..tak co urobis?tiez im budes nadavat ake su nezodpovedne nevzdelane..vlastne budes robit im to co tu teraz predvadzas?alebo sa nebudes s vnucatami stretavat lebo budu neocko?

tinaa64
25. sep 2018

@zuzka2288 nie..starsia mala na ool roka kiahne..super priebeh bez teploty a ani vyrazok nemala vela..mladsia..este ani kiahne nemala...akurat su trochu anemicke ale to sme vsetci v rodine...inac zdrave a nic im nieje

zuzka2288
25. sep 2018

@tinaa64 Jasne, tieto choroby sa obcas objavia v osadach kde vieme aka je hygiena a celkovo zivotny standard. Celkovo pani Dr. Pataky tvrdi, ze 80% chorob odstranilo teple a suche byvanie v 20 st. a az zbytok je hygiena a lepsia strava (resp. odstranena podvyziva). Proti ovcim kiahnam sa myslim ani neockuje, asi vedia ze by to ockovanie nefungovalo, kedze sa jedna o chorobu, ktora prezila aj lepsiu hygienu aj lepsie podmienky byvania podobne ako herpes, kedze sa jedna o ten isty druh virusu. Celkovo neviem o tom, ze by ovcie kiahne mali ovce. Aspon moj dedko baca o tom nepocul. :D

evittam
25. sep 2018

@zuzka2288 Ockuje sa uz aj proti kiahnam, je to nepovinne ale chcu to zaradit do mmr. Btw.stale sme sa nedozvedeli od jednej osoby co su to "čierne kiahne".

meesha
25. sep 2018

@evittam ty nevis co jsou prave nestovice? 😲

tinaa64
Autor odpoveď zmazal
tinaa64
25. sep 2018

@zuzka2288 tak tak...podla niektorí h ludi by moje.deti mali byt uz asi davno mrtve..sa cudujem ze este ziju ked su neocko

tinaa64
25. sep 2018

@evittam no pekne..takze sj ovcie kiahne b7du smrtelna choroba?

extempore
25. sep 2018

@tinaa64 bože to si vážne taká zaslepená? Tvoje deti sú zatiaľ zdravé kvôli kolektívnej imunite, imunite tých, ktorí majú dosť rozumu na to, aby svoje deti chránili očkovaním... tak sa už konečne zobuďte! Kto ti čo v dnešnej dobe zaručí? Čo je isté okrem smrti a daní? Sú ale veci, ktoré VÝZNAMNE znižujú pravdepodobnosť ochorenia.

gasinka1983
25. sep 2018

My ho mame uz zasebou a ziadny problem a nikdy som.ani neuvazovala o tom ze by som nedala deti zaockavat. Matky ktore nedaju zaockovat , ohrozuju.svoje deti.....moj nazor

extempore
25. sep 2018

@meesha nie, nevie, čo sú pravé kiahne, lebo už sa vďaka očkovaniu nevyskytujú.
@zuzka2288 na záškrt zomreli mojej prababke 3 deti a môžem ťa ubezpečiť, že žili v meste, v suchom dome a mali dostatok jedla.
Španielska chrípka zabila podľa odhadov asi 100 mil. ľudí, ktorí mohli prežiť keby boli očkovacie látky.
Mám taký pocit, že niektoré z vás sú tu už také rozkotené z toho, ako sa máme dobre, až nevedia čo so sebou. Lebo toto je všetko od dobroty. Keby vám zomreli 3 deti ako mojej prababke, tak by ste boli vďačné za očkovanie