icon

Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy

fiafia
18. sep 2018
meesha
19. sep 2018

@monro co do poctu tech vakcin bylo vice (vetsi pocet, protoze nebylo tolik konjugovanych vakcin), mnozstvi adjuvans v jednotlivych davkach bylo vyssi. Dodnes si pamatuju jak jsme ve skole stali frontu na ocko proti obrne a nikdo s nikym o tom nediskutoval-to byla dalsi ziva vakcina oproti dnesku. Takze doprucuju si aspon vyndat svuj ockovak, kdyz uz si nenajdete data abyste nesirili nesmysly. Celkove se vakciny vyviji stejne jako vse ostatni. Rtut se nepouziva, na nahrazeni hliniku se pracuje. Zrusila se dalsi zivavakcina-bcg. Je to neco za neco. Jsou lide, kteri zemrou nebo maji komplikace po davce penicilinu, prestaneme ho kvuli tomu pouzivat? Absurdni. A to mi ver, ze u ja mam vzdycky stazeny zadek, ale to mam o pri kazde nemoci nebo kdyz davam nevyzkouseny lek. Ale zaplatbuh za 21. stol. To, ze tuo tom muzeme diskutovat, za to vdecime mimo jine i tem proklinanym vakcinam.

monro
19. sep 2018

@meesha viem, ze sa to robilo v skole...a viem, ze ma mama uz vtedy nedala ockovat proti osypkam, lebo bola sama v praci svedkom neziaduceho ucinku...a nebola to len zvysena teplota. Ja sa nejdem dotahovat, bolo toho menej. A pneumokoky dnes...to je cisty biznis.

monro
19. sep 2018

@meesha a urcite ma neockovali proti mumpsu a rubeole. Obe som prekonala bez problemov.

meesha
Autor odpoveď zmazal
meesha
19. sep 2018

@monro a co to jako dokazuje? V jedne davce bylo trikrat vic hliniku nez ted. Taky jsi mozna byla ockovana navic proti nestovicim, obrne, tubere. Pneumokoky davat nemusis. Kde je ta hruza oproti minulosti.? Neni. Proste objektivne ne. Je to jine a jiste o neco setrnejsi.

monro
19. sep 2018

Pneumokoky su zahrnute v povinných ockovaniach....nestovice som prekonala, tie su aj teraz len dobrovolne. Ale je to jedno nakoniec...

meesha
19. sep 2018

@monro prave nestovice, to bys tu nebyla. V cr pneumokoky povinne nejsou, sry

janulka2811
19. sep 2018

@tinaa64 pred 30r boli tie iste ockavania ako teraz ibaze treba si aj davat pozor ked sa ide dieta ockovat nesmie mat co by len nadchu kasel potom vznikaju problemy zbytocne.

janulka2811
19. sep 2018

@evittam kiahnami si musi kazdy prejst,cim neskor tym horsie.
Dcera ich mala v 4rokoch a i ked je ockovana bola s min.zvysenu teplotu dva dni a potom lietala ako sarkan.
Takze co z toho plynie?Kazde dieta choroby inak znasa a ako som pisala vyssie,kazdeho rodica vec,ci si da ci nie zaockovat dieta/deti ...

evittam
19. sep 2018

@janulka2811 A ja pisem o com?!

dada7701
19. sep 2018

....ja som mala tiež obavy, ale radím Ti, nalad sa pozitívne, nemyslí na to,žeby sa mohlo niečo stať....

maminecka2
19. sep 2018

@monro Ano, mumps a rubeola- vsak naco, ved infekcia sa da prezit uplne v pohode, ze? Ale vysvetli to muzovi ktory si chce zalozit rodinu ale po prekonanom mumpse je sterilny. A tiez zene ktora konecne otehotnie a potom dostane rubeolu... Pri tychto infekciach sa jednoducho vyuziva ucinok kolektivnej imunity a jej ochrana pre tych ktori nie svojim pricinenim ockovani byt nemozu. Nejde vzdy o jednotlivca- a teda aj preto sa proti rubeole ockuju aj chlapci a proti mumpsu aj dievcata. Je take tazke pochopit ze tu nie sme sami? Ze nie vzdy musime kopat len kazdy za seba? Takto sa uvazuje aj pri ockovani proti HPV ktory sposobuje rakovinu krcka maternice- ciel je preockovat aj chlapcov aby sa ochranili zeny (ale vzhladom k tejto hysterii ktora sa sinie mediami nemyslim ze sa toho dozijem).Keby toto bolo uz skor nemusela zomriet moja 38-rocna kamaratka, mama 4-rocneho dievcatka.
Ono kazdy je hrdina kym je vsetko v poriadku.
Nesuvisi to sice s povinnym ockovanim, ale zazila som na pitevni dietatko ktore zdolal meningokok den pred prvymi narodeninami. Ja toto uz nikdy zazit nechcem a uz vobec nie pri svojich detoch. Desim sa ak sa bude v zacatom trende pokracovat coho sa este dozijeme...

monro
19. sep 2018

@meesha pisala si kiahne, nie prave kiahne...na to som reagovala.

monro
Autor odpoveď zmazal
evittam
20. sep 2018

@maminecka2 Jasne, mumps-ako sa dalo očkovať cele hokejove mužstvo Kanady a skoro vsetci ho dostali.....
Hysteria okolo HPV? Si najdi pripady,ktorych nie je malo ako po uvedenom očkovaní zomreli mlade dievcata.....
Len zo zvedavosti ak ti dieta ohluchne,oslepne, bude mat ine trvalé nasledky po vakcine, za koho potom budeš"kopat".....

zuzka2288
20. sep 2018

Tak uz je asi po ockovani, ci neockovani. Ako si dopadla?

fiafia
autor
20. sep 2018

@zuzka2288 nedopadli sme nijako. Mala mala teplotu ráno tak rozhodla za nás ... Nateraz to nechávame otvorené

zuzka2288
20. sep 2018

@fiafia Mozno by si to mala brat ako bozi zasah, ze to nemate robit. Ved aj v tych Michalovciach bol zdravotnicky personal vsetko poockovany a aj tak to dostali. A oficialne v SR ma autizmus uz 2% deti a negativne reakcie po ockovani cca. 50%. Pred tymi chorobami to neochrani (naopak) a skoro naisto to dieta nejak poskodi.

mogaa
20. sep 2018

Ja už som to vo viacerých diskusiách písala, vždy záleží na bunkovej imunite. Každý organizmus reaguje inak ak sa stretne s novým vírusom, pokiaľ je dobrá imunita tak sa vie s vírusom popasovať a ak nie, človek ochorie. Šarapatu vášmu dieťaťu môže urobiť akýkoľvek vírus, stačí s ním ísť do obchodu kde stretá cudzích ľudí. Nemusí to byť len chrípka, ale akékoľvek ochorenie- žltačka,kiahne....Očkovanie nie je o nežiaducich účinkoch, ale o tom či sa bojím že moje dieťa ochorie na chorobu proti ktorej je očkované, lebo je menšia pravdepodobnosť že na ňu ochorie dieťa zaočkované ako to neočkované ked sa s ňou stretne. Ano sú to liečiteľné choroby, ale opäť záleží na imunite ako dokáže organizmus zabojovať. Ja teda poznám viacero lekárov a každý z nich očkoval svoje deti a som presvedčená že ak by mali najmenšiu pochybnosť tak by neočkovali.

extempore
20. sep 2018

Všetkým matkám, ktoré neočkujú deti - Obe moje deti absolvovali všetky očkovania a ani sme si to nevšimli. Už konečne otvorte oči - očkovanie NESPÔSOBUJE autizmus a ani ďaľšie choroby. Sú to len výplody chorého mozgu jedného debila a vy, ako také ovce mu to žeriete. Potom, keď príde nejaká epidémia, tak zrazu bude aj očkovanie dobré - viď osýpky na Východe... A potom je už fakt neskoro vyplakávať, že dieťa má, napr. meningitídu alebo inú chorobu, proti ktorej sa dá v pohode očkovať. UŽ SA KONEČNE ZOBUĎTE!!!!!!

zuzka2288
20. sep 2018

@extempore Ved potom su tvoje deti v bezpeci ked maju vsetky ockovania, len tie nase su v ohrozeni. Ci ta zerie, ze choroby proti ktorym sa ockuje dostavaju najme zaockovani (vid osypky na Vychode) a vies, ze si ockovanim urobila hlupost a tu si vylievas zlost. Najme by asi teba mal admin zrusit za tvoje nenavistne prejavy.

mogaa
20. sep 2018

@zuzka2288 nikdy nebola dokázaná súvislosť medzi očkovaním a autizmom. Očkovanie neznamená že človek chorobu nedostane, ale menšia pravdepodobnosť že ju dostane keď sa s ňou stretne. A teda neviem odkiaľ kto nabral že NU sú 50%, lebo väčšina detí ani nevie že bola očkovaná.

tinaa64
Odpoveď bola odstránená
monro
20. sep 2018

@zuzka2288 extempore takto krasne ukazuje svoju uroven...na to ani netreba reagovat 😉

beky1813
20. sep 2018

@extempore zase predvadzas tie svoje nadherne vyjadrovacie schopnosti? Chudatka tvoje deti, ked maju matku, co sa nevie spravat a len nadava

tinaa64
20. sep 2018

@extempore a svoju frustraciu si vybijaj niekde inde a bie tu na nas...

zuzka2288
20. sep 2018

@mogaa Tu to mas oficialne potvrdene, len do nasho mainstreemu sa to nedostalo:

https://sk.suenee.cz/soud-potichu-potvrdil-auti...

mogaa
20. sep 2018

@zuzka2288 tak teoreticky môže akýkoľvek vírus poškodiť aj mozog pokiaľ sa tam dostane. Ja som sa stretla s mamičkou ktorá mala 15 ročnú dcérku, v 14rokoch sa jej vyhodil na dovolenke opar, ale vnútorne na mozgu , ostala v bdelej kóme. Ja som sa s nimi stretla po 2 rokoch v kúpeloch v Kováčovej, najskôr ju dostávali z bdelej kómy a potom riešili následky. Vírus oparu jej poškodil mozog. Prvý rok sa učila chodiť a rozoznávať rodinných príslušníkov a ten druhý rok sme jej vysvetlovali slová čo ktoré slovo znamená napr.keď nevedela čo je to strom alebo ju učila rátať do 5, ale jeden deň to vedela a ďalší ju to učila znovu. Inak tiež mala aj epileptické záchvaty ako následok po poškodení mozgu. A išlo o obyčajný opar, vírus ktorý má v sebe 70% populácie, len sa jej vyhodil vnútorne. Preto som napísala že akýkoľvek vírus ktorý sa dostane k mozgu ho môže poškodiť. Je tam minimálna pravdepodobnosť, ale existuje...Tiež mamička najskôr riešila koľko ľudí má v sebe vírus oparu a stalo sa to práve jej dieťaťu, ale potom musela prijať že proste blbá blbá náhoda....Ešte pokiaľ bola v bdelej kóme tak skúšali hyperbarickú komoru ale tá narobila ešte väčšiu šarapatu, lebo vírus sa viac rozniesol. A to už bola po antivirotikách a neviem po čom všetkom....

meesha
20. sep 2018

@zuzka2288 no ono to ma jeden hacek. Bylo to jinak. Ryan nema autismus, ale mel encefalitidu kratce po ockovani. Odskodne dostal, protoze to bylo v casove souslednosti, nicmene nebylo dokazano, ze to spolu souviselo. Mohlo,nemuselo.

extempore
20. sep 2018

@tinaa64
@zuzka2288
@monro dámy, láskavo si uvedomte, že vaše konanie je nelegálne, tak tu láskavo prestaňte vyskakovať. Je len otázkou času, kedy zákon naozaj takéto konanie bude prísne postihovať. Len sa modlite, aby do tej doby vaše deti prežili...