Charakter hasičov a záchranárov: Pomoc alebo ego?
Máte pocit, že hasiči, záchranári a iní zdravotníci ( nemyslím arogantne sestričky a lekárov) sú v základe dobrí ľudia, ktorí chcú naozaj pomáhať iným ľudom? Alebo poznáte aj hajzlikov, ktorí si slabo platené, fyzicky a psychicky náročné pomáhajúce profesie vybrali z dôvodu ega a pod?
@anonym_autor Zatial tych co navstevujem pravidelnejsie, povedzme 2-3x v roku som narazila na velmi prijemních lekarov aj ich sestricky♥️🙏
Ked som kedysi (uz asi aj cca 7 rokov dozadu) isla na urgent, bola tam plna cakaren, a teda prisiel jeden lekar von z ambulancie (asi mal toho uz dost) a rad radom sa pytal kazdeho s cim prisiel a hned sa to tam preriedilo, niektorích poslal na beznu pohotovost lebo tam sedeli aj takí co mali zvysenu teplotu a soplik, sem tam zakaslali🙄 Samozrejme tí ludia tam zacali nadavat na neho a tak im razne vysvetlil, ze na urgente sa taketo bezne prechladnutia neriesia, za mna dobre urobil. Bol razny a vecný. Skratka vela krat zial aj ludia su ako telce a idu aj s prechladnutím na urgent😐 a potom sa este stazuju co za zle zdravotnictvo my mame. Myslim si, ze my este mozeme byt radi ake zdravotnictvo mame, pretoze su krajiny, kde je to nepomerne horsie. Nepracujem v zdravotnictve, ale obdivujem sestricky aj lekarov, ktorí to robia s laskou kolkokrat az do vycerpania. Jasne, v kazdej profesii sa najdu aj horsi ludia, nehovorim ze nie. Ale nezahrnam preto, ak by som aj niekedy raz narazila na 1-2neprijemních v tejto profesii, do jedneho vreca a nebudem hovorit, ake je zdravotnictvo na houbeles. A zial toto vela ludi robi. Natrafia na zleho lekara, sestricku a tí co boli k nim milí su v zabudnutí, divna mentalita stazovatelov. Vsetko je o ludoch.
@motylik2559 prečo sa porovnávaš s krajinami kde je to aj horšie? Nemáš pocit, že vždy je možnosť a posúvať sa do lepšieho? Mať vzor a učiť sa od lepších? Táto prehnaná skromnosť a ohýbanie sa. Preto je Slovensko v takej 💩 ako je.
@anonym_b06852 co ho viedlo k tomu ze si vybral take provolone? Ja by som cakala ze ak sa niekto rozhodne zachranovat ludi, je v jadre dobry clovek.
@andreatytler darmo by si čakala. Sú zdravotníci, ktorí zaobchádzajú s pacientami horšie ako s dobytkom. O primitívnych pripomienkach a arogancii ani nebudem radšej písať. Vieme svoje
@marca12 ale to mas tak vsade.. pozri, Cibulkova taha mimomanzelsky pomer 🤷🏻♀️ ale to z nej nemusi hned robit zleho cloveka, nikto nema 100% nepokriveny charakter ale nerobi to z nej horsieho profesionalneho sportovca, nerobi to z nej menejhodnotnu matku a pod
Poznam vysokopostavenych manazerov, ich schopnosti viest podniky, firmy su fakt perfektne, su to uspesni sikovni ludia, pomahaju charite, pomahaju hoc aj susedovi popilit drevo ak treba, no maju zalety, milenky atd ale nemozem tvrdit, ze su to zli ludia
Takze so zdrsvotnictvom ako takym to nema absolutne nic spolocne
@taktotedanie Cibulková, to ti je teda vzor 🤦♀️ Etalón morálky, slušnosti a hodnôt. Darmo behala po kurtoch, sama svojim arogantným správanim dokazuje svoje "kvality"
@taktotedanie Cibulková, to ti je teda vzor 🤦♀️ Etalón morálky, slušnosti a hodnôt. Darmo behala po kurtoch, sama svojim arogantným správanim dokazuje svoje "kvality"
@anonym_405922 to bol len priklad, teraz ma tu vsetci idu chytat za slovicka aby si pohladkali ego,ze sa ozvali a kopli do zdravotnictva ( alebo do mna ako osoby?mne osobne to absolutne nevadi kedze pre mna je to len anonym nic viac 🤷🏻♀️ ) , k pacientom som sa spravala vzdy slusne, ze si niekto kto ma nepozna mysli nieco ine a vyfabuluje si v hlave hluposti 🤷🏻♀️ za to ja tiez nemozem, niekto ma zlcnikove kamene a niekto bujnu fantaziu a F-kovu diagnozu
jesitnost priserna, ludom trosku chyba nadhlad
@motylik2559 prečo sa porovnávaš s krajinami kde je to aj horšie? Nemáš pocit, že vždy je možnosť a posúvať sa do lepšieho? Mať vzor a učiť sa od lepších? Táto prehnaná skromnosť a ohýbanie sa. Preto je Slovensko v takej 💩 ako je.
@anonym_405922 😂😂😂😂 to je snad moja vec aky mam nazor a sorry, ale ty mi ho diktovat nebudes🤷♀️😂 Ale pobavila si ma. Ja som vyzdvihla zdravotnikov ako takych, lebo som mala zatial dobre skusenosti a ked jeden lekar aj nejako konal tak opravnene. A nie som taka hus ako niektorí ludia, ze za jednu zlu skusenost dehonestuju cele zdravotnictvo a zabudli na tych co boli milí a ustretoví...lebo to je taka slovac, vecne nespokojna, hejtujuca a staci len raz, aby sa takymi stali, to ze 10x mali dobru, to sa uz nerata,ze?! Takze ty si posledna, co mi moze hovorit, s kym co ja mozem alebo nemozem porovnavat. Ano je dobre ist dopredu, ale nezabudat byt vdacní za tych ustretovích zdravotnikov, ktorí svoju pracu vykonavaju srdcom! A ano su krajiny, kde je to ovela horsie, neviem ako by ludia nadavali, keby zazivali take nieco, ked nadavaju pri lepsom systeme aky mame my. A pokial viem, aj nase zdravotnictvo je na uplne inej urovni nez pred napr. 5, 10, 15 rokomi, tak mi nehovor o neposuvani sa vpred🤷♀️ stale je v comsi pokrok. "Milujem" taketo ako ty co si dojdu len kopnut z vlastnej frustracie. Nuz co, tak ti prajem aspon pekny den🌞 a trosku sa na svet usmej, aby ti to vratil späť🙂🍀
Zachranari, lekári a iní zdravotníci sú ľudia ako každí iní, t.j. nájdu sa medzi nimi aj tí skvelí aj tí hajzlíci.
Ja mam susedu záchranarku a teda, nechcela by som sa k nej dostat do ruk
Mam suseda policajta, ktorý je neuveritelny hajzel voci ludom okolo, voči exmanzelke a detom nehovoriac
Ale poznam aj priemernych zdravotnikov ale aj uplne užasných. Vždy a všetko je o ľuďoch. Tento týždeň som mala česť stretnúť opäť raz lekára s velym L. Už pri príchode do ambulancie vedel prečo a načo tam ideme, mal preštudované a vytlačené všetky doterajšie odbery, výsledky, vyšetrenia. Napriek tomu sme boli v ambulancii viac ako hodinu. Za celú dobu sa správal absolútne ústretovo, empaticky voči dieťaťu, voči mne, s pochopením, ...nepustil nás, pokiaľ nebol presvedčený, že som všetko správne pochopila. Kebyže takýchto doktorov je v našom zdravotníctve viac...S druhým dieťatom chodím k lekarovi rovnakej odbornosti a aj ten je skvely, ale toto predčilo vsetko /nebol to 1. kontakt s daným Lekarom/.
@anonym_405922 to bol len priklad, teraz ma tu vsetci idu chytat za slovicka aby si pohladkali ego,ze sa ozvali a kopli do zdravotnictva ( alebo do mna ako osoby?mne osobne to absolutne nevadi kedze pre mna je to len anonym nic viac 🤷🏻♀️ ) , k pacientom som sa spravala vzdy slusne, ze si niekto kto ma nepozna mysli nieco ine a vyfabuluje si v hlave hluposti 🤷🏻♀️ za to ja tiez nemozem, niekto ma zlcnikove kamene a niekto bujnu fantaziu a F-kovu diagnozu
jesitnost priserna, ludom trosku chyba nadhlad
@taktotedanie ale veď my ťa tu všetky dobre poznáme, aj v skupine zdravotníci 🙃 Už len tvoja reakcia vypovedá o sklonoch tvojej osoby k pasívnej agresii a F -kovej diagnóze, ako sama zdôrazňuješ.
@anonym_405922 😂😂😂😂 to je snad moja vec aky mam nazor a sorry, ale ty mi ho diktovat nebudes🤷♀️😂 Ale pobavila si ma. Ja som vyzdvihla zdravotnikov ako takych, lebo som mala zatial dobre skusenosti a ked jeden lekar aj nejako konal tak opravnene. A nie som taka hus ako niektorí ludia, ze za jednu zlu skusenost dehonestuju cele zdravotnictvo a zabudli na tych co boli milí a ustretoví...lebo to je taka slovac, vecne nespokojna, hejtujuca a staci len raz, aby sa takymi stali, to ze 10x mali dobru, to sa uz nerata,ze?! Takze ty si posledna, co mi moze hovorit, s kym co ja mozem alebo nemozem porovnavat. Ano je dobre ist dopredu, ale nezabudat byt vdacní za tych ustretovích zdravotnikov, ktorí svoju pracu vykonavaju srdcom! A ano su krajiny, kde je to ovela horsie, neviem ako by ludia nadavali, keby zazivali take nieco, ked nadavaju pri lepsom systeme aky mame my. A pokial viem, aj nase zdravotnictvo je na uplne inej urovni nez pred napr. 5, 10, 15 rokomi, tak mi nehovor o neposuvani sa vpred🤷♀️ stale je v comsi pokrok. "Milujem" taketo ako ty co si dojdu len kopnut z vlastnej frustracie. Nuz co, tak ti prajem aspon pekny den🌞 a trosku sa na svet usmej, aby ti to vratil späť🙂🍀
@motylik2559 ja ti tvoj názor neberiem a nediktujem čo si máš myslieť. Asi nerozumieš správne písanému textu a máš problém s porozumením. Diskusia je o vysokých egách v pomáhajúcich profesiách. Blbec sa nájde všade, to vieme. Len pár z nás si dovolilo napísať, ako to v zdravotníctve chodí. Samozrejme, že sú aj pozitívne skúsenosti. Zaujímavé však, že väčšinou v súkromných zariadeniach, alebo v zahraničí. Ďaľší zaujímavý postreh je, že v zahraničí majú akýsi zázračný elixír, keď sa tam vedia zdravotníci správať. Alebo, žeby odišli tí schopnejší a uvedomelejší a tu ostali zadubenci s pozíciou poloboha a egom nebeským 😉
@motylik2559 ja ti tvoj názor neberiem a nediktujem čo si máš myslieť. Asi nerozumieš správne písanému textu a máš problém s porozumením. Diskusia je o vysokých egách v pomáhajúcich profesiách. Blbec sa nájde všade, to vieme. Len pár z nás si dovolilo napísať, ako to v zdravotníctve chodí. Samozrejme, že sú aj pozitívne skúsenosti. Zaujímavé však, že väčšinou v súkromných zariadeniach, alebo v zahraničí. Ďaľší zaujímavý postreh je, že v zahraničí majú akýsi zázračný elixír, keď sa tam vedia zdravotníci správať. Alebo, žeby odišli tí schopnejší a uvedomelejší a tu ostali zadubenci s pozíciou poloboha a egom nebeským 😉
@anonym_405922 Pozri, neviem kto ma problem s porozumenim citaneho textu, inak by si mne ani ten prvy krat vobec nepisala....pretoze som pisala, ze vsade sa najdu aj takí- aj takí...ale zaroven som napisala vlastnu skusenost, co nevidim na tom absolutne nic zle🙏🙂 Kazdopadne tam kam chodim pravidelne, to rozhodne nie su sukromne ambulancie...a mam dobre skusenosti aj tak. Nejde o to ci je to sukromne alebo statne zariadenie, ide o ludi kto tam pracuje. V zahranici tiez sa najde aj idiot aj dobry clovek v zdravotnictve. Urcite nejdem tvrdit,ze vsetko je len a len pozitivne a do neba volajuca dokonalost. To nie. Avsak ja pisem o ludoch ako sa dokazu zial vela krat spravat- o ludoch pacientoch mam na mysli. Vela krat si nevazia zdravotnikov,ktorí boli k nim x-krat milí lebo narazili na jedneho debila a potom dehonestuju cele zdravotnictvo kvoli takemu cloveku. A uz ked sme pri tych zdravotnikoch, myslim,ze v kazdej profesii sa najde aj idiot aj dobry clovek, tak isto aj medzi zdravotnikmi, avsak, moj nazor je taky, ze prevazne zdravotnici su ok (je tam pomenej tych idiotov), ze väcsina robi svoju pracu srdcom, dokonca niektorí to maju aj ako take poslanie, ci ako to spravne nazvat. Ja sa tu nejdem bit za to, ze v zahranici je nieco tip top (co tiez viem ze nie, aj co sa pristupu tyka, nie vzdy je dokonaly) a ci u nas je tip top...ja pisem, ze vsade sa najde aj idiot aj normalny zdravotnik, ale prevazuje skor tích normalnejsich v takomto povolani....Nechapem absolutne naco si mi vlastne zacala pisat🙂 lebo kebyze pochopis tak ako mas moj prvy koment, tak by si v podstate ani nemala preco reagovat...ale co uz...sup znova odpis nieco, aby si mala "na vrch"🙂
@taktotedanie ale veď my ťa tu všetky dobre poznáme, aj v skupine zdravotníci 🙃 Už len tvoja reakcia vypovedá o sklonoch tvojej osoby k pasívnej agresii a F -kovej diagnóze, ako sama zdôrazňuješ.
@anonym_405922 dakujem 🙂 beriem ako kompliment

@taktotedanie @taktotedanie súhlasím, treba si vyskúšať zdravotný systém v zahraničí, aby ľudia vedeli, ako má vyzerať slušná komunikácia s pacientom a ako vyzerá zachovávanie dôstojnosti pacienta a rešpekt voči pacientovi a potom rovnaké správanie vyžadovali od lekárov aj na Slovensku.
To isté odporúčam aj slovenským zdravotníkom, musia sa naučiť slušne komunikovať, v zahraničí sa tomu rýchlo priučia, arogancia lekárov tam nie je štandard, ale výnimka, tak to budú mať od koho odpozorovať.
Ty si príklad toho, ako je to veľmi potrebné.
@sisaka za tento tvoj príspevok ti udeľujem 🥇🥇🥇
Strašné niečo si si dovolila, ukázať pani doktorke zrkadlo. PANI doktorke ktorá samu seba popisuje ako odborníka s vyššou inteligenciou. V praxi som stretla iné kapacity a v živote toto o sebe nevyhlásili. O svojich kvalitách vedeli ale neglorifikovali povolanie v zdravotníctve a výskume. A to popieranie chýb, to je jej špecialitka 👌👌👌 Sama sebe by mala nasadiť optiku reality. Ináč, blbec s egom sa nájde všade. Aj tu na MK tiež. Najznámejšia očná lekárka a najznámejšia zdravotná sestra sú tu roky toho dôkazom 🤷♀️