icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

sorciera24
28. máj 2013

@mimikas akurat, ze potencialnym bacilonosicom je aj tvoje ockvoane dieta (povedala by som, ze mozno este nebezpecnejsie pre neockvoane deti, kedze choroba sa nemusi prejavit, ale prenasacom byt moze;)...to len na margo....

petot
28. máj 2013

@mimikas Donedávna sa tvrdilo, že očkovanie funguje vďaka "ochrannej hladine protilátok", ktorú nebolo dokonca treba ani preukázať, iba ju niekto "kvalifikovane odhadol". Táto hypotéza už beznádejne zastarala a u niektorých ochorení sa už preukázalo, že hladina protilátok nevykazuje ani len koreláciu s nejakou ochranou. Okrem toho po niektorých vakcínach "ochranná hladina" vymizne do niekoľkých rokov.

A tak sa prišlo s novou módnou barličkou nazývanou "imunitná pamäť". Že síce "ochranné protilátky" vymiznú, ale to nevadí, lebo si telo pamätá, že ich niekedy malo. Stav poznania je však dnes už ďalej než bol na začiatku očkovania, takže už nebude tak jednoduché vymasírovať odborníkov aby tomu skutočne uverili. Treba totiž značnú dávku naivity, aby niekto prijal, že ak ochoreniu nevie zabrániť ani vysoká hladina protilátok, tak ako mu môže zabrániť spomienka na ne. Okrem toho už sa pri niektorých ochoreniach ukazuje, že rozbehnutie tvorby protilátok na základe "imunitnej pamäte" trvá niekoľko dní, niekedy až týždeň, a tak nemôže ovplyvniť úvodnú fázu infekcie, a teda ani prepuknutie ochorenia.

Ale na druhú stranu, tejto barličke nahráva fakt, že očkovacie náboženstvo je plné rôznych pseudovedeckých povier ktoré sa tešia všeobecnej obľube, takže vždy je dosť miesta pre nové.

mimikas
28. máj 2013

@sorciera24 no dost zlyargument,kedze imunitny system pozna povodcu ochorenia dokaze s nim bojovatna vsetkych frontoch, a prenasacom ochorenia z vakciny byt nemoze lebo asi vies ze vo vakcinach su virusy a bakterie bud mrtve alebo poskodene do takeho stavu ze sa nemozu rozmnozovat, alebo su obsiahnute len bielkoviny bakterialneho obalu tak aby sposobili imunitnu reakciu, cize obsahuju len miesta na receptory. Prenasacom ochoreni su ludia ktory boli bud chory alebo boli s chorym v kontakte a nemaju imunitnu odpoved organizmu a sa u nich infekcia z neakeho dovodu nesirialepovodca je aktivny a pri hostovy ktory ma vhodne prostredie sa infekcia vyvinie.

mimikas
28. máj 2013

@petot u deti do cca 6 rokov existuju pamatove lymfocity, u dospelych je ich uz vyrazne menejale stale su, pretoexistuje tzv. dozivotna imunita, napr. sarlach, ovcie kiahne, pravekiahne, obrna, ked sa uz raz nakazis tak mas tzv. dozivotnu imunitu. Vsetko zalezi od toho ktore receptory a aka imunitna odpoved sa aktivuje pri infekcii ,preto mozeme ockovat len proti urcitym ochorenia,kde telo vyuziva pamatovu reakciu a dokaze si infekciu zapamatat.napr. tento pamatovy sytem nefunguje pri infekciach ako chripka

sorciera24
28. máj 2013

@mimikas precitaj si po sebe,c o si napisala, ja nehovorim , ze z vakciny a to, ze virus, ci bakteriu pozna, neznamena, ze tvoje dieta nemoze byt prenasacom, ved kludne moze tu chorobu dostat, aj ekd je ockovane, nie? (ak maju mat ovcie kiahne dozivotnu imunitu, preco ich tolko ludi prekona 2krat?) inak sme uz mimo temu....

ewisam
28. máj 2013

@mimikas neda mi nezareagovat, lebo som mala podobny postoj, ale mna zaujimaju nazory odbornikov a je zaujimave, ze aj neurologovia, pneumologovia a ini odbornici poukazuju na to, ze vakciny nie su az take bezpecne ako sa zda, tak na tom asi nieco pravdy bude, ci? A ak ti dieta do 2 dni po preventivnom ockovani proti banalnej chripke upadne do bdelej komy, tiez to nieje sranda a urcite je to "len nahoda" ved mozme byt radi, lebo vdaka vakcine prepuklo nieco, co by prepuklo tak ci tak....(nazor medicinsky vzdelaneho cloveka odvysielany nedavno v spravach po tom co 15 mes. po MMR dostala cukrovku...) tak vdaka za taku prevenciu

artemisa
28. máj 2013

Zaujimalo by ma kto si vezme na svedomie ked zacnu ockovania odmietat romovia v osadach a na luniku 9 napr....a zaujimalo by ma kto si vezme na svedomie to ze vdaka AV uz majitelia zvierat odmietaju ockovania pri besnote lebo je to zasah do organizmu a nebezpecne...tymto tempom tu nielenze budu spat niekore choroby ale na kazdom kroku bude cihat besnota...

prevenar
28. máj 2013

@mimikas

- ked ti to je jedno, tak mi nevypisuj 😀
- nikoho "nebalamutim" - kto chce nech ockuje ,kludne OCKUJTE VSETCI CO STE TU ! ockujte , ockujte , ockujte . nemam vobec nic voci ockovaniu VASICH deti . vidis, ziadne balamutenie 🙂
- myslim ,ze sem mozem pridavat co uznam za vhodne , zatial este nie sme v Cinskej ludovodemokratickej republike. ale kludne CRY me a river about it 😀
- o leukemikov sa postaraju odbornici, lekari a veda - vsetkych vyliecia a budu v pohode, neboj.

prevenar
28. máj 2013

@ewisam VSETKO je len nahoda . tak lahko sa to pamata a ti hlupi ludia nie a nie si to zapamatat 😀 N-A-H-O-D-A , len aby nevznikli nejake dalsie pochybnosti LOL ! 😀

prevenar
28. máj 2013

@artemisa lekari ku ktorym patria tie deti ? ..kazde dieta patri k nejakemu lekarovi (musi zo ZAKONA) , musi absolvovat prehliadky, ockovanie atd ..ak sa nedostavuje, lekar to je povinny hlasit na socialku a STAT je povinny zabezpecit opatrenia na napravu stavu - teda aby malo dieta zakladnu zdravotnu starostlivost.

kvieta
28. máj 2013

Tu asi pán populárny nepochopil, že @artemisa mala na mysli, ak bude očkovanie iba odporúčané, tak tí rodičia z osád nebudú očkovať a potom ešte len bude koniec... Ale jemu je to jedno, jemu ide iba o seba...

kvieta
28. máj 2013

@kvieta A zabudla som... už to začína... či ako to ? 😎 😎 😎 😎

kvieta
28. máj 2013

@kvieta Opravujem. ...už je to tu... 😀

avokimada
28. máj 2013

@mimikas neviem,neviem.nemám toho ešte veľa naštudované,ale aj to málo ma presvedčilo že sa nedám očkovať proti tetanu a moju dcéru a budem podporovať v jej presvedčení. A tie bludy čo si písala o zázračne liečených očkovancoch -nezabúdaj na to že ak budú mať šťastie a prežijú v relatívnom zdraví to zázračné očkovanie-bez autizmu,bez epilepsie,syndrómu náhleho úmrtia u dojčiat,poruchy inteligencie,zápalové mozgové ochorenie,poškodenie obličiek,skleróza multiplex,encefalitída,odbúravanie svalovej hmoty,neuropatia,cukrovka,ochrnutie končatín alebo tváre,opuchy a zápaly kostí,lymfatických uzlín.......je toho strašne veľa a je mi z toho zle......to si neviete naštudovať??????načo máte ten posratý internet????aby ste si tu vymýšľali hovadiny a my vám máme dookola písať to isté????pokiaľ sa to netýka vás,tak akože sa to nedeje????inú pieseň by ste spievali.... ale my nebudeme čakať aby sa to stalo aj nám- nebudeme. Vy keď chcete, čakajte a potom vyplakávajte.je mi úprimne ľúto rodín a hlavne mamičiek a detičiek,čo neboli informovaní presne ako ja(akurát ja mám zatial šťastie)-mali klapky na očiach a teraz trpia.neviem si to ani predstaviť.a keď tu taká mamička napíše a svojom bôli a varuje z vlastnej skúsenosti ostatné mamičky,ktoré majú o takéto informácie,a nenechá si to len pre seba, tak takúto mamičku vy nemáte hanbu označiť ju za klamárku?????? prečo by to robila????? ona by určite ocenila keby bol niekto vystríhal ju-nemala to šťastie. a vy si ešte o ňu utierate huby????? veď ani ako antikampaň z jej strany by to neobstálo-tak si naštartujte ten sprostý internet a čítajte a rozmýšľajte- čo by som robila keby sa to stalo mne,môjmu dieťaťu????kto mi pomôže????? nikto ,lebo potom sa tie vaše vakcinistky na teba z vysoka vyserú.Niktorú z nich už nebudeš zaujímať, a vieš prečo????lebo sa to stalo tebe a nie im.

avokimada
28. máj 2013

@kvieta a to chceš povedať že toto všetko podnikáte kôli rómom?????tých si myslela nie????kôli nim máme mrzačiť naše deti?? ,to je aký argument??? nech mi všetci osadníci vylezú na hrb- fuj-nehanbíš sa ? to koho chceš presvedčiť s takýmito argumentami? ani keby všetci kôli tomu skapali

kvieta
28. máj 2013

@avokimada
...".je mi úprimne ľúto rodín a hlavne mamičiek a detičiek,čo neboli informovaní presne ako ja(akurát ja mám zatial šťastie)"..........

Jak ako Ty - mamička - snáď Tvoja dcéra misaha je už dávno po očku, nie? Či si sa zabudla preorientovať na "babička"?

kvieta
28. máj 2013

@avokimada Nie, nehanbím sa! A nie len kvôli nim.

avokimada
28. máj 2013

kvieta Tu asi pán populárny nepochopil, že @artemisa mala na mysli, ak bude očkovanie iba odporúčané, tak tí rodičia z osád nebudú očkovať a potom ešte len bude koniec... Ale jemu je to jedno, jemu ide iba o seba...----ako že nie len kôli nim???nevieš čítať čo píšeš???

avokimada
28. máj 2013

@kvieta zabudla so sa zorientovať(preorientovať sa nepotrebujem) a čo-nehanbim sa to priznať-ale už sa vzdelávam,proti takým ako si ty-čo sa vie len posmievať pokiaľ sa nepopáli a nie som babička ale stará mam-babička je moja mama

kvieta
28. máj 2013

@avokimada A Ty čo, nevieš čítať, že nie LEN kvôli nim?

kvieta
28. máj 2013

@avokimada ... toť vsjo...

avokimada
28. máj 2013

aspon to napíš po rusky 🙂

kvieta
28. máj 2013

@avokimada A Ty píš pod svojim nickom 😉

avokimada
28. máj 2013

@kvieta to si napísala až na druhý pokus-prvé slovo platí-druhé letí z gatí 😅 😅

avokimada
28. máj 2013

@kvieta ja píšem pod svojím nickom-opakovaný vtip nie je vtip(asi to nepoznáš)

kvieta
28. máj 2013

@avokimada Prekecla si sa ... Prvé slovo platí.... bé bé

avokimada
28. máj 2013

aké prvé slovo?

kvieta
28. máj 2013

Ta ši še dajak zamotala, ne?

avokimada
28. máj 2013

kvieta ak sa nevieš baviť a inom len o mojej dcére-tak nemáme o čom....asi ti došli argumenty a ja nie som povinná tebe niečo dokazovať,nestojíš mi za to-mysli si čo chceš 🙂

kvieta
28. máj 2013

Veď si aj myslím... Pááá