icon

Ako si ženy predstavujú užívanie si života?

Včera o 16:45

Ženy ako si predstavujete užívanie si života ?
Ja mám dieťa a zrušili sa mi koníčky , všetko a som prekvapená že po robote ešte jedna šichta doma, otec dieťaťa pomáha ale aj tak si mi to zdá prehnane že vlastne život s dieťaťom je jeden kolotoč, to naozaj kým vyrastú deti tak ste len v robote a v kuchyni ? Naplnuje vás to ? Mňa teda vobec a neviem sa s tým zmieriť...

Strana
z4
anonym_82e6b8
Dnes o 07:56
@anonym_6e9fc8

@anonym_82e6b8 skoda reci, ocividne si stale nic nepochopila. Stale len tocis svoje ze deti nechces aj ked to vobec nie je predmetom tejto diskusie 😀 tak kludne kop dalej do ludi ked ta to bavi

@anonym_6e9fc8 Ale ja som nezačala. Neviem prečo mala ona potrebu kopnúť si do mňa. Ja neviem autorke poradiť a proste nechcem deti, cítim to tak. Tak čo ešte mám napísať, aby ste boli spokojné? Proste zaujal ma nadpis a tak som si to prečítala. Našla som komentár, ktorý sa stožňuje s mojim názorom, tak som odpovedala. Nič viac, nič menej. Či aké témy majú bezdetné komentovať? Normálne sa pýtam. Lebo nadpisy sú jedna vec a obsah diskusie iná vec, keďže sa tu nadpisy upravujú adminmi. Kľudne ma pouč čo môžem a nemôžem robiť, ako bezdetná na MK. Kľudne. Rada za priučím novým veciam. A ešte nezabudni čo robia bezdetné na fóre pre ctnené mamičky. Len niekedy to tu bolo o inom. A hneď ti aj odpoviem, prišla som sem lebo som hľadala cez google jednu vec a vyhodilo mi diskusie na MK, tak som sa sem prihlásila. 🤔

anonym_6e9fc8
Dnes o 08:03
@anonym_82e6b8

@anonym_6e9fc8 Ale ja som nezačala. Neviem prečo mala ona potrebu kopnúť si do mňa. Ja neviem autorke poradiť a proste nechcem deti, cítim to tak. Tak čo ešte mám napísať, aby ste boli spokojné? Proste zaujal ma nadpis a tak som si to prečítala. Našla som komentár, ktorý sa stožňuje s mojim názorom, tak som odpovedala. Nič viac, nič menej. Či aké témy majú bezdetné komentovať? Normálne sa pýtam. Lebo nadpisy sú jedna vec a obsah diskusie iná vec, keďže sa tu nadpisy upravujú adminmi. Kľudne ma pouč čo môžem a nemôžem robiť, ako bezdetná na MK. Kľudne. Rada za priučím novým veciam. A ešte nezabudni čo robia bezdetné na fóre pre ctnené mamičky. Len niekedy to tu bolo o inom. A hneď ti aj odpoviem, prišla som sem lebo som hľadala cez google jednu vec a vyhodilo mi diskusie na MK, tak som sa sem prihlásila. 🤔

@anonym_82e6b8 pytas sa ze co maju komentovat bezdetne. Ja napriklad mam jedno dieta a viac ich nechcem. Nebudem ale pisat zene, ktora ich ma viac a nevladze, ze ako je mne dobre, ze mam len jedno. Lebo by som si do nej len zbytocne kopla a len by sa zbytocne citila este horsie. Rozumies? To, ze ty nemas a nechces deti je v poriadku. Ale preco mate potrebu rypat do autorky a pisat jej tu aky mate vy super zivot. Nijako jej nepomozete, prave naopak. Toto je pointa.

oceanahory
Dnes o 08:06
@anonym_82e6b8

@oceanahory Ale čo ti mám odpísať? Proste som sa zapojila do diskusie s inou užívateľkou. Autorke som nič nepísala, lebo to nezažívam, tak čo jej napísať? Daj decko do decáku? Určite aj ty si sa už v diskusii zapojila do diskusie a pritom si neodpovedala priamo autororovi. A čo ti napísať? Mne takýto život vyhovuje, deti nechcem a bodka. Neviem čo iné napísať. Len ma štve, že na nás bezdetné stále matky útočia. Či radšej mám mať decko a nestarať sa o neho? Ja sa radšej starám o psa, ako by som mala o dieťa. Proste nechcem deti od cca 5 triedy na ZŠ a neprešlo ma to doteraz a ani neprejde. A kľudne si zablokuj aj mňa. Mňa napĺňajú iné veci a moja práca, ktorú milujem.

@anonym_82e6b8 Popravde aj toto ma iba presvedcilo o tom, ze na vas bezdetne utocia hlavne preto, lebo si to same generujete a vlastne asi aj chcete 🤷...Lebo to, ze vas niekto konfrontuje otazkami "Preco deti nechces?" a pod. je sice tiez odveci, ale s takouto konfrontaciou sa stretava clovek uplne bezne aj v uplne inych temach a toto teda vobec nie je utocenie...🥴!

Ved len si vezmi, ja som ti plne vyjadrila svoju podporu v bezdetnosti a ty si ma dourazala "ze mi robis na davky"? 😅 Proste si uplne zbytocne vztahovacna...nic viac. Ja som ta dokonca ani raz neurazila!
Vies, to je ako keby som ja v diskusii o tom, ako sa niekto stazuje z uplneho vycerpania na svojho psa, ze mu rozkusal nabytok a ake je to narocne, ze ho nema kto postrazit a nevie ist ani poriadne nikam na dovolenku, ze mu ocikal koberec a musi ist von vencit aj rano 5-tej, aby vsetko stihal ja napisala:
"Nooo presne kvoli tomuto nemam psa, je mi luto vsetkych psickarov, fuj je mi zle len s predstavy mat doma take uslintane zviera!"
Uprimne, ako by si ty, ako psickar reagovala na takyto prispevok? 🤔
Ja napr. by som nikdy nic taketo nenapisala, lebo je mi jasne, ze toho psa autor urcite lubi nadovsetko a potrebuje iba usmernit, podporit, troska sa postazovat, tym, ktori MAJU SKUSENOST...Je uplne bezpredmetne, ci si iba reagovala na niekoho prispevok alebo reagovala priamo autorke, jednoducho si podporila takyto prispevok a to iba preto, aby si sa ty citila lepsie, ze si sa rozhodla spravne! Predpokladam, ze v diskusii, kde by matka pisala o tom, ako ju materstvo naplna, by si sa ani neozvala, lebo tento pohlad ti nespada do tvojej bubliny...🤦

anonym_a29e4c
Dnes o 08:41

Ahoj autorka. Tieto zabomysie vojny v diskusii neriešim, odpoviem len na tvoju temu.
Pre mna je uzivanie si zivota to, ze ho zijem v ramci moznosti tak, ako sama chcem, robim veci, co ma naplnaju a bavia. Uzivam si lenive dni, ked mozem vstat bez budika a pustit si serialovy maraton. Uzivam si, ked mozem vybehnut po praci do mesta, alebo do lesa. Uzivam si, ked sa stretnem s priatelmi, ked si cestujem na par tyzdnov do zahranicia, ked o druhej alebo tretej nad ranom tvorim, uzivam si adrenalin, objavovanie novych zazitkov. Uzivam si randenie, sex, uzivam si spoznavanie novych ludi. Uzivam si chvile s rodinou, aj chvile osamote.

Moja predstava uzivania si zivota nie je len pozriet si s dietatom film, raz za mesiac usporiadat grilovacku, trikrat tyzdenne si ist zacvicit, ist dvakrat rocne na dovolenku, ci zacat zit aktivne az v 40ke, ked budu deti samostatne. To by mi nestacilo a nenaplnalo by ma a dieta by ma v mojom zivotnom style obmedzovalo. Preto som tiez dobrovolne bezdetna. Ak to niekomu vyhovuje a naplna ho aj pokojnejsi, usadlejsi zivot, nic proti tomu nemam a som rada,ze ludia nasli svoje stastie ci uz s dietatom alebo bez.
K tvojej situacii - ak uz dieta mas, alesi skor akcnejsi, spolocenskejsi typ cloveka, urcite ti nebudem radit,aby si sa uspokojila s tym,co mas a hladala stastie v malickostiach. Skor by som na tvojom mieste pouvazovala, ako si to co najlepsie casovo a organizacne zariadit, aby si mohla aspon cast svojich zalub a zaujmov znova praktizovat. Mozno by som skusila viac zaponit otca dietata do starostlivosti, alebo ak nie ste na tom financne zle, rak si na par hodin najat opatrovatelku (hoci pri malom miminku to zrejme nepojde). Alebo sa spriatelit s inymi mamickami, aby ste si raz za cas deti postrazili... Inak to asi nepojde a budes musiet to najtazsie obdobie, kedy dietko nie je este samostatne, len nejako pretrpiet, preckat. Drzim ti palce, vraj to ubehne ako voda 🙂

anonym_82e6b8
Dnes o 08:54
@anonym_6e9fc8

@anonym_82e6b8 pytas sa ze co maju komentovat bezdetne. Ja napriklad mam jedno dieta a viac ich nechcem. Nebudem ale pisat zene, ktora ich ma viac a nevladze, ze ako je mne dobre, ze mam len jedno. Lebo by som si do nej len zbytocne kopla a len by sa zbytocne citila este horsie. Rozumies? To, ze ty nemas a nechces deti je v poriadku. Ale preco mate potrebu rypat do autorky a pisat jej tu aky mate vy super zivot. Nijako jej nepomozete, prave naopak. Toto je pointa.

@anonym_6e9fc8 Ja som si do autorky nekopla. Ja som iba odpovedala na komentár. Nič viac. Zaujala ma téma. Keby bol nadpis, že ako si Predstavujú MATKY užívanie si života, tak na 100% ju neotvorím. Ale keďže tam chýbalo slovo matka, tak som to otvorila a už som si čítala odpovede a narazila som na jeden s ktorým sa stotožňujem, tak som odpovedala. Nič iné a niekto mal potrebu na mňa reagovať, pričom som nebola jedinná v tejto diskusii bezdetná, ktorá tu písala a navyše ja som ani nepísala autorke. Autorka si mohla aj nemusela všimnúť môj príspevok, keďže ani jej nebol adresovaný.

beronsche
Dnes o 09:13
@anonym_82e6b8

@anonym_64e38f Ja sa citim úplne spokojne a vyrovnane. Len asi je to ťažko pochopiť. Ako som písala ja som so svojim životom úplne stotožnená a spokojná, nič by som nemenila.

@anonym_82e6b8 ja potom rozmýšľam, prečo má spokojná, vyrovnaná žena potrebu svoju spokojnosť prezentovať v téme frustrovanej matky?
Ako jej to pomôže, povzbudí?
Ona dieťa má. Čo ho má dať do decaku?
Mne to príde akoby som ja, matka zdravých detí , písala smutnej mame postihnutého dieťaťa, že coo, ja som úplne v pohode, šťastná so zdravým dieťaťom...
Absurdné. Zbytočne. A často aj zranujuce.

Ešte dodám, že neviem, ktorý komentár bol tvoj. Až takú pozornosť tomu nevenujem, aby mi v pamäti zostal nick anonymxxx, keďže je vás tu je na mraky..
Priznať názor pod vlastným nickom, len to nie...

beronsche
Dnes o 09:21
@anonym_a29e4c

Ahoj autorka. Tieto zabomysie vojny v diskusii neriešim, odpoviem len na tvoju temu.
Pre mna je uzivanie si zivota to, ze ho zijem v ramci moznosti tak, ako sama chcem, robim veci, co ma naplnaju a bavia. Uzivam si lenive dni, ked mozem vstat bez budika a pustit si serialovy maraton. Uzivam si, ked mozem vybehnut po praci do mesta, alebo do lesa. Uzivam si, ked sa stretnem s priatelmi, ked si cestujem na par tyzdnov do zahranicia, ked o druhej alebo tretej nad ranom tvorim, uzivam si adrenalin, objavovanie novych zazitkov. Uzivam si randenie, sex, uzivam si spoznavanie novych ludi. Uzivam si chvile s rodinou, aj chvile osamote.

Moja predstava uzivania si zivota nie je len pozriet si s dietatom film, raz za mesiac usporiadat grilovacku, trikrat tyzdenne si ist zacvicit, ist dvakrat rocne na dovolenku, ci zacat zit aktivne az v 40ke, ked budu deti samostatne. To by mi nestacilo a nenaplnalo by ma a dieta by ma v mojom zivotnom style obmedzovalo. Preto som tiez dobrovolne bezdetna. Ak to niekomu vyhovuje a naplna ho aj pokojnejsi, usadlejsi zivot, nic proti tomu nemam a som rada,ze ludia nasli svoje stastie ci uz s dietatom alebo bez.
K tvojej situacii - ak uz dieta mas, alesi skor akcnejsi, spolocenskejsi typ cloveka, urcite ti nebudem radit,aby si sa uspokojila s tym,co mas a hladala stastie v malickostiach. Skor by som na tvojom mieste pouvazovala, ako si to co najlepsie casovo a organizacne zariadit, aby si mohla aspon cast svojich zalub a zaujmov znova praktizovat. Mozno by som skusila viac zaponit otca dietata do starostlivosti, alebo ak nie ste na tom financne zle, rak si na par hodin najat opatrovatelku (hoci pri malom miminku to zrejme nepojde). Alebo sa spriatelit s inymi mamickami, aby ste si raz za cas deti postrazili... Inak to asi nepojde a budes musiet to najtazsie obdobie, kedy dietko nie je este samostatne, len nejako pretrpiet, preckat. Drzim ti palce, vraj to ubehne ako voda 🙂

@anonym_a29e4c pekne napísané.
Síce ako matka, tiež je môj postoj k životu taký, ako píšeš - "Pre mna je uzivanie si zivota to, ze ho zijem v ramci moznosti tak, ako sama chcem, robim veci, co ma naplnaju a bavia."

anonym_fbd6f8
Dnes o 09:35
@anonym_82e6b8

@oceanahory Po prvé neviem prečo si si musela rypnúť práve do môjho komentáru, keď ja som iba odpisovala inej, tiež bezdetnej, že súhlasím s ňou. Ale budiš.
Po druhé hlavne, že Vy detné môžete všetko. Viď pár komentárov nad tebou, kde dokonalá mamička a babička si musí kopnúť a vždy podceniť bezdetné, ako keby boli odpad. Lebo Ja som MATKA KTO JE VIAC.
Po tretie vyhovuje mi bezdetný život. Nevidím na to nič zahanbujúce ani ponižujúce, tak ako ty napíšeš, že miluješ život s dieťaťom ja milujem život bez neho. Ja nemôžem mať svoj subjektívny názor na túto tému, ale ty áno? V čom si lepšia? Že máš dieťa? Nežijeme v dobe, kedy musela mať každá žena dieťa a jej hodnota sa určovala podľa toho koľko detí má. Dnes je 21 storočie a ľudia vedú iný život.
Po šrvrté áno som sebec, keď nechcem dieťa. Ale radšej budem ten zlý sebec, ktorý vie, že dieťaťu mi nedal to čo potrebuje, ako ho mať len z povinnosti. Uši mi píli detský rev a vreskot a som rada, že ho nemusím riešiť. Taktiež nočné vstávanie. Možno som pohodlná, ale viem že radšej to dieťa nemať, ako by malo trpieť. A keby niekto chcel začať báchorkami, že som nemala dosť rodičovskej lásky, tak na to, že som vyrastala v 90 rokoch, som sa mala nad vtedajšie pomery a s maminou sme najlepšie kamošky aj dnes. Nemám problém ísť s ňou na dovolenku alebo len tak na kávu. Takže traumu v detstve nemám.
Po piate pracujem v DSS a vidím, ako zmysli a naplnenia života rodičov navštevujú a ako sa k nim správajú. Paradoxne šťastnejší sú bezdetní klienti, ony aspoň neriešia prečo jeho naplnenie života príde raz za rok, ak vôbec. V lepšom prípade chodia aj s vnúčatami na výplatný termín dôchodku, veď babička/deduško uleje niečo. Práca ma napĺňa a už keď som študovala som mala predstavu, že radšej pracovať s dôchodcami, ako deťmi. Ani ako malá som sa nehrala na mamičku.
Po šieste sok žena ako každá iná, len s tým rozdiel, že moja vagína nevytlačila dieťa. Ale nie som pre spoločnosť ničím menej. Aj keď Vy detné, nás radi beriete do huby, ako odpad spoločnosti. Viď dnešná diskusia, aby bezdetní platili vyššie dane. Lebo my sme matky.
Po siedme ja som iba odpovedala na iný komentár, ale asi som ti stúpila na otlak. Tebe vyhovuje život s dieťaťom, OK v poriadku. Mne nie. Ale to je tiež v poriadku. Našťastie aj partner má tento istý názor a proste vyhovuje nám táto sloboda.

@anonym_82e6b8 V každej téme sa nájde sebestredna picura ktorej narcisticke ego nedá aby napísala od veci príspevok ako je najúžasnejšia a má sa najsamlepsie. Keďže si stojíš na kábli - písať do témy mamičke co pri dieťati nemá čas na seba ako si šťastná a máš sa super lebo ti na krku nevisi uvrestane decko je ako chváliť sa etf investíciami a 10 nehnuteľnostami v téme ako vyžiť z 500 eur, alebo napísať že vážiš 48 kilo a vyzeráš úžasne v téme ako schudnúť pri BMI 35.
Zaloz si tému pre všetky narcistky kde si môžete zdieľať aké ste úžasné, krásne, bohaté a šťastné a prestaň spamovat témy kde ľudia riešia skutočne problémy.

anonym_fbd6f8
Dnes o 09:45
@pr85

@anonym_fdfe35 Ak by boli všetci tak hedonisticki ako ty, tak by ľudstvo vyhynulo. Ale neboj, keďže SR má katastrofálnu mieru pôrodnosti, tak migranti (či sa to niekomu páči alebo nie), tu budú potrební. Nejaká Fatoumata z Čadu bude mať 7 deti (za teba, lebo Alah jej toľko požehnal) a keď sa tu moslimskí migranti rozmnožia (stačí takých 20% celkovej populácie, čo nie je pri populácii Slovenska 5, 5 milióna taký veľký problem), tak začne to skutočne multikulturne obohatenie. A po robote behať aj bikovat nebudeš, ak nebudeš chcieť byť obohatená.

@pr85 Do 20 rokov skoro všetky povolania nahradí umelá inteligencia a automatizácia. Migrantov nikde nepotrebujú, multikulti nefunguje, čo sa deje je zánik pôvodnej kultúry na úkor novej a zbastardenie hodnotového systému tej druhej striktnejsej kultúry pod vplyv vystrednosti v zanikajúcej pôvodnej kultúre. Takže obe kultúry stratia a to je cieľ. Dvorný uchyl NV Harari z epsteinovho ekonomického fóra o tom píše otvorene.

anonym_704e47
Dnes o 09:48
@anonym_38eac2

@anonym_704e47 prepáč, neviem prečo označilo teba, patrilo to janinah. Ona je vždy taká, rozčuľujú ju bezdetné, jedináčikovia, ona si myslí, že každý by mal žiť ako ona 🤦‍♀️

@anonym_38eac2 ano, ona riesi len druhych, fakt lutujem jej zivot ked len poukazuje na druhych akoby zavidela, ved nech si uziva deti a vnucata ak ma, proste zi a nechaj zit...ja mam problemov az az so svojim zdravim a nikdy som nemala materinsky cit, nemam ani financie a tu najdem nejaku janinah ako pise ze lutuje bezdetnych lebo nemaju deti, nech da pokoj kazdemu... taka zatrpknuta tetka

anonym_82e6b8
Dnes o 09:51
@oceanahory

@anonym_82e6b8 Popravde aj toto ma iba presvedcilo o tom, ze na vas bezdetne utocia hlavne preto, lebo si to same generujete a vlastne asi aj chcete 🤷...Lebo to, ze vas niekto konfrontuje otazkami "Preco deti nechces?" a pod. je sice tiez odveci, ale s takouto konfrontaciou sa stretava clovek uplne bezne aj v uplne inych temach a toto teda vobec nie je utocenie...🥴!

Ved len si vezmi, ja som ti plne vyjadrila svoju podporu v bezdetnosti a ty si ma dourazala "ze mi robis na davky"? 😅 Proste si uplne zbytocne vztahovacna...nic viac. Ja som ta dokonca ani raz neurazila!
Vies, to je ako keby som ja v diskusii o tom, ako sa niekto stazuje z uplneho vycerpania na svojho psa, ze mu rozkusal nabytok a ake je to narocne, ze ho nema kto postrazit a nevie ist ani poriadne nikam na dovolenku, ze mu ocikal koberec a musi ist von vencit aj rano 5-tej, aby vsetko stihal ja napisala:
"Nooo presne kvoli tomuto nemam psa, je mi luto vsetkych psickarov, fuj je mi zle len s predstavy mat doma take uslintane zviera!"
Uprimne, ako by si ty, ako psickar reagovala na takyto prispevok? 🤔
Ja napr. by som nikdy nic taketo nenapisala, lebo je mi jasne, ze toho psa autor urcite lubi nadovsetko a potrebuje iba usmernit, podporit, troska sa postazovat, tym, ktori MAJU SKUSENOST...Je uplne bezpredmetne, ci si iba reagovala na niekoho prispevok alebo reagovala priamo autorke, jednoducho si podporila takyto prispevok a to iba preto, aby si sa ty citila lepsie, ze si sa rozhodla spravne! Predpokladam, ze v diskusii, kde by matka pisala o tom, ako ju materstvo naplna, by si sa ani neozvala, lebo tento pohlad ti nespada do tvojej bubliny...🤦

@oceanahory Úplne normálne by som to zobrala ohľadom psa, lebo viem, že v dnešnej dobe väčšine ľudí psov nemusí. A určite by som ti nepísala, že ja radšej budem zbierať hovienka po psíkovi, ako plienky meniť.
Úplne zbytočne vznikla žabomyšia vojna 🤔
Len niekedy mám pocit, že matky si myslia som matka kto je viac a môžu všetko. A my bezdetné len šúchať nohami. A za tie dávky, no, myslela som to tak, že ako bolo aj v diskusii o zvýšených odvodoch pre bezdetné povedané, aby to išlo na rodiny s deťmi. Lebo my bezdetné nemusíme nič. Iba robiť, aby rodiny s deťmi mali. My si nemusíme sporiť na dôchodok. Ale na druhej strane pomaly názory, veď nemáme deti, tak nech nám nevyplácajú dôchodky, lebo nebudeme mať ďalších daňových poplatnikov. Mám pocit, že práve matky rady poukazujú na nás bezdetné. My nemáme právo byť unavené ani nemať čas. Lebo my nevieme čo je to život s deťmi. Áno nevieme, nemáme skúsenosť a ani ju nebudeme mať Ale tak ako ja som si vybrala život bez detí, tak matky si vybrali život s deťmi. A nemám potrebu sa utvrdzovať v tom, či som sa správne rozhodla byť bez detí. Viem, že by ma to obťažovalo a nebola by som spokojná. Tak to dieťa jednoducho nemám.

anonym_8085b5
Dnes o 10:19
@anonym_82e6b8

@oceanahory Úplne normálne by som to zobrala ohľadom psa, lebo viem, že v dnešnej dobe väčšine ľudí psov nemusí. A určite by som ti nepísala, že ja radšej budem zbierať hovienka po psíkovi, ako plienky meniť.
Úplne zbytočne vznikla žabomyšia vojna 🤔
Len niekedy mám pocit, že matky si myslia som matka kto je viac a môžu všetko. A my bezdetné len šúchať nohami. A za tie dávky, no, myslela som to tak, že ako bolo aj v diskusii o zvýšených odvodoch pre bezdetné povedané, aby to išlo na rodiny s deťmi. Lebo my bezdetné nemusíme nič. Iba robiť, aby rodiny s deťmi mali. My si nemusíme sporiť na dôchodok. Ale na druhej strane pomaly názory, veď nemáme deti, tak nech nám nevyplácajú dôchodky, lebo nebudeme mať ďalších daňových poplatnikov. Mám pocit, že práve matky rady poukazujú na nás bezdetné. My nemáme právo byť unavené ani nemať čas. Lebo my nevieme čo je to život s deťmi. Áno nevieme, nemáme skúsenosť a ani ju nebudeme mať Ale tak ako ja som si vybrala život bez detí, tak matky si vybrali život s deťmi. A nemám potrebu sa utvrdzovať v tom, či som sa správne rozhodla byť bez detí. Viem, že by ma to obťažovalo a nebola by som spokojná. Tak to dieťa jednoducho nemám.

@anonym_82e6b8 ...že "obťažovalo..." . Prestaň nás ty obťažovať svojimi cynickými výlevmi. Na konci dňa aj tak svoj život prehodnotíš a zapochybuješ.

anonym_82e6b8
Dnes o 10:20
@anonym_704e47

@anonym_38eac2 ano, ona riesi len druhych, fakt lutujem jej zivot ked len poukazuje na druhych akoby zavidela, ved nech si uziva deti a vnucata ak ma, proste zi a nechaj zit...ja mam problemov az az so svojim zdravim a nikdy som nemala materinsky cit, nemam ani financie a tu najdem nejaku janinah ako pise ze lutuje bezdetnych lebo nemaju deti, nech da pokoj kazdemu... taka zatrpknuta tetka

@anonym_704e47 Presne taký názor mám aj na ňu. V každej téme o bezdetných je 🤔 Neviem čo by povedala, keby jej dieťa nechcelo mať deti, asi by sa s ním nerozprávala. A ešte ľutuje jedináčikov. Ja som jedináčik a moja mama je úplne stotožnená s tým, že nebude nikdy babka. Nikdy mi to nedáva pocítiť, že kamošky majú vnúčatá a ona nie.

anonym_8085b5
Dnes o 10:20
@anonym_704e47

@anonym_704e47 OMG, veď materinský cit majú len matky;).

zuzana76
Dnes o 10:21
@777januska777

@anonym_359559 pekne, ale nesúhlasím. Človek ktorý nie je štastny sám v sebe, nedokáže robiť zmysluplné veci nezištne pre iných, to je úplne normálna vec, ktorú nám mozog nedovoli, lebo je naprogramovaný najskor na svoju záchranu.
A šťastný človek je len vtedy ak si sám život aj užíva a robí veci, ktoré ho skutočne tešia. Keď je spokojný a vyrovnaný, dokáže tešiť aj druhých.

@777januska777 suhlasim aj s tebou aj s nou, niekedy treba potlacit vlastne ja - napr chory rodic, nechame ho napospas, lebo my sa chceme zabavat? terajsia generacia ho necha napospas, ta starsia nie. Nejde len o deti, tie nie su povinnost mat, ale z niekoho sme vzisli a to ja nie som z tych, co tvrdim, ze sa treba znicit pri opatrovani rodicov, ale uz len zabezpecit nejake minimum, ked oni su uz nevladni, stoji cloveka vela energie a namahy.

anonym_82e6b8
Dnes o 10:24
@anonym_8085b5

@anonym_82e6b8 ...že "obťažovalo..." . Prestaň nás ty obťažovať svojimi cynickými výlevmi. Na konci dňa aj tak svoj život prehodnotíš a zapochybuješ.

@anonym_8085b5 Dokonalé matky začali prvé. Ja som reagovala na moju "skupinu bezdetných" 🤔 A čo mám napísať? Napíšem dôvod zle je, nenapíšem ešte horšie. Nemám materinský cit, obťažuje ma rev a krik detí, nejdem sa zblázniť z detí. Proste každý to má v živote inak. A mať dieťa iba preto lebo sa patrí, tak to nie. Potom sa tu sťažujete načo majú ženy deti, keď nemajú cit k nim. Žena chce ísť na potrat, zle je, nech vynosí a dá na adopciu. Žena chce dať dieťa na adopciu, zle je, nech vychová a kde sa najedia 4 krky, na je sa aj 5. Žena si chce adoptovať dieťa, zle je, veď čo keď to bude cigán, čo keď bude chorý, nevieš od akých rodičov je. Tak potom čo chcete? Každá žena nech sa stará o svoju maternicu a svoje deti.

anonym_82e6b8
Dnes o 10:25
@anonym_38eac2

@anonym_82e6b8 presne si to vystihla 🙃 A pozor. Určite si arogantný, rozmaznaný jedináčik 😄

@anonym_38eac2 Jasné. Už mi tu naložili 🤣🤣🤣

pr85
Dnes o 10:28
@anonym_fbd6f8

@pr85 Do 20 rokov skoro všetky povolania nahradí umelá inteligencia a automatizácia. Migrantov nikde nepotrebujú, multikulti nefunguje, čo sa deje je zánik pôvodnej kultúry na úkor novej a zbastardenie hodnotového systému tej druhej striktnejsej kultúry pod vplyv vystrednosti v zanikajúcej pôvodnej kultúre. Takže obe kultúry stratia a to je cieľ. Dvorný uchyl NV Harari z epsteinovho ekonomického fóra o tom píše otvorene.

@anonym_fbd6f8 A ty tomuto aj veríš, že AI nahradí všetky povolania? Aj kopáčov jám, robotníkov na stavbách alebo psychológov? AI zlikviduje akurát white collar jobs. Manuálne práce tu ostanú (a hlavne na tie bude treba migrantov).

luccija
Dnes o 10:42

@anonym_autor ako je veľké dieťa?keď si mala koníčky tak všetko obstarávateľ muž?Také zvláštne, že si teraz precitla, ze by to mala byť iba kuchyňa a dieťa.Tak si hľadaj nové koníčky, lebo budeš nespokojná.Ja som sa vyburila pred dieťaťom mne potom stacilo byt doma a robiť si výlety s mužom a dcérou.Mala som veľa kamarátok, tak s tými sme si spestrovali dní na RD.Chodila som občas cvičiť, masáž, sauna, káva s kamarstkou, ale byt doma a starať sa hrať chodiť veľa von ma bavilo a napĺňalo.Ako dieťa rástlo veľky medzník bolo 5-6 r.Ja som ju od roku dala do sedačky na bicykel a robili sme si svoj program, kútiky, neskôr kino...ak potrebuješ čas bez dieťaťa tak hľadaj čo ta bude baviť.No a varenie moja dcéra má 18 r a variť musím pre seba robím z domu, pre ňu nechcela nikdy jesť v škole vyskúšali sme to rok nemalo to zmysel, takže kuchyňa, práčka upratovanie, nákupy to je bonus k rodine na celý.Kamaratky mám dodnes tie isté len už nie na všetky aktivity idú s nami deti, chodíme aj samé, s mužmi rôzne.Ja som vždy spravila doma nutné a utekala s ňou preč von, k rodičom, len zimu sme pretrpeli a viac boli doma.Ja som potrebovala chodiť preč a nesediet doma pre psychické zdravie🤪

anonym_fbd6f8
Dnes o 10:49
@pr85

@anonym_fbd6f8 A ty tomuto aj veríš, že AI nahradí všetky povolania? Aj kopáčov jám, robotníkov na stavbách alebo psychológov? AI zlikviduje akurát white collar jobs. Manuálne práce tu ostanú (a hlavne na tie bude treba migrantov).

@pr85 Manuálne práce už vo veľkom nahrádza automatizácia. Pozri si videá z čínskych fabrík, nechcem hádzať cifry od buka do buka ale fabrika kde by pred 10 rokmi bolo 600 plus zamestnancov si vystačí s 50 ktorý len kontrolujú ci stroje dobre fachcia.
Zatiaľ čo západ o AI tliacha Číňania sú ticho a automatizuju šialeným tempom.
Postupne s kupujú európske automobilky a nechcem vedieť koľko ľudí sa len na Slovensku ocitne bez práce keď tú plnú automatizáciu zavedú v EÚ montovniach.

777januska777
Dnes o 10:49
@zuzana76

@777januska777 suhlasim aj s tebou aj s nou, niekedy treba potlacit vlastne ja - napr chory rodic, nechame ho napospas, lebo my sa chceme zabavat? terajsia generacia ho necha napospas, ta starsia nie. Nejde len o deti, tie nie su povinnost mat, ale z niekoho sme vzisli a to ja nie som z tych, co tvrdim, ze sa treba znicit pri opatrovani rodicov, ale uz len zabezpecit nejake minimum, ked oni su uz nevladni, stoji cloveka vela energie a namahy.

@zuzana76 nejde o to napríklad rodiča nechať napospas. Skôr o to, že si neuvedomujeme, že ak toho rodiča niekto nechá napospas je to z nejakého dôvodu. Netvrdím, že je to vždy vina rodičov, ale niekedy si rodičia veľa veci spôsobili sami.
Nesieme si svoje problémy v sebe a svoje bolesti tie prenesieme ďalej na deti a tie deti ich potom nesú ďalej. A aj keď máme pocit, že sme veľa obetovali a správali sa dostatočne obetavo, nepocuvame sa navzájom a niekedy tá naša obeta nie je to čo to dieťa od nas chcelo.

anonym_8085b5
Dnes o 10:51
@anonym_82e6b8

@anonym_8085b5 Dokonalé matky začali prvé. Ja som reagovala na moju "skupinu bezdetných" 🤔 A čo mám napísať? Napíšem dôvod zle je, nenapíšem ešte horšie. Nemám materinský cit, obťažuje ma rev a krik detí, nejdem sa zblázniť z detí. Proste každý to má v živote inak. A mať dieťa iba preto lebo sa patrí, tak to nie. Potom sa tu sťažujete načo majú ženy deti, keď nemajú cit k nim. Žena chce ísť na potrat, zle je, nech vynosí a dá na adopciu. Žena chce dať dieťa na adopciu, zle je, nech vychová a kde sa najedia 4 krky, na je sa aj 5. Žena si chce adoptovať dieťa, zle je, veď čo keď to bude cigán, čo keď bude chorý, nevieš od akých rodičov je. Tak potom čo chcete? Každá žena nech sa stará o svoju maternicu a svoje deti.

@anonym_82e6b8 ...a myslím si, že nemáš ani partnera. Preto sa hráš na silnú a bezcitnú. Pekný deň!

luccija
Dnes o 11:03

Mne sa to zdalo ťažšie po nástupe dcéry do školy už nebolo toľko času a živoť taký bezstarostný prišlo mi to všetko stereotypné 90% veci na autopilota.Ale všetci čo sa rozhodnú pre deti a rodinu zažívajú to iste všetci vychovávajú, varia, upratujú záleží ako sa k tomu postavis ako si to zlahcis,rozdelis s mužom, ci budeš bojovať a stále nespokojná

anonym_82e6b8
Dnes o 11:04
@anonym_8085b5

@anonym_82e6b8 ...a myslím si, že nemáš ani partnera. Preto sa hráš na silnú a bezcitnú. Pekný deň!

@anonym_8085b5 Mysli si čo chceš. Aký dôkaz ti mám poslať? Ja som neni bezcitná, ale keď si to o mne myslíš, tak budiš.

luccija
Dnes o 11:04

Alebo to prijmes, ze s dieťaťom to je takto.Ale nikto nepíše, ze máš sedieť doma potrebuješ aj chvíľu hlavu vypnúť a svoje záujmy.Kazdy má naplnenie v niečom inom.

lucia147852
Dnes o 11:18

Autorka, čo ti bráni ísť večer so sadnúť s kamoškami? Ja mám dve deti s chodím minimálne 1x týždenne. Chodím cvičiť. Rodičia sme predsa dvaja. Varenie neznášam. Ale hold, jesť musíme. Ale nevarim každý deň. Niekedy navarím na dva dni. Dnes som objednala pizzu 🤷🏽‍♀️

anonym_38eac2
Dnes o 11:57
@anonym_82e6b8

@anonym_82e6b8 nevšímaj si tu tie blbé komentáre. Väčšina tých mamičiek sú už v menopauze, rozvedené, staré mamky, alebo frustrované zo života a chodia sa vybíjať do každej témy. Ja nechápem čo niekoho rozčuľuje ak žena slušne napíše prečo nechce deti.

Strana
z4