icon

Ako rodičom oznámiť, že sa rozvádzam?

pytame_sa_za_teba
Včera o 10:04

Ahojte,

mám po štyridsiatke a po dlhom zvažovaní som dospela k rozhodnutiu, že sa pravdepodobne rozvediem.

Úprimne, najväčší strach nemám ani z praktických vecí okolo rozvodu, ale z reakcie mojich rodičov. Celé roky nás vnímali ako stabilný a fungujúci pár a mám pocit, že ich tým veľmi sklamem. Navyše do nášho vzťahu zvonku nikto nevidí, takže sa obávam, že moje rozhodnutie nebudú chápať.

Ak ste si niečím podobným prešli, ako ste to oznámili rodičom? Chápali vaše dôvody, alebo mali pocit, že robíte chybu? Snažili sa vás presvedčiť, aby ste to nerobili?

Ako rodičom oznámiť, že sa rozvádzam?
anonym_d8399f
Včera o 10:16

Normalne by som to oznamila, mas po 40 a bojis sa nieco povedat rodicom? 😄 Ked to nepochopia je to ich vec uplne by mi to bolo jedno. Keby sa ma snazili presvedcit tak jednym uchom dnu druhym von. Este raz mas po 40 pravdepodobne si svojpravna dospela zena, ziadna pubertiacka-mlada dospela pri ktorej by sa este dalo chapat, ze sa boji reakcie rodicov. Viac ako reakciu rodicov by som sa snazila vyriesit svoje psychicke zdravie (mozno aj nejake traumy z detsva) a preco ako 40rocna zena sa bojim rodicov.

bomba36
Včera o 10:22

Chceš sa k nim po rozvode nasťahovať? Neviem v akom inom prípade by mala táto informácia ovplyvniť ich životy.

janinah
Včera o 11:09

Kamoska tak vyčkávala kvôli otcovi,samozrejme len sa všetko zhoršovalo a nakoniec sa rozviedli. Otec to prežil.

minenkaa
Včera o 11:10

Ahojte,som rozvedená ,konecne,môžte občas postrážiť deti,chcem ist prec s kamoskou,s chlapíkmi,so ženou
Pred rozvodom prečo to treba riesit,zmenu prace im tiež oznacujes ?

anonym_a1d39e
Včera o 12:34

mama, otec, rozvadzam sa.

anonym_7af11e
Včera o 12:50

Jožo je chm*ľo, nedá sa s ním vôbec žiť. iné riešenie asi ako rozvod ani neexistuje.

gribka1
Včera o 13:40

Zvláštne, že rodičia netušia, že nie si v manželstve šťastná, vôbec si nikdy nespomenula nejaký problém. Mala by si to teraz jednoduchšie. Ale aj tak, jednoducho si s nimi sadni a povedz všetko na rovinu.

mandzula
Včera o 13:47

Za mna to vyriesil ex. Isiel im to hned strubit. Ja som potom od rodicov dostala nakladacku, kedze som im svoje problemy nikdy nevesela na nos. Boli v soku a dali mi to teda riadne vyzrat.

anonym_dfa34c
Včera o 13:55

Nepamätám si, kedy a ako som to našim oznámila. Pamätám si ale ich reakciu - no to ti teda trvalo! a to som bola oveľa mladšia ako ty a vydatá sotva sedem rokov 😥 možno budeš prekvapená, ale ak sa s rodičmi stretávate, nie sú úplne slepí a veľakrát vidia práve to, čo my prehliadame. Viď reakcia mojich rodičov. Po celý čas mi boli oporou a ja som im za to veľmi vďačná.

anonym_eba3a3
Včera o 15:46

@pytame_sa_za_teba áno, môj pripad. Tiež som sa bála to povedať rodičom, lebo si môjho muža dosť obľúbili, a samozrejme, stará škola, treba všetko vydržať za každú cenu 😂. Ale nevedeli o našich problémoch, takže sa dosť čudovali, ale prežili to. 😂

tiezjedna
Včera o 15:55

@pytame_sa_za_teba tak im pár týždňov naznačuj problémy a potom im to povedz.

anonym_c0159c
Dnes o 01:59

Normálne, najprv im povedz, že máš vážnu diagnózu a zostáva ti len pár mesiacov života a potom im len povedz, že si robíš srandu a len sa rozvádzaš 👍🏻