Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy
@bubulacikkk a to, ze sme sa ockovali a sme zdravi sa tu stale opakuje...tiez sa to uz neda citat. Ockovania kedysi a dnes su nebe a dudy....
@monro ano jasne tak riskuj zdravie dietata ako pisem kazdeho vec otras toto novodobe oblbovanie mladych mam
@bubulacikkk mam cez 40 a nikto ma neoblbol 🙂
@monro ale vies ze vsetky lieky maju neziaduce ucinky?to ako nedas lebo to tam.pisu a nedajboze sa niekomu nieco niekedy stalo?
@bubulacikkk Ano ale tie ta nikto nenuti brat.😉
@evittam pisala som niekde ze ste blbe?ako neprekrucaj dobre
@bubulacikkk ja som si tuto vec v sebe vyriesila. viac sa bojim neziaducich ucinkov vakcin ako chorob proti ktorym sa ockuje. Ked beriem lieky, precitam si letak...ano neziaduce ucinky ma kazdy jeden, ale davam ho, aby napr. presla teplota, alebo pozabijalo bakterie....teda riesim akutny stav.
Poviem to takto nech si kazdi robi ako chce som zvedava kolko zvas potom ked dieta nebude moct ist do skolky ci skoly bude s dietatkom doma...zial....nikoho som.neurazala inak...
@monro ved pisem kazdeho vec..ja osobne by som sa bala keby moje dieta dostane teraz osypky s priebehom ze dovidenia a nemam ho zaockovane pri imunite mojho syna by to malo.fatalne nasledky
@bubulacikkk Nie len že sme oblbnute. 😉 Btw.ja tiez nie som.
@bubulacikkk A ako vies,ze to nebude mat fatalne nasledky aj ked je ockovany? Imunita nema nic spolocne s ockovanim.
@evittam tak ale nie blbe🤣🤣ja nikdy nikoho neurazam to nie ❤cize iba tolko pekny dnik
@bubulacikkk Vdaka aj tebe.
@evittam ale maaaaaa maaaaa a vela preto som cakala dlhsie na odporucanie lekarov moj syn uz tu nemusel byt preto viem ze deti ktore tu imunitu nemaju musia byt velmi opatrne ja som odkladala prave koly jeho stavu..a ano lepsie spavam ked viem ze je ockovany nechcem sa hadat ved nech sa kazdi rozhodne sam♡
@lily14 presne tak velmi dolezita♡♡♡
@evittam u teba a v tvojom pripade si stoj za svojim nazorom,ja viem co mi doktorka vravela,ake problemy su zobrat dieta do kolektivu ktore nieje ockovane.
Moje deti budu ockavane vzdy.
A otazka pre teba.Teba tvoji rodicia nedali tiez zaockovat v dobe pred 30rokmi???Vtedy chodili este sestricky do skoly a pichali nas ako na beziacom pase,plus kontroli od zubára sa v skole vykonavali.
Nikdo si vtedy nestazoval,nikto nebol chory nic.
Kazdeho vec ...
@janulka2811 Mna nezaujíma co ti hovorila tvoja doktorka. A to co pisem nie je názor ale fakt-nevziat neockovane dieta do škôlky je protizakonne a bodka. Mam neockovanu dcérku-chodi bez problémov do skolky ako aj ine neockovane deti co poznam.
A k tomu co bolo pred 30timi rokmi sa naozaj vyjadrovať nebudem. Niečo také,bohuzial, môže napísať len ten čo nemá o zlozeni vakcín dnes a pred 30timi rokmi ani sajnu.
@evittam no kazdeho nazor na vakciny ... sajnu mam,no tebe ked ochorie dieta,budes mat co robit aby sa z toho dostalo,nemyslim tym chripku ci anginu.
Kazdeho vec co si robi zo svojim dietatom.
@janulka2811 A to ty vies odkial ako moje dieta bude zvladat danu chorobu?! To neviem ani ja. Ako ty tiez nemozes vediet ako ju zvládne tvoje ockovane dieta,nakolko neexistuje vakcina ktora ti zaručí ze chorobu nedostanes alebo jej lepsi priebeh.
Btw.moj ciastocne ockovany syn doniesol kiahne az v 1.rocniku (neockovany na ne) a to mal dost príležitostí pred tym-perfektny priebeh,bez teplôt, na 10.den bol v poriadku. Dcerka ich dostala od neho (plne neockovana)-este lepsi priebeh. Cize ano "mali sme čo robiť aby sa z toho dostali".
@janulka2811 a ty mas kde istotu ze tvoje dieta ked ochorie aj napriek ockovaniu bide mat ten lahsi priebeh? Co ak neocko dieta bude mat suoer priebwh a to tvoje ocko bude mat zlozitejsi?co potom napises?nemozes jednoznacne napisat ze nwocko deti budu mat nie dobry priebeh ak dostabu danu chorobu...btw.cp sa osypok tyka...to len yeraz z osypok robia vrazdiacu chorobu.. Kedysi ro bola bezna detska choroba...(ja len tak na omtaj kedze sa tu debatuje ze co bolo pred 30 rokomi a teraz)

Boze toto sa neda uz citat kazdy liek ma neziaduce ucinky kedysi sa ockovalo a co?sme tu vsetci zdravi a naozaj je podlozene lekarmi ze detom prave z ockovania vznikol autizmus?neviem kto toto prvy vypustil z ust ale ako....ak bude stale viac rodicov co nebudu ockovat preto ci ono tak nechcem vediet co tu o par rokov bude moj syn bol velmi chory od narodenia a dala som a orave toto ockovanie zvladal najlepsie nic mu neublizilo stav mame rovnaky ja by som navrhovala nech si kazdi robi co chce a naozaj to pride do stadia ze skolka skola budu vyzadovat potvrdenie o ockovani a potom som zvedava co ti rodicia budu robit omg...