icon

Objednávanie donášky na obed: Divné alebo praktické riešenie?

22. jún 2026

Ahojte,priatel pracuje v zahraniči takže väčšinu času som doma sama a tak mi pride niekedy zbytočne variť pre seba samu tak si objednávam donášku na obed cca každy druhý deň.Ide o to že stále na mna pritom ako cakam na kuriera pozerajú susedia a mne to pride trochu divne,lebo v našom vchode som ešte nevidela nikoho objednavať,ale pointa je pride Vám divne keď si niekto pravidelne objednáva obedové menu domov? Samozrejme je to v práci ine ked je človek preč.No ja mám momentalne homeoffice.Ako vninate takých ludi?

Strana
z3
anonym_4dfdf2
22. jún 2026
@sisska96

No pre mňa je divné že si mladá na HO a nevieš si navariť po práci alebo pred prácou

@sisska96
Asi ju viac bavi zarabanie penazi a nemusi setrit a varenie ju nebavi to je sranda kde sme to dopracovali

klotildabazarik
22. jún 2026

@anonym_autor tak nejec😂 omg ze susedia to v skej riti byvas😂 aj keby byvam na luniku9 tak si objednsm co chcem😂 len ci by to doslo uz je otazne😂

anonym_f55122
22. jún 2026
@anonym_dca744

mne príde divne, ked rodina znama je doma nerobí už 6rokov (ok 3r materska) a jej muž si objednáva 2x denne (robieva do večera)jedlo do roboty a ona neni schopna variť. To je za mna brutal, pritom majú leasing na auto, vysoky uver, atd...

@anonym_dca744 tak nie každému chutí ohrievané z krabičky. To zo mňa by ťa potom asi porazilo, ja som doma na “materskej” a jedlo si často objednáva aj muž aj ja so synom, radšej ten čas strávime vonku alebo spoločnými aktivitami 🙂

kaca222
22. jún 2026
@anonym_706842

@anonym_autor a čo také si napríklad objednávaš? Lebo ja iba také veci, ktoré neviem dobre urobiť doma, napr čínu, pizzu atď. Nechápem ľudí, čo si objednajú napríklad pečené kura.

@anonym_706842 ja napríklad objednávam čokoľvek čo zrovna majú, jedine čo osobne nemám rada keď je také že penne s bazalkovym pestom bez mäsa, to mi vtedy ozaj príde zbytočné 😀
Ale tak pointou je že človek ušetrí čas a nemusí stráviť časť večera/doobedia varením

anonym_aaa932
23. jún 2026

@anonym_autor neobjednavam. Už len predstava ako sa v tej kuchyni vari - hygiena. Mäso sa neunyva, nieco spadne na podlahu. Mam odpor k restikam.

julish
23. jún 2026
@anonym_aaa932

@anonym_autor neobjednavam. Už len predstava ako sa v tej kuchyni vari - hygiena. Mäso sa neunyva, nieco spadne na podlahu. Mam odpor k restikam.

@anonym_aaa932 maso sa umyvalo za sociku, naco by si maso umyvala?

anonym_6552c1
24. jún 2026

Zaujimavy clanok
Donaskou vlastne zachranujete ekonomiku Slovenska. Na ukor buducnosti 🙂
---
Keby sme si ale nežili nad pomery, ekonomika by bola na tom ešte oveľa horšie. Neúmerné míňanie nás zachraňuje pred ešte väčšou katastrofou. Žiaľ, na úkor budúcnosti.
Ešteže v obchodoch riadne míňame. Inak by bol s našou ekonomikou amen

Národná banka Slovenska nás svojou letnou prognózou veru nepotešila. Naša ekonomika narastie tento rok iba o 0,5 %.
Slovenskú ekonomiku ťahá spotreba domácností, teda míňanie v obchodoch – a to už dlhšie obdobie. Hoci máme jasne najnižšie mzdy z krajín V4, míňame rovnako ako Česi (zarábame priemerne o 400 eur menej). Pritom ceny na Slovensku sú len o máličko nižšie ako v bývalej západnej časti federácie a vyššie ako v Poľsku a Maďarsku. Žijeme si jednoducho nad pomery.
Keby sme si ale nežili nad pomery, naša ekonomika by bola na tom ešte oveľa horšie. Neúmerné míňanie nás de facto zachraňuje pred ešte väčšou katastrofou. Žiaľ, na úkor budúcnosti. Investície dlhodobo stagnujú, podnikatelia v neistom prostredí váhajú, nestabilná situácia vo svete odrádza od investovania. Okrem spotreby domácností máme našťastie druhú barlu, ktorá drží ekonomiku na nohách – verejné investície (štátny rozpočet a eurofondy) do infraštruktúry.
https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clan...

romino
Dnes o 17:32
@katarinaba

Lenivi, maju vela penazi 😀 😀 😀 to je nazor niekoho z lesa.
Jasne, objednam si vela krat. A ostatni su mi vies kde. A teraz, budu prazdniny, deti pojdu k mame, ja budem sama - nebudem sice objednavat, lebo ja chodim do prace, ale cestou domov si kupim kazdy den. Nebudem varit. A v tomto teple ani nahodou. A aj tak ma to vyjde lacnejsie ako by som varila. A kvalita jedla? Ved hadam viem, co si kupujem - ci burger alebo grilovanu zeleninu. A aj to - nech si kazdy je co chce, ci slaninu alebo kuskus.

@katarinaba jedlo z restauracie vyjde lacnejsie ako doma navarene ?? Vies dat prosim priklad ?

Strana
z3