icon

Pozor na podvodné zbierky

lenkasarka
15. nov 2025

Nestihla som to dať do príspevku. Pani z Prešova ktorá pýtala Eura už mala zbierku na donio kde vyzbierala vyše 4000 eur.

Strana
z3
lenkasarka
autor
16. nov 2025
@modrykolibrik

Musím sa pripojiť do tejto diskusie, pretože som tiež nedávno chcela robiť zbierku cez Donio.
Môžem potvrdiť, že Donio si všetko dôkladne overuje.

Chceli sme vytvoriť zbierku pre jednu pani, ktorá bola v ťažkej životnej situácii.
Museli sme predložiť dokumentáciu od lekára, úrady, presný popis, na čo peniaze pôjdu, konkrétne sumy a účel využitia. Napriek tomu nám zbierku nakoniec neschválili.

Zároveň poznám aj prípad, kde známa robila zbierku pre pani a jej ťažko postihnutú dcéru – vyzbieralo sa cez 6 000 €, a po ukončení bola zo strany Donio vyzvaná, aby zdokladovala každé jedno použitie peňazí.

➡️ Takže tvrdenie, že „si tam niekto zbiera peniaze bez overovania“, je podľa mojej skúsenosti úplne mimo reality.

@modrykolibrik prečo tej pani zbierku neschválili? Bolo nejaké vyjadrenie? Veď sú tam zbierky čo sa jeden za hlavu chytá.

diaszoky
16. nov 2025

@lenkasarka pocula som ze ludia ludom tiez nedavaju rodinam peniaze

lenkasarka
autor
16. nov 2025
@diaszoky

@lenkasarka pocula som ze ludia ludom tiez nedavaju rodinam peniaze

@diaszoky naozaj metusim ako to funguje. donio majú uvedené na webe že dávajú ľuďom celu vyzbieranu sumu. A v minulosti som tu aj čítala,že ľudia dostali plnú sumu.

modrykolibrik
16. nov 2025
@lenkasarka

@modrykolibrik prečo tej pani zbierku neschválili? Bolo nejaké vyjadrenie? Veď sú tam zbierky čo sa jeden za hlavu chytá.

@lenkasarka pretože sme vraj neposkytli dostatočné dokumenty na jej potvrdenie.
Napokon sme to nechali tak, lebo už toho bolo príliš veľa a nechceli sme to siliť.

diaszoky
16. nov 2025
@lenkasarka

@diaszoky naozaj metusim ako to funguje. donio majú uvedené na webe že dávajú ľuďom celu vyzbieranu sumu. A v minulosti som tu aj čítala,že ľudia dostali plnú sumu.

@lenkasarka ved to aj na fcb jr skupina podvody ci ako s avola a tam vrla ludi pisslo ze ludia ludom vezmu prachy a ludom nedodaju

modrykolibrik
16. nov 2025
@lenkasarka

@lenkasarka áno donio dáva plnú sumu

anonym_fbe5d2
16. nov 2025
@anonym_27979a

@lenkasarka ale ved jej skúste napísať na fb dop správy o nejakú prácu a uvidíte či je alebo nieje podvodnicka poprípade nejaké recenzie pýtajte 😏 nejdem sa zastávať úplne ale o tej pani co píšete bola u mňa pratat asi 4 mesiace do zadu a neuverite ale súhlasila zo 4€ na hodinu a po pratala skvelé 😉

@anonym_27979a a ty sa nehanbíš dať je za upratovanie domu iba 4€ za hodinu? ty by si to za takú cenu robila? a mne tu vykrikuješ, že som jej chcela nakúpiť niečo na jedenie a že som jej darovala hračky, keď bol syn drobec? Medzitým povyrástol o pár rokov a ona stále pýta. A nie iba hračky. Včera si pýtala aj drogériu a keď som sa pýtala, čo konkrétne súrne potrebuje, kým jej odblokujú účet, neodpovedala. Navrhla som jej nákup potravín, až neskôr som z ďalších komentov zistila o koho ide.

lenkasarka
autor
16. nov 2025
@diaszoky

@lenkasarka ved to aj na fcb jr skupina podvody ci ako s avola a tam vrla ludi pisslo ze ludia ludom vezmu prachy a ludom nedodaju

@diaszoky ozaj neviem nikdy som nič k tomu necitala a fb nemám preto si to neviem ani pozrieť.

anonym_a6eeb2
16. nov 2025

@anonym_fbe5d2 Nechaj tak. Možno to píše aj ona samotná.

anonym_27979a
16. nov 2025
@anonym_a6eeb2

@anonym_fbe5d2 Nechaj tak. Možno to píše aj ona samotná.

@anonym_a6eeb2 ako môžem byť ona? Keď sami tu píšete ze ma bloknuty alebo ako to účet? Pane bože ľudia, niekedy by som sa ja chytala pri vás za hlavu 🤷

anonym_27979a
16. nov 2025
@anonym_fbe5d2

@anonym_27979a a ty sa nehanbíš dať je za upratovanie domu iba 4€ za hodinu? ty by si to za takú cenu robila? a mne tu vykrikuješ, že som jej chcela nakúpiť niečo na jedenie a že som jej darovala hračky, keď bol syn drobec? Medzitým povyrástol o pár rokov a ona stále pýta. A nie iba hračky. Včera si pýtala aj drogériu a keď som sa pýtala, čo konkrétne súrne potrebuje, kým jej odblokujú účet, neodpovedala. Navrhla som jej nákup potravín, až neskôr som z ďalších komentov zistila o koho ide.

@anonym_fbe5d2 ale aspoň som jej nejak pomohla 🙂 plus som jej dala k tomu nejaké oblečenie pre malého 🙂 tak načo jej navrhuješ pomoc keď nechceš pomôcť? 🤦🙈

anonym_a28b4b
16. nov 2025
@anonym_27979a

@anonym_a6eeb2 ako môžem byť ona? Keď sami tu píšete ze ma bloknuty alebo ako to účet? Pane bože ľudia, niekedy by som sa ja chytala pri vás za hlavu 🤷

@anonym_27979a účet si zrušila sama a druhý založiť nie je problém

anonym_fbe5d2
16. nov 2025
@anonym_27979a

@anonym_fbe5d2 ale aspoň som jej nejak pomohla 🙂 plus som jej dala k tomu nejaké oblečenie pre malého 🙂 tak načo jej navrhuješ pomoc keď nechceš pomôcť? 🤦🙈

@anonym_27979a prečo prekrúcaš moje slová? čítaš vôbec, čo píšem? chcela som jej nakúpiť potraviny. Na moje otázky neodpovedala a až potom, v priebehu diskusie, som sa dozvedela, o koho ide. Následne svoj účet zrušila.

rozculena
16. nov 2025
@anonym_0c9456

@lenkasarka ( donio ) overená stránka, neoverených príbehov? Či ako? To vážne ničomu a nikomu veriť 😢

@anonym_0c9456 ja týmto stránkam vôbec neverím,kedysi tu bol taký srdervúci príbeh,aké operácie musí podstúpiť dieťa,samé odborné výrazy a v preklade to boli bežné veci,nesedelo tam niekoľko údajov,ja som gúglila tie choroby aj operácie,nezapadalo to do seba...potom som to poslala aj na donio,alebo ľudia ľuďom,už neviem,že kto to vôbec overuje...potom tú výzvu zmazali

lenkasarka
autor
16. nov 2025
@rozculena

@anonym_0c9456 ja týmto stránkam vôbec neverím,kedysi tu bol taký srdervúci príbeh,aké operácie musí podstúpiť dieťa,samé odborné výrazy a v preklade to boli bežné veci,nesedelo tam niekoľko údajov,ja som gúglila tie choroby aj operácie,nezapadalo to do seba...potom som to poslala aj na donio,alebo ľudia ľuďom,už neviem,že kto to vôbec overuje...potom tú výzvu zmazali

@rozculena no tak toto už moja hlava vôbec neberie

anonym_fbe5d2
16. nov 2025
@anonym_27979a

@anonym_a28b4b aké výhovorky? mate prosím aj dôkaz? Lebo u mňa bola pracovať a pratala skvelé za pár eur co som sa čudovala. Áno mala zbierku, a čo viem využila ich do tých kúpeľov ako bolo spomínané len netuším koľko platila 😏 ale v kontakte som s tou pani do teraz a naozaj nemá to niekedy jednoduché

@anonym_27979a mňa by zaujímalo, v akých kúpeľoch a s akou diagnózou tam bola? ak to nebol relaxačný pobyt, tak bol indikovaný lekárom a ten rozhodne nemohol stáť 4tis €. Tomu neverím. Ak nebol odporúčaný lekárom a ona nemá peniaze na potraviny, dokonca je s exekúciou na krku, tak ich nemala minúť v kúpeľoch, ale odložiť synovi na hračky a škôlku.

anonym_27979a
16. nov 2025
@anonym_fbe5d2

@anonym_27979a mňa by zaujímalo, v akých kúpeľoch a s akou diagnózou tam bola? ak to nebol relaxačný pobyt, tak bol indikovaný lekárom a ten rozhodne nemohol stáť 4tis €. Tomu neverím. Ak nebol odporúčaný lekárom a ona nemá peniaze na potraviny, dokonca je s exekúciou na krku, tak ich nemala minúť v kúpeľoch, ale odložiť synovi na hračky a škôlku.

@anonym_fbe5d2 čo viem tak mala zbierku na kúpele hračky a neviem ešte čo na čo tu zbierku máš na to musíš minúť. Ja keď som mala na dom písala som ten administrátorke na donio že či môžem dokladovať aj pomôcky do školy na dieťa keďže začínal nový rok odpoveď bola nie. Dokladovať môžeš len to na čo žiadas, čiže pani na škôlku by nemohla dokladovať vie ich na to využiť ale potom si musí nejak dokladovať na to čo mala vo výzve. Skúste si najprv prosím prečítať podmienky donia a inde.

Strana
z3