icon

Kto je múdrejší? ženy alebo muži?

23. sep 2026

Pekné popoludnie. Myslíte si, že sú vo všeobecnosti múdrejšie ženy či muži? Nemyslím tým iba inteligenciu, alebo IQ, ale skôr celkovú životnú múdrosť, intelekt, spôsob premýšľania, nadhľad, schopnosť robiť rozhodnutia, vyhodnocovať situácie, učiť sa zo skúseností či chápať druhých ľudí. Podľa vašich životných skúseností, v čom sú ženy silnejšie a v čom naopak muži? Má podľa vás jedno pohlavie prirodzene väčší nadhľad, lepšie logické uvažovanie, väčšiu emocionálnu inteligenciu alebo schopnosť riešiť životné situácie, alebo je toto všetko natoľko individuálne, že sa to podľa pohlavia vôbec nedá rozdeliť? A ak by ste mali povedať úplne jednoznačne, kto je podľa vás reálne "múdrejší", ženy či muži, a prečo? Ďakujem

Strana
z2
anonym_60d5a2
•
23. sep 2026

No, ale počkaj, počkaj. To naozaj ideme byť binárni? Už len toto mi nesvedčí o rozhľade a intelekte.

anonym_588adf
•
23. sep 2026

@anonym_autor A ty si muž alebo žena? Lebo za túto otázku odrátaj bod tomu pohlaviu, ku ktorému patríš, keď už sa potrebuješ porovnávať a hodnotiť...

anonym_39356c
•
23. sep 2026

Načo je toto dobre?

anonym_60d5a2
•
23. sep 2026
@anonym_588adf

@anonym_autor A ty si muž alebo žena? Lebo za túto otázku odrátaj bod tomu pohlaviu, ku ktorému patríš, keď už sa potrebuješ porovnávať a hodnotiť...

@anonym_588adf som žena a úprimne si myslím, že toto mohla napísať iba žena. A aj vďaka tomu si myslím, že jednoznačne inteligentnejší si muži. Žena nemá problém, vyrobí si problém.

domkakvet
•
23. sep 2026

@anonym_autor zalezi od cloveka, nie od pohlavia.

anonym_2a4a03
•
23. sep 2026

Samozrejme zeny. Nakecaju muzom, aki su muzi inteligentni, pracoviti, uzasni ... a nechaju sa nimi zivit, vsetko si platit ... Ako v tej bajke o liske a havranovi so syrom 🙂
Havran, mas taky uzasny hlas ... Havran chcel hrdo zakrakat, syr mu vypadol a liska sa smiala ... 🙂

anonym_ea836a
•
23. sep 2026

neviem ci muz alebo zena.. ale ty rozhodne nie

anonym_ea836a
•
23. sep 2026
@anonym_2a4a03

Samozrejme zeny. Nakecaju muzom, aki su muzi inteligentni, pracoviti, uzasni ... a nechaju sa nimi zivit, vsetko si platit ... Ako v tej bajke o liske a havranovi so syrom 🙂
Havran, mas taky uzasny hlas ... Havran chcel hrdo zakrakat, syr mu vypadol a liska sa smiala ... 🙂

@anonym_2a4a03 no a vidiet je to hlavne tu na onovi,kde muz ma na seba vsetko napisane a necha sa zivit zenou z materskej a este mu aj oolo tajtrlika skace... zas neskatulkuj

anonym_3b01f8
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_3b01f8
•
23. sep 2026
@anonym_2a4a03

@anonym_2a4a03 Ty tak pekne píšeš. Ako Oriesker.

wolf_
•
23. sep 2026

Individuálne. Pohlavie s tým nič nemá.
Ale áno, je do určitej miery možné, že aktuálne majú väčšinou ženy vyššie EQ, ale to tiež nie je vecou pohlavia (biológie), ale výchovy, kultúry, rodových stereotypov... a verím, že čím ďalej tým viac budú rovnako aj chlapci, muži vedení k rozvíjaniu EQ.

euka210
•
23. sep 2026

@anonym_autor trochu jednoducho polozena otazka na ktoru sa neda jasne odpovedat. Vseobecne muzi su viac technicki a logicky, zeny vedia robit vela veci naraz. Muz riesi 1 problem do hlbky, zena viac a v suvislostiach. Niekde som tusim citala, ze muzi ako muzska rola su na tom horsie, co sa tyka prispodobovania sa meniacim sa okolnostiam, ktore prinasa vyvoj. Ze zeny sa rychlejsie prisposobia. Za mna stale muz a zena tvoria jeden celok, ktory sa vie uzasne doplnat a preto je jeden pre druheho potrebny. Ako sa hovori..."za kazdym uspesnym muzom hladaj zenu"😉

sense
•
23. sep 2026

By som nepausalizovala.

zuzana76
•
23. sep 2026

https://www.sme.sk/svet/c/muzi-maju-vyssie-iq-a...

https://www.pravda.sk/vat/technologie/clanok/20...

https://svetevity.sk/magazin/zivotny-styl/80477...

takze pred 20-25 rokmi studie tvrdili, ze priemerne IQ maju vyssie muzi, novsi clanok tvrdi, ze su vyrovnane, pohlavie az tak nevplyva na vysku IQ ako skor vyziva, ekonomicke podmienky, psychosocialna podpora, vzdelavanie, kulturne podmienky atd... urcite medzi socialne slabsou vrstvou bude to IQ nizsie, pretoze chyba vzdelanie, vyziva, rodinne zazemie, navyse IQ moze aj stupnut, ci klesnut o par bodov aj v priebehu zivota.

zuzana76
•
Autor odpoveď zmazal
•
zuzana76
•
23. sep 2026
@wolf_

Individuálne. Pohlavie s tým nič nemá.
Ale áno, je do určitej miery možné, že aktuálne majú väčšinou ženy vyššie EQ, ale to tiež nie je vecou pohlavia (biológie), ale výchovy, kultúry, rodových stereotypov... a verím, že čím ďalej tým viac budú rovnako aj chlapci, muži vedení k rozvíjaniu EQ.

@wolf_ aha, pyta sa aj na EQ

zuzana76
•
23. sep 2026
@anonym_60d5a2

@anonym_588adf som žena a úprimne si myslím, že toto mohla napísať iba žena. A aj vďaka tomu si myslím, že jednoznačne inteligentnejší si muži. Žena nemá problém, vyrobí si problém.

@anonym_60d5a2 myslim si to iste

anonym_2a4a03
•
23. sep 2026
@anonym_3b01f8

@anonym_2a4a03 Ty tak pekne píšeš. Ako Oriesker.

@anonym_3b01f8 Nezabudaj. Nick na Modrejstreche funguje aj na konovi. 🙂 Tym padom muzskych nickov, co tu mozu reagovat, nie je tych +-10 pravidelnych, ale tisice nepravidelnych. 🙂
NAS MNOGO. ;)

anonym_3b01f8
•
23. sep 2026
@anonym_2a4a03

@anonym_3b01f8 Nezabudaj. Nick na Modrejstreche funguje aj na konovi. 🙂 Tym padom muzskych nickov, co tu mozu reagovat, nie je tych +-10 pravidelnych, ale tisice nepravidelnych. 🙂
NAS MNOGO. ;)

@anonym_2a4a03 Ako povieš 😇

anonym_04ac47
•
23. sep 2026

@anonym_autor rovnako 1:1 Tak ako poznám mnohé inteligentné a šikovné ženy, tak i mužov. Zároveň aj rovnaký počet blbcov a blbiek.

anonym_2b81c5
•
23. sep 2026

sa nudíš že dávaš takéto blbé otázky?

slovakboy
•
23. sep 2026

@anonym_autor ja myslím, že sú rovnako inteligentní, ale v rôznych situáciách, alebo pre rôzne oblasti. Muži sú schopnejší vonku vo svete. Pre mužov je svet hra. Sú zvedavejší a dobrodružní. Majú väčší dosah na okolie a nerobí im problém cudzie prostredie ani ľudia. Ženy vo vnútri v dome v rodine a vo vzťahoch sú inteligentnejšie. Dlhodobejšie vedia fungovať a v živote sú vytrvalejšie. Ženy stále niečo vylepšujú a nestagnujú. Muž keď príde o motiváciu rýchlo odkvecne. Žena keď prekoná určitý kritický vek, tak tak už žije dovtedy, dokedy sama chce.

anonym_6724e4
•
23. sep 2026

V dnešnej dobe
Zeny zaostali, malickosti im robia problémy a veľmi sú precitlivene na seba
Chlapi sú vsestranejsi a omnoho sa posunuli
Hlasujem za chlapov 🙂

anonym_ca4974
•
23. sep 2026
@anonym_6724e4

V dnešnej dobe
Hlasujem za chlapov 🙂

@anonym_6724e4 tak to máš pravdu. A to som žena.

anonym_6724e4
•
23. sep 2026
@anonym_ca4974

@anonym_6724e4 tak to máš pravdu. A to som žena.

@anonym_ca4974 a ešte malý postreh
Dnesne ženy sú negatívnejsie k ľuďom ako chlapi
Ako keby sa duševná kapacita u žien znižuje
A tiež som žena,mam nas za super pohlavie ale neviem čo sa deje😃

anonym_fdd7eb
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_04ac47
•
23. sep 2026
@anonym_6724e4

V dnešnej dobe
Hlasujem za chlapov 🙂

@anonym_6724e4 a mladé ženy sú asi agresívnejšie a vulgárnejšie ako muži. A dosť pijú, vyslovene alkoholičky

anonym_04e88f
•
23. sep 2026

@anonym_autor
Samozrejme že ženy. A hlavne rozvedené a samoživitelky. Tie majú najviac, dokonca niekedy viac ako oni samé 👍

anonym_f3a939
•
24. sep 2026

@anonym_autor muzi su fyzicky silnejsi z coho vyplyva ze su na robotu a zeny na to vsetko ostatne 😆

bloger
•
24. sep 2026

@anonym_autor Zrejme si to u chlapov pokazím ale za mňa ženy.

Strana
z2