Zdravie nezaočkovaných detí v staršom veku
Zaujímalo by ma či ste nikdy neľutovali, že ste nedali zaočkovať svoje deti. Čítala som si už veľa príspevkov a komentárov, ale všetko staré z roku 2013. Zaujímalo by ma, ako sú na tom staršie deti, ktoré niesu zaočkované, či neprekonali nejakú vážnejšiu chorobu, či sa o nich rodičia po celé tie roky nebáli, keď boli nezaočkované. Mám 2,5 mesačného synčeka a rozmýšľam stále nad očkovaním. Ako to je so školou? Vezmu mi ho ak by som ho nedala zaočkovať? Doktor na nás dosť tlačil s očkovaním a ja mam z toho blbý pocit.
@lauriik áno, viem, že je to v Čechách ináč
@mimuska001 Nie, neľutujem. Staršia dcéra je už dospelá a neľutuje ani ona. Rozhoduje sa už sama za seba.
@mimuska001 ahoj, nie, neľutujem dcéra má 11r. Škôlka aj škola v pohode nikto to neriešil.
@mimuska001 ja ma deti jedno 4r. ide od septembra do skolky a druhe 1rok neockovane, nelutujem ani nikdy nebudem. Mam vlastne negativne skusenosti s ockovanim a s ockovanim babatka v rodine. Mna uz nic nepresvedci ockovat aj keby vakcina bola z vody po tom co uz viem. Ale neodsudzujem nikoho kto ockuje, kazda mama chce pre svoje deti to najlepsie, ta co ockuje aj ta co neockuje.
@mimuska001 ahoj je správne si hľadať informácie, či už pre alebo proti. Každý máme za sebou nejaký príbeh prečo sme sa tak rozhodli. Dostaneš tu kopec informácií od mamičiek pre a proti jedne ockuju lebo to treba lebo majú strach lebo... Tie ktoré neockuju tiež vedia prečo, možno majú v rodine prípad alebo začali si uvedomovať dopad zloženia vakcín na telo. Že aj im vakcíny mohli spôsobiť rôzne problémy. Je to odstupom času ťažko dokázateľne. Ste rodičia vy budete zodpovední za vaše dieťa nie lekár. Jemu skončí sichta a padla. Povie, že stať sa to mohlo ale nijako vám nepomôže. Strach je len z nevedomosti, ak začneš sama študovať zistíš že to až taký strašiak nie je. Moja má 5r. je zdravá u lekárky bola pred covidom (2019 na preventivke) a toho roku, lebo sme potrebovali potvrdenie do škôlky, že je zdravá a neockovana. A čuduj sa svete ju prijali. Len mi ju do štátnej škôlky dávame len zo zákona už sme požiadali o individuálny plán. A ešte samozrejme môže vám prísť pokuta za neockovanie to je všetko. Doteraz nemá v sebe žiadne atb, a choroby mala aj horúčky nohy ruky ústa aj kiahne ale nedostala ani tabletky od teploty. Telo horúčku potrebuje aby si budovali imunitu. Už akokoľvek sa rozhodnete vy budete za svoje dieťa zodpovední nie sused nie lekár, ale vy rodičia 🙂🍀🤗
Podla vyskumov je dokazana suvislost medzi ockovanim a autizmom. U nas po prvych davkach vazne neziaduce ucinky, odvtedy ani jedno svoje dieta neockujem. Je to svinstvo a biznis. Nic viac. A zastankyniam ockovania rovno napisem, ze komenty na moju adresu citat nebudem, nemusite sa obtazovat😉
@mimuska001 ahoj. Moja má 9,5 roka , ani jedno ockovanie a nikdy som to neolutovala 🙂
@mimuska001 ahoj - aj ja by som Ti chcela zodpovedat Tvoju otazku, ktora je prirodzena, lebo chces pre svoje dieťa to najlepšie. Ja mam deti 3. Najstarsi ma prve 3 ockovania Hexou a potom uz žiadne. Uz ma 7 rokov a je to normalny zdravy a zivy chlapec.
Druhy syn sa narodil s downovým syndrómom - toho som sa rozhodla neockovat od zaciatku - a bez problemov. Na to, ako ma strasili doktori, ze dostane to a to - nedostal nic. Vdaka Bohu! Uz ma 5 rokov.
Tretiu mam dceru, ta uz ma 3 roky,tiez zdrava neockovana a bez problemov. Ziadnu z tych chorob, co sa ockuje sme nemali a okrem beznych soplov neriesime nic vazne. Neviem co su exemy, larynngitidy, alergie a pod. A to ja som silna alergicka ( mlieko a soja)
Hladaj stále infošky, ja som sa toho cosi napatrala..., ked sa aj dostanes k clanku, kde lekari spochybnuju ockovanie, kvoli tazkym reakciam a problemom, ktore obsahuju vakciny, o par dní su zmazane 😢
Ja v mojom vnutri citim, ze som sa rozhodla spravne.
Ps: a aj napriek neockovaniu, mi zobrali deti normálne do beznej skoly a skolky 😉
Ahoj ja mám 7r a 3r chlapcov, mladší je predčasniatko. Ani jedno dieťa nieje očkované a neľutujem to. Očkovať som deti nedala kvôli skúsenostiam z rodiny a aj to čo sa stalo druhému predčasniatku po očkovaní z mojej skupinky ma utvrdilo, že som sa rozhodla dobre.
Deti nemajú žiadne alergie, ekzémy, poruchy správania a nemali žiadne závažné ochorenia, ani kiahne nedostali i keď boli v kontakte s deťmi s kiahňami.
Taktiež sme nemali problém ani s prijatím do škôlky či školy.
Baby ja mam pocit, ze ste nepochopili otazku...nikto sa nepytal na bezne detske infekty a imunitu...ale ci niektore s deti ochorelo na chorobu - na ktoru sa ockuje - a aky mali priebeh... ci sa nebojite tych chorob...
@anjelicek26 Prečo by nepochopili? Autorka tam dala viac otázok, tak každá odpovedá na to s čím má skúsenosť.
A možno daktoré práve na túto otázku či sa bojí či nebojí zámerne neodpovedajú.....stačí pozrieť iné diskusie a nájdeš tam útoky na neočkujúce maminy, že sú to nezodpovedné biomatky....
@zafi tato diskusia je paradoxne uplne pokojna, nastastie... ja poznam osobne len jednu osobku, ktora neockovanie olutovala (deti dostali cierny kasel), kedze su vsetky deti v dnesnej dobe ockovane, tak to pediatri nevedia dobre diagnostikovat, zistil to az plucny, po troch mesiacoch kasla, dcera ma dodnes astmu, bohuzial to pluca nedali a nikdy sa uplne nezahojili... ta mala ma 11 teraz, vtedy mala 7... je to extremne chude stihle dievcatko s kruhmi pod ocami cely cas... pluca si nepracuju naplno (len moj dohad, tak casto sa uz nevidame, odkedy syn zmenil skolu)...bratia vyzeraju tipovo uplne inak, tak clovek vidi to porovnanie. Ono je jasne, keby diagnostikovali ten cierny kasel skor, tak by to taky priebeh nemalo. Ale proste zla suhra okolnosti a je to ako to je...
@anjelicek26 len cierny kasel je "potvora", vobec to nie je jednoznacne..
Mne velmi blizke dieta dostalo v cca 1,5r cierny kasel... bolo to priserne... Ked vidis take male dietatko lapat pri kasli po vzduchu, lame ti to srdce...
Dieta bolo plne ockovane (!) a dostalo ten typ kasla, kt. je vo vakcine. mal v tom case uz vsetky 3 davky hexa vakciny..
dr. pokrcila plecami, ze no, stava sa to....
vlastne aj tu,na MK, sa stazovala mamicka, ze jej ockovany skolkar dostal c. kasel.. Paradoxne z toho vinila len a len neockovane deti....
Kamoska kaslala vyse pol roka.. Nic hrozne, len velmi, velmi otravne... Ked uz jej urobili vsetky testy, konecne napadlo dr. spravit test aj na c. kasel.. pozitivny.
Este viem o nejakych lokalnych vzplanutiach mumsu u ockovanych pubertiakov a lokalnej epidemii osypok v romskych osadach na vych. slovensku. Tu a to bez podcenovania osypok (kedze kazda choroba je potencionalne nebezpecna a respekt je urcite na mieste), je potrebne podotknut, ze napriek naozaj zufalej zivotosprave, urovni hygieni a celkoveho stavu tychto ludi, nikto nezomrel a hoci bolo par ludi hospitalizovanych s komplikaciami, vyliecili sa vsetci.
Este bol medializovany pripad tetanusu, kedy sa romske dieta nakazilo cez otvorene rany v ustnej dutine, po hnujucich zubkoch (takze si vsetci vieme predstavit, v akom ubohom zdr. stave to dieta muselo byt.. ) a tento chlapcek sa tiez po hospitalizacii vyliecil..
To len na margo, ze si spomenula, ze by @mimuska001 mohli zaujimat aj choroby, proti ktorym sa ockuje..
Mam pomaly 2 rocneho synceka, pediatricka nas ani raz netlqcila do ockovania- vzdy s alen opytala ako sme sa rozhodli a dala podpisat papier ze odmietame.... sama povedala, ze ma deticky, ktore maju neziaduce ucinky po ockovaniach, takze vidim na nej, ze z jej 30rocnych skusenosti nejde na nikoho tlacit.... maly mal necele 3 mesiace bol uplakany nevedeli sme co mu je a zistili mu salmonelozu (bol bohuzial na umelom mliecku) a okrem salmonelpzy mu vtedy zistili aj streptokoka stafylokoka s ktorym bol etse nedavno pozitivny ale nerobi mu nastastie ziadne problemy.no ale pointu chcem povedat, ze ked sme prisli na gastro s tym 3 mesacnym babatkom tak nam pani doktorka povedala, ze chvala Bohu ze neni zaockovany, lebo este len to by sme pozerali, co by s nim tie bakterie porobili......aked sme odchadzali, tak nam vravela, ze nech ho nedame ockovat, lebo co ona takisto ma svojich pacientov drticky ktore poznala pred a po vakcinach ... tak ze ho nemame "pokazit" doslova to takto povedala a nikdy na to nezabudnem....takisto spominala ten autizmus ze to je jednoznacne z vakcin aj ked to vsade "popieraju" a vsetky porucha ucenia spravania atd...
Nerozhodli sme sa na zaklade jej tvrdeni, uz oredtym sme boki rozhodnuti, len nas o tlnasom nazore uistila... a to som sa 1x bala ust k nej aj na neurologiu z3 co povedia dr na to ze nema ockovanie.... aj ked sme boli neskor na kontrolach, to nikdy viac neriesili.

@elizabet173 sorry to je tak u nas v CR, nenapadlo ma, ze na slovensku je to inak 😅 U nas kazdopadne musia byt deti ockovane, inak uch beru len do niektirych sukromnych skoliek 🤷🏼♀️