icon

Prečo ľudom vadia bezdetní?

Dnes o 16:53

Prečo tu ľudia toľko riešia bezdetných a nielen na MK ale všade? Prečo vám toľko vadia? Nie je týždňa aby ste tu nepridali nejakú diskusiu.

Strana
z2
pr85
Dnes o 17:44
@ria_sprout

V živote by ma nenapadlo aby mi niekedy vadili bezdetní. Akoze čím by mi mali vadiť? Jediné čo mi vadí je keď bezdetní tak okato dávajú najavo ako neznášajú deti.

Aj minule sa nám stalo, boli sme na pláži, bolo tam pár ľudí - iba my s deťmi. Blaznili sa a smiali vo vode, podľa mňa úplne bežná vec. Žena so psom sa však tvárila pohoršene. Potom jej pes začal štekať ako zmyslov zbavený na iného psa. To jej už nevadilo, ani mu nič nepovedala a smiala sa na tom. Ale moje blazniace sa deti vo vode boli v jej očiach zle. 😏

@ria_sprout Mne niekedy vadí to násilne pretláčanie tejto témy napríklad existenciou hotelov, ktoré zakazujú vstup deťom axsu len pre dospelých.

anonym_7e1cd9
Dnes o 17:44
@anonym_autor

@zuzana76 pozri si komentáre na akejkoľvek sociálnej sieti, ...alebo čo sa napočúvame od rodinných príslušníkov.

@anonym_autor ale to si ries s rodinou...

oceanahory
Dnes o 17:47

@anonym_autor Ale rovnako nie je tyzdna, ze by sa tu zakladala tema tohto charakteru 🥴. Mozno ak by ste sa zbytocne nonstop nedrazdili a nerozduchavali vasne, tak by tu uz konecne taketo temy nevznikali 🤷.
V HU existuje porekadlo, ktore by som prelozila nejako takto "Múdry ustúpi, somár trpí." 😁👍

pr85
Dnes o 17:50
@anonym_autor

@pr85 neriešiš, iba tu na koníku vypisuješ dlhé správy pod takéto príspevky a nedajbože niekto napíše "vazektómia" alebo "potrat", na to máš ti chodia rovno notifikácie a alerty (ako to už niekto spomenul)

@anonym_autor To si fakt myslis, že mám taký exkluzivny prístup na MK, že mi chodia alerty?

martinmmartin
Dnes o 17:53

bezdetni vadia z jednoducheho dovodu. Ked mas decko tak sa to neda vratit a tym padom ta vlastny mozog prepne do modu ze to bolo dobre rozhodnutie nech ta cely zivot nedrbne z vecneho rozmyslania coby keby. A nedaj boze nech decku nieco nespravis v söabej chvilke. a tym padom ludia co decko nemaju su pomyleny blbeckovia
a zrazu pride niekto kto deti nema a ma celkom dobry zivot a tvoj vlastny mozog zrazu ide rozhodit. Prirodzena obrana je tzv "double down" zacat bojovat a presvedcit jeho aj seba te je to naozaj smutny nestastny blbec co bide v zivote ina lutovat - keby to tvoj mozog neurobil tak sa moze stat ze cely zivot budes lutovat ty a odnesu si to tvoje decka

autor
Dnes o 17:59
@pr85

@ria_sprout Mne niekedy vadí to násilne pretláčanie tejto témy napríklad existenciou hotelov, ktoré zakazujú vstup deťom axsu len pre dospelých.

@pr85 prečo ľudia bez detí podľa teba nemôžu mať vyhradené priestory? Pozeraj aj na iných, nielen na seba.

ria_sprout
Dnes o 18:03
@pr85

@pr85 toto by mi nevadilo, pokiaľ je dostatok hotelov kde sú deti vítané, nech si dospelí vyberajú hotely kde deti nestretnú. Ja tomu síce nerozumiem, lebo mňa deti nikdy nerozculovali ale tak nemusím rozumiet všetkému.

oceanahory
Dnes o 18:04
@pr85

@pr85 To ja mam dieta, ale obcas tiez ocenujem taketo miesta 😅 ... Ved ked niekam idem s manzelom iba vo dvojici, tak logicky radsej volim takuto moznost 🤷.

anonym_2bfdf6
Dnes o 18:06
@pr85

@pr85 po mnohych dovolenkach budem hladat uz len hotely bez deti. Nemusi mat kazdy nervy na uvrestane decka a lahostajnych rodicov.

anonym_f26e1a
Dnes o 18:09

Ja mam coskoro deti 5 a bezdetni ludia mi nevadia. Ale vadia mi ti bezdetni, ktori komentuju nas pocet deti, ze naco? Alebo ked davaju "dobre rady o vychove", a ziadne dieta nemaju, len teoretizuju. Tak ano, tito mi vadia.

svetlonos
Dnes o 18:11
@anonym_autor

@anonym_4433d6 asi to tak bude. Včera zase niekto vytvoril tému o bezdetných a vkuse dookola

@anonym_autor
Myslíš?
Práve žena porodila prvé dieťa - no čo, kedy bude súrodenec, veď samému by bolo smutno 🥰

Žena nevyspata, rozbieha kojenie, nedarí sa, bábo má kolíky - má chuť dotyčného minimálne prizabit po takej otázke.
🌟
Ma už dve deti, ale rovnaké pohlavie - no čo kedy bude chlapček/dievčatko 😃 patrilo by sa

Wtf?? A to je povinné mať chlapca aj dievča?
🌟
Máte chlapca aj dievča, hovoríte o pláne mať ešte jedno dieťa - no vám to musí šibat! Načo vám bude? Buďte spokojní, že sú zdravé! To tretie by mohli byť postihnuté! Už dve sú dosť! (Podobne klenoty sme počúvali my, napriek rovnakému pohlaviu doma 😁)

Nestarajte sa do mojej maternice a nášho rozhodnutia! Deti nám nestražite, nechovate, nešatíte 😘
🌟
Ľudia majú nebodaj 4 a viac detí? (Samozrejme píš o tých, ktorí si to vedia finančné ošetriť!)

No to sú úplnú asociáli, kotia sa ako zajace, nemajú televiziu a čo iné na práci. Tí sú úplne sibnuti !!!
😉

Tak čo, stále si myslíš, že sa type len do bezdetných 😁?
Proste nikdy nevyhovie s všetkým.

Mne vadia bezdetní na miestach, kde sú deti a pindaju, frflú keď ich decká rušia! To je jediný dôvod, kedy by mi vadili. A ešte keď majú kopec múdrych rád, ako vychovávať správne deti a zvládať náročné situácie. Hlavne keď oni sú vždy vyjasní do ružová a pospať si, keď potrebujú, je pre nich samozrejme.
Takých milujem nadovšetko ♥️♥️♥️🤯😁Je to každého osobná vec, či a koľko detí by (ne)chel mať.

anonym_9ad830
Dnes o 18:12
@ria_sprout

V živote by ma nenapadlo aby mi niekedy vadili bezdetní. Akoze čím by mi mali vadiť? Jediné čo mi vadí je keď bezdetní tak okato dávajú najavo ako neznášajú deti.

Aj minule sa nám stalo, boli sme na pláži, bolo tam pár ľudí - iba my s deťmi. Blaznili sa a smiali vo vode, podľa mňa úplne bežná vec. Žena so psom sa však tvárila pohoršene. Potom jej pes začal štekať ako zmyslov zbavený na iného psa. To jej už nevadilo, ani mu nič nepovedala a smiala sa na tom. Ale moje blazniace sa deti vo vode boli v jej očiach zle. 😏

@ria_sprout co ked to bola ucitelka, ktora sice deti miluje ale po ukonceni skolskeho roka jej tie deti nejaky tyzden ci dva vadia.🤣 Svoje deti ma uz odrastene, tak prvy a druhy tyzden dovolenky je pri detskom kriku este mierne vzrusiva.😆 Napriklad ja milujem psov, taham ich vsade so sebou, su ticho a na slovo posluchaju, po tichom obdobi bez vzruchov som opat ucitelka, ktorej nevadi ziadny vreskot a ma rada vsetky besne deti.

anonym_b73a62
Dnes o 18:34

Mne bezdetné páriky nevadia. Ale vadia mi starí mládenci a staré dievky 🙂 To je úplne iné rozmýšlanie a fungovanie.

svetlonos
Dnes o 18:38
@pr85

@anonym_9ad830

@pr85
Je to perfektne vymyslené a že tu to nechápeš, to je o inom.
Máme tri deti a hádaj, aké miesta s mužom vyhľadávame, ak sme raz za uhorský rok sami?
Presne tak! Tie bez detí. Rovnako hotely aj wellnes.
Načo deti trepať tam, kde je to od 17tich, keď je mnoho super miest zrovna pre deti?

svetlonos
Dnes o 18:49
@anonym_autor

@zuzana76 pozri si komentáre na akejkoľvek sociálnej sieti, ...alebo čo sa napočúvame od rodinných príslušníkov.

@anonym_autor
Tak rodine povedz, že si neplodna a adopcia ani iné riešenia pre vás nepripadajú do úvahy! Čo ich je do tvojej maternice?? Či budú pravidelne deň/moc k dispozícii keď im zavoláš a budú sa starať, zabezpečovať potreby dieťaťa?? Opýtaj sa ich to.
My máme try a tento rok bol pekne mizerný na choroby. Jasne, veď len doplním, horúčka a kašeľ. Veď sú na Tom ooovrla horšie ľudia. Jasne, vždy je niekto na Tom horšie. To však nič nemení na situáciu, vyčerpanosti a podobne. A blbé keci že zvládli iní, zvládnete aj vy - sa ich opýtaj, prečo nemajú aspom 2 vysoké školy, veď aj iní zvládli, nie? 😏 Možno im to zavrie ústa na chvíľu. A vždy keď by začali, tiež by som im otlksla to isté, prečo oni nemajú xyz...

anonym_360d52
Dnes o 18:55

@anonym_autor neprežívaj, práveže mám pocit,že väčšine to je jedno,pokiaľ nevbehne do témy krestanska úderka. Vidím,že úderka je už tu

autor
Dnes o 19:02
@svetlonos

@anonym_autor
Tak rodine povedz, že si neplodna a adopcia ani iné riešenia pre vás nepripadajú do úvahy! Čo ich je do tvojej maternice?? Či budú pravidelne deň/moc k dispozícii keď im zavoláš a budú sa starať, zabezpečovať potreby dieťaťa?? Opýtaj sa ich to.
My máme try a tento rok bol pekne mizerný na choroby. Jasne, veď len doplním, horúčka a kašeľ. Veď sú na Tom ooovrla horšie ľudia. Jasne, vždy je niekto na Tom horšie. To však nič nemení na situáciu, vyčerpanosti a podobne. A blbé keci že zvládli iní, zvládnete aj vy - sa ich opýtaj, prečo nemajú aspom 2 vysoké školy, veď aj iní zvládli, nie? 😏 Možno im to zavrie ústa na chvíľu. A vždy keď by začali, tiež by som im otlksla to isté, prečo oni nemajú xyz...

@svetlonos joooj toto keby im poviem že som neplodná 😄 hneď sa začnú modliť, vybavovať omše za moju plodnosť, kupovať mi procedúry, čajíky, bylinky na plodnosť, vitamíny, spermiogramy, testy, alebo aj šarlatánstva, všeličo možné. Ja ani neviem čo im povedať. Nehovorím nič, len že "keď sa zadarí, bude" 😄 a kto nechce deti "sa prehrešuje proti bohu a bude potrestaný" ... Aj keby sme chceli deti, tak v drahom nájme a tejto perspektíve asi ťažko, no.

darmasiswa
Dnes o 19:04
@anonym_b73a62

Mne bezdetné páriky nevadia. Ale vadia mi starí mládenci a staré dievky 🙂 To je úplne iné rozmýšlanie a fungovanie.

@anonym_b73a62 To je zaujimave. Ja som si nevsimla, ze by charakter cloveka zavisel od toho, ci je slobodny alebo zadany

anonym_257874
Dnes o 19:06

@anonym_autor vôbec mi nevadia. Skôr ich ľutujem 🤭

autor
Dnes o 19:09
@anonym_257874

@anonym_autor vôbec mi nevadia. Skôr ich ľutujem 🤭

@anonym_257874 dôvod?

danieli
Dnes o 19:12

Nevadia mi, len ich v blizkom okoli nemam vela, v podstate jeden par, ktory dobrovolne nechce mat deti, uzivaju si zivot, cestovanie, take typicke party typy, mili ludia no s ohladom na ich zivotny styl nemame vela spolocnych tem, ak by deti mali, ta komunikacia by urcite bola bohatsia, ale to mas vsade tak, kde sa stretnu ludia s rovnakymi zaujmami, vzdy si maju co povedat, temu deti riesime len v urovni, ze si to nevedia predstavit, mat deti, zodpovednost za niekoho ineho, zmena zivotneho stylu, pre nich nepredstavitelne veci, pre mna zivot bez deti nepredstavitelny, vychadzame spolu pekne kedze nikto si nepretlaca svoju pravdu, lebo kazdy ma tu svoju, svoje dovody, pohlad na zivot, slobodu vybrat si aj moznosti, my sa obcas nadchneme ich vyletmi po svete a oni obcas nasimi detmi

anonym_84081a
Dnes o 19:14

Mne vôbec nevadia bezdetní
Jedine mi je ľúto,ak je super človek,tak neodovzda gény ďalej
A to mi príde škoda ale samozrejme je to každého vec,tak isto aj katastrofy ľudia, že maju deti a trpia a to teda mi aj vadí ale s tým nič neurobim

anonym_6e98b4
Dnes o 19:15
@pr85

@pr85 tak ako su childern friendly hotely, su hotely len pre dospelych. Dokonca tych len pre dospelych je zalostne malo a tazko taky najst. Preco by si ktokolvek za svoje peniaze nemohol vybrat hotel aky mu vyhovuje? Mat deti je volba, nie povinnost. Kto sa rozhodol ich nemat je rovnako hodnotny clovek ako ten, ktory ich ma. Neplati Ja som otec (matka), kto je viac?
A len tak mimochodom: Mam znamych, rodicov troch dospelych deti a starych rodicov 5 vnucat a oni vzdy vyberaju adult only hotely na dovolenku. Tie hotely nie su len pre dobrovolne bezdetnych. Chodia do nich aj taki, co by deti chceli ale nedari sa a nechcu byt este viac traumatizovani dzavotajucimi detmi naokolo, po ktorych tak velmi tuzia ale neboli im dopriate. Chodia tam aj rodicia, ktori si na dovolenke od deti, nielen svojich ale aj od vsetkych chcu oddychnut.

ria_sprout
Dnes o 19:20
@anonym_9ad830

@ria_sprout co ked to bola ucitelka, ktora sice deti miluje ale po ukonceni skolskeho roka jej tie deti nejaky tyzden ci dva vadia.🤣 Svoje deti ma uz odrastene, tak prvy a druhy tyzden dovolenky je pri detskom kriku este mierne vzrusiva.😆 Napriklad ja milujem psov, taham ich vsade so sebou, su ticho a na slovo posluchaju, po tichom obdobi bez vzruchov som opat ucitelka, ktorej nevadi ziadny vreskot a ma rada vsetky besne deti.

@anonym_9ad830 veď to samozrejme môže byť aj tak, len potom nerozumiem prečo jej nevadil hlučný pes, ale len deti vieš 😉

anonym_e79df1
Dnes o 19:42

Prečo ďalší anonym rieši bezdetných?

ibatanecnica
Dnes o 19:54

@anonym_autor ked nema niekto naolne y zivot riesi dlzivot deuhych

anonym_aeb4a9
Dnes o 20:00
@anonym_b92114

Je zaužívané, že ľudia "majú mať" deti a kto sa rozhodne byť iný ako stádo, vystavuje sa jeho pomste - väčšej či menšej. Alebo je v tom závisť vyhorených materí, ktoré nevedia nič iné ako mať hŕbu detí s nejakým nímandom a potom doma vynervované púšťajú ho**omety na ženy, ktoré chcú od života viac. Dokonca sú v roku 2026 aj časti Slovenska, kde sú aj tí, čo majú "len" jedno dieťa označovaní za sebeckých. Komu nie je z hora dané, v apatieke nekúpi. Zdravý rozum myslím. 🤷

@anonym_b92114👍👍👍👍 Ja sa s tým ako bezdetná stretávam často, spolu s manželom. Kamarátky s deťmi mi stále podhadzujú ako sa mám, ako sa mi žije, ako môžem spať koĺko chcem, ísť kam chcem, kedy chcem, že peniaze mám len pre seba, chodím cvičiť, cestujem za klultúrou, svetom. Aj dnes. Volala som s kolegyňou, je na dovolenke so synom. Samé ponosy a hundranie. Keď som zložila, som sa spýtala muža, ty kokso to načo tí ľudia majú deti???

anonym_aeb4a9
Dnes o 20:02
@anonym_9f9084

Skor si myslim ze tie temy zakladaju bezdetni, ktori sa obavaju ze raz budu lutovat

@anonym_9f9084 prečo by mali ľutovať???

anonym_aeb4a9
Dnes o 20:08
@pr85

@pr85 si predstav, že moja sesternica pracuje v OC. 12 hodín denne. Ohučaná z ľudí, prisprostých otázok, aj detí utrhnutých z reťaze. Čo je na tom zlé, ak si chce odýchnuť v hoteli adults only?
Napríklad v Taliansku vo wellnese, ak sa neviete s dieťaťom správať a dodržiavať wellnes being kultúru, normálne ti ukážu, kde je východ. Na Slovensku choď do Permon wellnes, alebo Trenčianske Teplice a odvezú ťa odtiáľ na psychiatriu. To s wellnesom a oddychom nemá nič spoločné. Vidíš rozdiel?

midka
Dnes o 20:21

myslim, ze bezdetni naozaj nikomu nevadia,, vsetkym su uplne ukradnuti,,,,uprimne kazdy ma svoje starosti a cudzia bezdetnost ho fakt netrapi, max par sekund pri zdvorilostnych rozhovoroch a potom to hned vypustaju z hlavy...akekolvek vadenie, je len v ich hlavach, jedine uprimne koho to moze trapit su max rodicia dotycnej/dotycneho

Strana
z2