Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy
@extempore Ockovacia latka proti zaskrtu nechrani proti zaskrtu samotnemu, len proti nim produkovanemu toxinu, takze nebrani sireniu zasrtu len zlahcuje priebeh. Ale cuduj sa svete zaskrt sa aj tak dnes uz nevyskytuje. Spanielska chripka bolo zbabrane ockovanie, ktore tuto chorobu vlastne masovo priviedlo k zivotu. K jej smrtelnemu ucinku isto prispel aj hlad z dovodu vojny a naslednych hospodarskych kriz. A preco sa dnes uz nevyskytuje? Ci snad kvoli tomu, ze sa proti nej ockuje? :D
@evittam no tak sa sekla.. vy ste tu pomýlené všetky a dosť fatálne, tak bacha
@zuzka2288 na španielsku chrípku ochorela cca. miliarda ľudí, odhaduje sa, že sto milionov zomrelo. Pochybujem, že boli zaočkovaní. Netrep. A prečo sa dnes už nevyskytuje? Vyskytuje sa množstvo iných druhov chrípky, proti ktorým sa, našťastie, očkuje.
@extempore Ale ockovanie nebrani vytvaraniu tych zaskrtovych dusiacich blan a aj tak zaskrt doktori nezaznamenavaju - preco asi, mal by byt masovo rozsireny len s lahsim priebehom a nevyskytuje sa vobec. A spanielsku chripku dostali vojaci po jej naockovani a ti ju rozsirili do celeho sveta. Na chripku sa ockuje a ochoreju aj dnes najme ti ockovani, pri nej vidno, ze ockovanie nefunguje.
@tinaa64 a toto ti ja musím potvrdzovať? Ty vo svojom veku nevieš, že v živote nič nie je na 100%? No tak nechoď rodiť, čo ak náhodou zomrieš ty alebo tvoje dieťa, neber atb, nejazdi autom, netelefonuj, čo ak ti mobil vybuchne pri uchu. Nechoď po ulici, čo ak do teba trafí blesk?
@tinaa64 na moje odporúčanie? Veď to nie sú moje odporúčania, to je zákon, moja milá. Prečo sa ja mám starať o dieťa niekoho iného a ešte ho aj finančne podporovať? Ak ti lekár zbabre operáciu platničky a ostaneš ochrnutá, budeš žiadať lekára o to, aby sa o teba staral a finančne ťa podporoval? Čo to tu skúšaš? Nežiadúce účinky pri vakcinácii sa počítajú v promile, takže také strašné, ako to tu niektoré popisujete to vôbec nie je. Šírite konšpiračné teórie a poplach medzi ľuďmi. Ja sa ťa ale opýtam naopak - budeš sa ty starať a finančne kompenzovať rodinu, ktorej dieťa ostane napr. ochrnuté lebo DMO? A táto možnosť je určite pravdepodobnejšia než tie vaše NÚ.
@extempore u svagrinina svokra sa dava kazdy rok ockovat a kazdy rok ma chripku jak svina...sama vidis ze u kazdeho je to veeelmi individualne..takze nemoze tvrdit ze neocko je mezodpovedne ,nakolko absolutne nevies ako by to ockovanie posobilo na moje deti..tvoje ocko deti su v poriadku a co ak moje po ocko by ostali leziace ?kto si vezme toto ma zodpovednost?ty?ostatne matky?lekari?stat? Ty chapes vobec o co tu ide?ide tu o to aby sa rodicia mohli slobodne rozhodnut bez akychkolkvek vycitiek..keby aapon stat odskodnil rodicov kt.maju deti poskodene po ockovani...
@evittam jsou. Je videt jak se orientujete. Je to stejne jako v cestine. Prave nebo cerne nestovice. Nic si nepomylila. Vysvetleni treba zde. https://zena.pluska.sk/choroby-ktore-hybali-dej...
@extempore ano budem ziadat odskodne za zbabranu operaciu..a pravdepodobnost nu je vysoka...a tae starsne to nieje..vies co chod do neockujucej skupinky o napis toto vsetko tam ..rodicom kt.sa trapua s takymi detmi a maju vycitky svedomia lebo dali ockovat svoje dieta...pisla so ze nemas problem povedat nazor do oci..tak maj gule a chod do skupinky nesuhlas s ockovanim a napis ake su toe matere nezodpovedne a chore na hlavu a ako ogrozuju svoje deti..rada sa na to pozriemm.ale ty na to nemas
@extempore a ano AJ tvoje...a ako som pisala..v prvom rade budem pozerat na zdravie MOJICH deti ao rodiny ...nudem riskovat postihnutie mojich deti len preto lebo nejaka extempore a Jej podobne z mk sa odu rozdrapit lebo niekto ma iny nazor a ine skusenosti s ocko...stale sa tu ohanas lekarmi..co lekari su boh?tiez su len ludoa a mylia sa a dost casto si myslim..nemaju vestecku gulu nemozu povedat ako bude dieta reagovat..a to iste napisem aj ja tebe ...nechod do obchodu ihriska a sed doma..co ak schytate nejaku smrtelnu chorobu?vies kolko ludi vonku su neockovaní a nepreockovaní?dospeli nepreockovaní ti nevadia?tvoji blizky keby nedali ockovat svoje deti tak sa s nimi presttanes stretavat?k svojim detom sa tiez budes yak spravat lebo sa rozhodnu inak?
@tinaa64 Zbytocne na extempore reagovat. Je to zrejme troll farmaceutickych firiem. Takychto si platia kopec ako aj clanky a prispevky vo vsetych mediach. Nejde o fazulky, ale o stovky miliard dolarov. Farma biznis je vynosnejsi ako biznis so zbranami a bohuzial je velmi koncentrovany do iba niekolkych mamutich firiem. Ako sa tych zopar dohodne tak bude v zdravotnictve. Najprv aj Trump vystupoval proti ockovaniu a spajal ho s autizmom (kedze jeho najmladsi syn mal nasledky po ockovani). Po stretnutiach s farmafirmami to uz nespomina. Preto sa vsade hraje na city, ze treba viac penazi do zdravotnictva. Proste reklama a PR.
@extempore a ked sa tak bijes do hrude za ocko ze az urazas tak som si myslela ze by si nemala problem sa zarucit a potvrdit ze vsetko bude po ocko ok...ved sama prezentujes ze s NU to noeje az take strasne..nie je strasne ak dzdrave dieta ohluchne oslepne ochrnie..nie nic to nieje..to je uuuplne v poriadku.hlavne ze peniazky su pekne ulozene vo vreckach...a antibiotika neuzivam autom nejazdim...telefon tiez velmi nepouzivam...
@zuzka2288 môžem ťa ubezpečiť, že ma nikto neplatí a nie som žiadny troll. Ale vieš čo? Keď bude mať tvoje dieťa problémy, tak mu nedaj antibiotiká - lebo pharma biznis. Nedaj si vŕtať zub - lebo pharma biznis. Však kopec z vás tu ani porodiť nevie bez epidurálky.. a čo myslíte, že to nie je pharma biznis? Či keď vám to vyhovuje, tak sú lieky dobré a keď nie tak sú zlé?

@gasinka1983 a ohrozujú nielen svoje deti, ale aj ostatné deti, ktoré ešte kvôli veku nemohli byť očkované.