icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

aristka
7. sep 2014

@zimmi1 mám pocit,že pohov si daj ty,...lebo píšeš hlúposti ako ,že soli hliníka sa na 100 percent dostanú do mozgu ,len preto ,že tá zlúč.hliníka sa nachádza v organizme dlhšie ....tvoja teória je možná pri hemodyalýze ,kde sa zlúčeniny hliníka dostávajú hneď do krvi a obličky nefungujú tj nahrádza ich stroj ,ale aj tam nepoznám človeka ,ktorý by zostal dementný ,jedine ,že by každý deň chodil aj 10 rokov na dialýzu .....,ale v očku sa nachádza zúč.hliníka vo svale ,nie v krvi ,čo je obrovský rozdieľ tj nedostáva sa do mozgu ,keďže tam je to možné len krvnou cestou a svalovú cestu nepoznám a čo nevychytá imunita s antigénom sa postupne vylučuje ,nie naraz ,ale postupne do krvi a pri dobrej funkcii obličiek ,nie ako pri dialýze strojovej, sa vylúči obličkami ...takže to čo je vo svale nemá určite dopad na mozog a ani na ukladanie do kostí ....takže pohov si daj ty ak nepoznáš základné krvné cesty distribúcie či prenosu....ja viem ,že v slobode vám toto nikto nevysvetľuje ,ite sa to nikde neučil...

aristka
7. sep 2014

@zimmi1 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu máš napísané ako sa prejavuje encefalopathia pri intoxikácii AL ....

aristka
7. sep 2014

inak už viem prečo av tak vehementne robí bu bu z intoxikáciou hliníkom viď stránka bádateľ sk .. http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... kde sa píše aj o očku a intoxikáciu hliníkom ,inak by ma zaujímalo ,kde v obličkách a imunite sa má hliník ukladať ,ale na oblbnutie plus predaj vit.C a MMs je to dobré.... 😝

veriiii
7. sep 2014

@zimmi1 ??? ja sa pytam len na to co pises-cize blboviny 😉
ale uznavam,pekne si si nastudovala o funkcii hlinika ako adjuvans,len uz nevies co sa s im deje po vpichnuti do svalu....

zimmi1
8. sep 2014

@aristka ukaz mi jeden moj prispevok, kde som napisala, ze sa ho dostava 100%..pretoto sa neoplati s vami diskutovat, bo co sa da, prekrutite a pisete, ze sa napisalo, aj to, co sa nenapisalo..@veriiii co je to za blbinu, ze latka ktora sa mmt. nachadza vo svale, skodi mozgu..samozrejme, ze aby mohla byt toxicka pre dany organ, najprv sa k nemu musi dostat KO, myslim ze kazdy logicky zmyslajuci by sa na toto ani nepytal.

takze damy, prajem pekny den, na dohadovanie si najdite prosim niekoho ineho, ja sa nerada chodim na net vytocit 😉

zimmi1
8. sep 2014

@aristka @veriiii sorry baby, stale pisem, ze neznasam, ako sa tu na nete hadate a teraz robim to iste..takze este raz vo vsetkom klude, pre @aristka nikde som nikdy nepisala, ze 100% hlinika z vakciny sa dostava do mozgu, a pre tvoje info, ani si to nemyslim, precitaj moje prispevky este raz, ocividne si nieco prehliadla..
pre @veriiii prispevok od teba mi prisiel ako rypanie, kedze ti urcite musi byt jasne, ze hlinik zo svalu nepreskoci zrazu do inych organov, ale musi byt distribuovany KO. cim dlhsie sa tam nachadza, tym dlhsie logicky prenika i inde a teda aj vo vacsom mnozstve..ako napr. ortut z amalganovych plomb 😉 co je dnes uz vedecky fakt.

takze este raz sorry ze som bola neprijemna, nemam to vo zvyku, len ked sa vytocim 😎 a myslim ze tymto by sme nasu konverzaciu mohli i ukoncit, pretoze ja nemam v plane v nej dalej pokracovat 😉

veriiii
9. sep 2014

@zimmi1 prepac, ale mne to je jasne s tym hlinikom, to co si napisala ty v predchadzajucich priespevkoch vsak bol uplne odlisna"pesnicka"ako teraz pises..

len na objasnenie.....pises:...cim dlhsie sa tam nachadza, tym dlhsie logicky prenika i inde a teda aj vo vacsom mnozstve.;...cim dlhsie sa nachadza ,hovoris o svale alebo KO teraz?zo svalu sa uvolnuje postupne, do KO.z KO sa stale vylucuje dynamicky oblickami atd. naviaze sa v KO na ferritin a este specificke proteiny a pokracuje v zlozitom procese eliminacie..ale nie vsetok sa naviaze , to je ten co sa vstrebava potom hlavne do kosti ,sleziny, a minimum-do mozgu, tam sa vstrebava priblizne 0.1% z toho nenaviazanneho ..cize, ako sama vidis, to mnozstvo je minimalne.teda mi nie je jasne co pises so tom vacsom mnozstve.
o r t u t z amalgamovych blomb je uplne nestastne prirovnanie😉nielen miesto ucinku,ale aj casovy horizont..-kolko mas v puse taku amalgamovu blombu?niekto aj 5rokov a viac...myslis,ze ten hlinik je v tele 10 a viac tokov?podla pieskumov sa oddeluje antigenova zlozka od absorbentu=hlinika v priebehu 15 minut-slobodavockovani poskytuje tento detail,cize niet comu neverit😀,takze ten hlinik bude nasledovat postupne .....
ale budis🙂.

tobinko11
12. sep 2014

@veriiii - ak si date na you tube očkovanie - mudr . Elekova a pozriete si jej rozhovor ztak krasne tam rozobera prave ten rozdiel pri vdychovani hlinika a podani injekčne ..dychanie - hlinik sa vyluči obličkami - injekčne - hlinik sa dostava do krvneho a lymfatickeho riečišta a postupuje až do mozgu ....naozaj skuste si to pozriet je to velmi pekne vysvetlene

veriiii
12. sep 2014

@tobinko11 mudr elekova to je ta,co ponuka homeopaticky detox?..
pozriem si to urcite, mozes mi dat link prosim?
mam otazku-ak sa nieco (teda vdychnuty hlinik ako pises vyluci oblickami-ako sa dostane do tych obliciek?zeby krvou?
ako sa dostane hlinik zo zo svalu do mozgu?zeby tiez krvou?rovnaky mechanizmus-naviazanie na rovnake proteiny , a predsa ina cesta ..
zaujima ma kolko percent hlinika sa dostava do mozgu po ockovani..

tobinko11
12. sep 2014

@veriiii popozeram si všetky stiahnute dokumenty ohlADOM šKODLIVOSZTI HLINIKA A HODIM TI TU LINK
aj na tu Elekovu ale ked si daš na zoutube je tam aj vela dalšich ktori to vysvetluju
tu je jeden link na zahraničny zdro
j http://vactruth.com/2014/01/28/toxic-levels-of-...

hlinik a ortut je preukazane že su silne neurotoxiny - poškodzuju neurony v mozgu , ktore sa viac neobnovia
ale okrem hlinika su tu ešte važnejšie a nebezpečnejšie prisady kokteilu
..
.ludska DNA, ktora ako teraz vedci zistuju zapričinuje okrem autizmu aj leukemie a lymfom ....tu je link
http://therefusers.com/refusers-newsroom/new-st...

veriiii
12. sep 2014

@tobinko11 vies, ze HERV je stara ,velmi stara zalezitost?este z cias ,ked sa o ockovani ani nechyrovalo?-je to "dedicstvo" od nasich predkov..vela ludi ho ma uz zakomponovane v svojom genome bez toho aby ho ziskali mmrkom .. 😕
inymi slovami-bojis sa niecoho co by si aj tak mala aj bez mmrka..

aristka
12. sep 2014

@veriiii ja už fakt nemám slov čo tu sa človek dozvie 😖

tobinko11
12. sep 2014

a to nie je všetko len musim popozerat v pc tie veci ktore tam mam .
..a s tym to maš pravdu ..doposial generacia ktora prekonala tieto bežne dets. choroby z ktorych mi mate taky strach ..xi..lebo nas tym strašia - aj ja sama som mala aj mums aj osypky aj kiahne a určite aj kašel ..xi...ziskala tym silnejšu imunitu a to na cely život .. a matka automaticky prenašala tu imunitu na dieta ..to bolo chranene aspon na čas par mesiacov kym zmocnelo.....vakcinami sa imunita dietatu uplne zdemoluje a pretro po očkovani na osypky je na 100% že dieta bude chore a mat zapal stred. ucha alebo problemy ...proste ak do takeho maleho telička ktore si buduje imunitu tym že prichadza do kontaktu so všetkym a tym jeho imun. system ziskava odolnost dostane v 3 mesiacu vražednu dAVKU SVINSTIEV .. su to protilatky naraz mnohych chorob a imun system je hotovy lebo musi bojovat naz proti 5- 7 vakcinam ...ved len si zoberte je to neprirodzene pretože v normal živote nedostanete nikdy tolko chorob do tela ...a už nehovorim o tych veciach vo vakcine
inač osypky su choroba nedostatku vit A D C...všetci v dnešnej dobe trpime nedostatkom D preto zomierame
SU NA TO TIEž LEKARSKE šTUDIE A LEKARI KTORI ZAčALI LIEčIT OSYPKY VYSšimi davkami C a choroba mala uplne lahky priebeh .a netreba žiadne svinske vakciny..ale tito lekari museli svoje prace ukončit na PRIKAZ FARMAKONCERN.. da sa povedat
takže stači pre neiočkovane dieta plnohodnotna strava a prisun vitaminu .a nechat ich prichadzat postupne do styku so všetkym okolo - žiadna prehnana čistota ..všetko s mierou ...
a tetanua
a hepatitida B - prenos sexom krvou drogistu - povedzte mi kde sa už len 3 mesačne babo pojde hrat do piesočku ...ved je to na hlavu a pritom tato vakcina patri tiež medz jednu s najhoršimi vedl učinkami
dalej prečo sa nerobia pred vyšetrenim testy na protilatky , vit A,D -, a ostatne veci ktore by mohli zsabranit poškodeniu dietatka
dam tu ešte nejake zsaujimave veci na porečitanie ...ak chceme dieta podrobit očkovaniu kde nie jke istota treba si zhanatb poznatky zo všetkych stran aby človek vedel do čoho ide a čo može očakavat

aristka
12. sep 2014

😅

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
13. sep 2014

A toto je dievčatko, ktoré trpí rovnakým ochorením. Aliana, tiež sa nakazila ako bábetko., uzdravila sa, ale....
http://justthevax.blogspot.sk/search?updated-mi...

nikimax
13. sep 2014

@adsumus a včom je tento prípad dôležitejší ako náš? Syn dostal encefalitídu po vakcíne, nerozpoznanú- následne encefalopatiu a autizmus a Zťp....A koľko je takých? Naše bolo očkované, nezničila ho detská choroba, ale jedovatá vakcína....

adsumus
autor
13. sep 2014

@nikimax kto hovorí, že je dôležitejší? Ja som brala pri rozhodovaní do uvahy, že po zavedení očkovania, došlo k obrovskému poklesu encefalitíd. A ked su epidémie, stupa aj počet encefalitíd. Takže mi bolo jasné, že je ovela, ovela väčšie riziko pre moje dieťa, ked ho nezaočkujem, že dostane encefalitidu z chorob. Každý nech si vyberie, čo je pre neho prijatelnejšie.

abbey1
13. sep 2014

@nikimax Nepozerala si diskusiu na Ct? Tam to jeden zanietený proockovanec vyjadril veľmi jasné a zreteľne: Žiadne úmrtia pp vakcinacii nikdy neboli. Zomreli len deti, ktoré mali imunodeficienciu a to je predsa úplne iná záležitosť, to sa nepočíta.
No proste smola, že sa nie všetko vie pred samotným očkovaním, smola, že niektoré deti mozu mať určitú predispoziciu.
Choroba, či smrť najmä dietatka je hrozna vec bez ohľadu na očkovací status. Nikto by vsak nemal byť nútený očkovať, či mu brániť v očkovaní. Straty a bolesť su v oboch táboroch. Podstatou sporu zostáva, kto koho k čomu núti.

nikimax
13. sep 2014

@adsumus a ako si myslíš že prišli dalšie a dalšie deti, ktoré sa narodili max. zdravé, k autizmu - nie náhodou cez NEROZPOZNANE a nenahlásené encefalitídy?Je zvláštne, že pri osýpkach sa "počíta" s encefalitídou, ale pri vakcíne, kde sú nervové jedy a vírusy osýpok sa na encefaliídu a jej následky nejako zabúda, ako je to možné, ked je to aj v príb. letáku??...Samozrejme zatiaľ očkuješ, až do možnej encefalitídy. 😒

nikimax
13. sep 2014

@abbey1 pozerala som to a mala som vážne pochybnosti o tom lekárovi....katastrofa prejav 🙄 Nejaké deti hore-dole. Ako k tomu prídu tie deti, ktoré majú pred očkovaním (nerozpoznaný) imunodeficit? Padni komu padni ☹ ☹ 😠

veriiii
13. sep 2014

@tobinko11 no, ak budes hladat tie linky pre mna, mrkni si nieco aj o tych HERV-a pochopis ako toto cele funguje..kauza HERV a GSK nie je nova, tento virus presiel do ocko latky?.mozu byt limity na DNA, ale ockovacia latka moze obsahovat ludsku DNA?rubeola nabera ludsku DNA?? ci s anevie izolovat virus z ludskej bunky?.len tak z biologickeho hladiska sa nad tym zamysli ,ak nie z etickeho,lebo farmapriemysle n e v i e co je to ETIKA...v tvojom clanku sa neskecifikuje o aky podtyp virusu ide,cize aj ja to budem brat vseobecne..vo vacsine z nas je od nasich predkov , (uz aj 5 milionov rokov dozadu sa to datuje) v nasom genome skryta DNA HERV.. a k tomu vyskumu,ze moze sposobovat autizmus, leukemie, atd..autizmus tu vzdy bol-len sa nevolal autizmus..bud deti boli padle na hlavu po tazkom porode, alebo im sadla nejaka choroba na mozog, pripadne prechladol mozog, neskor uz v dobe civilizovanej boli nazvani mentalne retardovani,ak nerozpravali(samozrejme, teraz nehovorim vseobecne, lebo neskor sa uz vedeli rozlisit postihnute deti napr po porode, DMO,infekciach , atd) ,naopak ti, cudaci, co boli az moc chytri v niecom(vid echolalia) , ti sa volali excentrici a dnes by im mozno diagnostikovali asperga..
z coho zomierali ludia na raka davno pradavno?myslis ze nebol?cista ,panenska priroda, ziaden smog,radioaktivne ziarenie, cisrta voda, bio potraviny...mozno aj vdaka tomuto HERV..a este nieco, rakovina, napr leukemia vie byt spustena u urcitych ludi aj infekciami, napr po silnej nadche..
ze si mala, osypky?(napis,kedy), mumps, asi ??CK co este ..parada...ja som mala len ovcie kiahne, sestra mala ovce kihn e ako jedina z rodiny, a neskor po ovcich aj pasovy opar..ovcie kiahne ti nezarucia imunitu na cely zivot, uz len z toho dovodu,ze tento virus ti navzdy zostane zavrtany v perifernych nervoch a ked sa ti podlomi imunit,a napr v starsom veku,alebo pre stres, ci ine subezne inf ochorenie reaktivuje sa ako pasovy opar..takisto CK zanechav alen 4-20-max 30 rokov imunitu, po ocko 4-12 rokov..u deti je to len 3.5 roka!!!!!...
ako ti ockovanie uplne zdemioluje imunitu?praveze deti co nemaju skoru imunitnu tak mavaju lekemie...
moja bola ockovan av 2 mesiacoch, ma teraz 22 mesiacov a chora(ak neratam neinf zapal hrtanu pri refluxe 2x.... bola raz-presne pred rokom...viroza, ktoru mala polka stvrte....a predstav si aj neokcovany susedin syn to chytil a veru sa nevystrabil do 3 dni ale do 2 tyzdnov...a ked isiel do skolky 1x na 3.den uz bol aj doma, dovliekol nieco, co muselo hospitalizovat jeho novorodeneho surodenca..tiez sa mu to vlieklo 3 tyzdne...
je kopec ocko deti,co su zdrave, nemavaju infekty, a je kopec neocko deti co su chore, mavaju caste sople,infekty, ekzemy, alergie, intolerancie...rakoviny, aj autizmus..tie ho maju z coho?

veriiii
13. sep 2014

@nikimax encefalopatia a encefalitida sa mozu vyskytut po ockovani..ale su extremne zreidkave.....existujun taz postvakoicnacne encefalopatie, kde sa do 2 tyzdnov prejavia tazke neuro priznaky, ako krce, pareza, aj ten casrto spominany encefalicky krik..atd...
tieto encefaklopatie ale prevazne vznikaju u deti s mutaciami urcitych genov..tie mutacie vznikaju este pocas pocatia alebo embryonalneho vyvoja...
ak lekar pride k zaveru,ze encefalopatia bola z ockovania-ak doslo k tym priznakm do cca 2 tyzdnov-mal pravdu--ak dieta ako nasledok tejto encefalopatie (nemusi vzdy)dostane autizmus-mal pravdu..avsak,v drvivej vacsine primarnou pricinou su mutacie specifickych genov.. HOCIAKA HORUCKA spusti samotnu encefalopatiu...
tento clanok vysvtetliuje ako je to s tymi tzv postvakcinacnynmi encefalopatiami---su studie,kde sa opat pozreli na tieto dg s dostupom casu a zistilo sa,ze dieta malo v skutocnosti napr Dravertov syndrom,ako primarnu poruchu tzv mitochondrilanu dysfunkciu..tato je VRODENA..
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC260...

adsumus
autor
13. sep 2014

@nikimax Neviem aké nervové jedy su vo vakcíne, naozaj to už prehánaš. Vyskyt encefalitídy sa po očkovaní sleduje a vyskytuje sa u jedného z 1 až 10 milionov zaočkovaných, a aj to neznamená, že to mali z vakcíny z mrtvych vírusov a kludne tam mohol zohrať svoju ulohu iný žívý vírus, ktorým sa nakazili pred alebo tesan po očkovaní, narozdiel od encefalitídy z chorob, kde je preukázaný výskyt u jedného z 1000 nakazených, ale sú pozoorovania, že aj častejšie ako je to u tých neočko bábetiek z Nemecka.

veriiii
13. sep 2014

@abbey1 je to smutne a nie moc stastne vyhlasenie,nevidela som to,ale urcite urobil medvediu sluzbu a dal eso do ruk neokcujucim..hlavne,ak to bila nejaka kapacita???(kto to bol?)ale v niecom pravdive..zdrave dieta je zdrave, chore chore....a napriklad tie imunodeficiencie-vcelku dobry priklad...takyto clovek je bohuzial "najlepsi" adept na rakovinu alebo tazke komplikacie po inf. ochoreniach-napr chripka, osypky,rubeola, mumps, CK, atd..
ak ma dieta imunideficienciu-ozaj sa nic neprejavi uz po narodeni?nejake caste infekty?
vacsinou lekar dnes posle na imunologiu...ak lekar rozhodne ockovat, je to vina vakciny,ze kontraindikoval?
a dufam,ze vies, ze aj urcite infekcie vedia pekne nadlho vyradit IS napr aj kiahne...alebo herpesvirusy, alebo syncytyalny virus vie pekne narusit rovnovahu mediz TH1a TH2...a mnoho dalsich..nie je vsetkom len o ockovani..

veriiii
13. sep 2014

@nikimax nerozpoznany imunideficit?to je nejake skryt ochorenie,ked dieta je imunodeficientne, ale zazracne zdrave ako rybicka?
vies,ze aj deti s so spominanou mitochondrialnou disfunkciou su casto chore?akom napr Hannah Poling- casto chora do 19.mes.,dovtedy NEOCKOVANA, ked ju nakoniec ockovali, dostala ecepalopatiu a nasledne autimzus..a v case vysetreni jej zistli tuto mitochondr.disfunkciu,..preco ju lekar neposlal na odborne vysterenie davo,ked bola casto chora?zeby chyba v zdravotnom systeme?
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp0802904

nikimax
13. sep 2014

@veriiii ja to tu nebudem dokola každému omielať, sú to dosť osobné informácie....to, že sú encefalitídy a encefalopatie nesmierne vzácne je mi k ničomu, zvlášť ked bývajú nerozpoznané! Tak pochybujem, že nerozpoznané sú hlásené a teda, že sú zriedkavé....Naša dr. nočný príšerný encef. krik vyhodnotila, ako zlé sny! A mám eše veľa podobných zážitkov, ked sa to dialo horúčky sme nemali, len ten príšený krik+ strata reči, trvá až dodnes....genetikou to nie je- vylúčili to...
@adsumus vo vakcínach nie sú nervové jedy? Ked dokážu poškodiť mozog? tak mi vymenuj prosím ťa prospešné a liečivé látky vo vakcínach a čo mu teda ten mozog poškodilo...a nechytaj ma za slová, dakujem 🙄

nikimax
13. sep 2014

@veriiii ja neviem, prečo lekár nekonal tak a tak....náš malý bol zdravý, len po druhej hexe chytil zápal uška (to tiež nikto nedal do súvisu) a nejakú "virozku"- a potom mmr atd. už to išlo dole vodou ☹ ☹ ☹ príšerné obdobie, tápanie, beznádej, bezmocnosť.... otázka prečo??