icon

Ako sa fyzicky cítite po 30-tke so šedinami?

8. apr 2026

Baby zaujíma má reálne ako sa fyzicky cítite tak po 30tke a dvoch deťoch ? Čo vás reálne boli a tak … a ešte má zaujíma či vám už rastu nejaké šedivé vlasy aj v tomto veku ? 🙈 ďakujem

Strana
z2
anonym_d7b46f
8. apr 2026

Deti nemám, ale šediviem už asi od 25tky, cca od 28 naozaj výrazne 😄 ale inak čo sa týka zdravotného stavu, bolestí, kondičky atď si musim zaklopať, všetko je v poriadku… ale mám aj kamošky v mojom veku s operovaným platničkami a pod…

venom19
8. apr 2026

Ahoj, mne tiez sediveju vlasy uz asi 10 rokov a teraz po 30 uz je to vyraznejsie. Deti nemam, ale bolievaju ma krize :D

klarissa25
8. apr 2026

Mam 33 a jedno dieta. Sediny nemam. A asi ani tak skoro mat nebudem. Mame zacali vlasy az po 50tke. Kedze mam dost aktivny zivotny styl, citim sa dobre zatial. Jedine s cim mam “problemy” su haluxy no s tym som ratala, zdedila som po starkej. Ale zatial to nie je az take zle. Viem ze raz pride nejaky zlom a bude to horsie. No zatial je to v pohode

martinka13
8. apr 2026

No ja som uz cez 40. Šediny nemám vôbec. Po 38 som začala intenzivne cvičiť. Konečne ma nebolia kríže ani bedrové kĺby. Za mňa fajn. Mám 2 deti...

autor
8. apr 2026
@martinka13

No ja som uz cez 40. Šediny nemám vôbec. Po 38 som začala intenzivne cvičiť. Konečne ma nebolia kríže ani bedrové kĺby. Za mňa fajn. Mám 2 deti...

@martinka13 predtým keď si necvicila si mala bolesti ? Cítila si sa horšie ? Ako si začala cvičiť ?

anonym_4024f9
8. apr 2026

v tvojom veku som mala 1 dieťa a intenzívne som denno denne cvičila do úmoru. Cítila som sa super.

anonym_7bb0e1
8. apr 2026

@anonym_autor ja mám 46, 4 deti a cítim sa dobre, dokonca ešte asi vlasy farbiť nemusím, sediny nemám vôbec, dedičstvo po mame😉 mám 173 CM a 65 kg, aj kondička celkom v pohode.
Ale je pravda, že som stále v jednom švungu, tak nemám na seba veľmi cas...toho by som si pre seba priala viac. A trošku sa mi pohoršil zrak, začala som nosiť teraz okuliare.
Pán Boh zaplať, ako to je🙏 nech to vydrží aj naďalej

anonym_6a01b6
8. apr 2026

Mám 30, 2 deti a cítim sa otrasne, niekdy aj 5-6x vstávam v noci k dieťaťu a už to prestávam dávať. Hlavne už majú deti polovicu z mojej hmotnosti, sú akurát vo veku vzdoru a ja si často neviem dať rady, fyzicky nemožné zdvihnúť 2 deti. Regenerácia takmer žiadna, kvôli kojeniu ma odmietol nejeden ortopéd, že mi nie je čo dať. Takže sa točim v jednom kruhu a už naozaj dúfam, že toto obdobie skončí.

kiki68
8. apr 2026

@anonym_autor ja neviem, ale medzi 30 a 40 necitim ani rozdiel, mam dve deti po 35tke a stale som nastatsie ako lepsi terminator 🙏🏻

ivik4
8. apr 2026

Mam sedive vlasy na jednej casti hlavy od 18tky skrz velmi tazke obdobie. Mimo mojej choroby kt. Mam uz natrvalo sa citim ok

anonym_f4df1a
8. apr 2026

Ja mám 30 rokov a ani jeden šedivý vlas tuším

anonym_280c35
8. apr 2026

@anonym_autor mam 2 deti, budem mat 37 za chvilu a citim sa dobre. Nic ma neboli, nepicha, nemam ziadne problemy (klop, klop). Teraz som zacala aj cvicit, chodim 2x do tyzdna do posilky. Chcelo by to viac spanku, ale inac vsetko v pohode.

anonym_125163
8. apr 2026

Mám 2 deti, 30r. A úprimne, ja som sa nikdy necítila lepšie, pokojnejšie a spokojnejšie vo svojom živote. Ale mám deti 10 a 7r. Šediny žiadne, ale tie geneticky asi ani nebudem mať (babka má skoro 80 a žiadne šediny).

majkadu92
8. apr 2026

Dve deti, po 30tke, praca rodina domacnost fitko ..odkedy cvicim neboli ma nic ..mam dva sedive vlasy ktore pravidelne vytrhavam 😆..neviem ci som vo svojom zivote vyzerala lepsie aj sa tak citim ..😉

amonet
8. apr 2026

mam 38, jedno dieta, blond vlasy tak sediny nemam este, a odkedy som zacala pravidelne jogu a silovy trening a poriadne jest citim sa lepsie, upravil sa mi spanok aj bolesti chrbta presli

tatiana288
8. apr 2026

Mám 32, 2 deti do 5 rokov. Bolí ma celý človek, ráno sa budím dolámaná, šedivých vlasov pribúda, mozog odišiel kamsi do diaľavy, mentálna kapacita na doraz. Ale inak sa cítim dobre 😀

anonym_098f17
8. apr 2026

@anonym_autor V tom veku som sa citila vyborne, este som deti nemala, bola opat cerstvo zalubena. Sediny boli, tie mam od 18tky. Vek citim skor az teraz po 50tke sa to zhorsilo.

ivangeline
8. apr 2026

Čoskoro mám 33 a 6 deti. Prvé sivé vlasy. Kŕčové žily. Horší sa mi zrak, aspoň pocitovo, do diaľky. A ak si nedávam pozor ako drzim telo, necvičím, tak pokrivená som a boli ma z toho kŕčová chrbtica a kríze. Budem mať hrb. :/

tiezjedna
8. apr 2026

@anonym_autor v 30 som šediny nemala, nemám ich ani teraz (46). Medzi 30 - 40 najlepšie obdobie po všetkých stránkach - fyzickej, psychickej, svadba, porodila som dve deti, jedno už sme mali skôr😉

slavomira236
8. apr 2026

@anonym_autor deti mam 3 a 49 a kadernicka hovori ze nemam sive vlasy...aleam zily pi mame a na citanie okuliare uz 2 roky co ma teda stve. Odkedy ich mam necitam knihy a to som bola knihomol

anonym_78404d
8. apr 2026

@anonym_autor Začala som šedivieť ako 37 ročná. Mám 2 deti a za chvílu 40 rokov. Šediny dosť prežívam, je ich viac. Asi mám krízu stredného veku. Postavu mám v pohode, len tie šediny.

martinka13
8. apr 2026
@anonym_autor

@martinka13 predtým keď si necvicila si mala bolesti ? Cítila si sa horšie ? Ako si začala cvičiť ?

@anonym_autor presne tak. A už také, že som sa v noci budila na bolesť kĺbov, keď som sa otáčala. O krížoch ani nehovorím. Najprv som začala s trénerom, ale teraz cvičím doma. 4x týždenne.

milanemila
8. apr 2026

@anonym_autor nic ma neboli 🙈😂. Cvicim silovo a staram sa o seba, nevidim dovod preco by malo byt moje telo nefunkcne po 30ke…sedive vlasy som si nasla asi 3, ale som blond, takze ich ani vidno nie je 🤷🏼‍♀️

anonym_65102d
8. apr 2026

Ja mam tiez po 40-ke, cakam piate dieta a boli ma asi uz vsetko, mam vysoky tlak, ale mne diagnostikovali artrozu na krizovych stavcoch uz v 34 rokoch, doat pokrocilu, ze som akoby starsia, toto je asi dedicne. Po porode planujem schudnut a cvicit silovy trening, zacala som v novembri, ale otehotnela som a kvoli tlaku som musela prestat, nerobilo mi to dobre. Prve dieta som mala 30 rocna. Sediny vobec nemam, teda manzel mi nasirl v decembri asi 2 sedive vlasy, vytrhla som. Ani sa nefarbim, nic. Mamina zavala sediviet po 50-ke, asi to mam po nej. Ale manzel sedivie od 25-ky. Ma 40 a asi polovicu vlasov uz ma sedivych, ak nie viac.
Ja si myslim, ze na ti bolesti klbov dost pomoze ten silovy trening. Tak pojdem do toho.

anonym_3b14cc
8. apr 2026

@anonym_autor mám 38 šedivých vlasov neúrekom, dávam si melir. V podstate má nič netrápi, neboli. Akurát že sa mi nedarí po druhom dieťati schudnúť ale zase musím uznať že aj keď som sa pri prvom snažila začalo sa mi dariť až 6 rokov po pôrode. A druhý syn má zatiaľ len 3.

kikusenka1
8. apr 2026

Mam 39 a 3 male deti4,3 a 1 rocne. Minuly rok som začala šediviet. Neboli ma nic. Nema kedy😂

alandra
8. apr 2026

Mam 42 a 2 deti (20ročnu a 16rocnu) , šediviem od 22 -ťažké životné obdobie ,potom dalsie po 30tke a to som zošedivela doslova zo dňa na deň. Inak som v pohode, mam rovnako starú sesternicu a tá o sebe hovorí že po 40tke sa pomaly rozpadáva 😃 .

anonym_86b899
Včera o 04:22

Ja budem mať tento rok 40tku, mám 2 deti, vlasy si farbim cca 5 rokov mám šediny. Fyzicky sa cítim v pohode, mám energiu na rozdavanie. Vyzorovo vysoka štíhla, tipujú mi aj vyše 10 rokov menej. Milujem pohyb a turistiku možno aj to ma udržuje v pohode.

lanka999
Včera o 08:38

mam po 35tke sediny zacali prave po tomto veku ale v nasej rodine je to zalezitost genetiky, prave vcera somnto vyriesila krasnym hustym melirom :D

sigma510
Včera o 09:39

Mám 33, deti nemám, ale ako kedy sú lepšie a horšie dni, robím náročnú robotu, akurát si prechádzam bolavymi krížami, sem tam dosť únava, spánok občas nie je ktovie čo. A stále sa snažím dokopať k tomu cvičeniu nech sa tie kríže popravia 😁. Inak som pomerne aktívna, v lete bicykel, hory...šediny zatiaľ nemám, alebo ich nie je vidno 🤣. No a po dlhodobom zbabranom vzťahu mi prišiel do života nový muž, takže super, je nám spolu nádherne už takmer rok 😊

Strana
z2