icon

Ako sa vyrovnať s túžbou po treťom dieťati?

Dnes o 12:26

Ahojte, co vsetko sa zmeni prichodom tretieho dietatka ? Stale v sebe nemam uzavretú otazku, ci zostat pri dvoch alebo ist aj do tretieho.
Mam pocit, ze ked sa rozhodneme nemat tretie, nikdy sa s tym nezmierim a vzdy budem tuzit po dalsom… ako pracovat s tym pocitom, tymi myšlienkami ?..

financie, priestor, cas, pomoc od rodiny mame… ale obavam sa, ze sa to vsetko skomplikuje.

Strana
z3
anonym_8dcd9a
Dnes o 18:47

@anonym_autor Ako pises ak je priestor financie aj pomoc isla by som do toho. Ja sama mam tretie tesne po 30tke. A bolo to vyborne rozhodnutie. Deti su vekovo blizko seba a velmi sa lubia. Avsak uz treti porod bol po 30tke tazsi takze dalsie urcite neplanujeme 😊

anonym_a0c503
Dnes o 18:49
@nevelyn

@anonym_a0c503 to bol moj pripad. Rovno som pred otehotnenim povedala, ze s v mojom obore utrpim statisicove straty trojrocnym rodicakom, pridem o povysenia, budem mat celozivotne nizsi plat i nizsi dochodok, ak nejaky bude. Manzel je z oboru a chapal to, zabezpecil ma teda. Dokonca sme sa o tom bavili i s mojou blizkou pribuznou, vtedy na rodicaku, ta do polroka donutila manzela osetrit vlastnictvo podobnym sposobom😀. To, ze zeny ignoruju matematiku kvoli materskemu pudu, nechapem, sama som z financne nefunkcnej rodiny a radsej by som dieta nemala, nez byt financne zavisla. A zeny v mojej bubline karieristiek to maju podobne, znama za dva rodicaky "dostala" byt v Blave, ale sama je schopna zarobit 4000 mesacne i po detoch, takze silne prispieva k rastu spolocneho majetku. A ked dojde k rozchodu, nikto nie je na davkach, ani neriesi, ze nema kde byvat.

@nevelyn urcite sama uznas, ze tvoja bublina je mizive percento zien- matiek. Znie priam utopisticky na slovensku od priemerne zarabajuceho muza chciet, aby zenu financne odskodnil za rodicak. Az mi dviha kutiky na usmev pri tej predstave. Moja suseda pracovala 7 rokov v azylaku. Azylak v krajskom meste, ktory bol niekolkokrat rocne kapacitne plny a novych klientov neprijimal. Napodiv tam vacsinu klientov netvorili romky ani asocialne zeny, ale prave matky s viacerymi detmi, casto aj vysokoskolsky vzdelane zeny. Zeny, ktore mali materske pudy povysene nad zdravy rozum a s 3-4-5 detmi po rozvode koncili prave v azylaku. Napocuvala som sa velmi silne, smutne a neraz az strasne pribehy mnohych zien, ktore by dali obidve ruky do ohna za svojich manzelov, ktore zili krasne usporiadane rodinnd zivoty, ktorych muzi nemali socialne siete a neotacali sa na ulici za inymi suknami. Napriek tomu sa im "pritrafila" milenka a uprednostnili ju pred rodinou a detmi. Zena s deckami, ktora nema dobrych a financne zabezpecenych rodicov, s tolkymi detmi skonci doslova na ulici. Netvarme sa tu, ze kazda je lekarka a pravnicka a riaditelka zemegule s niekolkotisicovym platom. Vacsina zien su ucitelky, predavacky, uradnicky a maju bezne povolania s prijmom lahko nad tisicku. S takym prijmom pri tolkych detoch nema sancu ani na hypoteku ani na podnajom.

anonym_ca707a
Dnes o 18:54
@marhulka13

Ja keď čítam tie komentáre, tak mám pocit, že chce minimálne dvanásť deti 🤣🤣🤣🤣

@marhulka13 🤣🙈

anonym_d4a4ef
Dnes o 18:55
@anonym_a0c503

@nevelyn urcite sama uznas, ze tvoja bublina je mizive percento zien- matiek. Znie priam utopisticky na slovensku od priemerne zarabajuceho muza chciet, aby zenu financne odskodnil za rodicak. Az mi dviha kutiky na usmev pri tej predstave. Moja suseda pracovala 7 rokov v azylaku. Azylak v krajskom meste, ktory bol niekolkokrat rocne kapacitne plny a novych klientov neprijimal. Napodiv tam vacsinu klientov netvorili romky ani asocialne zeny, ale prave matky s viacerymi detmi, casto aj vysokoskolsky vzdelane zeny. Zeny, ktore mali materske pudy povysene nad zdravy rozum a s 3-4-5 detmi po rozvode koncili prave v azylaku. Napocuvala som sa velmi silne, smutne a neraz az strasne pribehy mnohych zien, ktore by dali obidve ruky do ohna za svojich manzelov, ktore zili krasne usporiadane rodinnd zivoty, ktorych muzi nemali socialne siete a neotacali sa na ulici za inymi suknami. Napriek tomu sa im "pritrafila" milenka a uprednostnili ju pred rodinou a detmi. Zena s deckami, ktora nema dobrych a financne zabezpecenych rodicov, s tolkymi detmi skonci doslova na ulici. Netvarme sa tu, ze kazda je lekarka a pravnicka a riaditelka zemegule s niekolkotisicovym platom. Vacsina zien su ucitelky, predavacky, uradnicky a maju bezne povolania s prijmom lahko nad tisicku. S takym prijmom pri tolkych detoch nema sancu ani na hypoteku ani na podnajom.

@anonym_a0c503 Do kamena tesat.

nevelyn
Dnes o 19:00
@anonym_a0c503

@anonym_a0c503 ano, to bol pripad mojej mamy. A preto som sa poucila, vysoky vlastny prijem je zaklad. Uz moja mama, chytra, vykonna s VS (a predsa ju chlap a vela deti stiahli ku dnu) ma vyhanala z kuchyne ako mlade dievca a hovorila mi, ze je lepsie zarabat tak, aby manzel siel na rodicak😄. Nevyslo, manzel je uspesnejsi a starsi, ale som jej svojim sposobom vdacna za zivotnu lekciu.

anonym_55a367
Dnes o 19:01
@anonym_9da4de

@anonym_55a367 konecne jedna normalna, ktora sa riadila rozumom a nie pudmi.

@anonym_9da4de a stále sa ma niekto pýta kedy budem mať ďalšie (vekovo môžem mať ďalšie aj o 10 rokov a stále to nebude divné). Vždy sa spýtam, či nevidí čo sa deje a koľko čo stojí. 🙄

anonym_9f378f
Dnes o 19:08

@anonym_autor nechápem, ako môžeš na tomto vymierajúcom Slovensku vôbec rozmýšľať nad tretím dieťaťom, keď planéta je preľudnená a pre niektoré ženy je podľa všetkého prijateľnejšie, aby sa sem prisťahovali migranti ako rodili Slováci.
Mimochodom, máme 4 deti, najnáročnejší prechod bol z dvoch na troch. Kým bol malý, bolo to ťažké, občas som si povedala, či nám to bolo treba ale neľutujem, že sme do toho išli. Len ja som vedela ešte keď som deti nemala, že chcem 4 a s nikým som sa o tom neradila, lebo som vedela, aké reakcie by boli.
Ak to tak cítiš a manžel je za, smelo do toho.

anonym_a0c503
Dnes o 19:09
@nevelyn

@anonym_a0c503 ano, to bol pripad mojej mamy. A preto som sa poucila, vysoky vlastny prijem je zaklad. Uz moja mama, chytra, vykonna s VS (a predsa ju chlap a vela deti stiahli ku dnu) ma vyhanala z kuchyne ako mlade dievca a hovorila mi, ze je lepsie zarabat tak, aby manzel siel na rodicak😄. Nevyslo, manzel je uspesnejsi a starsi, ale som jej svojim sposobom vdacna za zivotnu lekciu.

@nevelyn nemozu byt vsetky zeny lekarky a pravnicky a riaditelky zemegule. Musi nase deti niekto ucit, niekto v skolach varit, niekto roznasat postu, niekto predavat v obchodoch. Mimochodom, roky pracujem v nemocnici. Sestricky su najvacsie klebetnice ake si ludstvo dokaze predstavit, vedia o kazdom vsetko. Za tie roky sa ku mne nikdy nedostalo, aby nejaky lekar financne odskodnil svoju zenu za rodicaky. To vacsina z nich ma kopu uvazkov alebo vlastnu ambulanciu a zarabaju tisice. Naopak, kazdy jeden, ktory privelmi horlivo osetroval nejaku o 15-20 rokov mladsiu pacienku az to skoncilo pomerom a rozvodom, chcel deti do striedavej starostlivosti. Nie preto, aby sa po nocnych medzi sluzbami trhali o starostlivost o svoje deti, ale preto, aby zo svojich kralovskych prijmov neplatili exmanzelkam velke vyzivne.

zuzana76
Dnes o 19:15
@marhulka13

Ja keď čítam tie komentáre, tak mám pocit, že chce minimálne dvanásť deti 🤣🤣🤣🤣

@marhulka13 presne tak, tolko kriku pre tretie dieta

nevelyn
Dnes o 20:55
@anonym_a0c503

@nevelyn nemozu byt vsetky zeny lekarky a pravnicky a riaditelky zemegule. Musi nase deti niekto ucit, niekto v skolach varit, niekto roznasat postu, niekto predavat v obchodoch. Mimochodom, roky pracujem v nemocnici. Sestricky su najvacsie klebetnice ake si ludstvo dokaze predstavit, vedia o kazdom vsetko. Za tie roky sa ku mne nikdy nedostalo, aby nejaky lekar financne odskodnil svoju zenu za rodicaky. To vacsina z nich ma kopu uvazkov alebo vlastnu ambulanciu a zarabaju tisice. Naopak, kazdy jeden, ktory privelmi horlivo osetroval nejaku o 15-20 rokov mladsiu pacienku az to skoncilo pomerom a rozvodom, chcel deti do striedavej starostlivosti. Nie preto, aby sa po nocnych medzi sluzbami trhali o starostlivost o svoje deti, ale preto, aby zo svojich kralovskych prijmov neplatili exmanzelkam velke vyzivne.

@anonym_a0c503 tak este v dobrych casoch sa musi zariadit, ze sa na rodicakoch strieda alebo sa majetok zapisuje na primarneho rodica v spravnom pomere. Samozrejme, ze pat minut pred rozvodom uz nic nedosiahne. A mam kamaratku doktorku, ktorej sme vsetky kamosky museli odprisahat, ze si nikdy nezacneme so ziadnym doktorom🙂. Ale nechcem ich vsetkych hadzat do jedneho vreca. Poznam teda pripad zo zahranicia, kde prelietavy primar po naviazani noveho vztahu nechal manzelke luxusnu vilu este pred sudnym konanim, pretoze mali podpisanu prenup zmluvu, ze ak ona (tiez lekarka) bude stay at home mother pre ich deti, bude nim vykompenzovana za kariernu ujmu. On byva v podnajme, ona znovu startuje karieru, deti maju v striedavke a dobre vychadzaju. Proste ten rodic, ktory zostane doma, je prijmovo bity, casto neschopny postarat sa v pripade rozvodu o seba a o deti, pze proste nemohol/nemohla rozvijat svoj potencial a je normalne nechat si to majetkovo osetrit, ak si to mozu dovolit. Chciet po primarnom rodicovi (u a skoro vzdy matke), aby z vlastnej vyplaty bola schopna utiahnut vsetky deti, je postavene na hlavu, zenske, co si vedia spocitat svoju cenu, toto maju casto osetrene. Ja mam idylicky vztah, ale este pred porodom sme sa napriklad dohodli nielen na majetku, ale tiez, ze v pripade rozvodu bude striedavka.

euka210
Dnes o 22:01

@anonym_autor my sme museli kupit vacsie auto kvoli 3 sedackam, inak u mna 3 lepsie ako 2, lebo 2 sa uz sami pohrali. Zalezi od veku, ja som mala cca 2r rozdiely. 3r je trochu lahsie.
Ked mate financie a pomoc, tak na co este cakas?

Strana
z3