icon

Ako komunikovať s kórejskými cudzincami na verejnosti?

stelly652
Včera o 18:33

Ahojte ľudia dneska sa stala taka vec v meste,že bolo kopec ľudí a hlavne tých cudzincov Kórejských cudzincov jedna Kórejčanka prišla ku mne a začala rozprávať po Vietnamsky no jasne nechápal som ju veľa ľudí pozerali na nás a hlavne na mňa,že čo jej nastavujem v mobile a musel som nainštalovať jednej Kórejčanke abo Cinanke Aplikáciu Slovensku lebo mala Kórejsky mobil a mala problém sa orientovať s nákupom lístkov na dopravu a nevedela si za kúpiť elektronicky cestovný lístok tak som jej musel nainštalovať,ukázať jej a podarilo sa nám to.....
A ja sa vás chcem opýtať a nutne by som aj potreboval od vás vedieť,že aké základne slova musím ovládať pri jednaní s Kórejskými cudzincami??....aby sme sa rozumeli na druhy krát keď zas ich stretnem a prídu za mnou...stalo sa aj vám niečo podobne??..

Strana
z2
anonym_ddfc06
Včera o 18:38

Bodky a čiarky si pritom kde stratil?

stelly652
autor
Včera o 18:39
@anonym_ddfc06

Bodky a čiarky si pritom kde stratil?

@anonym_ddfc06 ale rýchlo píšem a zabudnem na čiarky a bodky

beata_k
Včera o 18:39

@stelly652 No vidis aky si sikovny ked si na korejskej klavesnici zvladol nainstalovat apku 😀

anonym_719259
Včera o 18:44

Tam sa ty sústreď na iné veci než kórejský slovník. Nejedz pokazené rizoto, keď si sa z neho už raz zgrcal a hlavne finančnú gramotnosť si potrénuj.

stelly652
autor
Včera o 18:45
@beata_k

@stelly652 No vidis aky si sikovny ked si na korejskej klavesnici zvladol nainstalovat apku 😀

@beata_k ale chcem vedieť základne slova aspoň Anglicky,že si druhy krát rozumieme v komunikácií

anonym_ddfc06
Včera o 18:46
@stelly652

@anonym_ddfc06 ale rýchlo píšem a zabudnem na čiarky a bodky

@stelly652 musí to veľmi bolieť, že?

stelly652
autor
Včera o 18:46
@anonym_719259

Tam sa ty sústreď na iné veci než kórejský slovník. Nejedz pokazené rizoto, keď si sa z neho už raz zgrcal a hlavne finančnú gramotnosť si potrénuj.

@anonym_719259 ale čo tam..... ja chcem pomôcť cudzincom poradiť im lebo nema kto

stelly652
autor
Včera o 18:47
@anonym_ddfc06

@stelly652 musí to veľmi bolieť, že?

@anonym_ddfc06 aj aj neda mi to pokoj

beata_k
Včera o 18:47
@stelly652

@beata_k ale chcem vedieť základne slova aspoň Anglicky,že si druhy krát rozumieme v komunikácií

@stelly652 Skus google translate. Prelozi ti co len chces. Cele vety, nie len slova. Plus ak nasnimas text, tak ti prelozi aj ten

anonym_719259
Včera o 18:49
@stelly652

@anonym_719259 ale čo tam..... ja chcem pomôcť cudzincom poradiť im lebo nema kto

@stelly652 Opakujem, pomôž sebe.

stelly652
autor
Včera o 18:50
@beata_k

@stelly652 Skus google translate. Prelozi ti co len chces. Cele vety, nie len slova. Plus ak nasnimas text, tak ti prelozi aj ten

@beata_k dnes som to skúšal ale pokým prídem na to prejde aj mesiac mam to už nastavene odskúšam si to

anonym_4c9fe1
Včera o 18:50
@stelly652

@beata_k dnes som to skúšal ale pokým prídem na to prejde aj mesiac mam to už nastavene odskúšam si to

@stelly652 ved pozeraj serialy na netflixe aj s titulkami a hned sa naucis aj jazyk.

stelly652
autor
Včera o 18:51
@anonym_719259

@stelly652 Opakujem, pomôž sebe.

@anonym_719259 šak hej aj sebe a potom druhým

beata_k
Včera o 18:51
@stelly652

@stelly652 Je to fajn vec 🙂

anonym_490950
Včera o 18:52

Chudera Kórejka, od šoku z Teba začala hovoriť po vietnamsky.

stelly652
autor
Včera o 18:53
@anonym_4c9fe1

@stelly652 ved pozeraj serialy na netflixe aj s titulkami a hned sa naucis aj jazyk.

@anonym_4c9fe1 a keby som si zapisoval slovíčka do zošita tie základne po Kórejsky a Anglicky pomôže mi to??...

anonym_af6ce4
Včera o 18:58

chat gpt tiprelogi alebo google prekladac ;) sanca ich stretnut zas bez toho aby si stolkoval je minimalna

anonym_490950
Včera o 18:59
@stelly652

@anonym_4c9fe1 a keby som si zapisoval slovíčka do zošita tie základne po Kórejsky a Anglicky pomôže mi to??...

@stelly652 Určite. Je to výborný nápad. Najskôr si to napíš slovensky - potom po anglicky - vedľa toho po kórejsky a ja by som pridala aj po čínsky, keďže tu tiež chodia a mohol by si ich stretnúť.
Takto sa to hneď pekne naučíš a budeš vždy pripravený pomôcť cudzincom.

stelly652
autor
Včera o 19:00
@anonym_af6ce4

chat gpt tiprelogi alebo google prekladac ;) sanca ich stretnut zas bez toho aby si stolkoval je minimalna

@anonym_af6ce4 možno sa niečo do vtedy aj naučím

stelly652
autor
Včera o 19:05
@anonym_490950

@stelly652 Určite. Je to výborný nápad. Najskôr si to napíš slovensky - potom po anglicky - vedľa toho po kórejsky a ja by som pridala aj po čínsky, keďže tu tiež chodia a mohol by si ich stretnúť.
Takto sa to hneď pekne naučíš a budeš vždy pripravený pomôcť cudzincom.

@anonym_490950 ďakujem za radi a poradenie

anonym_8e6180
Včera o 19:14
@stelly652

@anonym_719259 šak hej aj sebe a potom druhým

@stelly652 ako si rozlisil ci hovori vietnamsky, korejsky ci mandarinskou cinstinou?
Casu mas dost, zapis sa do jazykovky, budes sa ucit anglicky. Anglictina ti staci, nemusis sa ucit azijske jazyky

stelly652
autor
Včera o 19:18
@anonym_8e6180

@stelly652 ako si rozlisil ci hovori vietnamsky, korejsky ci mandarinskou cinstinou?
Casu mas dost, zapis sa do jazykovky, budes sa ucit anglicky. Anglictina ti staci, nemusis sa ucit azijske jazyky

@anonym_8e6180 tak dúfam,že aspoň ta Angličtina im bude stačila lebo tie azijske jazyky sú ešte ťažšie

eli3k
Včera o 19:20

@stelly652
Ahoj = Anjong haseyo
Dakujem = Kamsahabnida
Ako sa mas? = 어떻게 지내세요B otoehge jineseyo

Je to krasny jazyk.

anonym_8e6180
Včera o 19:22
@stelly652

@anonym_8e6180 tak dúfam,že aspoň ta Angličtina im bude stačila lebo tie azijske jazyky sú ešte ťažšie

@stelly652 ... im bude stacila... To kde sa tak pouziva? Hlavne aby si ty stacil na anglinu

rozculena
Včera o 19:29

@stelly652 To si ako zistil,že je Kórejka a hovorí po vietnamsky? keby si si nevymýšľal rozprávky,to chcem vidieť,ako na kórejský alebo vietnamský mobil niečo nainštaluješ

stelly652
autor
Včera o 19:33
@anonym_8e6180

@stelly652 ... im bude stacila... To kde sa tak pouziva? Hlavne aby si ty stacil na anglinu

@anonym_8e6180 šak keby som nutne potreboval poradiť tak mame v mobile aj prekladača keď by že ale Angličtinu určite sa pustím do nej

anonym_57ed58
Včera o 19:36

Bizar otazka

rozculena
Včera o 19:38
@stelly652

@anonym_8e6180 šak keby som nutne potreboval poradiť tak mame v mobile aj prekladača keď by že ale Angličtinu určite sa pustím do nej

@stelly652 nevieš ani poriadne po slovensky

anonym_9cdeeb
Včera o 20:18

Tuto skusenost uz len dat do zivotopisu a poslat ho do nejakej IT firmy, budu nadseni ako vies uzasne riesit problemy technickeho charakteru a este si aj jazykovo zdatny.

anonym_6d0bef
Včera o 20:19
@anonym_719259

@anonym_719259 toto čo zas za pacient?

Strana
z2