icon

Ako by ste prijali homosexuálnu orientáciu dieťaťa?

mrtina2
Včera o 14:52

Ahojte, napadlo ma túto tému založiť po dnešnej debate v práci keď kolegyňa prišla s tým že jej synovec je gay, strašne sa nad tým rozhorčovala ako to nie je normálne a ľudia už nevedia čo od dobroty. Do toho sa pridal kolega že je rád že sú jeho synovia ženatí a toto sa mu stať nemôže a asi by sa prepadol od hanby.
Čo vy, ako by ste brali keby sa vám vaše dieťa povie že je lesba/gay?
Mne keby dcéra povie že sa jej páčia ženy tak by som si z toho absolútne nič nerobila, pre mňa je to normálna vec.

januska12323
Včera o 16:17
@anonym_d67d37

@mrtina2 no skoro kazdy je tolerantny, pokial to je v sekcii komentárov a neceli tomu reálne. V mojom okolí su lesby a gejovia v 100% z rozvratenych rodin. Napríklad jedna zena vyrastala s mamou a babkou, lebo otec bol alkoholik. Dalsi chalan je gay, lebo vyrastal len s mamou. Takze za mna to je veľakrát len ,,chyba" v systeme. Netvrdím, ze to neexistuje, ale ja nepoznám žiadnych gejov alebo lesby, ktori maju doma laskyplnych rodičov. Vzdy su to ,,stratene" deti bez nejakej lásky. Napríklad aj ten transgender chalan Charlota Srncik, ktora tvrdi, akých ma super rodicov, tak som počula z jej okolia, ze jeho matka je dobra narcistka. Takze vzdy pri tychto poruchách nieco v rodine je. Ked sa aj opýtate takych ludi, tak zakaždým to je vzdy o rozvratenej rodine, traumach a pod. Aj ked ma tu isto udupu, ako som sa opovazila, tak ja napisem, ze mne by to teda jedno nebolo a urcite by som sa zamyslela, ze kde sa stala chyba

@anonym_d67d37 zaujímavé myšlienkové pochody, a tí gayovia zo zdravých rodín sa tam vyskytli ako?

anonym_fd96f4
Včera o 16:18

@mrtina2 synovec je gay, brat to ťažšie spracovával, ale skôr to, že bude v našej spoločnosti neprijatý a bude mať ťažký život vďaka našej konzervatívnej spoločnosti.

michaela329
Včera o 16:18

@mrtina2 bála by som sa o neho, práve kvôli ľuďom ako sú tvoji kolegovci. No on by bol stále to isté moje dieťa a ja ako rodič chcem, aby žil šťastný život. Takže by som ho brala takého, aký je. Mimochodom - v rodine máme aj lesbičku a aj gaya - rodiny z bigotnej časti SVK a zistili, že jednoducho také sa ich deti narodili.

aalt
Včera o 16:21
@anonym_af1c01

@aalt nepreháňaj! Nemá,m najmenšie ilúzie o Slovensku, ale v nejakej Hornej Dolnej by možno boli raritou, ale v mestách už nie.

@anonym_af1c01 cele Slovensko je Horna Dolna ... dve pohlavia v ustave ...

anonym_af1c01
Včera o 16:31
@aalt

@anonym_af1c01 cele Slovensko je Horna Dolna ... dve pohlavia v ustave ...

@aalt písala som, ze nemám o Slovensku žíadne ilúzie a v súčasnosti už vôbec nie, ale v tomto prípade by som to nevidela tak čierne. Hrabnúť môže ľuďom aj v inej krajine

anonym_04ad41
Včera o 16:32

Mam synceka, este je maly. Ale ako tu citam tie nadavky od neviest na svokry tak mozno by to malo jeden bonus, ze nebude zena co ma bude neznasat a ohovarat 😃. Lebo doniesol by syn dalsieho chlapa a teda nebola by som snad bosorka ako ked syn donesie nevestu. A teraz vazne. Nasho syna milujem, a naozaj nech mi donesie aj chlapa predstavit bude to jeho volba a ja to zoberiem. A ak by to bola pre niekoho hanba, nech sa paci nemusi sa s nami viac bavit.

marhulka13
Včera o 16:40
@anonym_eff564

Ja by som sa potesila, gayovia su najlepsi synovia. Plus nikdy by som nebola svokra nevesty ktora by sem chodila za kazdy prd ohovarat.

Uprimne, bolo by mi to jedno. Zijem v krajine kde uz to nikto nejak neriesi, mozu sa sobasit, mat deti.

A dufam ze syna vychovavam tak, ze bude vediet ze to nie je nieco, s cim sa musi “priznat”

@anonym_eff564 najlepší komentár, aký som tu citala😁

klotildabazarik
Včera o 16:44

@mrtina2 mozu byt aj ženatí a mozu byt aj tepli, mnohi sa bezne zenili so zenami, pritom boli tepli aj su

sense
Včera o 16:49

Problém by to pre mňa bol, keby príde a povie že sa cíti byt lietadlom, ale to by som riešila s odborníkom

ria_sprout
Včera o 16:51

Normálne, moje deti vedia, že toto je vec ktorá je ich záležitosť a nikto im do toho nemá čo kecat.

anonym_687e18
Včera o 16:59

@mrtina2 Ak by som videla, že je to jeho skutočná orientácia, nie nejaký "módny trend", tak by som sa s tým musela zmieriť. Ako čo iné by som mala robiť, bolo by mi ľúto, že si v živote musí prejsť takouto skúsenosťou.

drianaa
Včera o 17:08

Mrzelo by ma iba to, že bude mať o niečo ťažší a komplikovanejší život, ale nemala by som o nič menej rada a nič iné by ma ani netrápilo. Hlavne aby bol šťastný. Oveľa viacej by ma trápilo, keby to bol druh človeka, ktorý druhým ubližuje, než ako to, že ma rad rovnaké pohlavie

anonym_f2dcb9
Včera o 17:11

Joooj, keby ten kolega vedel , koľko gayov je alebo bolo ženatých. A na otázku… nereagovala by som nijako. Normálne by som to prijala ako fakt s tým, že keď je moje dieťa šťastne a spokojne, tak som aj ja. Ale asi by mi niekde vo vnútri bolo trochu ľúto, že nebudem mať vnúčatá. ( ale tie by som samozrejme nemusela mať ani pri hetero pare, že áno ).

negymama
Včera o 17:27

Tak priklad Docolomansky bol gay, mal zenu aj dve deti, ale nakoniec ho to premohlo, a na zaber zivota zil s muzom.

martinka13
Včera o 17:38

No asi by to mnou otriaslo, ale určite by to bolo stále moje dieťa. Hlavne, aby bolo šťastné. Čo by ale v tejto zaostalej krajine bol zrejme problém a bála by som sa o jeho život. U nás je to ako v stredoveku a homosexuálov by niektorí najradšej upálili na hranici.

anonym_30f187
Včera o 17:50

Prijala by som to ako fakt, pretoze clovek sa takym narodi a nemoze za to. Nadsena by som nebola, ale na 2.stranu poznam lesbicky zijuce spokojnejsie ako vo vztahu s muzom. Davnejsie ma sokoval kolega, vš vzdelany, roky zijuci za oceanom, ze jeho syn by v takom pripade u neho skoncil. Moj ex tiez vš vzdelany mi zasa tvrdil, ze je to choroba, ktoru treba liecit. Niektori ludia su uplne mimo.

magduska2
Včera o 18:06

@mrtina2 Myslím si,že každá jedna matka tajne dúfa,že jej toto dieta nikdy nepovie.
Dnes je síce mòda brať to strašne v pohode ale neverím tomu,že to vnútri v hlbke duše nezabolí..len si to možno nepriznajú.
Lebo každá chceme pre svoje dieta krásny život,domov,zázemie,partnera,deti(vnúčata) ..toto si podla mna reálne nikto nepredstavuje.Áno,prijať to rodičia prijmu ale aj tak to zabolí.
Mna by to určite zabolelo..nie pre orientáciu ako takú..ale pre ten život ..život bez manžela/manželky-bez detí..človek je potom v podstate stále slobodný..tieto vzťahy sa velmi lahko menia a pominú( vid známe tváre) Človek nemá take istoty-spoločnú hypoteku,nárok manzela/manželky,vdovské a pod.
Ťažsie sa podla mna vo věčně pripadov týmto luďom žije.Na "staré kolená" sa môže velmi lahko stat že človek ostane sám a nemá deti ktoré by mu pomohli.
Skrátka ja si myslím,že život takých ludí je viac o jednotlivcoch "nie o vytvorenej rodine"
Je to vsak moj pohlad,lebo pár takých ludí vo svojom životě mám a často vidím ako žijú ,ako dopadli ,že nemajú stabilitu životnú.
To však neznamená,že by som svoje dieta "neprijala" milovala by som ich rovnako bezpodmínečně..ale bolo by mi to lúto priznám to úprimne a asi by som zas mala větší starosť ako moje dieta bude žit a skončí na starobu.

anonym_ff356f
Včera o 18:10

Nadsena by som nebola, ale asi by som s tym dokazala zit.
Tak ako ho nechcem vidiet olizovat sa s babou (alebo robit aj ine veci), nechcem to vidiet ani s chalanom. A ako by sme spolu vychadzali, by zaviselo aj tak od povahy, a to mi moze nesadnut aj zena.
To, co si mysli spolocnost, je mi ukradnute.

viestta
Včera o 18:11
@anonym_d67d37

@mrtina2 no skoro kazdy je tolerantny, pokial to je v sekcii komentárov a neceli tomu reálne. V mojom okolí su lesby a gejovia v 100% z rozvratenych rodin. Napríklad jedna zena vyrastala s mamou a babkou, lebo otec bol alkoholik. Dalsi chalan je gay, lebo vyrastal len s mamou. Takze za mna to je veľakrát len ,,chyba" v systeme. Netvrdím, ze to neexistuje, ale ja nepoznám žiadnych gejov alebo lesby, ktori maju doma laskyplnych rodičov. Vzdy su to ,,stratene" deti bez nejakej lásky. Napríklad aj ten transgender chalan Charlota Srncik, ktora tvrdi, akých ma super rodicov, tak som počula z jej okolia, ze jeho matka je dobra narcistka. Takze vzdy pri tychto poruchách nieco v rodine je. Ked sa aj opýtate takych ludi, tak zakaždým to je vzdy o rozvratenej rodine, traumach a pod. Aj ked ma tu isto udupu, ako som sa opovazila, tak ja napisem, ze mne by to teda jedno nebolo a urcite by som sa zamyslela, ze kde sa stala chyba

@anonym_d67d37 a co ti homosexuali, ktori vyrastli v tradicnych, dokonca krestanskych rodinach? Tam kde nastala chyba? Lebo minimalne jeden bol pred casom v mediach, ked chalan spachal samorazdu, pretoze rodina ho neprijala takeho aky sa narodil. A nie je to ojedinely pripad.
Sexualnu orientaciu si clovek ani nevybera a ani sa k nej neda nijak (ne)vychoat alebo sa nou nakazit.

kiki68
Včera o 18:11

@mrtina2 No nic, akoze horsie veci sa deju a nie toto. Hlavne nech je dieta stastne, ci s Hansim alebo s Gretchen je mi jedno. Na toto mam este male deti, ale ja vzdy hovorim, ze takym ako nam take dieta zrovna priroda neda, lebo my by sme s tym nemali ziadny problem.

anonym_ff356f
Včera o 18:13
@magduska2

@mrtina2 Myslím si,že každá jedna matka tajne dúfa,že jej toto dieta nikdy nepovie.
Dnes je síce mòda brať to strašne v pohode ale neverím tomu,že to vnútri v hlbke duše nezabolí..len si to možno nepriznajú.
Lebo každá chceme pre svoje dieta krásny život,domov,zázemie,partnera,deti(vnúčata) ..toto si podla mna reálne nikto nepredstavuje.Áno,prijať to rodičia prijmu ale aj tak to zabolí.
Mna by to určite zabolelo..nie pre orientáciu ako takú..ale pre ten život ..život bez manžela/manželky-bez detí..človek je potom v podstate stále slobodný..tieto vzťahy sa velmi lahko menia a pominú( vid známe tváre) Človek nemá take istoty-spoločnú hypoteku,nárok manzela/manželky,vdovské a pod.
Ťažsie sa podla mna vo věčně pripadov týmto luďom žije.Na "staré kolená" sa môže velmi lahko stat že človek ostane sám a nemá deti ktoré by mu pomohli.
Skrátka ja si myslím,že život takých ludí je viac o jednotlivcoch "nie o vytvorenej rodine"
Je to vsak moj pohlad,lebo pár takých ludí vo svojom životě mám a často vidím ako žijú ,ako dopadli ,že nemajú stabilitu životnú.
To však neznamená,že by som svoje dieta "neprijala" milovala by som ich rovnako bezpodmínečně..ale bolo by mi to lúto priznám to úprimne a asi by som zas mala větší starosť ako moje dieta bude žit a skončí na starobu.

@magduska2 orientacia neznamena, ze sa musia zosobasit - ja zijem s partnerom uz 24 rokov bez papiera. V rodine mame az 3 pary (zena a muz), ktore nemozu mat dieta.

ria_sprout
Včera o 18:14
@magduska2

@magduska2 prepac, to sú možno tvoje myšlienky, ale nepodsuvaj to ostatným. Snáď viem aký mám mozog a nepotrebujem klamať kvôli nejakej mode - mne je naozaj sumak či budú moje deti homosexuálne alebo heterosexuálne. Je mi to úplne jedno, tak isto mi je jedno či raz budú mať deti. Nemusím mať vnúčatá. Jedine čo chcem je aby boli zdravé a šťastné. A to môžu byť aj slobodne aj bez detí.
Jaj a poznám gay par kde majú obaja 60rokov, žijú spolu už 30rokov. To že ty vidíš v okolí povrchne vzťahy neznamená, ze to tak je. Keď dávaš ako príklad celebrity, tak tam sú premenlivé vzťahy bez ohľadu na orientáciu. A človek môže ostať sám aj keď má obrovskú rodinu, tak ako nemusí byť sám aj keď z rodiny nemá nikoho.

mira0611
Včera o 18:16

@mrtina2 no ja mam len syna, mne by vadilo jedine to, ze by som vnuca asi nemala, ale hlane nech je on zdravy a stastny, ostatne ma nezaujima.

magduska2
Včera o 18:17
@anonym_ff356f

@magduska2 orientacia neznamena, ze sa musia zosobasit - ja zijem s partnerom uz 24 rokov bez papiera. V rodine mame az 3 pary (zena a muz), ktore nemozu mat dieta.

@anonym_ff356f Neznamená, ale urcite je lepšie ked sú 2ja manželia-lebo to má skôr výhody ako nevýhody napr.aj informovanost pri nejakej nehode,pobyt v nemocnici a pod.a to nehovorím a vdovskom a pod.
Ale ja by som napr."bez papiera" žit nechcela..preto pisem ze je to moj nazor.Pre mna sú určité "stability" v životě dôležité.

magduska2
Včera o 18:18
@ria_sprout

@magduska2 prepac, to sú možno tvoje myšlienky, ale nepodsuvaj to ostatným. Snáď viem aký mám mozog a nepotrebujem klamať kvôli nejakej mode - mne je naozaj sumak či budú moje deti homosexuálne alebo heterosexuálne. Je mi to úplne jedno, tak isto mi je jedno či raz budú mať deti. Nemusím mať vnúčatá. Jedine čo chcem je aby boli zdravé a šťastné. A to môžu byť aj slobodne aj bez detí.
Jaj a poznám gay par kde majú obaja 60rokov, žijú spolu už 30rokov. To že ty vidíš v okolí povrchne vzťahy neznamená, ze to tak je. Keď dávaš ako príklad celebrity, tak tam sú premenlivé vzťahy bez ohľadu na orientáciu. A človek môže ostať sám aj keď má obrovskú rodinu, tak ako nemusí byť sám aj keď z rodiny nemá nikoho.

@ria_sprout Ja som napisala,že to je moj nazor a nikomu ho nepodsúvam 😉

ria_sprout
Včera o 18:24
@magduska2

@ria_sprout Ja som napisala,že to je moj nazor a nikomu ho nepodsúvam 😉

@magduska2 nie, nepísala si že to je tvoj názor, ty si napísala že neveríš že to nezaboli. No nezaboli, nemá prečo.

"Dnes je síce mòda brať to strašne v pohode ale neverím tomu,že to vnútri v hlbke duše nezabolí..len si to možno nepriznajú."

simca06022011
Včera o 18:25
@anonym_ee9362

@mrtina2 kolegovi povedz, ze aj Elton John bol zenaty...
Nic, moze mi byt luto akurat v tejto zaprdenej krajine, ze nemoze adoptovat deti a odporucil, ze nech ide niekam, kde sa zije v 21. storoci (ale to pojde asi aj tak)

@anonym_ee9362 mna napadol aj iny... zenaty bol aj freddie mercury.. ;) a asi aj dlhe roky.. :D este sa stale ma coho kolega obavat :D

simca06022011
Včera o 18:28

Nic, asi by som neskakala od radosti v prvom momente, v druhom by som sa isto spytala ci urcite, ako truba .. a v dalsom by mi to bolo jedno, nic s tym neurobim. Popravde, neukamenujte ma, ale verziu mama som lesbicka by som zobrala lepsie ako mama citim sa ako chlap, pes, nikto.. a tak :D no.. vtedy by som veru ... poradila dcere najskor posedenie u psychologa... svet sa nezruti a ako sa hovori, hlavne ze je dieta stastne, ak to ma byt v ramci slusnosti s clovekom rovnakeho pohlavia, tak nech.

sara07
Včera o 18:29

prijala by som to
som ich mama predsa
a rada by som spoznala aj partnera , akceptovala by som to a ano ak by to netajili musela by som od spoločnosti znašat pekny hnoj
vôbec by som neuvažovala, inak,

sara07
Včera o 18:30
@magduska2

@anonym_ff356f Neznamená, ale urcite je lepšie ked sú 2ja manželia-lebo to má skôr výhody ako nevýhody napr.aj informovanost pri nejakej nehode,pobyt v nemocnici a pod.a to nehovorím a vdovskom a pod.
Ale ja by som napr."bez papiera" žit nechcela..preto pisem ze je to moj nazor.Pre mna sú určité "stability" v životě dôležité.

@magduska2 žial ten papier je u nas nepriechodny zatial, v zahraniči je to ine