icon

Pozor na podvodné zbierky

lenkasarka
15. nov 2025

Nestihla som to dať do príspevku. Pani z Prešova ktorá pýtala Eura už mala zbierku na donio kde vyzbierala vyše 4000 eur.

lenkasarka
autor
15. nov 2025
@anonym_4ab2d2

@lenkasarka poviem z osobnej skusenosti, mala som zbierku na donio (ale vobec nic podobne ako toto tu, nic na osobne ucely) no a overenie bolo take, ze overili moju totoznost (doklad) a nasledne myslim rok alebo az dokonca viac ako rok po ukonceni chceli doklad (vypis z uctu alebo fakturu uz si nepamatam presne) ako bola suma pouzita. Takze overenie tam je, ci je dostatocne je uz otazka, ale kto podvadza, tak by to asi vedel obicyklovat tak ci tak 🤷‍♀️ ale je to uplny hnus coho su niektori ludia schopni…

@anonym_4ab2d2 povedala by som že overenie viac než mizerne. Takto si overenie nepredstavujem

anonym_8f76c6
15. nov 2025

@lenkasarka daj si prestavku od internetu, chod von

anonym_a28b4b
15. nov 2025
@anonym_8f76c6

@anonym_8f76c6 ty čo tu druhých posielaš proti noci navonok , však bež..Ti stúpla na otlak?

lenkasarka
autor
15. nov 2025
@anonym_8f76c6

@anonym_8f76c6 moja zlata znova sa schovavas pod anonymom nestačí ti vypisovať mi súkromné správy ?

zafi
15. nov 2025

Ja už nikomu neprispievam ak ho osobne nepoznám. Tiež som naletela jednej rodinke pred 13 rokmi čo vyplakávali, že majú malinké deti, že nemajú peniaze, exekútori idú na nich, nevedia si nájsť prácu a potrebujú zaplatiť splátku za byt, lebo sa budú musieť vysťahovať a nevedia kam s deťmi pôjdu... bla bla bla
Prispela som im vtedy ja blbec 900 € a neskôr som sa dozvedela, že oni si za to kúpili notebook...

valilienka2
15. nov 2025

Je to velka skoda,ze sa to da takto zneuzit,spoluziacka mojho syna ma tiez zbierku na donio, cvici kazdy den (DMO),strasne sa snazi,je sikovna v skole,je na vozicku a maju len jeden prijem, kedze sú bez tatina,ten zomrel..suma jej rastie velmi pomaly,ale uz sa ani necudujem preco 😔

anonym_3ad411
15. nov 2025

Absolutne by som neverila Doniu ...tam si moze hocikto zalozit uz.zbierku a mizerne preverovanie

columbovazena
15. nov 2025
@zafi

Ja už nikomu neprispievam ak ho osobne nepoznám. Tiež som naletela jednej rodinke pred 13 rokmi čo vyplakávali, že majú malinké deti, že nemajú peniaze, exekútori idú na nich, nevedia si nájsť prácu a potrebujú zaplatiť splátku za byt, lebo sa budú musieť vysťahovať a nevedia kam s deťmi pôjdu... bla bla bla
Prispela som im vtedy ja blbec 900 € a neskôr som sa dozvedela, že oni si za to kúpili notebook...

@zafi No tak to si prispela prizivnikom ozaj riadnou sumou

anonym_e60ef9
16. nov 2025

Keď si reálne vezmete tak už keby bola nejaká brigáda tak človek ma peniaze a da tam menej usilia ako na takéto vymyšľanie😂

sevrin
16. nov 2025

Jedna moja známa v inzeráte aj vlastnú matku pochovala len aby sa jej cudzí ľudia poskladali 500 eurami na pohreb.
Matka stále žije a ona peniaze vypytuje tiež stále.

stellarstar
16. nov 2025
@sevrin

Jedna moja známa v inzeráte aj vlastnú matku pochovala len aby sa jej cudzí ľudia poskladali 500 eurami na pohreb.
Matka stále žije a ona peniaze vypytuje tiež stále.

@sevrin what?😲 pane bože mne normálne chlpy na celom tele vstali 🙈 čoho sú ludia schopný 🙄

anonym_0c9456
16. nov 2025
@viestta

@anonym_0c9456 este tu chodi dalsi vypisovat, nech mu prispejeme na Donio aby mohol splatit dlh. Ale do roboty nepojde...
Pred casom tu vypisovala nejaka, ze potrebuje peniaze na najom, lebo svokor zomrel a oni ostali bez prijmu. Ked sme jej napisali, ze nech idu robit, tak ona nemoze, ma male deti (8 a 14 rocne) a chlap neviem preco. A tiez mala zbierku na Doniu.
Mna by fakt zaujimalo, kto na tom Doniu overuje tych co tam maju zbierky.

@viestta áno toho pána si pamätám odtiaľto z MK , že pomôžte mi splatiť dlh, a pritom zdravý chlap. Už pri ňom som sa zamyslela, prečo ho donio tam vôbec dal🤔 viď teraz pani z PO .
Som z toho všetkého sklamaná.

anonym_a28b4b
16. nov 2025
@anonym_e60ef9

Keď si reálne vezmete tak už keby bola nejaká brigáda tak človek ma peniaze a da tam menej usilia ako na takéto vymyšľanie😂

@anonym_e60ef9 ona robiť nebude, keď sa jej niekto ozve má milión výhovoriek prečo nemôže
Keď sa chce robota sa nájde,hoc aj hajzle umývať,ale načo? má milión prosieb na FB a nejaký naivný človek sa už len kdesi nájde čo jej nato skočí

anonym_27979a
16. nov 2025

@lenkasarka ale ved jej skúste napísať na fb dop správy o nejakú prácu a uvidíte či je alebo nieje podvodnicka poprípade nejaké recenzie pýtajte 😏 nejdem sa zastávať úplne ale o tej pani co píšete bola u mňa pratat asi 4 mesiace do zadu a neuverite ale súhlasila zo 4€ na hodinu a po pratala skvelé 😉

anonym_27979a
16. nov 2025
@anonym_a28b4b

@anonym_e60ef9 ona robiť nebude, keď sa jej niekto ozve má milión výhovoriek prečo nemôže
Keď sa chce robota sa nájde,hoc aj hajzle umývať,ale načo? má milión prosieb na FB a nejaký naivný človek sa už len kdesi nájde čo jej nato skočí

@anonym_a28b4b aké výhovorky? mate prosím aj dôkaz? Lebo u mňa bola pracovať a pratala skvelé za pár eur co som sa čudovala. Áno mala zbierku, a čo viem využila ich do tých kúpeľov ako bolo spomínané len netuším koľko platila 😏 ale v kontakte som s tou pani do teraz a naozaj nemá to niekedy jednoduché

anonym_27979a
16. nov 2025
@anonym_fbe5d2

@lenkasarka poznám ju z prešovských skupín a zdá sa mi, že som jej aj darovala pár hračiek pre syna, keď bol ešte drobec. Ona často niečo pýta.

@anonym_fbe5d2 a potom načo jej dávate ak si myslíte že je podvodnicka? 🤦Ach, dám a potom sa sťažujem zbožňujem skôr ľudí takých ako ste vy. Dáte a potom sa len sťažujete viac nič. A prosím čo niečo často pýta? Lebo vidím max okrem teda tých príspevkov že hľadá nejaké veci len pre syna max oblečenie alebo nejaké hračky a to na kúpu aj niekedy. Nie ako iné ktoré vidím čo si pýtajú celý byt na darovanie dobre že nie 🤦

anonym_a28b4b
16. nov 2025
@anonym_27979a

@anonym_a28b4b aké výhovorky? mate prosím aj dôkaz? Lebo u mňa bola pracovať a pratala skvelé za pár eur co som sa čudovala. Áno mala zbierku, a čo viem využila ich do tých kúpeľov ako bolo spomínané len netuším koľko platila 😏 ale v kontakte som s tou pani do teraz a naozaj nemá to niekedy jednoduché

@anonym_27979a slečna Veselovská?alebo jej hovorkyňa? dôkazy? však čítajte komentáre pod jej žobraním

lenkasarka
autor
16. nov 2025
@anonym_27979a

@lenkasarka ale ved jej skúste napísať na fb dop správy o nejakú prácu a uvidíte či je alebo nieje podvodnicka poprípade nejaké recenzie pýtajte 😏 nejdem sa zastávať úplne ale o tej pani co píšete bola u mňa pratat asi 4 mesiace do zadu a neuverite ale súhlasila zo 4€ na hodinu a po pratala skvelé 😉

@anonym_27979a nemám fb už som to písala. Nehnevaj sa namna,ale roky zobrať Eura? Bavíme sa o tisíckach. Chapem,že ktokoľvek z nás sa môže dostať do zlej situácie,ale určite sa ju posnazi vyriešiť čo najskôr. Roky žobrať znamená že si zvykla na rýchlo a jednoducho “zarobené” Eura od ľudí.

anonym_27979a
16. nov 2025
@anonym_a28b4b

@anonym_27979a slečna Veselovská?alebo jej hovorkyňa? dôkazy? však čítajte komentáre pod jej žobraním

@anonym_a28b4b myslíte to ze dá číslo účtu pod príspevok? Ach bože, nieje jediná čo takto dáva. Veď jej skúste napísať na fb alebo si zistiť o nej niečo, ak ste z ďalej tak jej napíšte aj tak o prácu a uvidíte ak sa bude vyhovárať tak ok pravda je na vašej strane 🙂

anonym_27979a
16. nov 2025
@lenkasarka

@anonym_27979a nemám fb už som to písala. Nehnevaj sa namna,ale roky zobrať Eura? Bavíme sa o tisíckach. Chapem,že ktokoľvek z nás sa môže dostať do zlej situácie,ale určite sa ju posnazi vyriešiť čo najskôr. Roky žobrať znamená že si zvykla na rýchlo a jednoducho “zarobené” Eura od ľudí.

@lenkasarka tak skúste niekoho popýtať kto jej napíše alebo neviem. No osocovat človeka bez dôkazov. Nepoviem keby vidíte tu pani z láskou v ruke, alebo niečo podobné ok. Ale nie každý je rovnaký 🙂. Skôr by ste mali útočiť do tých ktorý majú ale ze úplne podvodné zbierky kde nieje ani kúsok pravdy 🙂

lenkasarka
autor
16. nov 2025
@anonym_27979a

@lenkasarka tak skúste niekoho popýtať kto jej napíše alebo neviem. No osocovat človeka bez dôkazov. Nepoviem keby vidíte tu pani z láskou v ruke, alebo niečo podobné ok. Ale nie každý je rovnaký 🙂. Skôr by ste mali útočiť do tých ktorý majú ale ze úplne podvodné zbierky kde nieje ani kúsok pravdy 🙂

@anonym_27979a neosocujem ju. Napísala som že mala zbierku na donio,len nedávno bola ukončená. Čo je pravda . V konečnom dôsledku je mi úplne jedno kam jedinec svoje Eura posle,kľudne ju podporujete aj naďalej nedávajte jej z mojich. Môj názor je taký,že využíva chorobu dieťaťa aby získala Eura od ľudí.
Mimochodom ženy jej v príspevku písali nech sa ozve do ss. Neozvala sa ani jednej.

anonym_27979a
16. nov 2025
@lenkasarka

@anonym_27979a neosocujem ju. Napísala som že mala zbierku na donio,len nedávno bola ukončená. Čo je pravda . V konečnom dôsledku je mi úplne jedno kam jedinec svoje Eura posle,kľudne ju podporujete aj naďalej nedávajte jej z mojich. Môj názor je taký,že využíva chorobu dieťaťa aby získala Eura od ľudí.
Mimochodom ženy jej v príspevku písali nech sa ozve do ss. Neozvala sa ani jednej.

@lenkasarka každý má svoj názor ten vám neberiem, no bez dôkazov ako píšete by sa to robiť nemalo 🙂. Z donia sa všetko dokladuje ja som mala niekedy dávno zbierku na dom nemyslím tak ze som si zachcela dom tak si postavím dom. Ale z vážnych dôvodov kvôli deťom a po búrke som mala zničenú strechu. A všetko do centa som musela dokladovať kde išli peniaze a ako sa použili do roka. Na nič iné sa nedali využiť, tak donio nieje veľmi podvod, nie?

anonym_27979a
16. nov 2025
@lenkasarka

@lenkasarka ved ste písali ze už nemá profil nie? Ako sa mohla teda ozvať? Ak ju niektorá z vás nahlásila alebo niečo a admin jej profil zrušil tak ako sa mala teda ozvať? Alebo neviem co sa presne stalo nebola som tu nevidela som to len podľa vašich správ

lenkasarka
autor
16. nov 2025
@anonym_27979a

@lenkasarka ved ste písali ze už nemá profil nie? Ako sa mohla teda ozvať? Ak ju niektorá z vás nahlásila alebo niečo a admin jej profil zrušil tak ako sa mala teda ozvať? Alebo neviem co sa presne stalo nebola som tu nevidela som to len podľa vašich správ

@anonym_27979a ale prosím ťa mala tu založených viac tém s tým istým akurát v poslednej bolo navyše,že už ma aj exekútora. Profil jej nezrušili (alebo sama) za 5 sekúnd. Nemám chuť sa s tebou doťahovať. Ty máš svoj názor a ja svoj. Nik ti nebráni ju mesačne dotovať.

anonym_a28b4b
16. nov 2025
@anonym_27979a

@anonym_a28b4b myslíte to ze dá číslo účtu pod príspevok? Ach bože, nieje jediná čo takto dáva. Veď jej skúste napísať na fb alebo si zistiť o nej niečo, ak ste z ďalej tak jej napíšte aj tak o prácu a uvidíte ak sa bude vyhovárať tak ok pravda je na vašej strane 🙂

@anonym_27979a píšeme o dôkazoch, že jej nevonia nikdy ponúknutá práca,nie o čísle účtu

lenkasarka
autor
16. nov 2025
@anonym_27979a

@lenkasarka každý má svoj názor ten vám neberiem, no bez dôkazov ako píšete by sa to robiť nemalo 🙂. Z donia sa všetko dokladuje ja som mala niekedy dávno zbierku na dom nemyslím tak ze som si zachcela dom tak si postavím dom. Ale z vážnych dôvodov kvôli deťom a po búrke som mala zničenú strechu. A všetko do centa som musela dokladovať kde išli peniaze a ako sa použili do roka. Na nič iné sa nedali využiť, tak donio nieje veľmi podvod, nie?

@anonym_27979a písal tu aj niekto iný o tom overovaní a ja som písala o ľuďoch ktorých takmer denne stretávam a realita je ina. Ja ťa nebudem presviedčať o mojom názore nezmením ho aj keby si mi napísala,že ma slecna svätožiaru. To je všetko

anonym_27979a
16. nov 2025
@anonym_a28b4b

@anonym_27979a píšeme o dôkazoch, že jej nevonia nikdy ponúknutá práca,nie o čísle účtu

@anonym_a28b4b a ja píšem že jej napíš na fb do správ o prácu upratovanie u teba doma 🤦 máš dôkazy ze jej nevonia práca ako píšeš lebo co vidím na fb tak ju niektorý až doporučujú ak sa niekto spýta o niekoho na pratanie.

anonym_a28b4b
16. nov 2025
@anonym_27979a

@anonym_a28b4b a ja píšem že jej napíš na fb do správ o prácu upratovanie u teba doma 🤦 máš dôkazy ze jej nevonia práca ako píšeš lebo co vidím na fb tak ju niektorý až doporučujú ak sa niekto spýta o niekoho na pratanie.

@anonym_27979a každá vidíme čo chceme 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Ja mám ruky zdravé,nepotrebujem nikoho na upratovanie.
Končím 😅plieskaj sa koľko chceš

anonym_27979a
16. nov 2025
@anonym_a28b4b

@anonym_27979a každá vidíme čo chceme 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Ja mám ruky zdravé,nepotrebujem nikoho na upratovanie.
Končím 😅plieskaj sa koľko chceš

@anonym_a28b4b ok 😉

modrykolibrik
16. nov 2025

Musím sa pripojiť do tejto diskusie, pretože som tiež nedávno chcela robiť zbierku cez Donio.
Môžem potvrdiť, že Donio si všetko dôkladne overuje.

Chceli sme vytvoriť zbierku pre jednu pani, ktorá bola v ťažkej životnej situácii.
Museli sme predložiť dokumentáciu od lekára, úrady, presný popis, na čo peniaze pôjdu, konkrétne sumy a účel využitia. Napriek tomu nám zbierku nakoniec neschválili.

Zároveň poznám aj prípad, kde známa robila zbierku pre pani a jej ťažko postihnutú dcéru – vyzbieralo sa cez 6 000 €, a po ukončení bola zo strany Donio vyzvaná, aby zdokladovala každé jedno použitie peňazí.

➡️ Takže tvrdenie, že „si tam niekto zbiera peniaze bez overovania“, je podľa mojej skúsenosti úplne mimo reality.