icon

Ako nebyť úchylný a odpudivý?

unbeholfen
Včera o 12:56

Často sa v rôznych témach zmienili na moju osobu že vyzerám úchylne a odpudivo (fotku mám na profilovom obrázku). Ale všimol som si aj v živote, že ženy často odomňa bočia, keď sa majú stretnúť naše pohlady tak sa radšej otočia inde, semtam sa stalo že vo verejnej doprave si presadla. Bavíme sa čisto o výzore, lebo úplne cudzie ženy čo ma nepoznajú, nemajú ako vedieť že som autista, a aké mám životné pomery. Chápete, že nie o tom sa bavíme že keď už sa spoznávame a vzedy by ma odmietla lebo som neperspektívny, ale myslím tak že prvý dojem ako osoba. Že nič o mne nevedia ale už odsúdia. No a chcel by som pracovať na tom že ako nebyť úchylný, že aby so to o mne nemysleli, ako nemať uchylný pohlad a podobne?

belbel
Včera o 16:09
@anonym_f43bb7

@belbel tiež mám Aspergerov syndróm a dosť ťažký a nemám nič z toho čo opisuješ 🙂. Komunikujem normálne, očný kontakt mám úplne bezproblémový, osobnú zónu vnímam a rešpektujem svoju, aj cudziu, nemám stereotypné pohyby, neverbálna komunikácia úplne normálna, nadštandardne vnímam aj tú cudziu, ľudia si vychutnávajú a vyhľadávajú moju spoločnosť, cítia sa so mňou a pri mne príjemne, veľmi radi sa so mňou rozprávajú, známi, aj cudzí, zdôverujú sa mi, skôr musím sociálne kontakty korigovať ja, lebo ma to potom unavuje a prestimuluje. Mám veľmi rada kontakty, ale musím to v rámci možností dávkovať 🙂. To, čo opisuješ, je buď nižšia forma autizmu, alebo autizmus v kombinácii s mentálnou retardáciou ( stačí aj hraničná MR), alebo s inými psych. diagnózami, ktoré tomu odpovedajú. Čistý Asperger je v tejto oblasti o niečom inom, ale to by bolo na dlho 😉

@anonym_f43bb7 áno a aj takýchto aspergerov poznám, veľmi dobre poísané, vrátane tej prestimulovanosti zo soc. kontaktov a vrátane toho, že ľudia aAS bu´d milujú, alebo vnímajú "negatívne" - ako podivínov, čo ale vyplýva z nevedomosti a tiež proste, že tak to je, ako aj ostatní sme si príjemní, alebo nepríjemní. Poznám AS aj extrovertných, ktorí "zvládajú" ale predsa majú AS, alebo znaky AS, poznám aj introvertov, o ktrých to tiež okolie nemusí vedieť, že sú AS, ale aj môže to byť vidieť. Len tu autor sa pýtal na opačný problém, má negatívne odozvy, teda on ich takto vníma, na svoju osobu, preto som sa to snažila priblížiť z tejto stránky.

unbeholfen
autor
Včera o 16:09
@alickapusinka

Ktora žena by chcela zberateľa vyberača košov .Je kopec ID ktorý pracuju.Autizmus nie je choroba že nevieš niekde pracovať su aj chranene dielne takže toto su len vyhovorky čo máš TY.A foto no ktoru že by zaujalo.

@alickapusinka nechápeš, nebavíme sa o vzťahu ale o prvom dojme. Keď tá žena nič o mne nevie, neflirtujem s ňou, ale že ma hneď odsúdi.

belbel
Včera o 16:10
@anonym_f43bb7

@belbel tiež mám Aspergerov syndróm a dosť ťažký a nemám nič z toho čo opisuješ 🙂. Komunikujem normálne, očný kontakt mám úplne bezproblémový, osobnú zónu vnímam a rešpektujem svoju, aj cudziu, nemám stereotypné pohyby, neverbálna komunikácia úplne normálna, nadštandardne vnímam aj tú cudziu, ľudia si vychutnávajú a vyhľadávajú moju spoločnosť, cítia sa so mňou a pri mne príjemne, veľmi radi sa so mňou rozprávajú, známi, aj cudzí, zdôverujú sa mi, skôr musím sociálne kontakty korigovať ja, lebo ma to potom unavuje a prestimuluje. Mám veľmi rada kontakty, ale musím to v rámci možností dávkovať 🙂. To, čo opisuješ, je buď nižšia forma autizmu, alebo autizmus v kombinácii s mentálnou retardáciou ( stačí aj hraničná MR), alebo s inými psych. diagnózami, ktoré tomu odpovedajú. Čistý Asperger je v tejto oblasti o niečom inom, ale to by bolo na dlho 😉

@anonym_f43bb7 a zároveň viem, že by to bolo nadlho, to sú fakt jemné odtiene a nie je žiadna šablona na aspergerov

bomba36
Včera o 16:13

Vo svete, kde môžeš byť čímkoľvek len chceš, si sa rozhodol byť absolútna troska plná sebaľútosti. Meniť to nechceš , chceš to len neustále každému pripomínať a už si s tým dosť otravný.

sevrin
Včera o 16:15
@anonym_9b66e8

@sevrin fakt tam bol? to bola ta relacia, kde sa ludia videli za plexisklom len siluetu postavy?

@anonym_9b66e8 za siluetou bolo Bzzz! či ako sa to volalo.
V Srdcovkách si žena alebo muž vyberali z troch video prezentácií. Jaro Buček to uvádzal.
Toto je legendárna epizóda, vrelo odporúčam

https://www.youtube.com/watch?v=ykKhXej-EP0
zuzanita1609
Včera o 16:18
@unbeholfen

@januska12323 konkrétne je téma vedla že jedna si hladala kamarátstva lebo že je sama. Ja som tam bol náhodne zamotaný, že dotyčná spomenula že na ňu žižal niekto uchylne v autobuse, a iný uživatel sa jej spýtal či som to nebol ja. A tá dotyčná odpovedala že nie, nebol som to ja, ale že som to isté, že hneď by sa zdekovala. A už boli aj staršie témy kde sa ženy vyjadrili hneď na pohlad že by sa ku mne ani nepriblížili, neraz som počul že “ako sériový vrah” a to nebude náhoda lebo témy na fóre zďaleka niesu to. Celý život zažívam že odomňa ženy bočia ako keby som bol fakt nejaký vrah, a raz som zažil v banke také že keď uvidela bankárka občiansky tak okomentovala že na tej fotke vyzerám tak že by sa ma bála. Je to neprofesionálne, ale v tej banke sa už tak neformálne poznali, zasniali sa a tak, a povedali su to medzi sebou, že to myslela tak všeobecne. Proste vždy vyjde najavo že som niečo také čoho sa treba bát.

@unbeholfen pozri,ľudia sme rôzni. Niekto zaškatulkuje človeka iba na základe prvého dojmu (dodatok,že veľa sériových vrahov bola a sú veľmi charizmatickí a nikto by to v živote o nich nepovedal) 😏. Niekedy je menej viac,prestaň riešiť,že prečo,ale skús trošku "mať všetko na saláme" a zbytočne nerozoberať, riešiť, analyzovať. Ber to tak, že nezapasuješ 8 z 10,ale ti zvyšní ti povedia narovinu "už nerieš chlape,ale ži tak,ako sám chceš" 😉.

unbeholfen
autor
Včera o 16:24
@anonym_f43bb7

@anonym_f43bb7 ja mám aj mentálnu retardáciu.

belbel
Včera o 16:27
@unbeholfen

@anonym_f43bb7 ja mám aj mentálnu retardáciu.

@unbeholfen tak potom nie si asperger, tý majú normálny, ba naopak častokrát vysoké IQ, viem, ty uvádzaš autizmus, ja som tam zamiešala aspergerov syndróm, podľa prejavu, som predpokladala tento smer

anonym_9b66e8
Včera o 16:28
@sevrin

@anonym_9b66e8 za siluetou bolo Bzzz! či ako sa to volalo.
V Srdcovkách si žena alebo muž vyberali z troch video prezentácií. Jaro Buček to uvádzal.
Toto je legendárna epizóda, vrelo odporúčam

@sevrin pozeiem si doma, ale sa smejem, ako si toto zistil, ze typek v bol v nejakej retro relacii?🤣 Ano Bzzz a Mama ozen ma si pamatam 🤣 to bola tiez naloz

unbeholfen
autor
Včera o 16:31
@belbel

@unbeholfen tak potom nie si asperger, tý majú normálny, ba naopak častokrát vysoké IQ, viem, ty uvádzaš autizmus, ja som tam zamiešala aspergerov syndróm, podľa prejavu, som predpokladala tento smer

@belbel pri autistoch, aj mentálnych poruchách sa hovorí že “si na spektre” to znamená že niesu všetci rovnakí ale spadajú do toho spektra. Ja som taký že v istých veciach môžem pôsobiť inteligentne, ale na druhej strane sú veci ktoré vôbec nezvládam, alebo úplne podpriemerne.

belbel
Včera o 16:35
@unbeholfen

@belbel pri autistoch, aj mentálnych poruchách sa hovorí že “si na spektre” to znamená že niesu všetci rovnakí ale spadajú do toho spektra. Ja som taký že v istých veciach môžem pôsobiť inteligentne, ale na druhej strane sú veci ktoré vôbec nezvládam, alebo úplne podpriemerne.

@unbeholfen áno, áno, ja tomu rozumiem, chápem. Pri retardácii sa ale neuvádza, že "si na spektre" pôsobíš prejavom veľmi dobre, ale vidno, že si zakladáš na presnej formulácii a aby bolo pochopené, čo chceš povedať

autumn1
Včera o 16:49

Nepoznám človeka, ktorý mi príde odpudivý, to je príliš silné slovo ale výzorovo sa mi nepáčia ľudia, ktorí sa o seba nestarajú - nadváha, obezita, špinavé oblečenie atď... To ale neznamená, že všetci tí ľudia sú mi aj nesympatický ale to je o inom nie výzore. Čo sa týka výzoru ako úchyl to mi príde ako nadávka a k...,p...,d.... takže to by som ani neriešila. Čo sa týka, že si niektorá žena odsadla, ja som to tiež pár krát urobila keď sa uvoľnila inde dvojica sedačiek alebo keď si ku mne niekto "širší" prisadol, nič za tým osobné nikdy nebolo. Ale mám rada svoj osobný priestor a vnútorne sa necítim v pohode keď sa s niekým cudzím niekde tlačím, tak, že sa ma jeho bunda alebo batoh dotýka. Nie je to odpor ale celá ztuhnem a ťažko sa mi dýcha takže radšej sa postavím a nebudem "trpieť" len preto aby spolucestujúci z toho potom nemal výčitky.

unbeholfen
autor
Včera o 16:54
@belbel

@unbeholfen áno, áno, ja tomu rozumiem, chápem. Pri retardácii sa ale neuvádza, že "si na spektre" pôsobíš prejavom veľmi dobre, ale vidno, že si zakladáš na presnej formulácii a aby bolo pochopené, čo chceš povedať

@belbel napríklad dvojzmysly a metafory nechápem a tak… To že “máš dobry pravopis” by som nazval skôr “máš dobrú formuláciu” lebo každý internetový prehliadač je autokorktorom, a mobily to už majú aj pri písaní SMS či v aplikáciách. Takže ja nemusím ovládať gramatiku lebo ju ovláda korektor. Ale ak niekomu chýba inteligencia tak by si to videla na formulácii. Niekedy zdraví ludia píšu tak že sa nevedia vyhadriť, že nechápeme o čom vlastne píše.

unbeholfen
autor
Včera o 16:55
@autumn1

Nepoznám človeka, ktorý mi príde odpudivý, to je príliš silné slovo ale výzorovo sa mi nepáčia ľudia, ktorí sa o seba nestarajú - nadváha, obezita, špinavé oblečenie atď... To ale neznamená, že všetci tí ľudia sú mi aj nesympatický ale to je o inom nie výzore. Čo sa týka výzoru ako úchyl to mi príde ako nadávka a k...,p...,d.... takže to by som ani neriešila. Čo sa týka, že si niektorá žena odsadla, ja som to tiež pár krát urobila keď sa uvoľnila inde dvojica sedačiek alebo keď si ku mne niekto "širší" prisadol, nič za tým osobné nikdy nebolo. Ale mám rada svoj osobný priestor a vnútorne sa necítim v pohode keď sa s niekým cudzím niekde tlačím, tak, že sa ma jeho bunda alebo batoh dotýka. Nie je to odpor ale celá ztuhnem a ťažko sa mi dýcha takže radšej sa postavím a nebudem "trpieť" len preto aby spolucestujúci z toho potom nemal výčitky.

@autumn1 hneď vysvetlím počkaj.

belbel
Včera o 17:00
@unbeholfen

@belbel napríklad dvojzmysly a metafory nechápem a tak… To že “máš dobry pravopis” by som nazval skôr “máš dobrú formuláciu” lebo každý internetový prehliadač je autokorktorom, a mobily to už majú aj pri písaní SMS či v aplikáciách. Takže ja nemusím ovládať gramatiku lebo ju ovláda korektor. Ale ak niekomu chýba inteligencia tak by si to videla na formulácii. Niekedy zdraví ludia píšu tak že sa nevedia vyhadriť, že nechápeme o čom vlastne píše.

@unbeholfen pozri, vidím tam prvky, to spektrum, napríklad aj vo vysvetľovaní a v nástojčivosti odpovedí. Opakujem, rozumiem tomu, čo píšeš, čo tým chceš povedať. Zároveň opakujem, retardácia sa nevyjadruje - neurčuje na spektre a myslím, že toto sa uberá úplne iným smerom, ako bola tvoja otázka. Tam si dostal aj dobré odpovede, skús z nich niečo prevziať. Držím ti naďalej palce.

janulik2008
Včera o 17:13

Pozri nikdy sa nebudes pacit vsetkym 😉

unbeholfen
autor
Včera o 17:13
@autumn1

@autumn1 takže si pozri toto:

unbeholfen
autor
Včera o 17:14
@autumn1

@autumn1 alebo toto:

zuzanita1609
Včera o 17:16
@unbeholfen

@unbeholfen mimo tému...ty máš čierne pozadie na koni? 😮 To akooo? 🙏

anonym_107733
Včera o 17:18
@belbel

@unbeholfen pozri, vidím tam prvky, to spektrum, napríklad aj vo vysvetľovaní a v nástojčivosti odpovedí. Opakujem, rozumiem tomu, čo píšeš, čo tým chceš povedať. Zároveň opakujem, retardácia sa nevyjadruje - neurčuje na spektre a myslím, že toto sa uberá úplne iným smerom, ako bola tvoja otázka. Tam si dostal aj dobré odpovede, skús z nich niečo prevziať. Držím ti naďalej palce.

@belbel prosím ťa, vidím, že sa vyznáš, či sa týka autizmu, aspergera. Prosím ťa, nepoznáš niekoho naozaj dobrého na diagnostiku? Mám dieťa, dcéru a je ADHD a teda autizmus je s otáznikom. Bola na diagnostike ADOS a tam je psychológ vylúčil autizmus. Ale psychiater na tom trvá, že má autizmus. Zase nás posiela na rediagnoatika a zase platiť! ( V KE ku Dr. Bišovej) Prosím nepoznáš fakt niekoho dôveryhodného v KE, alebo východné Slovensko na autizmus? Vďaka.

unbeholfen
autor
Včera o 17:20
@zuzanita1609

@unbeholfen mimo tému...ty máš čierne pozadie na koni? 😮 To akooo? 🙏

@zuzanita1609 v príslušnej téme som to už hovoril. Tam sa mnohí sťažovali že je to plné reklám a chýba dark mode. Tak som im povedal že každý prehliadač (aj v mobile) ponúka rozšírenia ako dark mode a adblock. Niektoré to majú rovno integrované. Stačí použiť a budete mať tmavé pozadie na všetkých webstránkach a nebudú vás otravovať reklamy.

unbeholfen
autor
Včera o 17:22
@belbel

@belbel chcel by som vedieť prečo sa tak na mna vyjadrujú osoby čo ma ani nepoznajú, viz. screenshoty v prílohách. Na toto chcem vysvetlenie lebo také niečo sa mi deje často.

janulik2008
Včera o 17:23
@unbeholfen

@unbeholfen ale ved ona nemyslela teba konkretne ze si to bol ty. 😉

zuzanita1609
Včera o 17:25
@unbeholfen

@zuzanita1609 v príslušnej téme som to už hovoril. Tam sa mnohí sťažovali že je to plné reklám a chýba dark mode. Tak som im povedal že každý prehliadač (aj v mobile) ponúka rozšírenia ako dark mode a adblock. Niektoré to majú rovno integrované. Stačí použiť a budete mať tmavé pozadie na všetkých webstránkach a nebudú vás otravovať reklamy.

@unbeholfen vidíš, napríklad z tohto som ja zase "puk" (IT technológie,apky atď a iné taľafatky) a to nemám žiadne stanovené diagnózy 🤭. Si inteligentný až veľmi a blbé komentáre na koni nerieš.Dík.

unbeholfen
autor
Včera o 17:28
@janulik2008

@unbeholfen ale ved ona nemyslela teba konkretne ze si to bol ty. 😉

@janulik2008 ešte raz si to pozri… Citujem: Nebol to on, ale na prvý pohlad je úchylný, fuj, hneď by som sa zdekovala.

unbeholfen
autor
Včera o 17:29
@zuzanita1609

@unbeholfen vidíš, napríklad z tohto som ja zase "puk" (IT technológie,apky atď a iné taľafatky) a to nemám žiadne stanovené diagnózy 🤭. Si inteligentný až veľmi a blbé komentáre na koni nerieš.Dík.

@zuzanita1609 chcel som dodať že kto neni technicky zdatný tak sa to spýtajte AI a ten vám vysvetli presne postup ako nastaviť. To raz nastavíš a budeš to mať na celom internete, nielen MK ale všetky stránky tmavé a bez reklám.

janulik2008
Včera o 17:37
@unbeholfen

@janulik2008 ešte raz si to pozri… Citujem: Nebol to on, ale na prvý pohlad je úchylný, fuj, hneď by som sa zdekovala.

@unbeholfen to ano ale ta sprava predtym.

unbeholfen
autor
Včera o 17:39
@janulik2008

@unbeholfen to ano ale ta sprava predtym.

@janulik2008 ja viem, bolo to o tom že na ňu úchylne čumel niekto, vraj som to nebol ja ALE ja som tiež taký a hneď by sa zdekovala… A to posúdila len na základe profilovej fotky.

anonym_387c4d
Včera o 17:46

@unbeholfen to neni o len o vyzore, to je o vystupovani. Ked sa spravas jak sedlak, tak sa tak k tebe budu spravat. Urob zo seba gentlmena a zeny sa tak k tebe budu spravat.

zuzanita1609
Včera o 17:49
@anonym_387c4d

@unbeholfen to neni o len o vyzore, to je o vystupovani. Ked sa spravas jak sedlak, tak sa tak k tebe budu spravat. Urob zo seba gentlmena a zeny sa tak k tebe budu spravat.

@anonym_387c4d správa sa ako sedlák? Doteraz nikoho neurazil slovne,aj keď on znáša urážky. Tak kto je sedlák?