icon

Ako by ste prijali homosexuálnu orientáciu dieťaťa?

mrtina2
Včera o 14:52

Ahojte, napadlo ma túto tému založiť po dnešnej debate v práci keď kolegyňa prišla s tým že jej synovec je gay, strašne sa nad tým rozhorčovala ako to nie je normálne a ľudia už nevedia čo od dobroty. Do toho sa pridal kolega že je rád že sú jeho synovia ženatí a toto sa mu stať nemôže a asi by sa prepadol od hanby.
Čo vy, ako by ste brali keby sa vám vaše dieťa povie že je lesba/gay?
Mne keby dcéra povie že sa jej páčia ženy tak by som si z toho absolútne nič nerobila, pre mňa je to normálna vec.

simca06022011
Včera o 18:31
@magduska2

@anonym_ff356f Neznamená, ale urcite je lepšie ked sú 2ja manželia-lebo to má skôr výhody ako nevýhody napr.aj informovanost pri nejakej nehode,pobyt v nemocnici a pod.a to nehovorím a vdovskom a pod.
Ale ja by som napr."bez papiera" žit nechcela..preto pisem ze je to moj nazor.Pre mna sú určité "stability" v životě dôležité.

@magduska2 toto niekde riesili, v ramci diskusii v televizii, taketo veci ako informovanost a pod sa da poriesit aj inak ako manzelstvom. Pravnik iste poradi. Popravde nestudovala som to viac, ale veru som pri otm spozornela a teda.. preco ked sa da napisat zavet, neda sa aj suhlas/splnomocnenie s kadecim? :D A je otazka casu kedy sa tieto partnerstva povolia aj tu. Opadne osial so 70 pohlaviami a tym, ze kazdy si ide hned deti adoptovat a tym padom kazit spolocnost urcite, a vyriesi sa to normalne.

anonym_1c427e
Včera o 18:32

absolutne bez problemov. na vnucata fixovana nie som, cize luto by mi nic nebolo. pre mna to vobec nie je tema.

sara07
Včera o 18:33
@magduska2

@mrtina2 Myslím si,že každá jedna matka tajne dúfa,že jej toto dieta nikdy nepovie.
Dnes je síce mòda brať to strašne v pohode ale neverím tomu,že to vnútri v hlbke duše nezabolí..len si to možno nepriznajú.
Lebo každá chceme pre svoje dieta krásny život,domov,zázemie,partnera,deti(vnúčata) ..toto si podla mna reálne nikto nepredstavuje.Áno,prijať to rodičia prijmu ale aj tak to zabolí.
Mna by to určite zabolelo..nie pre orientáciu ako takú..ale pre ten život ..život bez manžela/manželky-bez detí..človek je potom v podstate stále slobodný..tieto vzťahy sa velmi lahko menia a pominú( vid známe tváre) Človek nemá take istoty-spoločnú hypoteku,nárok manzela/manželky,vdovské a pod.
Ťažsie sa podla mna vo věčně pripadov týmto luďom žije.Na "staré kolená" sa môže velmi lahko stat že človek ostane sám a nemá deti ktoré by mu pomohli.
Skrátka ja si myslím,že život takých ludí je viac o jednotlivcoch "nie o vytvorenej rodine"
Je to vsak moj pohlad,lebo pár takých ludí vo svojom životě mám a často vidím ako žijú ,ako dopadli ,že nemajú stabilitu životnú.
To však neznamená,že by som svoje dieta "neprijala" milovala by som ich rovnako bezpodmínečně..ale bolo by mi to lúto priznám to úprimne a asi by som zas mala větší starosť ako moje dieta bude žit a skončí na starobu.

@magduska2 tak to som asi vynimka čo potvrdzuje tvoje pravidllo
to čo popisuješ sa da predsa zmenit v zahraniči , kludne môžeš mat aj vlastne vnuča, je na to riešenie ..

anonym_ff356f
Včera o 18:34
@magduska2

@anonym_ff356f Neznamená, ale urcite je lepšie ked sú 2ja manželia-lebo to má skôr výhody ako nevýhody napr.aj informovanost pri nejakej nehode,pobyt v nemocnici a pod.a to nehovorím a vdovskom a pod.
Ale ja by som napr."bez papiera" žit nechcela..preto pisem ze je to moj nazor.Pre mna sú určité "stability" v životě dôležité.

@magduska2 vidis, ja som uz v puberte vedela, ze sa nechcem nikdy vydavat ... a za tych 24 rokov som stale nenasla dovod, preco podpisovat ten papier.
Jedine, s cim suhlasim a bojim sa, by boli tie informacie z nemocnice, ale vdovske by mi nechybalo - zivotky a 3.pilier mame zrieseny navzajom, nehnutelnosti podelene aj pre pripad rozchodu a pod. U mna ten jeden papier ziadnu istotu v zivote nepredstavuje

kvadrinkaaa
Včera o 18:41

Tak veľmi milujem svoje deti, že by som to prijala a vyrovnala sa s tým za jeden večer. ❤️

magduska2
Včera o 18:43
@ria_sprout

@magduska2 nie, nepísala si že to je tvoj názor, ty si napísala že neveríš že to nezaboli. No nezaboli, nemá prečo.

"Dnes je síce mòda brať to strašne v pohode ale neverím tomu,že to vnútri v hlbke duše nezabolí..len si to možno nepriznajú."

@ria_sprout Napisala som niekde v prsipevku,že je to moj pohlad..mne vychadza logicky že je to to isté ako názor 😉
A vo finále v podstate komentáre nadomnou ,nečitala som všetky,ale velka časť sa zhoduje..aj ked je to inak podané..ženy uvádzajú že by deti"museli" žit inde a podobne.Lebo priznajme si takýto ludia naozaj nemajú v moho veciach lahký život a to predsa žiadna pre svoje dieta nechceme.To je celé čo som tým chcela povedať.Pekny večer

magduska2
Včera o 18:46
@sara07

@magduska2 tak to som asi vynimka čo potvrdzuje tvoje pravidllo
to čo popisuješ sa da predsa zmenit v zahraniči , kludne môžeš mat aj vlastne vnuča, je na to riešenie ..

@sara07 Dá samozrejme,že da..ale už je tam ten "diskonfort" v zahraničí..tu to proste nejde.
Ja som len tym chcela povedat,že ak uz potom chce člověk riešit takéto "běžné veci" tak už ho to "niečo stojí" musí niečo viac obetovať,musí odíst a tak.

michaela329
Včera o 18:51
@magduska2

@mrtina2 Myslím si,že každá jedna matka tajne dúfa,že jej toto dieta nikdy nepovie.
Dnes je síce mòda brať to strašne v pohode ale neverím tomu,že to vnútri v hlbke duše nezabolí..len si to možno nepriznajú.
Lebo každá chceme pre svoje dieta krásny život,domov,zázemie,partnera,deti(vnúčata) ..toto si podla mna reálne nikto nepredstavuje.Áno,prijať to rodičia prijmu ale aj tak to zabolí.
Mna by to určite zabolelo..nie pre orientáciu ako takú..ale pre ten život ..život bez manžela/manželky-bez detí..človek je potom v podstate stále slobodný..tieto vzťahy sa velmi lahko menia a pominú( vid známe tváre) Človek nemá take istoty-spoločnú hypoteku,nárok manzela/manželky,vdovské a pod.
Ťažsie sa podla mna vo věčně pripadov týmto luďom žije.Na "staré kolená" sa môže velmi lahko stat že človek ostane sám a nemá deti ktoré by mu pomohli.
Skrátka ja si myslím,že život takých ludí je viac o jednotlivcoch "nie o vytvorenej rodine"
Je to vsak moj pohlad,lebo pár takých ludí vo svojom životě mám a často vidím ako žijú ,ako dopadli ,že nemajú stabilitu životnú.
To však neznamená,že by som svoje dieta "neprijala" milovala by som ich rovnako bezpodmínečně..ale bolo by mi to lúto priznám to úprimne a asi by som zas mala větší starosť ako moje dieta bude žit a skončí na starobu.

@magduska2 ako skončí na starobu? Tak snáď vo vzťahu s človekom, ktorého miluje. Takých párov je mnoho, či homosexuálov znamená, že títo ľudia nevedia udržiavať vzťah? To je samozrejme hlúposť. Lezbičky v mojej rodine sú spolu 17 rokov. Chalan gej je mladý a má priateľa asi druhý rok. Nehovoriac o tom, že rozpadnúť sa môže každý vzťah - inak by sme tu nemali 50% rozvodovosť.

magduska2
Včera o 18:55
@michaela329

@magduska2 ako skončí na starobu? Tak snáď vo vzťahu s človekom, ktorého miluje. Takých párov je mnoho, či homosexuálov znamená, že títo ľudia nevedia udržiavať vzťah? To je samozrejme hlúposť. Lezbičky v mojej rodine sú spolu 17 rokov. Chalan gej je mladý a má priateľa asi druhý rok. Nehovoriac o tom, že rozpadnúť sa môže každý vzťah - inak by sme tu nemali 50% rozvodovosť.

@michaela329 Ale ja som to napr.myslela aj tak,že ten partner moze zomrieť a tým že nebudú mat deti tak potom už ten jeden ostane sam..napr.uz nebude mat rodičov,nebude mat deti a teda ani vnučatá..potom je horšie takym ludim žiť ze vlastne už nema kto im pomoct,ani kto za nimi prísť a tak.

vkatush
Včera o 18:56
@anonym_d67d37

@mrtina2 no skoro kazdy je tolerantny, pokial to je v sekcii komentárov a neceli tomu reálne. V mojom okolí su lesby a gejovia v 100% z rozvratenych rodin. Napríklad jedna zena vyrastala s mamou a babkou, lebo otec bol alkoholik. Dalsi chalan je gay, lebo vyrastal len s mamou. Takze za mna to je veľakrát len ,,chyba" v systeme. Netvrdím, ze to neexistuje, ale ja nepoznám žiadnych gejov alebo lesby, ktori maju doma laskyplnych rodičov. Vzdy su to ,,stratene" deti bez nejakej lásky. Napríklad aj ten transgender chalan Charlota Srncik, ktora tvrdi, akých ma super rodicov, tak som počula z jej okolia, ze jeho matka je dobra narcistka. Takze vzdy pri tychto poruchách nieco v rodine je. Ked sa aj opýtate takych ludi, tak zakaždým to je vzdy o rozvratenej rodine, traumach a pod. Aj ked ma tu isto udupu, ako som sa opovazila, tak ja napisem, ze mne by to teda jedno nebolo a urcite by som sa zamyslela, ze kde sa stala chyba

@anonym_d67d37 😂😂😂 normálne ma rozosmialo. Pohybujem sa v tejto komunite a ja vidím presný opak. Takmer všetci sú z celých, šťastných rodín. A našťastie väčšina má aj podporu alebo minimálne akceptáciu od rodiny (dokonca aj od tých až fanaticky veriacich).

senta_sofia
Včera o 18:58

@mrtina2 zavisi aj od veku, lebo niekedy mam pocit, ze ked sa deti hladaju, tak mozu mat pocit, ze nikam nepatria a su ini, trosku poexperimentuju a potom su z nich vacsinou len bisexuali. Ale mam znamu, co sa vydala, ma dieta, rozviedla sa a zije teraz so zenou. Ak by mi taketo nieco oznamilo uz zrele dieta, som s tym ok. Mrzelo by ma to len z toho dovodu, ze nasa spolocnost nie je prilis tolerantna a asi sa tak skoro nedockame ani pravnej upravy tychto vztahov.

michaela329
Včera o 18:58
@magduska2

@michaela329 Ale ja som to napr.myslela aj tak,že ten partner moze zomrieť a tým že nebudú mat deti tak potom už ten jeden ostane sam..napr.uz nebude mat rodičov,nebude mat deti a teda ani vnučatá..potom je horšie takym ludim žiť ze vlastne už nema kto im pomoct,ani kto za nimi prísť a tak.

@magduska2 ako vieš, že nebudú mať deti? Taký Richard Stanke má. Oni deti mať predsa môžu, vedia si to zariadiť, nie sú automaticky neplodní. Mimochodom - na starobu sa o nikoho jeho deti starať nemusia, toto nie je zárukou ničoho. A rodina vie byť aj širšia - netere, synovci.

sara07
Včera o 18:59
@magduska2

@sara07 Dá samozrejme,že da..ale už je tam ten "diskonfort" v zahraničí..tu to proste nejde.
Ja som len tym chcela povedat,že ak uz potom chce člověk riešit takéto "běžné veci" tak už ho to "niečo stojí" musí niečo viac obetovať,musí odíst a tak.

@magduska2 a koho je to chyba ?
ja som hetero a zdrhla by som ihned
však im tu urobme podmienky v čom je problém ja som za

sara07
Včera o 19:01
@magduska2

@magduska2 kolko hetero parov je bezdetnych
divne to berieš 😂

anonym_af974e
Včera o 19:04

@mrtina2 podporila by som ho a ubezpečila že ho milujem najviac na svete a že rada spoznám jeho priateľa.

magduska2
Včera o 19:05
@sara07

@magduska2 kolko hetero parov je bezdetnych
divne to berieš 😂

@michaela329
@sara07 Jéj ženy ,vy ma tu strašne chytáte za slovíčka..jednoducho som tym len chcela povedat,že v mnoho veciach maju tyto ludia těžší život to je celé.Mne sa tu nechce obhajovat moj nazor ja vam ho nenutim ja som si ho dovolila vyjadrit autorke.Bolo by fajn,kedze dokazete byt tak tolerantné ,keby ste aj cudzí názor vedeli akceptovat..
Pekny večer

maminkadeticiek
Včera o 19:07

Mne by to nevadilo.A verila som,ze by mal okolo seba ludi a pochopenim lebo obmedzencov je na Slovensku na kazdom kroku viac nez dost.

michaela329
Včera o 19:11
@magduska2

@michaela329
@sara07 Jéj ženy ,vy ma tu strašne chytáte za slovíčka..jednoducho som tym len chcela povedat,že v mnoho veciach maju tyto ludia těžší život to je celé.Mne sa tu nechce obhajovat moj nazor ja vam ho nenutim ja som si ho dovolila vyjadrit autorke.Bolo by fajn,kedze dokazete byt tak tolerantné ,keby ste aj cudzí názor vedeli akceptovat..
Pekny večer

@magduska2 veď ale toto je diskusia, my zas píšeme svoj názor na Tvoj - slušne. Ak Ťa to len trochu prinúti sa nad vecami zamyslieť, je to fajn.

magduska2
Včera o 19:18
@michaela329

@magduska2 veď ale toto je diskusia, my zas píšeme svoj názor na Tvoj - slušne. Ak Ťa to len trochu prinúti sa nad vecami zamyslieť, je to fajn.

@michaela329 Ale ved ja viem ze všetko sa dá-aj deti mať, aj že krachnúť môže aj manzelstvo -s papierom aj -bez papiera aj ja neviem čo ešte.Ale nebudem sa tváriť,ze to takýto ludia nemajú ťažké..už len neprijatie v spoločnosti,pohlady,odsúdenie a mnoho dalsieho.Ja by som len ako mama ktorá svoje deti miluje nechcela aby tomu museli byt vystavené a trápili by sa,aby sa neustále museli niekde skyvat alebo obhajovať.A teda ja 100násobne.. by som trpela...toto by ma mrzelo a trápilo.Nie orientacia ako taká.Ciže tu sa neni na čom zamýslať...to je ale moj názor.

anonym_88cfd6
Včera o 19:21

@mrtina2 Ja nemam nic proti homosexualom a bolo som presvedcena, ze svoje dieta prijmem take ake je. Ako ale ide moje dieta do veku, ked uz zacina pozerat po druhych a najmä, ked kazdu chvilu od nej pocuvam, ako hovori o spoluziackach ci kamaratkach, ze ona ma frajerku a pod. (zaujimave ze medzi chlapcami sa tolko takych reci nevyskytuje), tak mi neni vsetko jedno. Cize som to trosku prehodnotila. Ak by za mnou moje dieta prislo ze je na rovnake pohlavie, asi by som bola trosku zaskocena, prekvapena, zmätena? Ale samozrejme, lubila by som ho rovnako.

marsmykkok
Včera o 19:34

@mrtina2 Nemám proti gayom a lesbičkám nič, ale tak nadšená by som nebola hlavne skrz toho, že proste stále sú predsudky voči tejto komunite a vedela by som že to moje dieťa nebude mať kvôli tomu ľahké. Ale zase nehnevala by som sa, ani nebola sklamaná alebo tak.

biba_18
Včera o 19:37

vlastne, ja som ako pubertiačka čítala knihu od very toosovej - ľúbim koho chcem. bola o mladom dievčati čo sa zaľúbilo do nejakej ženskej (podrobnosti si nepamatám, len že bola mladá, mala prvý byt a prvú prácu). prišlo mi to normálne už vtedy 😏

anonym_eff564
Včera o 19:49
@magduska2

@magduska2 velmi zle si myslis.

Dufam ze moje dieta bude dobrym clovekom, ze bude empaticky, odvazny, vzdelany…ale ci bude hetero alebo nie, to mi je total jedno.

A co sa tyka toho “ostane na starobu sam ak nebude mat deti”…deti si nerobime aby boli na starobu nasimi animatormi a neplatenymi opatrovatelkami. A ak hej, tak je to dobre sebecke.

anonym_842b5f
Včera o 19:59

@mrtina2 keby moje dieťa bolo inak orientované ( a bolo by už dospelé ), tak by som sa s ním už ďalej nechcela baviť. Brala by som to tak, že je choré a morálne skazené.

viestta
Včera o 20:01
@anonym_842b5f

@mrtina2 keby moje dieťa bolo inak orientované ( a bolo by už dospelé ), tak by som sa s ním už ďalej nechcela baviť. Brala by som to tak, že je choré a morálne skazené.

@anonym_842b5f homosexualom sa dieta narodi, ono si nevyberie, ze bude homosexuala a nevyberie si ani komu sa narodi. Mat takeho rodica, ktory ho potresce za to co si sam nevybral je tragedia...

anonym_eff564
Včera o 20:12
@anonym_842b5f

@anonym_842b5f najlepsie co by sa tomu dietatu mohlo stat. Smeti sa vyniesli same

anonym_04ff09
Včera o 20:18

@mrtina2 prijala by som to úplne normálne. Homosexualita je tu odjakživa a aj u zvierat. Človek si nevyberá orientáciu. Proste to má prirodzene tak. To ako keby si chcela zmeniť heterosexuála na homosexuala. Takže prečo by som mala byť nastvata na niekoho kto za to nemôže? 🤔

anonym_04ff09
Včera o 20:20
@anonym_842b5f

@anonym_842b5f a toto je tá "bezpodmienecna laska rodičov". Miluju svoje deti iba pokiaľ sú na ich obraz. Ak sú niečím iné dovi dopo.

magduska2
Včera o 20:32
@anonym_eff564

@magduska2 velmi zle si myslis.

Dufam ze moje dieta bude dobrym clovekom, ze bude empaticky, odvazny, vzdelany…ale ci bude hetero alebo nie, to mi je total jedno.

A co sa tyka toho “ostane na starobu sam ak nebude mat deti”…deti si nerobime aby boli na starobu nasimi animatormi a neplatenymi opatrovatelkami. A ak hej, tak je to dobre sebecke.

@anonym_eff564 No tak ja som to ale vobec nemyslela aby nam.robili opatrovatelov alebo animatorov
..ale aby sa aj rodičia na starobu citili chcení a potrebni..aby deti prichadzali za rodičmi na navštevu ,potešit ich,pomoct im nemyslim len nieco velke (napr.pomoct postavit stromček,opravit kohútik a pod
)
A ja viem o com hovorim..moja babka ostala sama lebo moj ocko aj jeho brat uz su po smrti a vidim ako jej velmi chyba pritomnost jej vlastnych deti a aka je rada ked my ako vnucata na nu nezabudame a chodíme k nej..ked len na kávu, vzdy je rada..ale vzdy aj spomenie ako ju mrzi ze vlastne deti uz nemá..

sara07
Včera o 21:33
@magduska2

@michaela329
Pekny večer

@magduska2 ano ,nik netvrdí že nie
ale riešenie skryvat sa , pripadne sa oženit a tak to skryvat nie je ideálne
a koho je vina že to nemaju u nas na slovensku lahšie
videli sme v posledných volbach, zvlašt ako sa zachoval smer, to bol pohon strachu , vydierania, a bludov čo tu oni riešili , zneužili tuto temu a hlavne ju prekrutili ,