icon

Prečo ma ľudia obchádzajú a vyhýbajú sa mi?

13. máj 2026

Ahojte, som mladá baba, mám 32 rokov a už od mojej mladosti si všímam, že ma ľudia nemajú radi. Jednoducho odo mňa bočia, veľmi sa so mnou nebavia. Vyzerám v pohode, mám manžela, mám dieťa, mám svoje koníčky, ale neviem mať vzťahy. V práci ma kolegovia a kolegyne neznášajú a bočia odo mňa. Viac krát som si vypočula rozhovor, ako sa o mne nie práve pekne rozprávali. Svoju prácu robím na 150%, som v nej dobrá a snažím sa. Šéf to vidí a ocení ma. Čím viac ma ocení, tým viac ma ľudia neznášajú. Neviem, čím to je, ale jednoducho, je to tak. Postupne som sa už som uzavrela a nesnažím sa o žiadnu interakciu, lebo akákoľvek moja snaha, moja otázka, úsmev smerom k nim vyšla nazmar. Boli sme pred týždňom na služobnej ceste v zahraničí 7mi kolegovia, ja som bola sama, oni si žili svojim životom, ja sama na izbe. Keď som sa snažila o kontakt, ignorovali ma. Na obed išli spolu, na raňajky išli spolu, večer do mesta išli spolu. Keď som im zavolala alebo napísala, či ideme niekam, alebo či sa môžem pridať, tak ma ignorovali, prípadne sa mi ozvali až o hodinu, že si nevšimli... Je mi z toho naozaj smutno. Problém ale je vo mne. Všimla som si, že mám všade takýto problém. Z nejakého dôvodu ma ľudia nemusia, bočia odo mňa. Pritom nie som zlomyseľná, prajem ľuďom, rada im pomôžem, nikdy nie som arogantná a namyslená, mám zmysel pre humor a rada sa smejem. Nerozumiem, čo je so mnou zle.

Strana
z2
anonym_d0926a
13. máj 2026

@anonym_autor som na tom podobne mna aj volali len ja som introvert a v spolocnosti viacerych ma boli hlava, nerozumiem im vtipom, nebavi ma chlastat. Bavim sa s kazdym individualne , preberame aj sukromne temy. Nevedela by si nadviazat kontakt s jednotlivcami? Ja robim v korporate zo 600 ludi sa bavim z jednou chodime spolu na vsetky firemne akcie. Ak nejde ona nejdem ani je lebo viem ze sa neviem infiltrovat do velkej skupiny.

autor
13. máj 2026
@anonym_9a3c4a

@anonym_autor mam 32, manzela, deti, nefajcim, nepijem, nekavickujem, nechodim zit do mesta. Nikdy to tak nebolo ani pocas skoly, a napriek tomu sa mi nik tak nevyhybal a neignoroval, bola som sucastou partie a mala som vzdy vela kamaratov. Aj mladsich, aj starsich.
To nemyslim ako pochvalu... Ale neverim ze za 32 rokov Ti nikto nenaznacil v com je problem a preco si tym ludom "nesympaticka" alebo "otravna".
Z toho co o sebe pises, ak si aspon na 70% tak objektivna a korektna ako sa snazis posobit, Ty sama MUSIS tusit co moze ludom prevazat. A ziadna zavist to podla mna nebude, mame vzdy radi v partii aj tych uspesnejsich a nedavame im taky ignor ako Ty popisujes... Niekde ten pes zakopany byt musi, a bude to urcite aj na Tvojej strane. To nie je "zly svet a zly ludia...." Vsade...

@anonym_9a3c4a nemyslim si, že to je závisť, to vôbec nie. Nemajú mi čo závidieť.

autor
13. máj 2026
@anonym_d0926a

@anonym_autor som na tom podobne mna aj volali len ja som introvert a v spolocnosti viacerych ma boli hlava, nerozumiem im vtipom, nebavi ma chlastat. Bavim sa s kazdym individualne , preberame aj sukromne temy. Nevedela by si nadviazat kontakt s jednotlivcami? Ja robim v korporate zo 600 ludi sa bavim z jednou chodime spolu na vsetky firemne akcie. Ak nejde ona nejdem ani je lebo viem ze sa neviem infiltrovat do velkej skupiny.

@anonym_d0926a áno to som aj ja. S jednotlivcami problém nemám. Ale so skupinami. Neviem prečo. Tiež som typ, že mám jednu osobu a s ňou chodím. Problém je, že tu nemám žiadnu osobu. Oni sú partia, ja som mimo. Ale hej, som ťažký introvert.

anonym_44112f
13. máj 2026

Myslíš si o sebe, že si pekná?

justxme
13. máj 2026

To si hneď mala napísať, že majú 22-27 a teda sú mladší. Síce nie o veľa, ale predpokladám že nemajú deti, nejaké väčšie záväzky, proste ty si pravdepodobne úplne inde záujmovo a osobnostne ako oni. Nehovorím že sú to decka, to nie, ale keby som v práci mala kolegov v mojom veku s podobnými záujmami, vyhľadávala by som skôr ich spoločnosť ako staršie kolegyne alebo kolegyne, ktoré majú deti a teda aj iné záujmy a priority. Aj by ma zaujímalo v akej sfére je toľko mladých kolegov:D

autor
13. máj 2026
@justxme

To si hneď mala napísať, že majú 22-27 a teda sú mladší. Síce nie o veľa, ale predpokladám že nemajú deti, nejaké väčšie záväzky, proste ty si pravdepodobne úplne inde záujmovo a osobnostne ako oni. Nehovorím že sú to decka, to nie, ale keby som v práci mala kolegov v mojom veku s podobnými záujmami, vyhľadávala by som skôr ich spoločnosť ako staršie kolegyne alebo kolegyne, ktoré majú deti a teda aj iné záujmy a priority. Aj by ma zaujímalo v akej sfére je toľko mladých kolegov:D

@justxme marketing a eventy.

autor
13. máj 2026
@anonym_44112f

Myslíš si o sebe, že si pekná?

@anonym_44112f nie, myslím si, že som normálna. Ja sama sa sebe nepáčim popravde. Neprídem si ako atraktívna.

anonym_36ba7e
13. máj 2026

@anonym_autor Nemáš problém s nadmerným potením a nepríjemným odórom?..... Len uvažujem...

zuzka0605
13. máj 2026

zavist, nic ine.zrejme robis veci dobre a to nikomu nie je prijemne.

anonym_1493b7
13. máj 2026

Možno niesi zaujímavá 🫣
Ja niesom a pohoda😅

avicii18
13. máj 2026

"Ahojte, som mladá baba, mám 32 rokov..."
Hádam 23, nie?

anonym_d0926a
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_d0926a áno to som aj ja. S jednotlivcami problém nemám. Ale so skupinami. Neviem prečo. Tiež som typ, že mám jednu osobu a s ňou chodím. Problém je, že tu nemám žiadnu osobu. Oni sú partia, ja som mimo. Ale hej, som ťažký introvert.

@anonym_autor ale to nie je vada. A nie nebocia od teba. Nekompatibilnily ludia sa prirodzene nepritahuju v kamaratskych vztahoch..Nie vsade sa da najst vhodna aspon jedna osoba 😒 nic s tebou nie je zle. Ruku na srdce ci by si sa v tej skupinke na sluzobke vecer aj zabavila alebo len nechces byt outsaider a v skutocnosti by to bola pekna otrava 🤔

anonym_44112f
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_44112f nie, myslím si, že som normálna. Ja sama sa sebe nepáčim popravde. Neprídem si ako atraktívna.

@anonym_autor aha tak možno to nebude tvoj prípad.

Mám kamošku s ktorou sa aktivne kamarátim cca 4 roky. Predtým sme boli kolegyne (pracovala tiež ako lekár ale na inom oddelení) a poznali sme sa z videnia.
Je fakt krásna a úspešná. Na všetkých pôsobila že je “mimo našu ligu” (doteraz to tak má u mužov). Našli sme si k sebe cestu náhodou cez jedného známeho ktorý s ňou v tom čase randil. Keď som ju spoznala, zistila som že zbytočne som mala takéto “predsudky”. Ale cíti sa v živote veľmi podobne ako ty opisuješ.

Môj manžel detto. Vysoký, vyšportovaný a dobre zarábajúci muž a tiež si okrem partie z puberty (cca 7-8 mužov) nevie nájsť inú “partiu” podľa môjho názoru preto, že ľudia naokolo si myslia že o kamarátstvo s “bežnými ľudmi” nemá záujem. A pritom je to ten najsrdečnejší muž akého poznám.

Na tvojom mieste by som sa tým netrápila, urob si svoju malú bublinku a kto bude chcieť prísť do nej tak príde.

motylik2559
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, no co som tak zatial citala tvoje odpovede, tak sama sebe sa nepacis/neprides si atraktivna, cize sebavedomie mas zrejme nizke, ked vies o sebe povedat,ze sa sama sebe nepacis. Si introvert podla vsetkeho, ak som to spravne pochopila. Pracu robis podla teba na 150%, co je nerealne, lebo ak robis chyby, ktore aj ked si opravis, nie je to uz 150%, ale tvojich kolegov zrejme vybocuje z miery, ze si vzdy az priliz rychla a vsetko mas rychlo hotove, kym oni sa v praci este dajme tomu "brodia". Na obede mas pocit, ze sa oni necitia v tvojej spolocnosti dobre. Na sluzobke ta nevzali medzi seba. Autorka, myslim si, ze tvoj problem tkvie v nizkom sebavedomi (hlavne orientovane na vzhlad), introvert, ale co sa tyka prace + zrejme aj inych veci snazis sa zrejme toto nizke sebavedomie akokeby zvysovat v svojom urcitom silenom perfekcionizme (ktory sa snazis mat ako vlastny, ale ani ten ti nejde az tak prirodzene). Myslim si, ze by si mala zvolnit, polav na seba naroky, zacni postupne zvysovat sebavedomie co do vyzoru-nech sa ti paci na sebe to ci ono, skus polavit v praci, nie velmi, ale tak,ze aspon zajdi za jednotlivcom a postupne si buduj vztahy aspon takto, nemusis sa skupinkovat, ked si introvert🙂 Myslim si, ze ci uz za pomoci nejakych kniziek alebo prip. zajdi kludne na zopar sedeni na terapii sa ti moze zivot otocit aspon ciastocne k lepsiemu. Drzim palceky🙂

simca06022011
13. máj 2026

No... nasla by som si coucha alebo nejaku psycho terapeutku, co by si pohovorila so mnou, aky ma zo mna pocit, kde by mohol byt problem. TU ti nik nepomoze,zvozia ta pod zem, dourazaju.. raz ti povedia, ze sa neprihovoris, nesnazis a zaroven ti povedia ze sa pchas do zadku, ze doliezas za sefom, a vlastne ze je v tebe chyba lebo pracujes a urobs veci skor ako kolegovia. TO vobec nie je totiz problem vo vasom kolektive. Ak mas tento problem od malicka, nieco vyzarujes, nejak vystupujes, co ludi proste nepritahuje stylom ako " som individualistka, samostatna, introvertna, nepotrebujem vas" (to som si vymyslela). Ty v sebe citis nedoveru, nemas sebadoveru, nepovazujes sa za atraktivnu, myslim, ze aj toto ma vplyv v kolektive na vyzarovanie.. a potom vek.. nemozes cakat ze ako zena s rodinou, 32r, budes na rovnakej urovni s 22r+ mladymi.. to chce aj stastie na ludi :D

anonym_4f63df
13. máj 2026
@bykaterina

no zarabas viac ako oni, do prace nechodis si robot vztahy. Tam chodis makat .. a vies ake su tie vztahy keby jedn ostala na pnke tak jej napisu raz a potom maju v pazi.. keby isla na invalidku alebo na dochodok klasicky tak sa stretnu dvakrat a potom sa maju v pazi...

@bykaterina celkom trefne si to napísala.

anonym_4f63df
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_9a3c4a nemyslim si, že to je závisť, to vôbec nie. Nemajú mi čo závidieť.

@anonym_autor nikdy nevieš kto čo komu závidí.

anonym_4f63df
13. máj 2026

Ja to mám tak isto. Nikdy som nikde nezapadla. Skôr som sa vedela skamarátiť s chlapcami - len potom vždy vysvitlo že mladý to zobral trocha inak ako ja.
Kamarátky mi veľmi chýbali - deti sa so mnou moc nechceli kamarátiť, potom som sa vydala a parťákov mi robia moje deti. Už teraz nemám o kamarátstvo záujem ja. Keď ešte vidím tie povahy, závisť, neprajnosť, falošnosť - potrebujem to ja?

anonym_8fdf7b
13. máj 2026

@anonym_autor ja som to zažila až teraz ako som sa presťahovala a začala spoznávať ludí, vlastne ani ma nepoznaju, ale ma neprijali, poznaju mojho manzela, ale od kedy sme spolu, prestali sa stratavať. Zo začiatku ma snažili odradiť od neho, ale ja som ostala, pri svojom manzelovi a nikto iní ma už nezaujima, je to vsetko len o závisti, teraz sú ludia, zlí, závidia aj nos nedzi očami

emjee
13. máj 2026

No ja som prisla ako 43 rocna zenska so zavazkami do kancelarie so samymi chlapcami vo veku 22-27 rokov a od prveho dna sme si sadli. Dopadlo to tak, ze ked som im dohovarala, odpovedali mi "ano mami". Chodili sme spolu aj na pivo, aj ked ja pivo nepijem. Uz spolu nepracujeme, ale sme v kontakte. Tym chcem povedat, ze vek ani status nie je prekazka v porozumeni si s kolegami.

autor
13. máj 2026
@emjee

No ja som prisla ako 43 rocna zenska so zavazkami do kancelarie so samymi chlapcami vo veku 22-27 rokov a od prveho dna sme si sadli. Dopadlo to tak, ze ked som im dohovarala, odpovedali mi "ano mami". Chodili sme spolu aj na pivo, aj ked ja pivo nepijem. Uz spolu nepracujeme, ale sme v kontakte. Tym chcem povedat, ze vek ani status nie je prekazka v porozumeni si s kolegami.

@emjee poväčšinou nemám problém s porozumením si s mužmi. Aj s mužskými kolektívmi. Mám problém so ženami a ženskými kolektívmi.

evienmk
13. máj 2026

A prečo to teda siliť? Ja som síce už štyridsiatnička, mala som rôzne kamošky aj dobré kolegyne v práci, ale zistila som počas dlhšej choroby, že viem fungovať aj bez nejakých častých stretávok s kamoškami.
Vlastne zisťujem, že celý život sa ľudia okolo mňa menia. Netreba sa príliš viazať. A keď ide o prácu, tak to sa netráp. Venuj svoju energiu do vzťahov doma. Choď častejšie niekde s deťmi, manželom.
Čím je človek starší, tým viac zisťuje, že každý vzťah stojí nejakú energiu a tej vekom ubúda.

anonym_8c6a28
13. máj 2026

Ja som silne introvertná a stále som mala iba jednu kamošku a potom stále koniec. Teraz tiež mám jednu kamošku s ktorou sem tam ideme na kávu a tolkoto. Jedna naj kamoška doišla do zahračia a prerušila kontakt, netuším prečo 4 roky sme boli vkuse vonku počas školy, potom na VŠ jedna kamoška, ktorá bola tupšia a s mojou pomocou zvládla školu, po škole nič, sem tam si píšeme a nikdy sa nechce stretnúť. Takže tak ostatné vzťahy boli iba také vlažné školské, nejak ma nikam neprijali Teraz okrem kamošky, mám dobrý vzťah so švagrinami a asi tolkoto

anonym_4697a0
13. máj 2026

@anonym_autor ja ta chapem, mam to rovnako, vzdy v kazdom vidim to najlepsie, pochvalim, povzbudim, pomozem a vidim, ze sa mi vyhybaju aj mimo prace ... nedavno som isla do skoly pre dieta a ina mamicka sa obzerala ci ju vidim a ponahlala sa aby sme sa nestretli, prehodili sme spolu za par rokov iba niekolko viet, nijako som jej neublizila ....zmierila som sa s tym, zijeme na dedine a tu sa to stava, niekedy ma to zamrzi ale potom vidim aj to, ze casom v tychto kolektivoch prichadza k hadkam a intrigam, alebo sa ohovaraju za chrbtom, vtedy som rada, ze niesom toho sucastou ...

anonym_8aa653
14. máj 2026
@anonym_4697a0

@anonym_autor ja ta chapem, mam to rovnako, vzdy v kazdom vidim to najlepsie, pochvalim, povzbudim, pomozem a vidim, ze sa mi vyhybaju aj mimo prace ... nedavno som isla do skoly pre dieta a ina mamicka sa obzerala ci ju vidim a ponahlala sa aby sme sa nestretli, prehodili sme spolu za par rokov iba niekolko viet, nijako som jej neublizila ....zmierila som sa s tym, zijeme na dedine a tu sa to stava, niekedy ma to zamrzi ale potom vidim aj to, ze casom v tychto kolektivoch prichadza k hadkam a intrigam, alebo sa ohovaraju za chrbtom, vtedy som rada, ze niesom toho sucastou ...

@anonym_4697a0 nabuduce jej to sprav ty, nadviaz ocny kontakt a vyboc 5m do strany🤣 niektore zenske ako z Dachau🌚

Strana
z2