icon

Koľko vám trvá ranné chystanie sa do práce?

Dnes o 09:04

Žienky, prosím, povedzte mi, koľko vám priemerne trvá kým sa ráno vychystáte do práce, prípadne vaše 15+ pubertálne dcéry do školy?

Som taká neženská žena, nikdy som sa nemaľovala, čiže ja to mám tak, že 15-20 min mi stačí. Vstať, umyť sa, obliecť, prečesať vlasy, to je všetko, stihnem aj kávu. Moja dcéra je iná, chystá sa asi 1 hodinu, niekedy aj 1,5 hodiny. Niekedy si ráno umyje aj vlasy, ale ak si aj neumyje, prinajmensom si ich každé ráno fúka fúkacou kulmou. A potom si robi makeup. Niekedy má premyslené, čo si oblečie, niekedy sa aj niekoľko razy prezlieka. V podstate to neporovnavam, beriem, že koľko ľudí toľko chutí, ale príde mi, že my dve s dcérou sme extrémy 🙂 Ja v tom nedbaní. A dcéra naopak. Má jemné vlasy, chcela by mať husté dlhé, ale je to genetické, aj svokra má také jemné vlasy.

Tak si len pre upokojenie duše robím prehľad, ako to majú iné baby, koľko je slovenský priemer chystania? 🙂

doriiis
Dnes o 11:28
@lenkahvh

@doriiis o tretej každý pracovný deň?

@lenkahvh ... Predtým, keď som ešte pracovala na 3 zmeny pár mesiacov tak každý tretí týždeň 5 dní pod sebe áno. 5 dní po sebe vždy ráno o 3:00.
Dnes vstávam ráno o 3:00 každý 4.den.Kedze robím 12 tky.
Ale mne stačí 5 hodín spánku,aby som fungovala normálne.

ikuska27
Dnes o 11:32

Vstávam 04.55...5.10 sedím v aute a odchádzam....čo si oblečiem vyberám si večer...ráno umyjem zuby, behnem na wc, učešiem vlasy, hodím trochu make-upu a letím....maľujem sa minimálne... dcére to trvá podstatne viac 🫣

anonym_9f765b
Dnes o 11:37

16r - rano do skoly vstava o 7.00-7.10 k ranajkam si sada okolo 7.30-7.40. Rychlo nieco zhltne, umyje zuby, dohadze este par veci do tasky a o 7:50 vychadza z baraku aby o 8.00 dobehla do skoly

Ina vec je ked sa chysta niekam s kamoskami - to su aj 2-3h

procrastique
Dnes o 11:46

Ráno vstanem, začnem chystať raňajky ( to trvá cca 5min ), potom si idem umyť/pripraviť vlasy (20min), následne sa najem (5min), opláchnem tvár, umyjem zuby urobím mini skincare (3min), a potom mejkap (3min max). Obliekam sa tak, že schňapnem prvé čo vidím, väčšinou to spolu pasuje a odchádzam. 7:00 vstanem a 7:40 zabuchnem dvere.

vler
Dnes o 11:49

@anonym_autor mne to trva iba 15 minut, ale nepotrebujem vyzerat reprezentativne, pracujem v zdravotnictve, dvanastky. Neranajkujem a kavu pijem v praci. Vstavam o 6 a odchadzam o 6:15. Oplachnem si tvar, nanesiem trocha kremu s UV filtrom, precesem vlasy, umyjem zuby. Makeup ziadny, iba nanesiem spiralu. Jedlo a oblecenie si pripravujem den predtym.

nikha2809
Dnes o 11:51

5.30 vstávam o 6.00 idem z domu.Stiham sa umyť, ucesat, nalicit a kopnut do seba jednu kavu

natalka13
Dnes o 11:52

15minut sama s kavou. Vlasy zehlicka minuta,ak kulma tak 5minut, zuby tvar 5minut, krem mihalnice 2minuty.
Ked aj sprcha +5minut.
Vstavam 6.10 odchod 6.55.
Alebo potom az 8.10 kvoli zapcham

cimage
Dnes o 11:55

Ja tiez rano rychlo vypadnem. Kolegyna aj 2hod pred odchodom vstava. Radsej si umyjem vlasy vecer a mam strih co si nemusim kazde rano upravovat. Ja sa radsej vyspim, hned vyzeram lepsie a nepotrebujem pol hod maskovat kruhy 😁.

lentak1223
Dnes o 12:21
@anonym_09926e

@lentak1223 to za hodinu si stihneš umyť vlasy, natočiť, vyfenovat?
@anonym_autor moja dcéra 16 r vstáva 5:40 a do 6:30 je v kúpeľni🤣umýva si vlasy, fúka, spirala raňajky 6:55 odchod.Mne to trvá tiež asi hodinu,ale na prebratie by som potrebovala aj 2 h vlasy si umyvam večer, aj sa sprchujem, ráno sa len maľujem, robím desiatu, raňajky popritom pozerám telerano.Mne tieto rána robia stres.Predtym som chodila do práce na 9 to bolo výborné všetci odišli a mala som svoj klud na vychystanie

@anonym_09926e Áno, ja mám jemné vlasy, dĺžka asi po bradu, vzadu ešte kratšie. Umyjem, vyfénujem - asi 3 minúty do polosucha, dám nátačky - dofénujem do sucha, mám ich na hlave pomaly kým neodchádzam. Potom dole nátačky, jemne prečešem, natupírujem pri hlave, veľa laku a idem. Mne vlasy uschnú aj bez fénu za polhodinu😆 No, nebyť týchto blbých vlasov by som mohla vstávať aj neskôr.

zajinkakoni
Dnes o 12:27

Asi 45minut

anonym_c53dbe
Dnes o 14:33
@doriiis

@lenkahvh ... Predtým, keď som ešte pracovala na 3 zmeny pár mesiacov tak každý tretí týždeň 5 dní pod sebe áno. 5 dní po sebe vždy ráno o 3:00.
Dnes vstávam ráno o 3:00 každý 4.den.Kedze robím 12 tky.
Ale mne stačí 5 hodín spánku,aby som fungovala normálne.

@doriiis preboha a to kde robíš? Nie niekde vo výrobe, či? Lebo tam sa nepotrebuješ maľovať za stroje. Verím, že si nejaká lekárka, alebo aspoň zdravotná sestra.

doriiis
Dnes o 14:38
@anonym_c53dbe

@doriiis preboha a to kde robíš? Nie niekde vo výrobe, či? Lebo tam sa nepotrebuješ maľovať za stroje. Verím, že si nejaká lekárka, alebo aspoň zdravotná sestra.

@anonym_c53dbe .... Poviem ti novinku. Sú ženy, ktoré sa maľujú pre seba. Nie pre iných, pre seba. A pracujem s ľuďmi. Denne prehodím reč a riešim záležitosti s desiatkami ľudí. A namaľovaná by som bola, aj keby robím za strojom alebo sama. Maľujem sa pre seba, nie pre iných.

anonym_c53dbe
Dnes o 14:40
@doriiis

@anonym_c53dbe .... Poviem ti novinku. Sú ženy, ktoré sa maľujú pre seba. Nie pre iných, pre seba. A pracujem s ľuďmi. Denne prehodím reč a riešim záležitosti s desiatkami ľudí. A namaľovaná by som bola, aj keby robím za strojom alebo sama. Maľujem sa pre seba, nie pre iných.

@doriiis no jasne, ale nerobíš vo výrobe snáď,že? Čo si operátorka?

doriiis
Dnes o 14:41
@anonym_c53dbe

@doriiis no jasne, ale nerobíš vo výrobe snáď,že? Čo si operátorka?

@anonym_c53dbe ... Nie som. Ale väčšina operátoriek na linkách sú tiež normálne upravené, namaľované ženy.

anonym_c53dbe
Dnes o 14:42
@doriiis

@anonym_c53dbe ... Nie som. Ale väčšina operátoriek na linkách sú tiež normálne upravené, namaľované ženy.

@doriiis a čo si ty presne? Že vstávaš o tretej, vo výrobe učite nie si.

doriiis
Dnes o 14:45
@anonym_c53dbe

@doriiis a čo si ty presne? Že vstávaš o tretej, vo výrobe učite nie si.

@anonym_c53dbe .... Prave výroba tak ako ja začína o 6:00 .Vrchnosť chodí neskôr. Pracujem od 6:00.

anonym_c53dbe
Dnes o 14:47
@doriiis

@anonym_c53dbe .... Prave výroba tak ako ja začína o 6:00 .Vrchnosť chodí neskôr. Pracujem od 6:00.

@doriiis počkaj, čiže čo robíš vo výrobe? Prečo?

zuzitko74
Dnes o 14:49

Dcéram to trvá asi 30 minút, mne asi 40, lenže ja mám taký zlozvyk, že pri raňajkách čítam, alebo riešim sudoku, tak preto mi to dlhšie trvá.

doriiis
Dnes o 14:49
@anonym_c53dbe

@doriiis počkaj, čiže čo robíš vo výrobe? Prečo?

@anonym_c53dbe .... Asi ti zas poviem novinku, ale vo výrobe sú okrem operátorov potrební aj iní ľudia. Desiatky iných ľudí. Od plánovačov, cez elektrikárov, vedúcich zmien, vedúcich tých operátorov až po školiteľov, kvalitarov a pracovníkov BOZP napríklad.

anonym_c53dbe
Dnes o 14:50
@doriiis

@anonym_c53dbe .... Asi ti zas poviem novinku, ale vo výrobe sú okrem operátorov potrební aj iní ľudia. Desiatky iných ľudí. Od plánovačov, cez elektrikárov, vedúcich zmien, vedúcich tých operátorov až po školiteľov, kvalitarov a pracovníkov BOZP napríklad.

@doriiis BOZP nechodí ráno na 6.00. Plánovač takisto nie. Od 6.00 sú blue collar ľudia. Ty si blue collar?

doriiis
Dnes o 14:52
@anonym_c53dbe

@doriiis BOZP nechodí ráno na 6.00. Plánovač takisto nie. Od 6.00 sú blue collar ľudia. Ty si blue collar?

@anonym_c53dbe ... Môžeš to aj tak nazvať. Bezo mňa nerobí výroba a ja nerobím bez nich. 🤷🏻‍♀️

simsalabim
Dnes o 14:57
@doriiis

Vstavam o 3:00 a z domu odchádzam o 5:00.Rano stíham sprchu, kávu a nalíčiť sa. Medzitým si vypočujem svoje podcasty, keď treba dám prať, zapnem umývačku.
Neviem si predstaviť ráno bez ľadovej sprchy,kávy a ísť do roboty nenalíčená

@doriiis umrela by som, ze o 3 🙈 Ja vstavam 4.55 a je to pre mna zabijak. A posun casu na letny stale citim a nie a nie sa prestavit.
Vychystanie mi trva cca hodinu. Umyvam si rano vlasy, preto. Dcere to trva tak 40min.

simca06022011
Dnes o 15:05

@anonym_autor moje dieta (15r) vstvava pred 6tou (kludne 5:30-5:45).. a nie. .nie aby sa chystala, ranajky si spravila ale ABY PRED ZRKADLOM STALA.. ona si robi vlasy do cca 6:45, potom zleti dole schodami, hodi do seba ranatjky, ktore uz si musi urobit = ak teda nerobim celorodinne ranajky, co zvacsa nestiham.... uteka si umyt zuby, hodi si desiatu do tasky, a 7:10 uteka na bus.. ja vstanem a viem byt do 20minut hotova, zvacsa este potrebujem +10-15 aby som rychlo vyvencila psa... kludovo ale do hodiny, to si dam aj ranajky, aj kapucko, aj psa vyvencim, aj kuchynu spracem, izby spracem, pracku zapnem.. na moju obranu chodim ako diva bara.. obleciem sa, vlasy prehrabnem, ale malujem sa napr v kancelarii rano, ak vobec :D ak nie je leto, horuco atd, tak sa sprchovat rano nemusim, vlssy uz davno rano neumyvam :D

Ja hocico spravim,ale rano skoro vstavat je pre mna koniec... ked to citam, ze nietko o 4-5 vstava tak mam dost.. mne to stacilo v case nudze... ze parlkrat vstat napr 5:30-6:00 za sebou, a musela som normalne dospavat..

euka210
Dnes o 15:22

@anonym_autor ja som ako Ty. Za 3/4h aj s kavou a ranajkami viem odist z domu. Ale mam 3 deti, ktorym je casto aj 1h malo 🤦‍♀️ a potom nestihame. A to mam chlapcov, takze ziadne cesanie ani vyberanie oblecka.

anonym_3c52bb
Dnes o 15:35
@doriiis

@anonym_c53dbe ... Môžeš to aj tak nazvať. Bezo mňa nerobí výroba a ja nerobím bez nich. 🤷🏻‍♀️

@doriiis to je presne tak,ze zeny si myslia,ze vo vyrobe su len zeny za pasom,a okrem toho treba aj zasobovacov,majstrov a asistentov,alebo predakov a rozne ine aj technicke profesie,kazdy usek na svojho veduceho a je tam kopec veducich aj riaditelov je viac.Az po toho najväcsieho,najhlavnejsieho riaditela.
K tomu su tam rozne agenturi,co tiez tam musia mat svojich aj pracovnikov,majstrov,veducich a inych,a inych.Tych pozicii je strasne vela a vela po znamoati ich vedia aj vytvorit.

anonym_3c52bb
Dnes o 15:38
@anonym_c53dbe

@anonym_c53dbe si predstav,ze planovac beha,lieta a musi tam byt ked sa nieco pokazi,aby naplanoval nahradu.Takze ano aj planovaci lietaju hore,dole vo vyrobe a musia tam byt,cize aj nocne,poobedne,ranne mavaju a aj volno.

anonym_c53dbe
Dnes o 15:40
@anonym_3c52bb

@anonym_c53dbe si predstav,ze planovac beha,lieta a musi tam byt ked sa nieco pokazi,aby naplanoval nahradu.Takze ano aj planovaci lietaju hore,dole vo vyrobe a musia tam byt,cize aj nocne,poobedne,ranne mavaju a aj volno.

@anonym_3c52bb neboj sa, viem veľmi dobre, o čom je plánovač výroby, lebo 3 mám vo svojom teame. a nie, ani jeden nerobí na zmeny. Na tie robí výroba, kvalita, máme údržbu na zmeny, nejaký CNCckári. Plánovač výroby chodí na 8 hodinové zmeny. A to je moja 5 výroba za moju 25r prax. Hovorím o white collars plánovačovi.

biba_18
Dnes o 15:40

nerobím si vlasy, ak by som, potrebovala by som navyše ešte 1/2 hodiny. takže bez vlasov mi to trvá hodinu…
nerada sa ponáhľam, takže všetko lážo plážo…
cvičím, maľujem sa, kontrolujem tašku či v nej mám všetko.. raňajky si pripravujem večer, ráno len všetko naložím do tašky, raňajkujem v robote…
reálne možno aj pomalšie by mi vyhovovalo, ale vstávam veľmi skoro, takže hodina musí stačiť…

anonym_5f2ced
Dnes o 15:43

Pre mňa je ideál vstať hodinu pred odchodom. Zvládnem sa aj bez stresu prebudiť, vyriešiť wc, umyť tvár, zuby, dať si raňajky, trošku makeup, zhrabnúť vlasy do copu, zabaliť obedy a nijak extra sa nenaháňať

anonym_3c52bb
Dnes o 15:47
@anonym_c53dbe

@anonym_3c52bb neboj sa, viem veľmi dobre, o čom je plánovač výroby, lebo 3 mám vo svojom teame. a nie, ani jeden nerobí na zmeny. Na tie robí výroba, kvalita, máme údržbu na zmeny, nejaký CNCckári. Plánovač výroby chodí na 8 hodinové zmeny. A to je moja 5 výroba za moju 25r prax. Hovorím o white collars plánovačovi.

@anonym_c53dbe my mame planovacov aj na smeny.Behaju a lietaju ano mame aj na ranne smeny len ale zväcsa,poslu plan o pol 7,a potom este okolo 11.Neplanuju napr.celu smenu,alebo urobia zmeny a doplnia,co je urgent a co treba,pre dalsiu vyrobu.Aby sa vyroby doplnali a necakala jedna na druhu.