icon

Fakt je všetko vina rodičov?

tilly
Dnes o 16:35

Trošku sa zamýšľam.
Inšpiráciu som zobrala v komentároch na článok o tom, čo urobil Kramárov syn. Chlapec zobral auto a pod vplyvom búral.
No a komentáre, že chyba rodičov, zanedbaná výchova a podobné kecy.

Takže tak uvažujem. Fakt sú za zlými rozhodnutiami rodičia? To, keď môj syn urobí nejakú blbosť, môžem za to? Ako?
Keď ja urobím zlé rozhodnutie, môžu za to moji rodičia?
Prečo?
Keď sa zle vydám, rozvediem, podvediem niekoho v obchode, tak je to chyba mojich rodičov???
Čo myslíte?

Strana
z4
marca12
Dnes o 21:23
@tilly

@ivicatolic ja si tiež myslím, že veď všetci chceme z detí dobrých ľudí, ale mladicke chyby sme urobili asi všetci...

@tilly Presne tak. A hlavne puberta je kriticky vek. Rodicia sa rozviedli,ktovie ako to vnimal. V tomto pripade mohla zohrat rolu ozaj aj partia. Mozno mu slava stupla do hlavy. Mam pre to pochopenie. Nastastie sa nikomu nic nestalo a snad je to prenho ponaucenie dobuducna.

anonym_d85bc4
Dnes o 23:07
@tilly

@zuzana76 áno. Toto áno, ak tretiak nemá úlohu, alebo nie je diagnostikovaný, to ide na vrub rodičov, tam sa dá zasiahnuť.
Ale je chyba rodičov, keď sa 15rocna dcéra oblieka nevhodne? Nedávna diskusia tu.

@tilly niekedy je to chyba rodiča, a niekedy nie. Nedá sa to zovšeobecňovať. Niekedy dieťa ukradne žuvačky lebo výzva z internetu, stávka s kamošmi. Vyskúša cigu, alkohol lebo nechce byť iný v partii. Ale niekedy rodičia nemajú čas na výchovu, decko má doma všetko, rodičia kúpia čo chce, aby decku vynahradili to, že naňho nemajú čas a fracek si myslí, že je majster sveta a všetko môže.
A áno, je chyba matky keď nedokáže 15 ročnemu decku vysvetliť, že do školy sa nechodí oblečená ako prostitutka. Jedna matka má mať prehlad o tom, ake oblečenie si jej dieta kupuje a má v skrini. Veď to platí tá matka. Tak isto je chyba rodiča, keď 12 ročné deti chodia zmalovane ako kraslice, s umelymi nechtami, z mini kraťasiek im trčia gaťky a zadok, a miesto trička majú podprsenku. To, že sa tak obliekaju ine deti nieje ospravedlnenie. Keď ine decko skoči z okna, tak môže aj moje?
A deti bohatych ludi, znamych ludi su ina kategoria. Mlademu Kramarovi očividne stupla slava do hlavy a uz nevie čo od dobroty.
Ja by som zrušila socialne siete pre deti do 16 rokov. Internet velmi negativne ovplyvnuje deti. Na každu socialnu siet jedna registracia na jeden obciansky a hned by deti nemali fiktivne profily, že maju xy rokov.
Keď tvoje dieťa kamoš nahovorí na cigu, tak zato nemôžeš, lebo kamoš je väčšinou viac, ako rodič, ale keď necháš decko chodit do skoly v spodnom pradle a zmalovane ako z vypadovky, tak zato mozes. Ty, ako rodic mas vediet, co ma decko v skrini.

jamimo
Dnes o 23:28
@tilly

Prosím, nezameriavajte sa len na mladého Kramára. Myslím to tak všeobecne. Aj dávnejšie tu bola diskusia, kde dievča kúpilo cigarety a že či sa hnevať na predavačku. A hneď, že výchova, chyba rodičov apod.

A ja sa tak zamýšľam. Fakt je to naša chyba, keď naše deti urobia blbosť? A chyba našich rodičov, ak my urobíme zlé rozhodnutie?

@tilly
Tak ako si myslím, že všetko ide z rodiny, tak isto si myslím, že môžeš dieťa vychovať akokoľvek dobre, stačí, že narazí na zlú partiu, partnera, alkohol a vybavené 🤷‍♀️ Stačí pár nesprávnych rozhodnutí a už to ide. Koľko matiek chcelo pomôcť ,dohováralo dcéram, aby sa rozišli so zlým frajerom ešte za mlada, aj tak si dcéry nedali povedať. Skončili s viacerými deťmi, týrané, ako alkoholičky a stratené existencie...Príkladov je všade dosť. Nikdy nikto nevie, čo dieťa vyvedie. Mnohí rodičia keby počúvali svoje deti za rohom, by im vlasy dupkom stáli a doma anjelik.

Strana
z4