icon

Pomoc pre Tomáša so zbierkou na Donio

tomas49
20. apr 2026

Ahoj, volám sa Tomáš, mám 49 rokov a pochádzam zo Slovenska. Od narodenia som telesne postihnutý a trpím Charcot-Marie-Tooth (CMT), čo je neuromuskulárne ochorenie. Prejavuje sa svalovou slabosťou, zvýšenou únavou a studenými končatinami. Horšie chodím a na rukách nedokážem úplne vystrieť prsty. Prosím prispejte na moju zbierku na Donio. Za každé euro budem veľmi vďačný. https://donio.sk/pomoc-pre-tomasa-s-cestou-na-f...

Strana
z3
chrobak7
20. apr 2026

Tak to som zvedavý na tie príspevky v téme....

lenkasarka
20. apr 2026

Budem zlá. Keby si pýtal na rehabilitácie,lieky, pomôcky to pochopím. Ale toto? Toto už môj mozog neberie. Na tom doniu už ludia pýtajú snáď na všetko. Keď sa odstahujes z čoho tam budeš žiť? Či nebodaj budeš poberať naďalej ID zo Slovenska?

anonym_f1c433
20. apr 2026

A kde tam chces byvat a co tam budes robit?

anonym_a07819
21. apr 2026

Som to nepochopila- on tam planuje zit, alebo len na "dovolenku"? Prve nerealne a to druhe nema zmysel.

anonym_63dadc
21. apr 2026

Lebo sa tam prestahoval kamarat,tak ked je taky super kamos,mohol ti tu letenku zaplatit,ked ti zrejme aj ubytovanie vybavi.
Hned pod tebou,pod tvojou prosbou mi tam vyskocil 2r chlapcek,tam by som radsej prispela ako takemu to staremu chlapovi,aj ked choremu ale ty si si odzil svoje,ten 2r si zaslu viac,jemu zivot ani nezacal a uz sa musi pasovat s chorobou.
Dufam,ze takto bude rozmyslat vela ludi a tomu chlapcekovi prispeju.

anonym_6deca7
21. apr 2026

@tomas49 ako fakt ? Letenky na Filipíny a elektrobike ? .. ako nehnevaj sa , ale keby tie peniaze boli na liečbu, neppviem ani pol slova, ale na takuto somarinu ? Toto, čo uz tam vie niekto prodat to je na zaplakanie

maca1984
21. apr 2026

Ešte nie je ani 7 hodín a ja som dnes už videla všetko.
Na letenku a elektrobajk 🙄

anonym_58cd5b
21. apr 2026

Nie je nic blizsie ako filipiny 😂😂😂

anonym_3285e7
21. apr 2026

To donio je otras: na prsia, 2 hnidam lenivym co zobru s fotkou syna, a tu na bicykel a vylet 🤦‍♀️. To uz je snad vysmech naozaj chorym, ktori potrebuju na liecbu...

anonym_a07819
21. apr 2026

Ja sa divim, ze nieco taketo tam schvalia. Vsak to je nenormalne. Ja chcem ist na Sardiniu tento rok. Skusim? 😃

anonym_3285e7
21. apr 2026
@anonym_a07819

Ja sa divim, ze nieco taketo tam schvalia. Vsak to je nenormalne. Ja chcem ist na Sardiniu tento rok. Skusim? 😃

@anonym_a07819 A nejaky darcek k tomu este nechces? Napr. kolobezku, bicykel, novu umyvacku, susicku atd. Vies, uz ked zbierku tak vylet+ darcek 😀

1sally12
21. apr 2026

Kks neskutočné😳

anonym_a07819
21. apr 2026
@anonym_3285e7

@anonym_a07819 A nejaky darcek k tomu este nechces? Napr. kolobezku, bicykel, novu umyvacku, susicku atd. Vies, uz ked zbierku tak vylet+ darcek 😀

@anonym_3285e7 Nj, dobry napad. Ked uz budem zobrat, treba to vyuzit a rozsupnut sa. Think big😃

anonym_3285e7
21. apr 2026
@anonym_a07819

@anonym_3285e7 Nj, dobry napad. Ked uz budem zobrat, treba to vyuzit a rozsupnut sa. Think big😃

@anonym_a07819 😀

kalifka
21. apr 2026

@tomas49 kde budeš bývať, s čoho budeš žiť ?!? ...

anonym_63dadc
21. apr 2026
@kalifka

@kalifka v stane,ved tam je teplo,tam nepotrebuje strechu nad hlavou.Tam mu budu pecene holuby padat same do brucha.

anonym_3285e7
21. apr 2026

Bude robit dalsiu zbierku na byvanie a stravu na Filipinach

anonym_9678bb
21. apr 2026

Pitche... mam 50 rokov, od skončenia nepretrzite školy makam odvadzam odvody, platim dane, s vynimkou 2xMD, 20 rokov mam do*ebane krize, povysuvane platnicky, rozidene SI klby, odlomeny kusok kostrce, krcove zily, ledva nohy taham za sebou, tyzdne na liekoch, infuziach, rehabilitaciach, cvicim aby som dokazala fungovat, cysty v mozgu, porucha videnia, cukrovka ale nikdy mi nenapadlo pytat ani halier. Od nikoho. Hanba by ma fackovala.

fajnova
21. apr 2026

Toto je snáď len vtip, nie?? donio nepreveruje svojich "klientov"?

luccys
21. apr 2026
@kalifka

@kalifka Myslim, ze tak daleko sa myslenim este nedostal.

januska12323
21. apr 2026

To si z pána niekto vystrelil alebo z nás?

bielasovicka
21. apr 2026

V tom donio už fakt tým ľuďom načisto drbe? Ved toto už je vrchol ze schvália takéto pi. oviny 🤨

anonym_3285e7
21. apr 2026

A najvacsia drzost je, ze sa tento takmer 50tnik registruje na MK, len aby sem dal zbierku. A mysli si, ze mu mamicky s detmi prispeju na vylet a bicykel. Ze sa nehanbi 🤦‍♀️.

tomas49
autor
22. apr 2026
@lenkasarka

Budem zlá. Keby si pýtal na rehabilitácie,lieky, pomôcky to pochopím. Ale toto? Toto už môj mozog neberie. Na tom doniu už ludia pýtajú snáď na všetko. Keď sa odstahujes z čoho tam budeš žiť? Či nebodaj budeš poberať naďalej ID zo Slovenska?

@lenkasarka z invalidného dôchodku tam budem žiť. Lebo trvali pobyt budem stále tu na Slovensku a na Filipinach budem mať iba prechodný pobyt.

tomas49
autor
22. apr 2026
@anonym_a07819

Som to nepochopila- on tam planuje zit, alebo len na "dovolenku"? Prve nerealne a to druhe nema zmysel.

@anonym_a07819 chcem tam žiť nakoľko chladné podnebie na Slovensku nerobí dobre na moju diagnózu.

tomas49
autor
22. apr 2026
@anonym_f1c433

A kde tam chces byvat a co tam budes robit?

@anonym_f1c433 je tam písané na Donio že sa chcem pridať ku kamarátovi z ČR ktorý má to isté ochorenie CMT ako ja a on tam žije už 8 rokov a bývať budem u neho.

tomas49
autor
22. apr 2026
@anonym_63dadc

Lebo sa tam prestahoval kamarat,tak ked je taky super kamos,mohol ti tu letenku zaplatit,ked ti zrejme aj ubytovanie vybavi.
Hned pod tebou,pod tvojou prosbou mi tam vyskocil 2r chlapcek,tam by som radsej prispela ako takemu to staremu chlapovi,aj ked choremu ale ty si si odzil svoje,ten 2r si zaslu viac,jemu zivot ani nezacal a uz sa musi pasovat s chorobou.
Dufam,ze takto bude rozmyslat vela ludi a tomu chlapcekovi prispeju.

@anonym_63dadc Takže po prvé kamarát má to isté ochorenie ako ja a žije tam z invalidného dôchodku takže nemá peniaze aby mi kupoval letenku. Po druhé rozhodne niesom ešte starý chlap keďže mám 49 keby som mal nad 60 tak nepoviem nič. Ako sa tebe bude páčiť keď ti poviem že si stará baba? A áno máš pravdu dožil som si svoje život plný utrpenia keďže chorobu mám od narodenia.

bielasovicka
22. apr 2026
@tomas49

@anonym_63dadc Takže po prvé kamarát má to isté ochorenie ako ja a žije tam z invalidného dôchodku takže nemá peniaze aby mi kupoval letenku. Po druhé rozhodne niesom ešte starý chlap keďže mám 49 keby som mal nad 60 tak nepoviem nič. Ako sa tebe bude páčiť keď ti poviem že si stará baba? A áno máš pravdu dožil som si svoje život plný utrpenia keďže chorobu mám od narodenia.

@tomas49 nemáš rodičov, súrodencov,? ved nech ti zaplatia cestu. Musíš niekde bývať, byt, dom, treba predať a budeš mat peniaze.

tomas49
autor
22. apr 2026
@anonym_6deca7

@tomas49 ako fakt ? Letenky na Filipíny a elektrobike ? .. ako nehnevaj sa , ale keby tie peniaze boli na liečbu, neppviem ani pol slova, ale na takuto somarinu ? Toto, čo uz tam vie niekto prodat to je na zaplakanie

@anonym_6deca7 Keby si si prečítala moju kampaň pozorne tak by si vedela že tam chcem ísť zo zdravotných dôvodov keďže teplo blahodárne pôsobí na moje ochorenie.

anonym_3285e7
22. apr 2026
@tomas49

@anonym_6deca7 Keby si si prečítala moju kampaň pozorne tak by si vedela že tam chcem ísť zo zdravotných dôvodov keďže teplo blahodárne pôsobí na moje ochorenie.

@tomas49 Zober si pozicku na tych 2000 eur, rodina nech ti poziacia ale naozaj je trapne na stranke pre mamicky zobrat peniaze na dovolenku a bicykel. Ked vies jazdit na elektrobicykli, tak vies aj do prace aspon na par hodin chodit. Lebo ten bicykel nie je motorka, silu mat musis.

Strana
z3