Ako by ste prijali homosexuálnu orientáciu dieťaťa?
Ahojte, napadlo ma túto tému založiť po dnešnej debate v práci keď kolegyňa prišla s tým že jej synovec je gay, strašne sa nad tým rozhorčovala ako to nie je normálne a ľudia už nevedia čo od dobroty. Do toho sa pridal kolega že je rád že sú jeho synovia ženatí a toto sa mu stať nemôže a asi by sa prepadol od hanby.
Čo vy, ako by ste brali keby sa vám vaše dieťa povie že je lesba/gay?
Mne keby dcéra povie že sa jej páčia ženy tak by som si z toho absolútne nič nerobila, pre mňa je to normálna vec.
Mne by to bolo asi ľúto kvôli vnúčatám, ale myslim ze by som sa nad tym inak nepozastavovala a urcite by som ho kvôli tomu nemala menej rada alebo podobne..
Mám dve deti , takže ako sa hovorí človek naozaj nikdy nevie ... Aleee v prvom rade je u mňa šťastie mojich detí. Takže by som to neriešila , je to jeho život.
Ja by som sa potesila, gayovia su najlepsi synovia. Plus nikdy by som nebola svokra nevesty ktora by sem chodila za kazdy prd ohovarat.
Uprimne, bolo by mi to jedno. Zijem v krajine kde uz to nikto nejak neriesi, mozu sa sobasit, mat deti.
A dufam ze syna vychovavam tak, ze bude vediet ze to nie je nieco, s cim sa musi “priznat”
Ja by som bol smutny za neho ... ze neni sanca ostat na SK aby mohol zit podla seba. Ze MUSI! odist niekam do civilizacie, kde ho budu brat ako rovnocenneho cloveka.
pri synovi by mi to bolo jedno a pri dcére ? asi by som to musela prehrýznuť. Bolo by mi to ľúto.
pri synovi by mi to bolo jedno a pri dcére ? asi by som to musela prehrýznuť. Bolo by mi to ľúto.
@anonym_88b474 zaujimave. Preco?
Netajím sa tým, že by ma to riadne zobralo. A nepotešilo veru. A nie, ani jedno by mi to nebolo. Ale je to moje dieťa. Som tu vždy pre neho.
Chcem aby bolo moje dieta stastne . To je hlavne.
Prijala by som to, bol by to jeho zivot
@mrtina2 ahoj podla poctu zalozených tem tu na stranke hadam si za to platena, aby sa to tu rozprudilo ci len rada zdielas s ostatnými kazdu myslienku, ktora ta napadne?
@ewwe myslíš dokopy 8 tém ktoré som tu založila za 2 a pol mesiaca čo som tu?🤦♂️ Alebo máš problém že dnes som sa tu spýtala na 2 veci a teraz som tu dala ešte toto? Hej platia ma za to, na konci mesiaca idem modrému koníkovi fakturovať 700e za toto...
@mrtina2 a čo je na tom sú to rovnaký ľudia ako my , len milujú iných ale to je ich šťastie a vôbec by mi to nevadilo mám veľa priateľov čo sú iný a sú úplne normálny
Ja keď si čítam v diskusiách, s čím všetkým môžu mať nevesty problém, bola by som asi radšej, aby bol syn gay 😀
@mrtina2 Úplne v pohode. Synovi sme to aj povedali, že ak by bol inej orientácie, tak nech nemá obavy nám to povedať.. Dokonca bol presvedčený, že si o ňom myslíme, že je homosexuál.
.....
Nie je, máme vnuka.
@mrtina2 no nic,nie je to choroba ani zlocin. Jedine co chapem smutok zo strany rodicov je ze tie vnucata asi mat nebudu nakolko zijeme v krajine akej zijeme. Inak nechapem,svoje dieta by mal clovek lubit.
Reagovala by som asi tak, ako som reagovala, keď mi to s obavami povedal najlepší kamoš. "Aha, okey, viem to už dávno, a čo budeš variť na obed? 😂"
Neriešim. Pokiaľ budú žiť slušným životom a budú šťastní, budem aj ja.
Bude mi ľúto možno to, že bude väčšia pravdepodobnosť, že odídu zo SVK, lebo tu ťažko nájdu pochopenie. A aj vnúčatá je malá šanca. Ale hlavne, nech môžu byť slobodní a milovať koho chcú.
nieco mi unika? lebo tu vo viacerych komentaroch citam, ze by bolo luto kvoli vnucatam...to viete, ze homosexuali nie su sterilni a deti mozu mat rovnako ako heterosexuali? Pri muzoch je to trosku zlozitejsie, ale pri zenach je to uplne bezne.
@mrtina2 nebudem klamať, že by to mnou nepohlo, bolo by mi len ľ´úto, že nebudú vnúčatá, ale zaželala by som mu nájsť si k sebe človeka, ktorý ho bude ľúbiť, ja predsa jedno, či je to muž alebo žena. Aj tu na MK je pár mužov, ktorí mali partnerky ženy, ale šťastie im to do života neprinieslo. A mne osobne je nesmierne sympatický napríklad Zdenek Troška alebo Honza Musil, je to vždy o človeku, nie o jeho orientácii
Prijala by som to normalne, kvoli tomu snad neprestanem lubit svoje dieta a ostatni sa mozu strcit do riti co si o tom myslia. Homofobi tu vzdy boli aj budu.
Popravde by som nechcela aby bol niektory z mojich synov homosexual. Pretoze v tomto zlom svete by som sa o nich musela velmi bat..
Ja by som bol smutny za neho ... ze neni sanca ostat na SK aby mohol zit podla seba. Ze MUSI! odist niekam do civilizacie, kde ho budu brat ako rovnocenneho cloveka.
@aalt nepreháňaj! Nemá,m najmenšie ilúzie o Slovensku, ale v nejakej Hornej Dolnej by možno boli raritou, ale v mestách už nie.
nieco mi unika? lebo tu vo viacerych komentaroch citam, ze by bolo luto kvoli vnucatam...to viete, ze homosexuali nie su sterilni a deti mozu mat rovnako ako heterosexuali? Pri muzoch je to trosku zlozitejsie, ale pri zenach je to uplne bezne.
@muzula muž si väčšinou nechce deťmi komplikovať život, ak žije s iným mužom
@mrtina2 keď sú šťastné moje deti, som aj ja. Bez ohľadu či zapadajú do všeobecne platnej ,,normy,, tejto doby alebo nie. Samozrejme by som nejasala ale aj tak by som stála pri nich a podporila ich. Jediné, čo by ma fakt mrzelo, že od nich nebudem mať vnúčatá.
Tak toto by ma vôbec netrápilo. Dieťa by pri svojom dostalo pusu a popriala by som mu veľa šťastia a lásky. Nič by sa pre mňa nezmenilo, len by nenosili frajerky domov, nosili by frajerov...
@mrtina2 no skoro kazdy je tolerantny, pokial to je v sekcii komentárov a neceli tomu reálne. V mojom okolí su lesby a gejovia v 100% z rozvratenych rodin. Napríklad jedna zena vyrastala s mamou a babkou, lebo otec bol alkoholik. Dalsi chalan je gay, lebo vyrastal len s mamou. Takze za mna to je veľakrát len ,,chyba" v systeme. Netvrdím, ze to neexistuje, ale ja nepoznám žiadnych gejov alebo lesby, ktori maju doma laskyplnych rodičov. Vzdy su to ,,stratene" deti bez nejakej lásky. Napríklad aj ten transgender chalan Charlota Srncik, ktora tvrdi, akých ma super rodicov, tak som počula z jej okolia, ze jeho matka je dobra narcistka. Takze vzdy pri tychto poruchách nieco v rodine je. Ked sa aj opýtate takych ludi, tak zakaždým to je vzdy o rozvratenej rodine, traumach a pod. Aj ked ma tu isto udupu, ako som sa opovazila, tak ja napisem, ze mne by to teda jedno nebolo a urcite by som sa zamyslela, ze kde sa stala chyba
@mrtina2 no skoro kazdy je tolerantny, pokial to je v sekcii komentárov a neceli tomu reálne. V mojom okolí su lesby a gejovia v 100% z rozvratenych rodin. Napríklad jedna zena vyrastala s mamou a babkou, lebo otec bol alkoholik. Dalsi chalan je gay, lebo vyrastal len s mamou. Takze za mna to je veľakrát len ,,chyba" v systeme. Netvrdím, ze to neexistuje, ale ja nepoznám žiadnych gejov alebo lesby, ktori maju doma laskyplnych rodičov. Vzdy su to ,,stratene" deti bez nejakej lásky. Napríklad aj ten transgender chalan Charlota Srncik, ktora tvrdi, akých ma super rodicov, tak som počula z jej okolia, ze jeho matka je dobra narcistka. Takze vzdy pri tychto poruchách nieco v rodine je. Ked sa aj opýtate takych ludi, tak zakaždým to je vzdy o rozvratenej rodine, traumach a pod. Aj ked ma tu isto udupu, ako som sa opovazila, tak ja napisem, ze mne by to teda jedno nebolo a urcite by som sa zamyslela, ze kde sa stala chyba
@anonym_d67d37 odpadnem 😀 😀 😀 už som počula všeličo o tom, prečo je gay gayom, ale toto je topka 😀
@anonym_d67d37 bola som na pride v košiciach kvôli queer spevákovi, milujem jeho hudbu a keď som sa dozvedela že bude v košiciach tak sme šli… chlap mi povedal že medzi tými všetkými ľuďmi som bola asi ešte najvačší cvok 😂 a to pri vedľajšom stole pil pivo chlapík v ženských šatách…
a poznám osobne dvoch, ani jeden nie je z rozvrátenej rodiny, jedného poznám úplne od mala a jeho rodičia za ním vždy stáli, ten druhý žije s partnerom a mamou 🤷♀️
Co by sa stalo, prestala by som ho lubit? Presviedcala by som ho, nech si to ešte rozmysli? 🙂 U mna by sa tym nic nezmenilo

@mrtina2 kolegovi povedz, ze aj Elton John bol zenaty...
Nic, moze mi byt luto akurat v tejto zaprdenej krajine, ze nemoze adoptovat deti a odporucil, ze nech ide niekam, kde sa zije v 21. storoci (ale to pojde asi aj tak)