Koľko vám trvá ranné chystanie sa do práce?
Žienky, prosím, povedzte mi, koľko vám priemerne trvá kým sa ráno vychystáte do práce, prípadne vaše 15+ pubertálne dcéry do školy?
Som taká neženská žena, nikdy som sa nemaľovala, čiže ja to mám tak, že 15-20 min mi stačí. Vstať, umyť sa, obliecť, prečesať vlasy, to je všetko, stihnem aj kávu. Moja dcéra je iná, chystá sa asi 1 hodinu, niekedy aj 1,5 hodiny. Niekedy si ráno umyje aj vlasy, ale ak si aj neumyje, prinajmensom si ich každé ráno fúka fúkacou kulmou. A potom si robi makeup. Niekedy má premyslené, čo si oblečie, niekedy sa aj niekoľko razy prezlieka. V podstate to neporovnavam, beriem, že koľko ľudí toľko chutí, ale príde mi, že my dve s dcérou sme extrémy 🙂 Ja v tom nedbaní. A dcéra naopak. Má jemné vlasy, chcela by mať husté dlhé, ale je to genetické, aj svokra má také jemné vlasy.
Tak si len pre upokojenie duše robím prehľad, ako to majú iné baby, koľko je slovenský priemer chystania? 🙂
O 4 som vstavala,zavolala muzovi,ten mal nocnu.Urobila kavu,naranajkovala.Umyla sa,obliekla a isla som o 5tej do prace.Deti budievame tak okolo 7hod.Najstarsi tomu staci 5min.a leti na vlak.Maleho budim tak o pol 7,vypije kakavko,umyje sa a ideme do skolky.Potom budim starsie s ich vozime tak okolo pol 8smej.
V tomto som nenáročná, vstávam 6:10, dam si kávu, prečítam správy na služobnom tel, umyjem ksicht, prehrabem vlasy, prezlečiem sa do služobného, urobím pitie a shake do práce a 6:40 idem
@anonym_autor moja dcera ma 14 a uz cca rok sa o plet stara tak poriadnejsie, cize ma procedury rano aj vecer, ze co si v akom poradi aplikuje atd. Rano sa chysta cca hodinu, niekedy trochu viac. A to sa sprchuje vecer, aj vlasy umyvame vecer, cize rano len zakladna hygiena, zuby, vlasy, obliect a potom ide na plet a makeup.
Ja aj so sprchou a zakladnym makeupom, vyvencenim, kavou a vecnym problemom s obliekanim som hotova tak za 45-70 min, kedy ako, ale mna netlaci cas a tiez nechodim do officu denne. Ak si velmi potrebujem svihnut, tak to dam aj za pol hodinu, ale musim byt na to vopred mentalne pripravena 😅
Ja to mám dlho, asi 1h, 10 min. Ale keby som chcela, mám to za 20 min. Ale ja mám rada ráno pohodu, kľud, kávička, správy... make up mám urobený za 10 minút. Vlasy za 3 min, oblečiem sa za 5 min.
Moja 16 rocna dcera vstava 6:30, teda vtedy jej zvoni budik, zhruba do 7:10 sa chysta (umyva, oblieka, cese, maluje), potom ide ranajkovat a z domu odchadza 7:25, ale tipujem, ze hoci budik zvoni 6:30, z postele nevstane skor ako 6:45.
Ja vstavam 6:30, odchadzam rozne, ale o 7:15 by som uz uplne kludne mohla odist.
Vstavam o 3:00 a z domu odchádzam o 5:00.Rano stíham sprchu, kávu a nalíčiť sa. Medzitým si vypočujem svoje podcasty, keď treba dám prať, zapnem umývačku.
Neviem si predstaviť ráno bez ľadovej sprchy,kávy a ísť do roboty nenalíčená
20 minút. Deti tiez. Manzel 30 minút, lebo ranajkuje a robí deťom desiaty. Z domu odchádzame všetci spolu o 7,20.
20min. Od vypnutia budíka do odchodu z domu (neranajkujem). Dcéra keď ide do školy na 8:20 vstáva o 7. 00 , najneskôr 7.20 Max 7.30 keď sa zakecame raňajky (keď mám voľno) , potom wc, umyť zuby, nakremovat, 7.50 -7.53 obúva topánky a 7:58 má autobus.zastavku máme rovno pri dome. Keď ide na 7:20 do školy ten istý harmonogram len o hodinu skor. Dcéra má 13 do školy sa nemaluje, robí len "skincare"
No mne to teda trvá dosť dlho potrebujem vyše hodiny, nakoľko vstanem spravím čaje, raňajky, potom robím desiaty, potom zase nápoje do školy, osprchovať sa, namaľovať sa bez toho nepôjdem ani keby čo bolo, podľa mňa každá žena by mala hodiť makeup a špirálu a lesk, zaveziem deti do školy, a smer robota, deti majú všetko nachystane oblečú sa im staci 30 minut
Cca 40 min.- neranajkujem, ani nepijem kavu. ranna hygiena, licim sa, vlasy bud fukam alebo kulmujem. 17 rocna - 10 min. - len ranna hygiena, nelici sa a vlasy si dava len do gumky. kazde rano sa sama seba pytam, ci je to skutocne moje dieta.
ja od vstatia z postele do odchodu z domu cca 30 min. chystam ranajky detom a raňajkujem. dcera 15+ nefinti sa. staci jej 20 - 30 min.
7:15 vstávam a okolo 8mej odchádzam z domu - rýchla sprcha, zvyšok hygieny, jednoduchý makeup, s vlasmi to je ako kedy, podľa toho s akými sa zobudím 😀 oblečenie tiež niekedy viem a niekedy hľadám, skúšam, hodím obed do krabičky a idem, neraňajkujem, nepijem ráno kávu, čaj
Vstavam 5:50. Budim deti, vyberiem im jogurt na rabajky, idem sa umyt. Pridem do kuchyne, deti uz ranajkuju, manzel medzitym uvaril kavu. Sadam za stol, ranajkujeme aj dospeli, medzitym si dam spiralu. 6:20-30 odchadzame od stola, deti sa idu umyt, ulozit postel, obliect, ja dochystam desiatu,idem sa obliect, potom na 5min do kupelne - dam si puder, ruz, precesem vlasy, deodorand,vonavka, ucesem dceru a 6:50odchadzane z domu.
@anonym_autor Vstávam o šiestej, umyjem hlavu, dám nátačky (tiež mám jemné vlasy), neraňajkujem (beriem si do práce overnight kašu), umyjem zuby, namaľujem sa. Urobím dve desiaty. Prichystám veci na oblečenie jednej dcére a synovi do škôlky. Zbalím, čo treba. 6.35 budím dcéru, dám jej raňajky. O siedmej odchádzame z domu. Muž sa budí so synom okolo siedmej. Vezie ho on do škôlky. 13 ročná vstáva pred siedmou sama na budík. Do školy sa domotá tesne pred ôsmou🙄 Nemaľuje sa, ale umývanie pleti, kremíky, zakrýva si kruhy pod očami. Oblečenie má prichystané z večera. Len ona je taká spomalená ráno. Vlasy nemá našťastie po mne a odkedy sa ostrihala, tak len učeše. Ale mám neter (14 rokov) a teda nemá jemné vlasy, ale kým sa namaľuje, oblečenie vyberie, tak je to trvá ako tej tvojej😉
Mne stačí 30 min.aj s kávou. Umyjem sa, krém, linku, maskaru, precwsiem, oblečiem sa a idem.
Tak cca 25 minut. Oblecenie si pripravim vecer , aj desiatu pre vsetkych. Takze rano len zuby, makeup a hreben.
20 minut, vstavam pred 3 a bezim na vlak
@anonym_autor Hodinku...z toho takmer polovicu popíjam v kľude a tichu kávičku a zobnem raňajky.
@anonym_autor uplne rovnako ako u nas 😃 ja do pol hodiny od prebudenia sedim v aute, ranajkujem az v praci, lebo mi hned po prebudeni nechuti. Wc, rychla sprcha, zuby, minimalisticky makeup, obliect (vacsinou v sprche alebo na wc si premyslim, co si obleciem), vezmem z chladnicky pripravene jedlo a idem.
Dcera radsej vstane o hodinu skor, aby mala cas na makeup, vlasy a vyskusat si 8 roznych outfitov a naranajkovat sa.
Neriesim, mna to nijako neobmedzuje.
Ráno vstávam o 05:00, idem si zabehnúť na lacno cca 20 minút. Manžel urobí raňajky,Potom keď sa vrátim, dám kávu,ranajky budím deti, nájeme sa. Staršia je za pol hodinu nachystana, nemaliuje sa, no vždy ma ,,problém ,, s vlasmi 🙉😂mladšia má 3 roky, tá je hotová raz dva,pokým sa nestihne ešte 2x vrátiť na nočník 🤣 ja len vlasy do chvosta,rýchla sprcha, krém, špirála,rúž.... Do 7:15 sme vychysrtani.
@anonym_autor u mna presne 60.minut. sprcha umyt vlasy ,zuby, kava, make up ,oblecenie , chystanie kabelky, skuska topanok 😊
Keby išlo len o mňa, tak cca tých 20 minút. S tým, že môj make up je jednoduchý (vyčistiť, oplachnúť, podklad, krém, možno trochu zakryť nedostatky, šošovky, upraviť obočie a špirála). Vlasy si málokedy umývam ráno, ale na to musím počítať tak cca 20-30 minút navyše. Štandardne mi to však trvá 30-40 minút, lebo pomedzi moje chystanie musím naháňať deti, chystám im oblečenie (keďže oni neberú ešte do úvahy počasie a vonkajšiu teplotu), češem ich. V ostatnom sú ráno samostatné, ale stále ich musím upozorňovať na čas, lebo sa dokážu zadívať na stenu a uvažovať nad nesmrteľnosťou chrusta. 😁
Keď sa chystá s nami aj muž, do hodiny sme ready, keď len my tri, do 40 minút sme ready, keď len ja, do 20 minút som ready.
Keď som bola vo veku tvojej dcérky,mala som to podobne, vlastne až kým sa mi narodil syn, tak som venovala dosť času ranajsej úprave.Momentalne by som mohla kľudne slúžiť u vojska, lebo v prípade poplachu by som bola nachystana medzi prvými.Za 20 min.vybavim návštevu wc, osprchujem sa, oblečiem,ucesem, obujem s bežím
@anonym_autor Vstávam o šiestej, umyjem hlavu, dám nátačky (tiež mám jemné vlasy), neraňajkujem (beriem si do práce overnight kašu), umyjem zuby, namaľujem sa. Urobím dve desiaty. Prichystám veci na oblečenie jednej dcére a synovi do škôlky. Zbalím, čo treba. 6.35 budím dcéru, dám jej raňajky. O siedmej odchádzame z domu. Muž sa budí so synom okolo siedmej. Vezie ho on do škôlky. 13 ročná vstáva pred siedmou sama na budík. Do školy sa domotá tesne pred ôsmou🙄 Nemaľuje sa, ale umývanie pleti, kremíky, zakrýva si kruhy pod očami. Oblečenie má prichystané z večera. Len ona je taká spomalená ráno. Vlasy nemá našťastie po mne a odkedy sa ostrihala, tak len učeše. Ale mám neter (14 rokov) a teda nemá jemné vlasy, ale kým sa namaľuje, oblečenie vyberie, tak je to trvá ako tej tvojej😉
@lentak1223 to za hodinu si stihneš umyť vlasy, natočiť, vyfenovat?
@anonym_autor moja dcéra 16 r vstáva 5:40 a do 6:30 je v kúpeľni🤣umýva si vlasy, fúka, spirala raňajky 6:55 odchod.Mne to trvá tiež asi hodinu,ale na prebratie by som potrebovala aj 2 h vlasy si umyvam večer, aj sa sprchujem, ráno sa len maľujem, robím desiatu, raňajky popritom pozerám telerano.Mne tieto rána robia stres.Predtym som chodila do práce na 9 to bolo výborné všetci odišli a mala som svoj klud na vychystanie
@anonym_autor ja som ráno behala, takže sprcha, obliecť, make up a vlasy cca 30minut, raňajky a káva ďalších 30 - keď som ešte chodila do práce, rada som si privstala, nech mám pekné ráno.
Od 25 do 45 minut, zalezi, ci si umyvam vlasy rano. Rychla kava, vitamin, manzel spravi desiatu. Ak ideme spolu, vtedy sa neponahlam, ranajky zo sebou robim ja, vtedy je rano super, pokojne, bez nahanania.

u nás je to naopak , mne nestačí ani hodina a aj tak som ako šmudla
a dcéra za 20 minút je hotová je ten tip že aj vo vreci vyzerá ako z katalogu proste tak to je
ked ide von tak sa chystá aj hodinu ale medzitým volá s kamoškami takže to trvá dlhšie
za mňa každý nech sa chystá toľko koľko potrebuje