Ako nebyť úchylný a odpudivý?
Často sa v rôznych témach zmienili na moju osobu že vyzerám úchylne a odpudivo (fotku mám na profilovom obrázku). Ale všimol som si aj v živote, že ženy často odomňa bočia, keď sa majú stretnúť naše pohlady tak sa radšej otočia inde, semtam sa stalo že vo verejnej doprave si presadla. Bavíme sa čisto o výzore, lebo úplne cudzie ženy čo ma nepoznajú, nemajú ako vedieť že som autista, a aké mám životné pomery. Chápete, že nie o tom sa bavíme že keď už sa spoznávame a vzedy by ma odmietla lebo som neperspektívny, ale myslím tak že prvý dojem ako osoba. Že nič o mne nevedia ale už odsúdia. No a chcel by som pracovať na tom že ako nebyť úchylný, že aby so to o mne nemysleli, ako nemať uchylný pohlad a podobne?
@alickapusinka nechápeš, nebavíme sa o vzťahu ale o prvom dojme. Keď tá žena nič o mne nevie, neflirtujem s ňou, ale že ma hneď odsúdi.
@unbeholfen chapem až veľmi dobre keby si chcel išiel by si pracovať popri ID a bolo by to aj ináč brane ako chlap zdrave ruky nohy a vyberač elektro odpadu.Mala som dcéru zdravotne postihnutu ležiacu takže veľmi dobre chápem aj som sa starala opatrovala ju takže chápem.Len si lenivy a otravný tak preto.
@unbeholfen vies fotka vela napovie hlavne ten prvy dojem. 🙂
@janulik2008 a ja chcem vedieť čo je na tom dojme zlé?
@unbeholfen chapem až veľmi dobre keby si chcel išiel by si pracovať popri ID a bolo by to aj ináč brane ako chlap zdrave ruky nohy a vyberač elektro odpadu.Mala som dcéru zdravotne postihnutu ležiacu takže veľmi dobre chápem aj som sa starala opatrovala ju takže chápem.Len si lenivy a otravný tak preto.
@alickapusinka od 1.11. mám brigádu, len som ešte nedostal prvú výplatu, ale už skoro 6 týžďnov mám zamestnanie. Ale bavíme sa o prvom dojme že prečo hneď povedia že pozerám jak úchyl a nie o mojom živote.
@unbeholfen pozri aj tu mas viac odpovedi ale myslim ze hlavne ten nasilny usmev. Vidno ze nie je uprimny 😉
@unbeholfen pozri aj tu mas viac odpovedi ale myslim ze hlavne ten nasilny usmev. Vidno ze nie je uprimny 😉
@janulik2008 to je len jedna fotka, ale určite boli situácie kde som sa neusmieval…
@unbeholfen na fotografii máš neprirodzený strnulý výraz, taký silený úsmev. To bude mať súvis s diagnózou, s tým asi veľa neurobíš. Preto sa ľuďom zdáš na prvý pohľad "iný". A inakosti sa ľudia boja, nepoznajú Ťa, nevedia, čo môžu od Teba čakať. A si veľký silný chlap, tak sa radšej vzdialia. Zlepšiť by si mal už kvôli zdraviu životosprávu. Keď schudneš, hneď budeš vyzerať lepšie. A ak chodíš čistý a dodržiavaš hygienu, viac už asi neurobíš.
Dokonca jeden nemenovaný užívatel, poslal moju fotku kamoške, iba tak na vyskúšanie že ako žena zareaguje, a vynadala mu že prečo jej posiela fotky postihnutých. Proste vo mne ženy vidia len negatíva.
@unbeholfen na fotografii máš neprirodzený strnulý výraz, taký silený úsmev. To bude mať súvis s diagnózou, s tým asi veľa neurobíš. Preto sa ľuďom zdáš na prvý pohľad "iný". A inakosti sa ľudia boja, nepoznajú Ťa, nevedia, čo môžu od Teba čakať. A si veľký silný chlap, tak sa radšej vzdialia. Zlepšiť by si mal už kvôli zdraviu životosprávu. Keď schudneš, hneď budeš vyzerať lepšie. A ak chodíš čistý a dodržiavaš hygienu, viac už asi neurobíš.
@zuzanaam nemusia hneď ondiť že možno smrdím a také. Základ hygieny dodržujem. Nie až tak ako metrosexuál, ale nezvyknem smrdieť a podobne. Tak tým to nebude.
@zara3 dávam ti moju aktuálnu fotku,mám na nej umelé zuby,krivú tvar,krivé čeľuste a aj krivé zuby
Ja viem čo je to riesit zuby ,mám za sebou tri operácie čeľustí ,inplantaty ,operácie zubov
@minenkaa Ty ale pochop,ze kazdy si nechce nechat sekat celust. To,ze ty si so ju nechala 3x,je tvoja volba,ale nevnucuj to ostatnym. Ja mam velke zuby aj predkus, na ZS ma za to sikanovali,aj som nosila strojcek,aj sa mi zas poposuvali. Ale fakt nemam 10 tisice eur na holywoodsky usmev a trhat si zdrave zuby ani nechcem dat. Ale pisat niekomu,ze ma hrozny usmev,pricom je autista,ktory ma vobec problem sa zaradit do spolocnosti,je ozaj charakterne. Dufam,ze ti je lepsie👏
@minenkaa Ty ale pochop,ze kazdy si nechce nechat sekat celust. To,ze ty si so ju nechala 3x,je tvoja volba,ale nevnucuj to ostatnym. Ja mam velke zuby aj predkus, na ZS ma za to sikanovali,aj som nosila strojcek,aj sa mi zas poposuvali. Ale fakt nemam 10 tisice eur na holywoodsky usmev a trhat si zdrave zuby ani nechcem dat. Ale pisat niekomu,ze ma hrozny usmev,pricom je autista,ktory ma vobec problem sa zaradit do spolocnosti,je ozaj charakterne. Dufam,ze ti je lepsie👏
@anonym_54136c ani ja som nechcela,musela som
,nenapisala som jediná o úsmeve
Ano je mi fajn
@minenkaa ta hod svoju fotku ked zo seba robis poradcu jak na miss world. Je jedno ci zena ci chlap, ale trosku s citom by si mohla posudit muza, ktory uz tak ma dost trauma a trapi ho jeho zivot. Je jedno ze ho vsetci posielame do prace, ale vyzor? Vsetci sme nejaky, ale kolko ludi krasnych je samo a kolko "obycajnych" je stastnych, ci zuby drive, nohy drive, ples, vlasy riedke, ci tlsty a ci chudy, ci s vyrazkami , vraskami... boze uz som tu na jedne diskusii hovorila, ze niektore z vas nema city a respekt ku druhym. Je dobre byt uprimny ale je rozdiel uprimnost a urazka, bezohladnost.
@zara3 ale veď pán chcel vedieť úprimný názor na jeho výzor, vyžarovanie, tak ho minenkaa napísala
@zuzanaam nemusia hneď ondiť že možno smrdím a také. Základ hygieny dodržujem. Nie až tak ako metrosexuál, ale nezvyknem smrdieť a podobne. Tak tým to nebude.
@unbeholfen tak ale to nikto cez obrazovku nevie, tak to radšej spomenú, lebo to by mohol byť tiež dôvod. Sa nemusíš preto urážať.
Tak som vymenoval parametre aby aj cez obrazovky vedeli o čom sa diskutuje. Nakoniec sa rieši minenkaa a jej zadok či zuby…
Tak som vymenoval parametre aby aj cez obrazovky vedeli o čom sa diskutuje. Nakoniec sa rieši minenkaa a jej zadok či zuby…
@unbeholfen prepač
@belbel pri autistoch, aj mentálnych poruchách sa hovorí že “si na spektre” to znamená že niesu všetci rovnakí ale spadajú do toho spektra. Ja som taký že v istých veciach môžem pôsobiť inteligentne, ale na druhej strane sú veci ktoré vôbec nezvládam, alebo úplne podpriemerne.
@unbeholfen ktore zvladas podpriemerne?
@unbeholfen prepač
@minenkaa v pohode 😉 som ti vďačný že si došla. Si jedna z mála čo pochopila či sa pýtam.
@unbeholfen ktore zvladas podpriemerne?
@moonlight1210 veeelmi veľa je toho. Nezvládam stres, prácu v tempe pod tlakom a stresom, multitasking, nerozumiem metaforám, neviem ako jednať s ľuďmi, neviem zapadnúť do kolektívu, hned zistia že som podivín a začnú ma šikanovat, konflikty vôbec neviem riešiť, potom idú histerické záchvaty, všetko mi musia vysvetliť po lopate a 10x, musia ma obrazne povedane “vodiť za ručičky, do života som úplne nepraktický a nepoužiteľný… Takže negatíva ďaleko prevyšujú to čo vám robí ten dojem že vyzerám byť na oko inteligentný ale aj to len pár ludí povie, vačšina aj cez internet vydedukuje že som podivín.
@moonlight1210 veeelmi veľa je toho. Nezvládam stres, prácu v tempe pod tlakom a stresom, multitasking, nerozumiem metaforám, neviem ako jednať s ľuďmi, neviem zapadnúť do kolektívu, hned zistia že som podivín a začnú ma šikanovat, konflikty vôbec neviem riešiť, potom idú histerické záchvaty, všetko mi musia vysvetliť po lopate a 10x, musia ma obrazne povedane “vodiť za ručičky, do života som úplne nepraktický a nepoužiteľný… Takže negatíva ďaleko prevyšujú to čo vám robí ten dojem že vyzerám byť na oko inteligentný ale aj to len pár ludí povie, vačšina aj cez internet vydedukuje že som podivín.
@unbeholfen a neskúšal si robiť v malom kolektíve ,v záhradníctve napr pomáhať ,tam by si robil sám vacsinou
Keby si nenapísal,že máš diagnózy aké máš,tak si poviem,že si veľký introvert, samotár, ktorý má svoj štýl života a je mu jedno,čo si kto myslí. Ale vážne.
@unbeholfen a neskúšal si robiť v malom kolektíve ,v záhradníctve napr pomáhať ,tam by si robil sám vacsinou
@minenkaa skúšal a som spokojný, teraz mám presne takú brigádu. Je možnosť prestúpiť po čase na TPP ale pozor, preto sa mi to tak páči lebo brigádnikom dávajú len také jednoduché práce. Ale tí co sú na TPP už majú vážnejšiu, zodpovednejšiu robitu, kde už treba vedieť byť flexibilný, dynamický, nepomýliť sa atď. To už je na mňa veľa. Tak brigáda mi zatial vyhovuje. Medzitým som zapojený do projektu pre zdravitne znevýhodnených a možno to skončí chrénenou dielňou slebo sociálnym podnikom. Tam sa neni jednoduché dostať ale robím na tom aby som sa dostal. Ale to je už na inú tému. Tu sa bavíme o tom prečo som na prvý pohlad odpudivý.
Keby si nenapísal,že máš diagnózy aké máš,tak si poviem,že si veľký introvert, samotár, ktorý má svoj štýl života a je mu jedno,čo si kto myslí. Ale vážne.
@zuzanita1609 to né ja som extrovert, chodím na tanečné zábavy, BBQ akcie, kedysi som mal velkú bandu, ale už vekom sa kamaráti rozpadli lebo už majú rodiny, išli do zahraničia a také. Ale kedysi sme robili žurky, akcie, chaty, všetko. Len som ohavný a odpudivý pre ženy. To je celé.
@zuzanita1609 to né ja som extrovert, chodím na tanečné zábavy, BBQ akcie, kedysi som mal velkú bandu, ale už vekom sa kamaráti rozpadli lebo už majú rodiny, išli do zahraničia a také. Ale kedysi sme robili žurky, akcie, chaty, všetko. Len som ohavný a odpudivý pre ženy. To je celé.
@unbeholfen nie sú škaredí ľudia,sú len zlí a ohavní zvnútra (mysľou). Nech sa ti už len darí v živote 🤗.
@unbeholfen nie sú škaredí ľudia,sú len zlí a ohavní zvnútra (mysľou). Nech sa ti už len darí v živote 🤗.
@zuzanita1609 tak mi vysvetli prečo ma odsúdia hneď ako ma uvidia bez toho aby ma poznali? Lebo vnutro spoznáte časom…
@zuzanita1609 tak mi vysvetli prečo ma odsúdia hneď ako ma uvidia bez toho aby ma poznali? Lebo vnutro spoznáte časom…
@unbeholfen pretože je ľahšie niekoho ocajchovať na základe vzhľadu, ťažšie sa už prijma,že sa mýlili.
Inák ženy, pozrite si video muža čo sa chce zoznámiť. Tvrdí že má zariadený dom, ktorý by na ženu aj prepísal. Stále omielate materializmus, tak povedzte čo vám na ňom vadí, že by ste ho nechceli? Prečo?
https://www.youtube.com/watch?v=eq_xS5gRhIMInák ženy, pozrite si video muža čo sa chce zoznámiť. Tvrdí že má zariadený dom, ktorý by na ženu aj prepísal. Stále omielate materializmus, tak povedzte čo vám na ňom vadí, že by ste ho nechceli? Prečo?
@unbeholfen ahoj. Nie si odpudivy. Odpudiva je tato debata, kde zeny krasne, uspesne, milovane nakladaju cloveku s postihnutim. "Nastastie" tvoje spektrum ti ani nedovoli urazit sa, ale mna to teda boli a citim potrebu sa za teba pobit.
Krucinal to fakt nemozete byt milsie :(
Pozeram sa na foto a nie si odpudivy. Vyzeras tisickrat sympatickejsie a lepsie ako Fico.
A este k tym screenshotom, ti dvaja co si pisali och nemam slov, taktosa dospeli ludia nechovaju
@unbeholfen tak ja napr. nevyhľadávam očný kontakt s ľuďmi, stane sa, že sa s niekým na seba pozrieme, ale nie dlhšie ako na sekundu. Čiže mi je divné, keď na mňa niekto pozerá dlhšie a môže tak spadnúť do kategórie podivínov, hoci reálne nemusí byť.
@unbeholfen tak ja napr. nevyhľadávam očný kontakt s ľuďmi, stane sa, že sa s niekým na seba pozrieme, ale nie dlhšie ako na sekundu. Čiže mi je divné, keď na mňa niekto pozerá dlhšie a môže tak spadnúť do kategórie podivínov, hoci reálne nemusí byť.
@thereisabear ďakujem, takže aj pozretie sa považuje za negatívum. Netreba pozerať ich smerom? Lebo si to vysvetli zle?
@thereisabear ďakujem, takže aj pozretie sa považuje za negatívum. Netreba pozerať ich smerom? Lebo si to vysvetli zle?
@unbeholfen dlho netreba pozerať,aj usmievať sa treba len jemne

@janulik2008 ja viem, bolo to o tom že na ňu úchylne čumel niekto, vraj som to nebol ja ALE ja som tiež taký a hneď by sa zdekovala… A to posúdila len na základe profilovej fotky.
@unbeholfen vies fotka vela napovie hlavne ten prvy dojem. 🙂