Opálenie alebo prirodzená pokožka: Čo preferujete?
Ahojte tak sa nad tým zamýšľam ľudia sú fakt zvláštni. Zaujíma ich prečo som taká biela prečo nechodím na slnko atď. Chodím po slnku veľa ale neopaluje ma a ja o to ani veľmi nestojím. Koža v našom podnebnom pásme nie je zvyknutá na slnko možno tak ako sú ľudia v Afrike. Tie nasilu solária alebo samoopalovaky kde koža vyzerá špinavo sú načo dobre? Prečo ľudia automaticky čakajú ze každý bude hnedý? Používam spf na tvár kremujem sa všade kde mam odhalenu kožu. Chodím po slnku dosť ale aby som sa slnila hodiny na lehatku tak to nie. Koža si zapamätá potom v starobe vyzerá zošuchorena a ovisnuta. Ako to mate vy? Opalujete sa už hocijakým spôsobom alebo ste proste hrdé aj na to že ste biele? Aj vo vašom okolí sa stále rieši opálenie?
Inak ešte som nevidela sexsymbol biely ako vápno
Ľahnúť na slnko a opaľovať sa ma nikto nedonúti, ani ísť do solária. Opálenu mám len tvar ( kremujem sa 50 tkou), polovicu rúk a členky, keďže nosím rada 3/4 nohavice. 🙂
No vidim ze davne slachticke ochranne prvky ako dazdniky, pohorsili a urazili cernochov🤣 vsak v minulosti naozaj boli opalení ludia co pracovali na poli. Šlachta sedela na zamku a uz vtedy vedeli ze slnko je viac nepriatel ako priatel a preto sa priamemu slnku vyhybali, nosili dazdniky, vyhladavali tien. Chytanie vitaminu D a podobne rachotiny su uz davno out. Opalovanie nema ani zdravu mieru. A dokonca ani bezpecnost UV filtrov nie je este jednoznacna. Ale necudujem ja sa uz nicimu, ze v 21.storoci ludi nic nezaujima a dokonca ani ich zdravie. Uznany karcinogen ako solarko, fajcenie, šunka a udeniny a podobne veci a ludia to aj tak budu denno-denne normalizovat a uznavat.
@anonym_autor ja sa natieram spf 50, nižší ani nie, nikdy ma nespálilo. Mne stačí pol hodina a som ako čokoláda. Mne sa jemne snedá pokožka páči, mne práveže vadí, že ma strašne rýchlo chytá. Nechcem na dôchodku vyzerať ako Zora Czoborová 😲
Inak ešte som nevidela sexsymbol biely ako vápno
@anonym_eca5b3 Omyl! M. Monroe, A. Nicole Smith, Ryan Gosling, Ch. Hemsworth, Vica Kerekeš, Vera Visterová, princ Harry, a mnoho iných
@anonym_eca5b3 Omyl! M. Monroe, A. Nicole Smith, Ryan Gosling, Ch. Hemsworth, Vica Kerekeš, Vera Visterová, princ Harry, a mnoho iných
@anonym_5b8f99 no ryan gossling, brad port, princ Harry nemôže nikto ako sexsymboly považovať ani zo žartu
Tiež používam faktor 50 a biela som nikdy nebola. Som prirodzene snedá , to mám po otcovi . Mne stačí ísť aj na zastávku . Cielene sa neškvarím , sedím napríklad pod slnečníkom a trčia mi len nohy 😂Čo sa detí týka, tam som nekompromisná, uv tričko , čiapka, 50 faktor , po kúpaní natierať ... V zásade taký ten stred, nebudem slnku hystericky unikať a ani sa nepotrebujem opáliť tak, že susedom padne sánka.... Všetkého s mierou.
mne sa paci opalena pokozka, ale neznasam opalovanie, solaria skodia, tam nechodim, opalujem sa celkom dobre, takto pred letom idem na cukrovy nastrek a vyzeram ako z dovolenky, potom na dovolenke uz ma opali tak ci tak
ja tak isto neviem si predstavit leto bez opalenia.Sice skvarim sa nerada na deke ani to nerobim minimum,skor mam rada kupanie v bazene teda vo vode celkovo a tam ta opali ani nevies ako.No ale uzivam kvalitny betakaroten pred sezonou aj počas aj chvilku po lete a kvalitny opalovak s vysokym faktorom ale zaroven taky s bronzerom takze ja si nestazujem.Kazde leto som pekne opalena aj ked som prirodzene bledula
To n3viem v akej spolocnosti sa pohybujes ze toto riesia, u mna to nikdy nikto neriesil a tiez sa vobec neopalujem. Ani na dovolenke, natieram sa 50-tkou a lezim v tieni. To moj priatel ten je iny, ten si potrpi na opalenie, uz teraz sa zacal opalovat a cez dovolenku sa skvari na slnku. Stazuje sa, ze sa mu zle opaluju nohy, tak si ich vzdy skvari na slnku.
Nezvyknem sa opaľovať, lebo nenávidím teplo, leto a slnečné lúče. Pre mňa je ideál maximálne 25 stupňov, mierne pod mrakom 😅 V lete vychádzam von, iba ak veľmi musím, vždy skoro ráno a podvečer. Som minimálne na slnku. Netuším, čo sa mi páči, je mi to jedno.kto ma aký odtieň pokožky, ja proste nemôžem byť na slnku ani 5 minút, nedávam to fyzicky, najmä však psychicky pred dvoma rokmi som sa seriózne rozplakala vo výťahu, keď som išla pondelok do práce a uvidela na monitore výťahu predpoveď a ukazovali 30 a viac stupňov má celý tyzden a to už bol september. Ja som ta kolegyňa, ktorá by dokázala sedieť v klíme kompletne celý pracovný čas v lete, ale keďže zvyšok to odmieta, tak samozrejme ju vypínam a v duchu veľmi veľmi nadávam 🙈 som ta, ktorá sa teší na novembrový Mordor, čajiky, deku a Harryho Pottera 😅
@anonym_autor ja som v lete asi najbledsi človek vo firme 😅. Som s tým ok, aj keď narážkam sa občas nevyhnem. Opálená pokožka mi nič nehovorí, nebaví ma slniť sa a nepáči sa mi, keď sa vyzleciem a mám opálené plavky, kraťasy či iné.
Nápodobne a aj keby ležím hodiny na slnku sa neopalim, Max tak chytím alergiu na slnko, ocerveniem a to je všetko. Nevadí mi že som bleda
Farba mojej pokožky a neschopnosť sa opáliť je súčasťou toho, kto som, som s tým stotožnená a mám sa rada taká, aká som. Takže, ak aj to niekto na mne komentuje, neberiem si to k srdcu.
Som biela, vzdy som bola biela, v detstve som vedela trochu zhnednut (ale vela ma aj spalilo, som r. 1970, vtedy bola Nivea s faktorom 4 a spominam si na nie jednor iadne spalenie), v sucasnosti ma opali minimalne, hoci som vela vonku, ale s faktorom 50. Pred par rokmi som bola vyse mesiaca v Chorvatsku a po navrate som musela kolegom ukazat pasik od hodiniek na ruke, lebo mi neverili, ze som bola naozaj pri mori... Som rysava, s pehami a bielou pokozkou, za rakovinu koze mi nejake opalenie nestoji. Faktom je, som naucena nebyt na slnku v case od 11-15h, to aj na dovolenke chodim vzdy dnu, a v ine cas, ak sa da, posedavam v tieni.
vzdy som sa opalovala noa budem sa opalovat pouzivam spf 50 opalujem sa po 16.00 s rozumom medzi 11.00 az 16.00 sa slnku vyhybam tieto rady mi dala moja kozna lekarka ktora ma vynikajuce hodnotenia takze s hejtami chodte niekam 🤣
Mne osobne sa paci mierne opalena pokozka, no cielene sa neopalujem, rakovina koze v rodine ma z tuzby po opalenej pokozke nacisto vyliecila. Milujem tie poznamky po navrate z dovolenky, ze ved ani opalena nie si. Nuz, ked niekto hodnoti kvalitu dovolenky cez vzorkovnik farieb, asi ma ine priority ako ja.
@anonym_autor rada si polezim nejaký čas na pláži na slnku tých pár dní ja dovolenke pri mori. Som bledá a po takomto opálení má moja pokožka zdravší vzhľad na zvyšok leta.
Na druhej strane tie ženy, čo rýchlo tmavnu, vyzerajú keď sa opalia strašne. A neprirodzene. A paradoxne prave tie ležia celé leto na slnku, čím to len zhoršujú.
@anonym_autor s manzelom sme tmave typy,prirodzene snedí aj cez zimu.cielene sa neopalujeme ale ani neskryvame.pouzivame opalovak 50+,deti takisto.staci mi pol h prechadzka do obchodu s kocikom a uz som opalena.na dovolenke sa ani neopalujeme,gro casu travime vo vode alebo v tieni.casto pocuvame,ze z dovolenky sme prisli bledí- rozumej- nespečení na uhol ako je zvykom.neviem teda,ja nechodim na dovolenku sa opekat,ale oddychnut a noeco vidiet🤷♀️
Neriesim farbu pokozky inych ludi,no nerozumiem bledym typom ktore sa griluju na slnku a potom su ako prasiatka 🤔

@anonym_autor nie, nerieši sa to v mojom okolí. A ani ja to neriešim. Keď sa opalim, som opálená, keď nie, som snedá aj tak. Cielene sa nepečem na slnku ale ani sa mu nevyhýbam. A akože načo si ty hrda? 🤔 Mam byt hrdá, nato či som bledá alebo tmavá?? 🤔 Ja som hrda na všeličo ale zrovna toto mi je absolútne ukradnuté.
@anonym_229952 tiež som už čítala kadečo ale byť hrdá na farbu pokožky?! Znie mi to dosť rasisticky ako aj komenty o sedlaňach a šlachte.
Ja sa cielene neopaľujem, ani z dovolenky neprídem zpečená, ale moja pokožka je prirodzene snedá a nič s tým neurobím. Necítim ani hrdosť , ani sa za ňu nehanbím, nakoľko nešlo o môj výber.
Nemienim si ju bieliť, aby som nevyzerala v očiach “šľachty” ako sedlaňa. 🙄
Mne sa napríklad hnusí tvarohovo biela pokožka, ale nikoho koli tomu neurážam, ani nevyzyvam nikoho aby vyšiel aspo raz za čas na slnko, lebo ani títo ľudia nemôžu za to, že sú takí bieli.
Takže hlavne kľud a nájdite si niečo iné, na čo môžete byť skutočne hrdé a o čo ste sa zaslúžili.