Je normálny spánok s plyšákom po tridsiatke?
Ahojte čítala som minule diskusiu kde matka vyplakavala ze jej 27 ročná dcéra spi s plysakom ze si ho objíma. Písali jej tam rôzni ľudia muži hlavne ze mala by sa tulit k živej osobe a nie v takom veku spať s plysakom atď. Nikdy som nemala svoju obľúbenú hracku hrala som sa s viacerými. Keďže mam teraz detičky tak mam aj kopec plysakov doma 😃 aj taky veľký pernicek co je príjemný pod hlavu ako vankúšik aj je to taky mojkacik a keď sa neviem uložiť a ho objimem do chvíle zaspím, 😅 mám po 30tke a došla som na to ze je to príjemné. Zároveň som v tom však objavila aj čosi liečivé keďže som prišla o bábätko a je cca vo veľkosti novorodenca keď si ho stiskam cítim to co som cítila keď som objala svoje novorodene detičky. 💔🩷 Myslíte že som úplný cvok? Nepovedala som o tom nikomu ale čokoľvek som skusila ako sa vyrovnať s touto stratou nenašla som nič vhodné ani vy plakať sa nepomohlo ani knihy ani čas..
Nemam plysaka ale od tehotenstva objimam tehotensky vankus 🙂 maly ma uz 4 roky 😂 muza si neviem dat medzi kolena.
nemám nič, jedine manžela.
jedna dcéra spí s asi 5 plyšákmi. chodí na sš - dúfam že ju to prejde.
brat ako dieťa spával so psom - mal asi 10 r. Po rokoch som našla strateného psa . keď ho videl tak si ho vypýtal na pamiatku. Nemala som problém - nech má .
Nemám a ani som nikdy s plyšákom nespávala, vystačím si so zmuchlanou perinou 😄 ale nemyslím si o tom nič zlé
@anonym_autor prečo by si mala byť cvok? Je ti to príjemné, lepšie zaspíš, môže ti byť ukradnuté, čo si kto o tom myslí. Ja som nikdy plyšáka nemala, ani ako dieťa, nie že by mi ho nekúpili, doma bol, ale nikdy som sa s ním nehrala a nepripadám si divná. Môj muž si na dovolenku nosí svoj malý vankúšik a tiež mi to príde normálne.
Nikdy som s plysakom nespala ale 2 roky dozadu som prisla o nasho milovaneho psika a vtedy si moj syn kupil plysacika co vyzera presne ako bol on 🥹. Dal ho mne, aby mi nebolo smutno. Tak je plysovy havo s nami v posteli
Kazdy nech si spi s cim mu je prijemne. Ja mam dcerinu ovecku, je tak akurat pod hlavu ked este v posteli citam a tiez mam tehotensky vankus od posledneho tehotenstva (3,5r). Mam aj plysaka, ktoreho sa neviem vzdat, hoci sa s nim hraju deti. Dostala som ho od pre mna dolezitej osoby.
@anonym_autor Nemaj z toho žiadnu traumu, si bežná osoba so svojimi kladmi aj zápormi. To, že si naviazaná na nejakú vec vôbec neznižuje tvoju osobnosť. Je to len tvoja vec. Rob to, čo sa tebe páči - ak ťa plyšák ukľudňuje a lepšie spíš, tak ho kľudne používaj ďalej.
A vôbec sa nemusíš za to hanbiť a písať anonymne. Myslím, že by ti zdvihlo sebavedomie, keby si to napísala pod svojim profilom, nemala by si pocit, že to robíš potajme .
@anonym_autor vôbec nie si cvok, našla si si sama spôsob, ako si liečiť bolesť zo straty, je ti to príjemné a nikomu tým neubližuješ. Nikomu do toho ani nič nie je, tak si perníčka pekne pritúľ a uži si to
mám kopec plyšakov, sem tam s nimi spím a dokonca som si kúpila zaspávaciu vydru minulý rok… nemám ich ako náhradu za muža, proste je to plyšak, netlačí to, nebudí ma to, podopiera ma to, upokojuje ma to… netreba tam hľadať to čo nie je…
Mám 29 a stále spím s plyšákom, je to taký zajac asi 40centimetrový. Keď sa narodil syn, vzal mi ho. Kúpila som mu druhého. Teraz má syn 3 roky a spáva s obomi 😒
V noci sa budí s plačom, že kde má druhého zajaca. Vieš kde ho vždy nájdem? Pod perinou som k nemu pritúlená, ja mu ho v spánku podvedome beriem 😂
@anonym_autor co je to "úplný cvok" ?
Clovek ma robit tak, ako mu je najlepsie, pokial tym nikomu neskodi. Ak neskodi plysak , ak netrpi deziluziou, halucinaciou, neveri, ze plysak s nim komunikuje,
tak preco by nemohol mat vankus v tvare
niecoho roztomileho, co pozitivne naladi? a co s tym ma vek?
@anonym_autor Mamina kamaratka s muzom maju sobov v posteli. A to teda su to ludia dochodci uz...
Úplne normálne, spavam s plysakom čo je rovnako starý ako ja
@anonym_autor ja mám taký druhý vankúš - manželka ho volá macík a pri prezliekaní obliečok sa prezlieka aj on. Stískam ho ale neležím na ňom. Na to mám iný - tvarovaný vankúš. Lepšie s ním - s tým macíkom zaspim. Nie je nič na tom zlé, že spíš s plyšákom. Naopak. Problém by bol keby si sa na neho naviazala ako dieťa a skresľovala si reálny svet.
@anonym_autor moja dcera ma sice 8 ale dookola seba ma tych olysakov pozehnane. Hromzim ked treba prezliekat postel. Vzdy niektoreho chyti do ruk a s tym spi. Strieda si ich.
Ja spim so skreckom, povodne bol gulaty,ale lisujem ho na 2D. Idealne cez neho prelozim nohu a objimem ho. Netusim, co by na tom mohlo byt zle, iny typ vztahu s tym plysakom neudrziavam 😀
Neter ma 10 a spi s plysakmi ale top je Stirch ktoreho ma uz asi 3 roky 🤣 bez neho nezaspi. Plysak vyzera ako vyzera uz po 3 rokoch ale noveho nechce 🤣 ked sla do cz a som jej ho poslala sa chuda rozplakala od stastia 😀
Asi si nejakého zadovážim aj ja 🙂 Nikdy som nemala plyšákov, ale keď čítam, že je to také príjemné...
Myslím, že je to bežné ale úplne stačí fajný vankúš a ešte fajnejší paplón. :D
plysaci maju terapeuticke ucinky. moja kolegyna mala mamu s alzheimerom a vyslovene ju prosili aby mame nejakeho priniesla. ze im to robi dobre.
ja nemam ale vobec to nevidim ako nieco divne ani zle
Ja mám ninja korytnačku- leonarda, draka z jaskyne postojna a tento týždeň mi tam pristál plyšový vankúš sovy hedvigy 😁
Je to úplne v poriadku. Ja mam v posteli tiež jedného plysaka, síce ho neobjimam ale mam ho. A to nemám už daaavno 30,ale skoro 60😁. A hádaj co to je? No predsa sovicka 🤭
@anonym_autor Podľa mňa nemusíš mať ani výčitky ,ani sa nemáš začo hanbiť. Pokiaľ sa s ním nerozprávaš a neberieš ho nijako inak ako vankúš a je to prijemne. Je to v poriadku.

Ja mám takú plysovu ovcu guľu. Parádne sa dá po hlavu keď čítam 😂a už som si všimla že ju tiež niekedy v noci objímam. Tak dobre padne do náručia 🤣